Защо на мен се случва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо на мен се случва?
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 749 пъти
Здравейте. Момиче съм, името ми е М. Има нещо, което просто ми съсипва живота и искам да го променя но не знам как!

Малко информация преди историята:

Никога съм нямала проблеми в семейството. Винаги мама и тате са ми давали всичко, от което имам нужда и винаги са ме подрепяли. Ние сме така да се каже от по-заможните хора. Баща ми е лекар, майка ми адвокат. Никога не е било трудно да ми угаждат, но от своя страна аз не съм някаква лигла, която само мрънка и чака всичко наготово- напротив. Гледам да им помагам максимално, ако имат нужда от мен и също оценките си изкарвам съвсем по честен начин. Може животът ми дотук да ви звучи розов, но не е така.

Имам всичко, но не и приятели.

Още от 1 клас ми е трудно да създавам приятелства (сега съм 10). Да, хората винаги са искали да бъдем "приятели", но в повечето случаи или са се оказвали предатели, или просто са с мен само заради материалните неща, които имам и мога да им дам. Аз не мисля, че характерът ми е лош. Държа се добре с всички, които естествено не са ми направили нищо. Не ме разбирайте погрешно, прощавам лесно, просто вече ми е писнало всички "приятелства" в живота ми да са изградени върху материалното. Искам истински приятел, човек, който да общува с мен заради това, което съм. Толкова ли много искам?

Ако имате някакви съвети напишете ми ги умолявам ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: acf3065a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Всичко в този живот е въпрос на интереси. Принципно добрите хора почти нямат приятели и през голямата си част от живота са сами. Прави това което те радва теб а не някой друг а който ти е приятел ще се радва и забавлява с теб.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0a19a8bc95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В обществото често си мислим, че не е нормално да нямаме приятели- нали всички други имат? Е, не е точно така. Ако се чувстваш добре и сама, това е страхотно. Може да си близка със семейството си или просто да си интроверт и затова да нямаш нужда от група приятели.
Ако обаче наистина искаш близки приятели заради себе си, ще ти дам малко насоки. Нормално е да искаш да имаш близки приятели, но не е е лесно да намериш такъв, даже много от връзките, които повечето хора наричат приятелства, са обикновени познанства. Като за начало си намери обикновена компания за кино или разходка- това ще стане, ако поканиш някои съученици да излезете. Покрай извънучилищните занимания също можеш да се запознаеш с много хора, и то със сходни интереси и цели. И онлайн може да се запознаеш с различни хора, но трябва много да внимаваш, защото не знаеш кой е от другата страна на екрана. Във всеки случай се постарай да се сближите- играйте игри за опознаване, забавлявайте се заедно. Бъди търпелива и внимавай хората до теб да заслужават вниманието ти- първо трябва да спечелят доверието ти, но и ти тяхното.
Ако след това все още нямаш близки приятели, се замисли от какво е породен проблемът ти- може би е от ниско самочувствие, проблем с общуването ( някои имат дори фобии), страх от провалени връзки ( вече са те предавали) или просто липса на късмет относно обкръжението. Има хора, които искат да имат приятели, но отблъскват другите хора неволно- например с езика на тялото. Потърси повече информация и се замисли кое при теб е главната причина. Оттам нататък ще е добре да поговориш със семейството си. Родителите ти може да ти дадат съвет или поне ще проявят разбиране и ще те изслушат. Те са най- близките ти хора и може да се окаже, че странични връзки не ти трябват, за да се чувстваш добре- ти ще си преценищ. След това се спри на стратегия и се старай с малки стъпки да постигнеш целта си- с времето ще става по- лесно. Пожелавам ти късмет!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 084f3def9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "просто са с мен само заради материалните неща, които имам и мога да им дам". Спри да им даваш материални неща! И се радвай, че иначе така лесно се отсяват хората. Ако искаш да подаряваш неща, от които нямаш Нужда, в момента в много села се нуждаят от всичко, което можеш да си помислиш за едно домакинство. Можеш да зарадваш момичета с твои неща.
А приятели... трудно нещо в тези времена. Насочи се да си подбират средата от хора с подобни интереси, хора с които ти е спокойно, добре, забавно. Не значи да не си помагате в някъде труден момент, но хората за които приятелство значи "да си помагаме в труден момент" обикновено са хора тип пиявици. Приятелството е много повече от това.
Крепи се на огромно доверие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker