Родителите ми се разделят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми се разделят
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 717 пъти
Здравейте знам, че сигурно ще прочетете една позната история просто имам нужда да споделя.
Момиче съм на 26 години от 5 години в Англия далече от семейството ми. Имам и по малък брат на 15 години.
Ще се опитам да си подредя мислите и да споделя историята си..
Имам или по скоро имах страхотно семейство винаги сме били задружни и съм знаела че мога да разчитам на родителите си. Няколко лета по-малкия ми брат ми идва на гости лятото това лято родителите ми дойдоха също за седмица време за да го вземат защото е и непълнолетен всичко ок изкарахме си хубаво единствено усетих баща ми малко по странен някак умислен и отдръпнат усетих че има нещо. След няколко месеца се прибрах в България за малко през цялото време баща ми някак все едно ми беше ядосан (мисля си че е защото ползвах колата му и той нямаше как да ходи там където е ходил). Казах на майка ми какво усещам и мисля че той си има някоя … Майка ми не обърна внимание ….
И след като на нова година той предпочете да е уж с някакви негови приятели а не със семейството си майка ми му вдигна скандал и той си призна че си има приятелка …. искал да пробва с нея, да живеят заедно … напусна къщата … с мен все по рядко се чува, рядко ми звъни защото може би и знае че аз съм на страната на майка ми…. След 30 години той просто си тръгна не го разбирам просто не мога да проумея … знам че не трябва да им се меся и всеки има право да е щастлив но ми е много трудно а и като виждам майка ми как се съсипва и брат ми всеки ден на мен да ми задава въпроса : Како тате дали ще се прибере вкъщи… Депресирана съм к отчаяна моля за съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: ba5ddb46e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Да се развеждат. Може би е по-добре така. Ще започнат живота си начисто може би с нови половинки. По-добре ли е майка ти да става свидетел на изневерите на баща ти.
Няма да се карате ако се разведат.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fd3b96686a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   След 30 години той просто си тръгнал... Явно не в Англия да учите, ми дори на Марс, това няма да ви накара да помислите малко. Някой тръгва ли си "просто ей така"? Някой бяга ли от хубавото? Дали не е имало проблеми между тях? Не са толкова прости нещата.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 61d2a251b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Поредният български идиот, който по стечение на обстоятелствата ти е баща.
За какво ще се депресираш? Дъртият пръч си гледа кефа с някоя на твоите години, а ти се тревожиш.
Това, което трябва да направите е, да му вземете апартамента, колата и т. н. Нищо да не остане за курвата, с която се е хванал.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 62dd081459
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   към коментар 2… Не уча в Англия а работя не съм зависима от родителите ми от 18 годишна. Благодаря за коментара знам как звуча като някой тийн … Просто винаги съм мислела, че сме едно здраво и истинско семейство… Не съм ги виждала да се карат майка ми е уникален човек, добра майка и добра домакиня за това казвам че просто стана всичко като че ли изведнъж. Благодаря за коментарите не иска. Да наранявам и баща ми обичам го много той винаги е бил респектираща фигура в моя живот… Трудно е да обясня дори на себе си какво ми е…

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 11b069633f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съжалявам не мога да те разбера.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6955811820
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Боли ни... Болни сме от представите си, от идеалите си... Че няещата няма как да се осъществят по начина, по който ни се иска и по който си представяме че трябва да се случат. Това е и порастването, а баща ти дава един урок и за твоя живот. Ако можеш да му простиш, след като се разделят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8eabb8c8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Какво означава да опита, демек, ако не се получи, ще се върне при майка ти ли... А майка ти е длъжна да седи и преглъща - тази, която е жертвала живота си на два пъти, че да си продължи гените баща ти, и тази, която е отдала живота си на грижите за вас и баща ти. Тази, която е била добра съпруга и майка... Сори, но баща ти в много повърхностен и кух. Ако си беше порил той тялото, че да ви роди и изгледа, и ако беше си отдал живота той на семейството и слугинаж цял живот, може би нямаше да го раздава толкова елементарно. Какво можеш да направиш? Време е майка ти да почувства, че е ЖЕНА. Брат ти отива с баща ти - баща ти да го гледа и да го бави. Мъж мъж възпитава. Да се оправя. Майка ти идва при теб, като преди това си прави една хубава прическа, купува си дрешки и започва животът без Слугинаж! За лятото ще вземете братчето да ви гостува, после той пак се връща да го гледа тати. Това е!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 49923bcf78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пълно не си момиче, а жена на 26 г. Второ в типичен български стил, брат ти пита како тате дали ще се прибере вкъщи. Брат ти е на 15 г. на неговата възраст някога на война са били. Трето не смесвай страхотно семейство с това, че баща ти але мъж, а за теб баща. Ни виждам защо се тръшкаш, нормално е да го изживяваш, но в крайна сметка, това страхотно семейство, отдавна се "скъсало", и баща ти явно не е щастлив. И така той явно иска и има право да е щастлив. Майка ти е редно да си поеме по пътя, а не да се поболява, защото не приема избора на другия. Вкеки има право на такъв! Очакванията са да живееш с някого, защото така трябва, заради децата, заради хората т. е. заради всички, но не е заради себе си. Освен това не заевай страна, защото не знаеш какви са били техните отношения. Разбираемо, защо баща ти не се обажда. Ролите деца, родител не бива да се розменят т. е. да му мрънкаш, викаш и цупиш. Приеми случилото се, обясни на брат ти да се концентрира върху училището и всичко важно за него и не толерирай поведение, како тати кога ще се прибера. Намерите начин да не късате връзката баща, деца, защото тя няма общо с връзката майка жена. Просто се научи да приемаш.
Прочети за триъгълника на Картман, агресор, жертва, спасител и осъзнай, че изход от тази ситуация няма. Нито излишните разговори, нито надумване и ровене в проблема. Сещам се как точно в такава ситуация сина уби баща си някакъв шеф на фабрика за халва. Мъж на твоите години и сега, като лежи поне 20 г. в затвора, живота му си е отишъл.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 49923bcf78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   6 за какво да му прощава, че е взел избор са не стои нещастен в токсична връзка. Илифза да са щастливи децата живей с този човек.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: ff02b82805
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   По-добре ли е за майка ти да стои с мъж, който й изневерява, да потъпква достойнството си само за да си мисли обществото включително ти и брат ти какво хубаво семейство имате.
Приеми реалността.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ff02b82805
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Точно така не си момиче а жена.
Това, че е изневерила не означава, че е лош баща. Говори с него.
Отношението му към теб е различно от отношението му към майка ти.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b2ad9c63c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Хора благодаря, че сте толкова адекватни в отговорите си някой думи ми идват като студен душ, но знам че е така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: ff02b82805
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пак ще ти напиша не мога да те разбера затова може би коментарите ми да груби, но така мисля аз.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: edae66aaa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако е бил задоволен, нямаше да търси утеха другаде. Съжаляваш майка си, а защо не се замислиш, как се е чувствал баща ти, ако се е чувствал изолиран от майка ти? Ако сте били толкова сплотено семейство, това нямаше да се случи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker