Баща ми ме бие и не мога да се отърва! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ме бие и не мога да се отърва!
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 928 пъти
Здравейте! Аз съм момиче от София и съм почти на 13 години. Споделям тук понеже не мога с никой друг. Откакто съм на 6-7 годинки когато направя най-малката грешка или кажа едно, , не" или не съм съгласна с мнението и решението на баща ми той изтерясва и започва да ме бие. Един път имахме спор и аз отидох да си легна и той изневиделица ме издърпа за крака от леглото и почна да ме налага! А тази вечер просто му казах че не искам да ям в кухнята и той реши да ми изсипе храната в мивката аз просто го дръпнах за блузата и той със свичка сила ме фрасна в лявото око. Незнам какво да правя. Нямам смелостта да се обадя на социалните или 112 опитах просто се панирам и незнам какво да кажа. Не мога и да избягам от вкъщи казват ми, , Тогава остави всичко! Ние сме го купили значи е наше! ". Опитах се и да говоря с него но никакъв резултат. Моля някой да ми помогне понеже вече не издържам! И трябва да лъжа защо съм посинена. Започнах и бойни спортове но просто когато той почне аз се паникьосвам и мозъка ми спира да работи от болката панирам се иначе ако някой друг мога да се справя. Помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: f95d4d1898
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   А майка ти в цялата тази картинка? Или живееш само с баща ти?
Баща ти пие ли? Има ли някакви зависимости? Каква е причината за цялата тази агресия според теб? Някакви финансови трудности?
Нямаш ли баба и дядо на които да споделиш? Било то неговите родители или тези на майка ти? Ако са наблизо, помисли дори да отидеш при тях за известно време, може да подейства като студен душ на баща ти.
Пробвала ли си да говориш с него? Да му обясниш, че не може така да се държи с теб, че прекалява и да се постави на твое място? Може би са прекалено наивни последните два въпроса, но честно казано не знам какво друго да те посъветвам за момента.
Ще следя темата, опитвайки се да ти помогна. Бъди силна!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2e831f9649
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Момиче-веднага се свържи с някой, който да ти помогне, няма от какво да се страхуваш. Ти си още ДЕТЕ! Каквото и да ти втълпява т. нар. ти баща, не бива да се чувстваш виновна-за нищо! Това ти го казва човек, който е преживял системно физическо насилие и психологически тормоз. По мое време -нямаше вариант да се звънне на 112. Знам, че не е лесно, но по-лошо е да търпиш и да мълчиш. Не е само това... , замисли се, ти си момиче.. , днес агресорът, който ти се пише баща-те бие, утре или вдругиден-може да му скимне и сексуално да ти посегне! Колкото и да тренираш бойни спортове-ти си дете, а той е възрастен мъж със сума ти кила отгоре...
Просто ме послушай-и най-добре говори с някоя учителка от училище или с училищната Психоложка-те ще знаят какво да правят и няма да кажат нищо на съучениците ти, ако вземеш сега и затова да се боиш.
На първо място си ти и твоята безопасност. Не казваш нищо за майка си или дали имаш брат или сестра...
Но при всички положения-НЕ говори с роднини, защото те ще подкрепят баща ти, а не теб.
Разкажи какво се случва у вас на училищната психоложка, на някоя учителка, оттам вече-и те самите могат да звъннат на 112, щом ти се страхуваш.
Ще се радвам да ме послушаш... пиши после какво е станало.
Освен това-щом те удря по лицето и ти посинява очите-учителките не те ли питат нищо?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7247d2bbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според описаното от теб баща ти наистина прекалява, но пък коренът на проблема е изцяло в теб. Как може да си решаваш ей така, като ти скимне, да спориш с родителите си? С родител не спориш, с родител не се караш, не тръгваш да определяш къде се яде и къде не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: de38bd19f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Училищния психолог, класната ти - може би те да се свържат точно където трябва...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2e831f9649
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Преди малко написах един коментар, в който те съветвам да споделиш с училищната психоложка или учителка- някоя, но се сетих още нещо да напиша-вероятно сега си мислиш, че си голяма, но повярвай-още си дете. И аз на 13 години си мислех, че съм голяма, но след няколко години, като погледнеш назад, ще разбереш, че на 13 години, все още си била дете, и тогава ще ти стане гадно, че не си потърсила помощ, а си си мълчала.
На 18 години-ще си пълнолетна и ще можеш да напуснеш дома си и да живееш самостоятелно, колкото и да ти е трудно финансово-Никога не жертвай безопасността си, заради някаква уж материална и финансова сигурност.
Докато станеш на 18 г., не значи, че през тези години си длъжна да търпиш побоища... , питай някой роднина-дали можеш да живееш при него-примерно леля или баба.
Социалните домове-предполагам са кошмар, но вероятно не навсякъде е така и все пак-съветвам те да не влизаш в спорове с разни агресори, като знаеш, че баща ти е агресор, просто гледай да не спориш с него, но продължи ли и без причина да те тормози-по-добре социален дом, ако нямаш друга алтернатива.
Друго важно нещо-вътрешно работи върху себе си, тоест-вътрешно не бива да те е страх, защото страхът се надушва... Ако искаш да не те тормозат-елиминирай страха отвътре, спри да се чувстваш зависима от чуждото поведение, спри да се чувстваш безпомощна. Ти не си сама-защото имаш себе си! Ако вярваш в себе си-всичко ще се оправи, всичко ще се нареди! Успех ти пожелавам от Сърце:) И пиши после как си и какво е станало.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d7d90a63ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Намери си гадже и се изнеси да живееш с него.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 355bf814f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Едва ли се е ядосал от думите ти по скоро от енергията на мисълта всяка мисъл има енергия и в зависимост от какъв дух произлиза се отразява към този към когото си я изпратила .Ако видиш че "започва спор му кажи сега да спрете да говорите ,да говорите когато сте в настроение.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 355bf814f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Защо едно време и каквото да каже бащатата децата се покоряваха, а сега станаха непокорни. Той има повече опит от теб и знае по добре от теб какво е най-добре за теб Боя не е най добрия подход, но пред това да отидеш в ада за непокорство към баща си боя е за предпочитане.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e74b360a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Номер 6 ти побърка ли се? Къде да си търси гадже, като е на 13 години??? Ти чуваш ли се? . Към авторката: Мило момиче баща ти наистина прекалява. Оплачи се на класната или психолог. Като бях на твоята възраст така постъпих. Баща ти трябва да го съдят, за побой и домашно насилие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8a05d15d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До всички коментиращи тази лъжлива история. Абе хора вие нямате ли разум да прецените, че това е една глупаво скроена история на една откачена авторка. Не сте ли чели и предишни истории от същата авторка да обвинява за всичко мъжете. Някои от вас я запитаха къде е била майка й. Ами тя от злоба и простотия не е помислила да спомене за майка си. Няма такъв мъж, най вече баща, да реагира така както тя го е описала. Авторката е една болна циганска пачавра, която се чуди как и по какъв начин да обвини мъжете за каквото и хрумне в главата. Моля ви, престанете да вярвате на тази болна дърта баба. Тя е перкулясала от възрастта си. В края на месец НОЕМВРИ, 2022 год. тя навърши 66 години, но тя никога няма да си признае истинската възраст. Някой от вас може да запита от къде зная за истинсата й възраст. "Познаваме" се от друг сайт където сме спорили от години. Аз мога да ви кажа и сайта, дори и историите в които сме спорили, но тя няма да публикува името на сайта, защото тя е модераторката в този сайт (сподели) и тя решава какво да се публикува и какво да не се публикува. И сега ще видите, че този мой коментар трябва да бъде номер 11, но няма да го видите публикуван. А на всички вас ви казвам не вярвайте на такива тъпашки истории. Покажете някаква интелигентност когато четете глупави истории като тази. Не вярвайте на всичко написано като децата.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8a05d15d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Забравих да кажа, че коментарите номер 2 и номер 5 са нейни на авторката

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: de4515c150
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Коментарите 2 и 5 са на един и същи човек, но дали това е авторката, може да каже само някой от администраторите на сайта.
При удар в окото можеш да загубиш зрението си завинаги или то да бъде трайно увредено.
Щом нямаш майка, защото дори и да имаш, ако тя не реагира по никакъв начин в тази ситуация все едно я няма, иди при училищния психолог, покажи синините си, разкажи какво се е случило и нвка да извикат родителите ти там, да червят уши и да се излагат. Национална линия за деца е 116 111 или държавна агенция за закрила на детето 35929339011.
Баща ти има необуздан гняв и в гнева си може да осакати или убие човек. Не е редно да бъде прикриван повече, щом сам не се владее.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това. което преживяваш е ужасно. Много съжалявам. Баща ти е истинско чудовище.
Номер 1 Трябва да има оправдателна причина ли за да постъпва така едно чудовище не казвам човек защото за мен това не е човек. Защитаваш едно чудовище ли?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А мило момиче къде е майка ти?
Поговори с училищния психолог първо за да се поуспокоиш и да си събереш мислите. Можеш да поговориш и с някоя учителка или с роднина. АКО МОЖЕ ДА ЖИВЕЕШ С НЯКОЙ РОДНИНА ЩЕ е по–добре. защото няма да търпиш побой.
В краен случай колкото и да не ти се иска звънни на социалните. Каквото и да решат ще е по–добре отколкото да търпиш бой.
МИСЛЯ. че бойният спорт няма да помогне. Той е по–голям физически от теб.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 1 да не си адвокат. че така защитаваш побойника.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 3 и ти си чудовище. Заслужаваш ако изкажеш различно мнение и теб някой да те пребие.
Номер 6 как да си намери гадже тя е само на 13.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Момиче ако разговаряш с психолог ще станеш по–уверена и ще събереш смелост да се обадиш на социалните. Ще спреш да се паникьссваш.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 11 въобще не ме интересува дали тази история е фалшива или не. Ясно ли ти е? Историята е много поучителна. Не е нещо невероятно. което да не може да се случи. Има всякакви изроди.
И да лъже жената ще пия кафе с нея. Точна така нищо няма да ти публикува побъркан старец. Макар и лъжа историята може да е поука за някой. Всеки в интернет лъже. НО И НА МЕН МИ СЕ СТОРИ СТРАННО 13 момиче да пише толкова грамотно.
Няма да ми казваш на какво да вярвам и на какво не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Незнам дали с боен спорт но такъв изрод ще го прасна с нещо тежко и ще му разбия главата. Как си позволява да тормози собснвеното си дете.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1143a738b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Момиче бягай от там защото той може да ти посегне и сексуално.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2e831f9649
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От н. 2 и 5, до н. 12-Не те знам какъв си, не знам и дали историята е измислена, но на 100 процента съм сигурна, че коментари 2 и 5 НЕ са на авторката и съм сигурна, защото аз съм ги писала и определено НЕ съм авторката:)
Н. 12-засичала съм твои изказвания, все едно и също пишеш, за някаква си баба и т. н. Освен, ако тази баба не е твоя позната, откъде си толкова убеден за авторите на някои постове в този сайт или пък нещо на теб ти има и се нуждаеш от Психиатър? !
Какъвто и да е случаят с тази тема, дали авторката е 13-годишно дете или не, ВАЖНОТО Е, че хората тук коментираме най-вече с нагласата, че нашите коментари все ще са от полза на някого, защото за съжаление подобно насилие се случва, и много хора избират да мълчат, да търпят, а това е грешно!
Н. 12-следващият път, преди да правиш такива радикални изказвания, кой коментар на кой бил, замисли се малко дали на теб нещо ти няма... И повярвай-и аз и много хора, които влизаме в този сайт, а и в други сайтове-сме се питали дали дадена тема е истина или не, НО винаги, ако решим да напишем коментар го правим-с нагласата, че това ще помогне на други хора, които са в подобна ситуация и четат това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c69ae7dc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Минала съм през това което минаваш е момента, моят баща ми съсипа живота умирах от страх да се прибирам в къщи не казах на никого от страх. започнах да изкарвам двойки в училище, после въобще престанах да ходя на училище. На 45 години съм сама, не допускам никого до себе си, имам панически атаки когато някой ми повиши тон,
Абсолютен провал, той съсипа и живота на майка ми на 50 години отключи деменция живота ми мина да обгрижван болен човек абсолютно зависим от мене
Разкажи на всички, е училище в полицията на всички телефони за взаимопомощ, направи нещо веднага Последствията от такива преживявания са пагубни , от 16 годишна не живея с него а още умирам от страх от баща ми, бездействието ще убие човека в тебе

Всеки божи ден съжалявам Че не казах на никого

Никой няма право да те бие!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker