Проблемът на един грешник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблемът на един грешник
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 988 пъти
Здравейте! За да запазя анонимността си, ще кажа че съм момче на 20-26 години.

Мъчи ме един проблем, на който просто нямам на кого да споделя. Ще се опитам да бъда максимално кратък.

Имах връзка с втората ми братовчедка. Да налудничаво, но връзката приключи по много нелеп начин. Тя продължи 2 години, като се криехме от всеки, тъй като знаем как би го приело обкръжението ни, но явно сме били малки (Тогава аз бях на 17, тя на 15) и глупави тийнейджъри, на които са им бушуват хормоните. Краят на връзката беше тотално глупав, като под влияние на емоции направих какви ли не глупости тя да се чувства гадно и тя да няма друг избор освен да сподели какво се случва на по-голямата си сестра. От там едно телефонно обаждане от нея, да не я доближавам изобщо, да не говоря с нея и т. н., като на семейни събирания да сме на не повече от "Здравей-Здрасти". Съгласих се естествено, като човек сгазил лука, а и като знам какви последствия мога да имам, а именно - да бъда "изхвърлен" от родители и роднини. Но вече, няколко години след края на връзката, аз търпя последиците и ако не взема мерки, ще ги търпя до края на живота си. След няколко семейни събирания, едни по наши поводи, като и двете ми братовчедки не са присъствали(по никакъв начин не съм ги карал да не присъстват), а на други поводи сме се засичали, като дори и здравей не сме си казали, но има и трети поводи. А те са на тях двете. Получаваме покана за бал на по-малката ми братовчедка, семейството ми (вкл. и аз), но след това получавам обаждане от по-голямата ми братовчедка, в който тя ми заявява: "Поканата важи за брат ти, майка ти и баща ти, но не и за теб, така че си измисли причина поради която да не дойдеш. " Речено-сторено. Рязко се "разболях" в деня на бала и не присъствах. Но сега, след някакво време, отново получаваме покана за кръщене на детето на братовчедка ми (б. р. племенника ми), като след нея покана отново обаждане отново гласящо: "Предполагам се досещаш, но поканата не важи за теб, знаеш как да действаш, очакваме да получим причината, поради която няма да присъстваш. ". Тук идва и молбата ми за съвет.

Ще уважа искането ѝ да не присъствам, ще намеря причина, отново. Но това мисля, че не може да продължава до безкрай. Да помоля ли по-голямата от двете да излезем и да поговорим очи в очи и да стигнем до някакво разбирателство, макар и скептично настроен за изхода на такъв разговор, тъй като разбирам вината си, макар и късно или просто сагата на криенето да приключи, да си кажа всичко и всички роднини да научат какво се е случило (не сме малка рода, всеки има по поне още един брат/сестра, а майка ми дори има две сестри) и да понеса всички упреци от всеки. Отворен съм и за други съвети.

П. С. : Разбирам че нещата които съм направил са довели до необратимост в посока поправяне на роднинските ни отношения. Искам просто да стигнем обратно поне до стандартните разговори "Здрасти, как си; Добре съм. " и до там да приключват те, но не и да се изблъскваме, защото мисля че никой не печели нищо от това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: e9102db790
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не посочваш поне ориентировъчно какви "глупости" си сторил с братовчедка си, за да се съветва нещо коректно в случая.
Едно е примерно да си се държал неуважително с лоши думи, отношение, друго е да си посягал и физически макар, че душевната болка е еднаква и в двата случая.
Според мен най- доброто, което можеш да направиш (аз бих го направила) е разговор с твоите и нейните родители. Сядаш и казваш какво се е случило някога. Иначе цял живот ще те изнудва каката с това. Пак казвам, като не знам какво се е случило, това ми е съвета, а може тя да е права да не допуска никакъв контакт...
По принцип ти не дължиш разговор на каката, а на тази, с която се е случило. Насочваш се към краката защото тя ти е бариерата... което ме навежда на мисълта, че не съжаляваш за случилото се, а за "неудобствата" които ти причиняват последствията.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: aaae346fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Каквото си надробиш, това ще сърбаш, приятелю. Да беше мислил за тези неща.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c646b8130d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пич, защо се косиш? Знаеш ли, че според българското законодателство имате право, дори да сключите брак и да имате поколение
Аз бих се появил на всяко празненство. И бих дразнил с кеф "моралната" сестра. С кеф.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c12673d367
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Обясни на родителите си, че не си в добри отношения със сестрите, вината за това е твоя, но не можеш да споделиш какво точно се е случило в миналото и затова няма да ходиш на техните празници, защото знаеш, че си крайно нежелан. Помоли ги да не се ровят в това, че това са си неща между вас и са твърде лични. Не виждам какви мерки можеш да вземеш за събития, които ги касаят тях двете и са техни. Тяхно право е да не желаят присъствието ти, за какви мерки говориш въобще. Искал бил да си говорят любезно.... Няма такъв филм, на теб, ако някой ти скрои гадости ще искаш ли да си говориш любезно с него??? Единственото, което можеш да направиш е да уведомиш по деликатен начин за ситуацията родителите си и да обясниш, че на техни празници няма да ходиш, че да не се налага всеки път да измисляш оправдания.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 8acc2a8284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чакай бе. С какво право ще те лишават от ходене на празненства. Неуважително е от тяхна страна да не те канят. Щом могат да поканят майка ти, баща ти и брат ти могат и теб да те поканят. Ще изтърпят присъствието ти няколко часа. Даже не е нужно да разговарят с теб дори да те поздравяват.
Ако сте имали връзка тогава вината не е само твоя. Колкото си виновен ти толкова е виновна и тя.
А и сте втори братовчеди може би имате право и брак да сключите.
Каквото и да си направил решението не е да ти забраняват да ходиш на семейните тържества.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 8acc2a8284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ясно какви глупости номер 1 имали са връзка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker