В безизходица и с желание за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

В безизходица и с желание за самоубийство
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1553 пъти
Здравейте!
Моля ви, публикувайте историята ми, защото съм в безнадеждна ситуация и не знам какво да правя.
На 36 години съм и съм бременна.
Принципно не би трябвало дори да се замисля какво да правя, защото съм на тази възраст.
Само че партньорът ми не иска детето. Той има друго дете, което му създава грижи. И вследствие на това е изпаднал в депресия. Казва, че няма никакви сили да се грижи за бебе. Не ми казва "Направи аборт", но всъщност точно това иска сякаш. А аз въобще не мога да си представя как ще направя аборт. Нямам собствено жилище, живеем в неговото. Работя, но парите, които получавам, не биха стигали за двама души. Родителите ми са възрастни и не мога да разчитам на тях освен емоционално. Чувствам се сама в целия свят. Той и преди ми е казвал, че не иска второ дете. Не знам как стана, честно ви казвам, ние използваме предпазни мерки, но въпреки това съм забременяла. Какво да правя? Аборт ли? Как ще издържа? В момента съм тотално разочарована и съсипана, не виждам път напред. Единствената ми мисъл е за самоубийство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1311bddd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   На социални може да го изгледаш. Не прибързвай с аборти и самоубийство.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c0dc09c454
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Най-лесното бягство е аборта. А второто по-леснота е самоубийство. Забелязваш ли - все бягства! В единият случай бягаш от майчинството сега, а в другия от всяко възможно майчинство, че и от живота си като цяло.

Ако бъдем честни, ти трябва да решиш и то рационално /не емоционално/ няколко неща:

1. искаш ли детето? Не се занимавай с твоя юнак и желанията му - ти ИСКАШ ли го? Ако не, тогава няма нужда да обсъждаме, че оня там храбрец с депресия не искал дете, защото и ти не го искаш - има ли значение мнението му по този конкретен въпрос? Ако го искаш, можеш да се подготвиш отсега. За начало се постарай да си намериш по-добре платена работа. Особено ако още не ти личи бременността, иначе може и да не те наемат. Жените имат повече възможности да си намерят работа - няма какво да се лъжем! Външният вид и полът все още са предимство при правилната комбинация между двете, а понякога е достатъчно само второто. Веднъж осигуриш ли по-добър доход, си решила единият бъдещ проблем.

2. искаш ли да бъдеш с тоя юнак? Щом не иска второ дете, а ти евентуално се блазниш от мисълта да имаш /или поне не си категорично против това/ дори да не е сега, някой ден ти ще си в същата ситуация и какво? Пак ли ще си говорим за самоубийство? Не, просто реши дали си с него! Той няма да те подкрепи за детето, вероятно няма и да те помогне с отглеждането му, въобще той си търси някой, с когото да си кюта до стари години, егоистично задоволен от това, че има свое дете макар и дразнещо го и докарващо му депресия. Но го има там някъде на планетата Земя! А ти - ти нямаш право на деца, защото това означава и той да заима още някое? В коя вселена единият решава дали другият ще има деца? Моля ви се! Ако държи да си кара така, той е безполезен за теб, ама напълно! Все едно какви хубави неща ще кажеш за него - той си е като оня, дето си срещнала на пейката пред ЖП гарата и си лафите, докато чакате влака /в случая смъртта/. Но не очаквай друго освен бодри лафчета и раздяла, когато дойде влака /смъртта/! Само дето както е депресиран и лафчетата няма да са много бодри...

3. как ще продължиш с живота си? С или без твоя човек ще доведе и до други избори - да си наемеш ли жилище или да отидеш да живееш при родителите си /нямаш пари да си купиш - то доста от нас нямат/? Ако направиш второто, ще трябва да търсиш работа някъде там /може да не са в същия град/. За първото ти трябват доходи, които се надявам да си осигуриш с новата работа и които да покрият разходи по бременността и някакъв наем - няма да наемаш Версайския дворец, все пак!

Накратко - имаш много за решаване и никакво време за мисли за самоубийство! Тия мисли са за хора със свободно време. Работещи и бременни възрастни хора нямат време да умуват над това - просто докато направят и обмислят всичко, което имат да правят и мислят, няма да им остане време за тия мисли.

Това без да задълбаваме върху концепцията за самоубийството. Животът не ти осигурява много свободно време - повечето от нас се събуждат и вече имат някакъв ангажимент за всяка секунда от времето, в което са будни. Е, винаги можеш да бъдеш философка и това да ти е работата - да мислиш за разни неща, включително самоубийството! Но по-вероятно не си. В наши дни не знам дали останаха професионални философи...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 58d13a9fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   И после "жените са меркантилни"... дете "С" такъв не ти трябва!
Защо да не можеш да си гледаш детето в домът на родителите ти?
Провери дали няма да имаш право на някакви помощи- за плащане на квартира, ток т. н
Как се замотавате с такива мъже не знам...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 48160f60ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти си една от многото жени, направили грешен избор на партньор. Какво правиш толкова време при човек, който ясно ти е казал, че не иска повече деца? Самият той си има едно вече. Ти на какво разчиташ? Защо си в такава връзка, в която си (извинявай) втора цигулка? Да си беше опекла ума и да си беше намерила мъж без багаж, без предишни бракове, жени и пр..

В положението, което си изпаднала, трудно човек може да те посъветва нещо.

От една страна напредналата ти възраст, която далеч не ти позволява да направиш аборт, защото риска след това да не забременееш вероятно никак не е малък. Относно този въпрос, ходи и се консултирай с лекар специалист да ти обясни подробно рисковете от един евентуален аборт.

От друга страна партньорът ти, който не иска поколение от теб. И не е длъжен да иска. Вече си е направил такова. Очевидно, ако искаш да имаш нормално семейство, той не е човека за това.

Успокой се, отиди на лекар и премисли нещата добре. Ако решиш да родиш, ще ти е необходима помощ от друго място. Т. е. бащата няма да е баща, а онзи, който те е надул.

Даже има огромен риск да те изостави през периода на бременността или малко след като родиш. Все пак той иска да ч*ка и няма да е на кеф да гледа опрасила се слоница с пищящо бебе около него.

Това е положението. Мисли се, докато е време.

Свободни мъже - бол! Нъцки...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 95a9d30f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти имаш ли други деца?
Ако за теб е първо дете и си искала да имаш дете, защо се събра с човек, който не иска да има деца.
Да отглеждаш сама дете ще е труден вариант.
По-лесно е депресарят да пие антидепресанти и да си намери работа, а ако си намери работа по-скоро вероятно ще му мине депресията.
Ако случайно се наложи да абортираш, трябва да е аборт с вакуум. Този с кюръажа е много рисков за жената и може повече да не може да има деца.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9722fd71bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Просто оставяш егоиста и си гледаш детето. Къв партньор ти е тоз? В написаното аз партньорство не виждам, само някакъв, който му е кеф да боде, ама без обвързване. Явно разведен, или зарязал някоя с детето си, и така си живее. Егоист. Това не е любов, нищо не е. Оставям настрана въпросът защо си с човек, който не иска дете от теб...
Ще се справиш, спокойно. Детето е дар, въпреки че биологичния баща е боклук. Родителите ти няма да те оставят. И през ум да не ти минава да си посягаш на живота, заради някакъв, който не поема отговорност. Животът е ценен, не го похабявай.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7cdca0bd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Съчувствам ти за състоянието, в което си в момента. Наложи си да разсъдиш трезво върху настоящето и бъдещето си положение. Явно в самия ти съюз ти си била информирана за нежеланието на партньора ти да няма друго дете и си се съгласила с това. Много жени изчакват или имат надежди за промяна в мнението на човека до тях. Според мен вземи трезво и рационално решение, дори то е да нямате общо дете прецени как съжителстваш и щастлива ли си с него. Ако отговорът е Да, продължите. Ако е Не, раздели се с него скоропостижно. Да си самотен родител в тези смени времена не е опция. Трудно ще намериш и за в бъдеще подходящ партньор, който да има желание да отглежда съвместно детето ви. Налага се да вземаме нелеки решения в ежедневието си. Надявам се да откриеш и приятелска подкрепа близо до себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 90d62febbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Вярвай! Винаги има изход! Просто вярвай!
Аборта е убийство. Ако ти направиш това, което той иска най вероятно никога няма да имаш деца.
Пожелавам ти всичко най добро и да ти се помогне отгоре.
В тоя ред на мисли, не се срамувай да споделиш историята си публично във фейсбук, вярвам, че ще се намерят добри хора, които да ти помогнат и за по добра работа също.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7533624519
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей, авторке!
Като за начало изкорени тези суицидни мисли за самоубийство или потърси професионална помощ от психолог или психиятър. Едно дете не е повод да се стига до това, а погледни от хубавата страна, че ще имаш възможност да дариш живот и да отгледаш дете. Вече си на възраст, в която е хубаво да бъдеш родител, после хем ще си по-възрастна, хем ще ти бъде по-трудно, ако го оставиш за след години. Колко е шарен живота иначе, аз например искам да бъда родител на 24 съм, но все още не мога да открия своята половинка, а ти имаш тази възможност и искаш да я пропилееш. Относно родителите ти си мисля, че дори и да им е трудно, ще намерят начин да ти помагат, за тях ще е много радостно, че ще ги дариш с внуче. Приятелят ти просто няма желание, а не че не може да се грижи за дете, но така усложнява ситуацията, точно той трябва да ти бъде опора и да прояви разбиране. Поговорете още веднъж по тази тема с детето и дано вземете правилно решение. Помисли си само колко хора са самотни и нямат партньор, с който да създадат семейство или деца или хора с репродуктивни проблеми, борещи се с месеци и години да може жената да зачене. Бъди здрава и се успокой, но не прибягвай до такива крайности, помисли си си, че ще съсипеш здравето и на родителите си и на човека до теб , ака си посегнеш на живота. Има и други хора с финансови затруднения, но човек има ли желание, ще намери и начина, с който да успее.
Бъди здрава и щастлива и успех занапред.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7e17f0a156
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Тоест ти нямаш деца и сега забременяваш за пръв път, затова се страхуваш да направиш аборт? Съветът ми е да надделееш над страха и сама да решиш какво да правиш. Никой не може да те принуди нито на аборт, нито да родиш, ти си решаваш. Успокой се и не се поддавай на страхове, като се успокоиш ще спреш да мислиш за самоубийство. В трудна ситуация си, но не забравяй, че колкото и мрачно, тъмно и отчайващо да е понякога, винаги има изход. Изборът е само твой.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 85adc34d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Да не си мислиш, че е много лесно да се самоубиеш? Ще намериш начин, но това което те спира е разумът. Да си забременяла на 36 години, е все едно от потъващ кораб, в последните минути, да се качиш в последната спасителна лодка. Това е дар, който в последните години се дава все по-рядко на хората, които копнеят за собствено дете. Че няма да се самоубиеш, това е ясно, но ако направиш аборт, никога няма да си го простиш. Като порасте детето и то може да те ядосва, но дори за миг няма да си помислиш, че е трябвало да абортираш. Знам, че е лесно да даваш съвети на чужд гръб, но само си представи как ще се чувстваш след 30 години, без твое собствено дете. Той си има, ами ти? Ами като останеш сама на стари години, какво ще правиш? Няма гаранции, че дори собственото ти дете ще се грижи за теб, но няма да имаш чувството, че целият ти живот е минал напразно.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 646d6f0487
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Според мен не прави аборт и бий шута на твоя Муньо. Ще се справиш някак.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c8ef70574c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много зависи вярваща православна хрристиянка ли си. Ако си, няма какво да се колебаш - дай живот. Бог няма да те остави, само вярвай, пости и се моли. Поздрави.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e8576bbeec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   На 36 си, искаш ли деца?
И да не родиш няма гаранция, че мъжа ще е до теб.
Детето е голям стимул, един ден ще съжаляваш, ако сега го махнеш.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 856845ad80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Случило ти се е най-хубавото нещо на света ти говориш за аборти и самоубийство. Усмихни се! Всичко ще бъде наред!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e8576bbeec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Щом все пак не те натиска за аборт директно, продължи да живееш там, съборай пари и ако не ви вървят нещата с детето отиди при вашите, ако са в същият град, хем ще си помагате заедно.
Децата са хората, които ще те обичат въпреки всичко, мъжа с него и без него, особено ако не върши работа.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7e17f0a156
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Надявам се да не допуснеш -глупостите с религии да те вкарат в други страхове, че и по-лоши дори.. Абортът НЕ Е убийство. Не се оставяй да те плашат с религиозен фанатизъм и глупости. Ако искаш да направиш аборт-направи, ако не искаш-недей, но решението нека дойде от Сърцето, не от ума и разни нелепи страхове.
За религиозните фанатици-убийство има само при наличие на Душа в дадено тяло, до 3 месец, когато може спокойно да се абортира-има само зародиш-БЕЗ Душа. Не стресирайте жената с нелепости. Може би тя повече от някои, се замисля това дете, ако го роди как ще бъде отгледано в мизерия и безпарачие, или дали няма да се наложи да го даде в сиропиталище. Жената поне ги мисли тези неща. Колкото до самоубийството-то също е свободна воля, това е нейното тяло, нейният живот и тя сама ще си реши. Не я плашете с религиозни глупости за наказания и т. н. не живеем в Средновековието все пак.
Едно дете-не е достатъчно само да го родиш, но и да имаш средства, с които да го гледаш, да можеш да му осигуриш някакъв поне горе-долу нормален живот и да расте в среда където е обичано и желано.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4413c2d683
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не разбрах ти искаш ли дете или не, а това е най-важното в случая. Не пишеш да имаш други деца, значи подразбирам, че нямаш. На 36 си, така че ако смяташ изобщо да имаш деца, сега е моментът, защото може да е последният влак.
Щом не можеш да разчиташ на партньора си, би трябвало отдавна да си взела решение дали искаш да си с него, какво получаваш от тази връзка, какво очакваш в бъдеще и т. н. Но след като не си го направила, сега е моментът да вземеш решение. Тия тъпотии за самоубийство си ги избий от главата, не виждам защо трябва да го правиш. Както чета си млада, здрава, права, работиш, имаш родители и съвсем не си в безизходица. Просто трябва да решиш какво точно искаш и как ще продължиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a1e427da7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Една моя приятелка казва- Децата са единственото, което дават някакъв смисъл на този живот. Роди детето, всякак ще го отгледаш. А този мъж може след време да се привърже към детето. Пък ако не- прав му път. Роди си детето, нямаш време за друго дете. Радвай се, че природата ти е дала да имаш дете. Ще се справиш.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e66da7d5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Нещо не разбирам - мислиш за самоубийство, но не искаш аборт. Ами не схващаш ли, че със самоубийството ще убиеш и плода. Ако държиш да го раждаш, няма какво да мислиш за самоубийства - точно обратното, трябва да знаеш, че си важна за детето.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 96374e628a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Нито си гладна, нито си жадна и при родителите си можеш да отидеш, няма да си на улицата, подкрепят те емоционално. Не стоят нещата както си ги представяш. Това, че има проблем с другото дете, не значи, че и с това ще има. Успокой се, защото вредищ и определяш състоянието на детето си. Искаш ли дете??? На 36 и без това много, много си закъснява. Недей да мислиш, че е нормално и безпроблемно на 40 да имаш дете, та камоли на 40 и. Не реви, а се радвай, че Господ ти е дал дете. Махни се от него, изчисти си главата, не търси любов на сила. Все пак каквото и да стане е длъжен да ти плаща издръжка. Колкото и да са възрастни родителите ти, все едно дете ще изглеждате. А я се виж само на 60, пак ще ревеш. Сама ли искаш да си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 39bd01be84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   По-добре го абортирай. Това е много голяма крачка в живота и особено както нямаш подкрепата на мъжа си и помощта на родителите си, увисваш сам самичка с това бебе, особено от човек, с който вече явно не се разбираш. Има голяма вероятност след време да съжаляваш, че не си го абортирала, защото гледането на дете, особено докато е малко е много трудно и източва нервите на макс особено в случаи, когато жената трябва сама да се справя с всичко. Така че много добре си помисли дали искаш това. Аз щях да абортирам, вместо после да съжалявам горчиво!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1efd9696c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Нали уж сте заедно с този човек, той какво ти е казал? Че, ако родиш детето ще те изгони ли? Мисля, че трябва да си изясните нещата с твоя човек и ако действително би те изгонил, ами не зная какво правиш с човек като него. Ако много искаш детето - ами запази го, но ако ще се самоубиваш заради него, то по-добре да направиш аборт, за да запазиш поне своя живот. Странна ти е ситуацията, но трудните моменти разкриват, кои хора ще бъдат винаги с нас и кои са подходящите - в случая ще разбереш дали с този мъж си заслужава да живееш. Иначе, ако решиш да запазиш детето, както казаха горе, би могла да живееш в жилището на родителите си, ако твоя те изгони. Все ще се справиш някак. Но преди всичко изяснете се с мъжа си - в крайна сметка той не ти е казал, че ще те изгони и ще те остави сама да го гледаш.
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 71f91b6b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Отчаяла си се, защото мислиш, че няма накъде по-лошо и по-трудно. Замисли се малко, огледай се и ще видиш, че има.

Животът ти е поднесъл дар (или поне с такова впечатление остава, че искаш детето), поднесъл ти е и изпитание, което ще те направи по-силна.

Ако искаш детето, не се чуди, имай го. Ще ти е много трудно, но това е преодолима трудност и ще излезеш по-силна. Много жени да се справяли в далеч по-трудни ситуации.

И най-вече забрави какво ти внушава телевизора, как трябва да живееш. Натокана, с кола, частна детска градина, по мин. 50лв на заведение на вечер... Одрипана да си, хляб във вода да киснеш, пеша да ходиш по километри, защото нямаш пари за билетче - щеше ли да го приемаш толкова тежко, ако и всички други жени бяха така? Много повече страдаме, защото не сме като другите, а не защото ситуацията ни е зле сама по себе си.

И ако ти трябва зрънце надежда - аз бих искал да се събера с жена, която е сама с дете. По здравословни причини не бих искал да имам собствено, а в същото време живот с жена, само двамата, ми се струва сив и безцелен. Ако насреща си имам жена, която е в дрипи, но е решила да се бори независимо какво и кой, и е презряла суетата в името на детето си, ще я уважавам дълбоко и ще я поискам.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 3d6859d179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Чакай малко той не ти е казал директно. че не иска дете. Нормално е да е депресиран заради проблемите. които има с другото си дете. Не може да очакваш. че ще скача от радост при мисълта. че пак ще става баща предвид проблемите. които има.
разбира се. че не е задължително да има проблеми но той така си мисли заради това. което е преживял. Преживяванията на хората оставят отпечатък няма как.
Според мен му дай малко време да помисли докато не е късно за аборт.
Може би ако посети психолог да се отърси от депресията и да поиска това дете. Може би да бъде добър баща.
Но всеки на негово място първоначално не би искал да изживее същите проблеми.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 3d6859d179
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Но ако ти искаш да направиш аборт направи. Не се влияй от мненията на разни фанатици. че било убийство.
Позволено е до третия месец да се махне бебето.

Но все пак ти си на 36 може би това ще е последния ти шанс да бъдеш майка. Според мен ти искаш това дете.
Спокойно има институции. които помагат. Казвам ти го от личен опит.
Подкрепям номер 19.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: f0bc712834
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Обичаш ли този мъж? Или си с него заради нещо друго? Ако го обичаш и той обича теб (много е важно да не е едностранно) ще намерите общо решение на ситуацията.
Ако пък не го обичаш или той теб не обича, тогава взимай решението сама и си отговори на въпроса:
Искаш ли деца? Да или не. Без разсъждения, просто отговори на себе си искрено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker