Ходите ли на море с родителите си и тези на мъжа/жена ви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ходите ли на море с родителите си и тези на мъжа/жена ви?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1391 пъти
Здравейте!

Ходите ли на море с родителите си и тези на мъжа/жена ви?

Мъжът ми иска всяка година да ходим на море с фамилията (ние, техните, моите родители) и не приема 'Не' за отговор. Вече ходихме няколко пъти и ми писна, нито си почивам, нито е особено интересно. Виждаме се достатъчно често и нямам против да им платим почивката, но просто не желая да ходя с родители на море. Нямаме деца, нито финансови проблеми, които да ни спират да отидем сами или с приятели, но той иска да ходим цялата рода. Знаете как е с възрастни хора, отидеш на плажа и вече им е горещо и трябва да ги караш обратно в хотела. Това за мен не е почивка. Според мен те са възрастни вече за плажове и морета заради жегата, но това е отделен въпрос.

Преди да сме говорили тази година за лятната почивка, може ли да ме посъветвате как да подходя? Има ли някой с подобен проблем?

Жена, 27

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: bb46d7511b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   В началото на връзката ни направих грешката да заведа мъжа си на море с моите родители и честно, беше кошмар!
Стигнали, не стигнали още на плажа и майка ми почваше да мрънка, че и е горещо и да сме се връщали. Всяка сутрин нашите решаваща къде ще ходим, какво ще правим, какво ще ядем...абе луда работа! Все едно бяхме на 10, а ние влюбени, искаме време само за нас. Накрая се изпокарахме жестоко, запалих колата и се прибрахме няколко дни по-рано. А нашите останаха да си доизкарат почивката.
От тогава си знам, обичам си ги, ходя им на гости, но такива семейни изпълнения нашите, вашите, сестра ми, сестра му, мъжете им и т.н. НЕ!
Всеки си ходи с половинката и това е. Пращам снимки по Вайбър, обаче до там. В крайна сметка идеята е да си починеш, нали? А не цяла отпуска да си миротворец и да внимаваш кой какво ще каже, че да не стане скандал.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2c6ca5d5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   На 33мъж съм, от 18годишен, не съм ходил на море заради работа, тази година ще отида с баща ми, да е жив и здрав да си припомим спомените когато бях на 8, времето минава хората си заминават, само спомените остават... Ценете си родителите докато са живи, защото после ще ги търсите ще ви липсват, но няма да ги има и ще изникне въпроса, , защо не го направих, ,

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cb131578d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Категорично НЕ! Не ходя на море с родителите ми, откакто бях на 16.
Пращала съм ги на екскурзии и на море само двамата, на мои разноски, но и през ум не ми е минавало да ходим на почивки с тях.
Ж47

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 7fd263c6f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   То по-добре да им платиш почивката отколкото да ги водиш с вас. Колкото и да е скъпо по-добре ще е.
Нямам възможност да отида на море.

Рисковано е възрастни хора да ходят но плажа. Длънцето пече много силно.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 3bc7b5e54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   НЕ! Категорично не.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: ce44f55b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моят мъж също ми подхвърли, че иска родителите му да дойдат с нас догодина, защото са вече възрастни и не се знае. Но ние имаме деца и си представям как свекървата ще критикува, че не мажа децата със слънчезащитни пластмаси.. Ще диктува какво да купуваме и да готвим, защото ние не ходим по хотели, а наемаме къща. Ще има битови разногласия. Няма да мога да се обличам секси. Ще ми е неудобно да се натискам с мъжа си пред родителите му. Като децата заспят няма да си лягаме веднага, а ще стоим до късно с техните. Това значи по-малко секс! Не знам защо, но си представям само лоши неща. Нагласата ми е такава, за съжаление. Но ако бяхме в хотел в отдалечени стаи би било по-добре. Обаче едва ли някой от тях ще иска в хотел. Сега ме мъчи съвестта, но не искам да идват с нас!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: e3a3a03b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Как така не мажеш децата със слънцезащитен крем. Ти знаеш ли колко е опасно това.

Не е добре за възрастните да прекарват много време на плажа. Да го видят плажа е добре но не и да стоят с часове. Слънцето пече много силно.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 8c520e8fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В тези горещини е убийствено възрастни хора да ходят на плаж.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: bbbd57713b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами, ние нямаме проблем, ходим, да. По принцип се събираме ние с мъжа ми, моята майка и неговите родители, брат ми и жена му с децата, майка й и брат й с приятелката си, ако има такава в момента, а понякога и някой братовчед иде с/без семейство. Една година и баба взехме с нас. Две години и сестрата на мъжа ми дойде. Лелини веднъж дойдоха също. На зълва ми вуйчови й дойдоха също една година. На мъжа ми по не му доставя кеф да сме толкова хора, но още като се взехме аз си му казах, че обичам подобни семейни прояви и да си има едно на ум, че докато сме гаджета може да ги избягва, ако не ще, ама ако сме семейство - трудна работа да се дели.
Честно казано, колкото повече хора сме, толкова повече време имаме само за нас двамата. Станем сутринта, вече има някой буден. Приготвя закуска за децата и мога да ги оставя да ги нахранят, а ние да се разходим по плажа. На обяд все някой ще прояви желание да се прибере до хотела/вилата/бунгалото/апартамента да ги приспи и пази, а ние си оставаме я на кръчма, я на плажа. Вечер бабите бързат да ходят да си лягат, тъй че децата пак с тях, а дори да ида аз да си ги сложа да спят, после има кой да ги пази, а ние да отидем пак на заведение.
Когато ходим само двамата с децата за мен е по-голям проблем, защото просто сменям мястото на което да търча след тях. Като отидем с родата, все едно съм пак на 17.
За мен ключът е всички да са наясно, че всеки си има различен ритъм на живот и да не кара другите да ходят подир неговия. Другото ключово нещо е да сме близо до плажа (на 50-200м), за да могат по-възрастните бързо да драпат обратно, а да не трябва да ги караш. Трето, задължително заведение наблизо, за да може като решим да ходим да хапнем вечерта навън, който иска да се прибира, да е на две крачки, а не всички да трябва да ставаме от масата. И четвърто, желателно е да не сме в една сграда (визирам примерно една цяла вила за всички). Хубаво е да има 2-3, в които да се пръснем, че да може да се наместваме по режими. По принцип по-възрастните отиват в едната жилищна площ, а по-младите се пръскаме по другите. С баткови в повечето случаи делим една и съща, защото децата искат да спят на едно място.
Аз вече говоря от положението на майка ама все пак и без деца, пак ми беше добре да идем повече хора. Весело е, винаги има с кой да си лафиш, някой навит да прави, каквото и ти искаш. Мъжа ми като кажеше "не" на нещо, отивах при някой друг и си намирах компания. Докато ако сме само двамата, все трябва да се съобразяваш, като не иска да ходи на разходка, да не ходите да речем. А като има други хора, нито него го оставям сам да гледа небето, нито пък аз ходя сама по улицата.
Никога обаче не сме ходили само с родители. Винаги се събираме поне десетина човека.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 7c7c580992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И ти си права номер 9.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 7c7c580992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   оставете комфорта си но някой трябва да мисли и за здравето на възрастните.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker