Има ли все още жени, които предпочитат да са домакини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли все още жени, които предпочитат да са домакини
преди: 11 месеца, 18 дни, прочетена 2510 пъти
Днешните пропаганди за еманципацията на жените (не казвам, че е лошо) накараха много да искат да се издържат сами и да не зависят от никого. Но намират ли се жени, които нямат против да не работят и единствено да се грижат за дома и децата? Работата ми е стресираща и от 8 до 20 не съм вкъщи и искам като се прибера да е сготвено, изчистено, да се отдам на семейството си, а децата цял ден да са прекарали с майка си, а не по детски градини, където лелките ги възпитават по свой начин, вместо родителите (казвам това, защото като дете цял ден прекарвах в детската градина, а нашите ги виждах само сутринта и вечерта за общо 3 часа). Тук идват и половите роли - например една средностатистическа жена е много по-добра в грижата за децата, домакинството и приветливата атмостфера в дома, докато преди век е било типично за мъжа да осигурява прехраната и сигурността на семейството. Това е моят начин на мислене и се чудя колко от вас го споделят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 11 месеца, 18 дни
hash: d9b276e6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Просто си нормален. Има много жени които искат (като мен), но ги е срам да си кажат тъй като ги обявяват веднага за готованки, мързелани и че търкат дивана по цял ден. Съжалявам, но и мъжете имате заслуга за това когато постоянно мрънкате че търсим материално обезпечение. Затова работим. За да не мрънкате.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 4f60d81283
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Има. Позавам няколко. Всичките са... да не ти е вкъщи и явно не само аз съм на това мнение, защото още са си сами.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 447de154e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Да! Аз!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 054b07fd53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Едни много близки приятели са така. Ожениха се. вече имат 2 деца, мъжът работи цял ден и изкарва хубави пари и те нямат финансови проблеми, жена му пък стои вкъщи и гледа децата, много обича готвенето. Иначе също чисти, поддържа двор и градина, и учи онлайн. Като поотраснат малко децата за да почнат да ходят на градина, ще започне работа, но докато са малки предпочита да си е около тях и това си е доброволен нейн избор и е много щастлива. И двамата са млади хора, около 30 годишни. Това обаче е единственото такова семейство което познавам, така че е по-скоро изключение в днешния свят.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 0b80537652
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   То жените и да искат да са само домакини, масово мъжете искат жени плащачки домакини в останалите свободни 5 часа от деня като безплатен бонус. Така научени от майките си - че майката героиня върши всичко без помощ от никого и купува и храната сама със свои пари. Очакват, че всичко е много лесно и можело да се свърши за 2 часа и защо тогава да не възползват от и финансиране от жената.

Темата преди твоята за Млада двойка с проблеми точно това се описва, момичето чистело и готвело, ама след 7 месеца вече не можело само с неговата заплата, кога тя ще имала принос за връзката...
Освен да искаш жена домакиня, трябва да си сигурен, че можеш да си го позволиш. Ако имаш доход покриващ нейния потенциален доход, който тя би имала, ако работеше, тогава - да, възможно е. Ако не, значи не можеш да си го позволиш.

Ако един мъж държи да има добре отгледани деца ще избира жената с хубав ген и по това какво възпитание може да им даде, отговаря ли това на ценностите и традициите, които иска да им се предадат, тя ще прекарва много повече време с тях отколкото ти. Ако е намерил подходяща жена, ще се стреми да осигури тези условия, при които това да може да се изпълни - тя да има повече време, да е по-спокойна, по-малко стресирана, да е щастлива - че да може същата нагласа и настроение да предава на децата. Разбира се, ако ти е важно семейството.

Другият аспект е, че една жена може да заживее с някой на 25 или по-късно и нада ли няма да работи до този момент, то ест жените започват да работят по-рано, отколкото създават семейство, докато в това по-старо време, което споменаваш, жените директно са се женили много млади.

Също така, не можеш да си сигурен, че ще можеш да поддържаш през целия си живот същото или по-високо ниво на доходи. Освен това, ако се разделите, което става все по-често срещано, жената остава без доход и трудно ще започне работа тепърва на средна възраст. Как ще я застраховаш за такова събитие? Затова голяма част от жените нямат доверие и предпочитат да работят, плюс, че ще даваш ли и пари за болните и родители/родители пенсионери като се наложи след това?

Ако мъжете можеха и искаха да поемат пълна финансова отговорност (не искат) много жени биха предпочели да се фокусират върху семейството, защото им идват в повече задълженията.

В същото време, критерият какво е нужно в днешния свят, че да се определиш, че живееш нормално, расте всеки ден и то вече един работещ не покрива дори материалния минимум само за себе си, камо ли за трима души.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 92cc5a6f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Има естествено. Но не са много мъжете, които могат да си позволят жена им да не работи и да гарантират въпреки това нормален стандарт на живот на семейството.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 1c2e4c991f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Ама моля ти се не казваш че е лошо, но го наричаш "пропаганда" Все едно да кажеш "Аз гнусното, не казвам че е лошо за ядене"

Да те осведомя нещо, в България има закони! Един от които гласи, предучилищната за 4-годишните задължителна, което ще рече че родителите са длъжни да пращат детето на градина, независимо от желанията им. Децата преди да отидат в първи клас трябва да имат базови умения и знания, на които повечето родители пропускат да ги научат. Например да изрязва с ножица, да различава различните геометрични фигури, да знае разликата между кръг и кълбо и още десетки такива, от тях се изисква да имат вече натрупани социални умения, и да разрешават споровете си без мама да е до тях и без да се бият.
И още нещо, щом имаш изисквания да ти е сготвено и изчистено си наеми персонал който да прави това. Жените не са бяла домашна техника, те би трябвало да са партньори в семейството.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 2d76fdcf33
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Задаваш въпроса неправилно. Жените НЕ МОГАТ да знаят със сигурност, че ще ИМАТ деца и семейство в детските си години, когато се учи и полагат основите не бъдещото участие в обществото.

АКО имат деца и семейство, зависи пак НЕ САМО от нея дали ще бъдат само домакиня или не. Така, че НЯМА значение дали искат и какво искат, въпросът е, че всеки човек (значи и жените) трябва да се адаптира към всеки етап от живота си...

НИКАКВО значение нямат другите инсинуации за "пропаганда" и "еманципация" (което между другото, означава точно НЕЗАВИСИМОСТ), с които започваш...

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 2d76fdcf33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   И още нещо- КАКВО ще прави тази жена, когато децата й навършат 18 г.!??

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 6063420d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

10.   3 месеца бях без работа, казвам ти полудях вкъщи! Да, бабите ни са били домакини, но е било масово, т. е. не си били сами по цял ден, можело е да идеш до съседката да я питаш за рецепта, да идете заедно на пазар... а сега като си вкъщи по цял ден и няма на кого да се обадиш защото всички са на работа. Така, че не, благодаря! Работя отговорна работа, често се прибирам късно вечерта разбита от умора, но го предпочитам пред това да откачам сама затворена в един апартамент. В наши дни трябва да си мазохистка да да си го причиниш. Или да нямаш никакви цели в живота освен да гледаш сериали, което за жена под 50 е убийствено.
А и казваш децата, да ама на 5 години детската градина е задължителна и какво прави майка им сама по цял ден? Ще чисти, добре, ама за 1-2 дни ще лъсне всичко и после? Ще гледа 30005 епизод на 'Малката булка" и вечер няма да може един смислен разговор да проведе с мъжа си, защото той едва ли се интересува от драмите на героите в сериала. Чудничко!
И после "той ми изневери с колежка", интересно защо. А да, с колежката имат общи теми за разговор и тя не го посреща с включен телевизор и мрънкане, че никъде не я води.
Така, че трябва да си напълно откачена да си го причиниш в 21 век.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 934f48a0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

11.   Аз не съм от тях. Искам да съм си самоосигуряваща се. Не да чакам някой да ми даде пари за обувки, например. То е много лесно да изискваш подобно нещо. Ама не си даваш сметка колко голям е риска за жената. В един момент може мъжът да реши, че я секса не му стига, я не е очистено, я манджата не му харесва и да си намери друга. А аз да увисна като прани гащи - без ден стаж, без ценз, респективно и без дете, защото съдът ще реши че майката не може да се грижи за него и да отсъди грижите на бащата. Ти за себе си би ли поел този риск? Като искаш сготвено и очистено хващай тенджерите и парцалите и почвай. Никой не ти е длъжен да се лиши от развитие, за да ти слугува.
Ж26

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: c970e379b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Намират се със сигурност, въпросът е колко устойчиви са такива връзки. Ето ти един примерен развой на събитията с условието, че изобщо не е задължително да се случи това, но не е и малко вероятно. Намираш такава жена, правите 2-3 деца през 2-3 години. Децата не ходят на детска градина, мама ги обгрижва, възпитава, разширява кръгозора и мирогледа им в един идеален случай, но това се случва само ако мама е ерудирана, образована, с широка обща култура. Ако мама е такава обаче, дали ще иска да е само майка и домакиня 24/7? А ако мама не е такава, домът ви няма ли да се превърне в една частна детска градина, в която мама чисти и готви, децата ядат и просто зяпат филмчета по цял ден? Да речем, че мама е ерудирана и иска да вложи времето си в децата си. Обаче след 10-12 години всички деца вече да тръгнали на училище, на допълнителни занимания според интересите, тоест половината от деня на мама вече е свободен от ангажименти покрай децата. След още 10-12 години най-малкото дете е в гимназиална възраст, има си свои хобита и представа как да прекарва времето си, другите деца най-вероятно вече не живеят с вас. Ангажиментите на мама съвсем са отпаднали освен едно чистене и едно готвене за общо да кажем 3 часа на ден, ама таван. И се оказва, че мама е прекарала 20 години от живота си в обгрижване на семейството, загубила е конкурентоспособността си, социалния си кръг, а до твоето пенсиониране остават примерно 15 години. И на мама й е скучно, чувства се недооценена, започва да се чуди какво да прави по цял ден и започва да я избива на простотии. Та в тази връзка се запитай ти каква искаш да бъде мама - елитна детегледачка или пълноценен партньор в твоя живот? Много е утопична представата за щастливото семейство, в което тати носи, а мама меси, но за мен е тотално непрактична в условията на днешния живот.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 44660faf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Жена на 23 съм и съм напъло съгласна с теб.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: bb04e5d8e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Аз съм на 20 и съм домакиня и аз също мисля като теб и съм за традиционните роли в семейството, а не тези модерни глупости

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: aa21adc863
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Пич, ПОВЕЧЕТО жени искат да са домакини. Просто много МАЛКО мъже могат да им го осигурят.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 963ca3b94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   И на мен този начин на живот ще ми харесва, но в днешно време доста мъже няма как да осигуряват сами прехраната в семейството, поради необразованост или защото някои от просто не могат да се оправят в живота. Това е истината. В много случаи трябва и жената да работи, а децата се дават някъде я при баби, я на ясли и детски градини. В днешно време университетите са пълни с жени, аз съм втори курс и виждам какво става. Мъжете стават все по-немъже и все по-неоправни. Моля се това да е просто за няколко години. С тези джендърски пропаганди целят точно това...

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 73c83995dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   В 21 век и мъжът и жената трябва да работят за да се издържа семейството. Едно време е можело само мъжът да работи а жената да се грижи за децата, за жилището, за готвенето и чистенето. Сега стандарта е понижен.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 8c618b8169
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Има - мързеливите. Ама и ти внимавай какво си пожелаваш. Можеш ли първо да поемеш нейните разходи - кола, козметик, козметични продукти, облекло... След това а останат за теб, за деца... за почивки. Едва ли

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 4ad6b73932
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Аз нямам против да върша домакинската работа, за гледане на деца не мога да си кажа мнението, защото все още нямам такива, но в такъв случай мъжът ми ще трябва да плаща почти всички сметки.
А пък ако изобщо не работя, освен че ще плаща абсолютно всички сметки, ще трябва да ми покрива осигуровките и други разходи, които не са много, но все пак са разходи.
От това се подразбира, че мъжът ще е заможен и няма да възразява да си харчи парите по сметки и по жена си. Не смятам, че има изобилие от такива мъже, а в България заплатата на един мъж едвам стига той да живее нормално, без лишения, а какво остава да издържа и жена, а после и деца.
Също така смятам, че е един вид контрол над жената, а някои мъже със сигурност биха се възползвали от такъв контрол по грешен начин.

Жена в 20-те си съм, но тъй като в момента си търся нова работа, се налага майка ми да ме издържа за известно време, което понякога ме кара да се чувствам като товар. Да не говорим, че когато ми се налага да платя нещо по-скъпо се започват въпроси от сорта на "за какво ти е това, спешно ли е и т. н. " или ако се скараме за нещо ми се натяква, че не съм аз тази, която изкарва парите. Предполагам се досещаш каква обстановка се създава, а такава в подобно домакинство няма как да се избегне.
Когато нямам пък толкова домакинска работа за вършене, ми е страшно скучно и се чудя какво да правя. Ако нямате деца с жена ти, със сигурност и тя ще се чувства като мен. А дори и да имате, тя ще ги гледа докато станат на 2 (не подценявай гледането на деца по цял ден, жената също ще иска почивка иначе ще се влуди и ще трябва след работа ти да ги гледаш, което не мисля, че ще правиш с огромно желание изморен), после тръгват на ясла и детска градина, та цял живот ли да е домакиня вкъщи?
А ако нещо се случи с теб - трудова злополука, някакво заболяване или внезапно умреш? Откъде жена ти ще намери пари да издържа цялото семейство, кой изобщо ще я вземе на работа без трудов стаж? А би ли завещал имуществото си на жена си?

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: c7c69d2245
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   То хубаво искаш такава жена и да ти е готино вечер като се прибереш от работа, ама можеш ли да си го позволиш финансово, или на гол гъз чифте пищови?
Можеш ли да подсигуриш една жена и децата ви, както и да я подсигуряваш след евентуален развод с издръжка, защото тя няма да има трудов стаж и вероятно образование да се издържа сама? Ами и апартамент, където да живее след развода?
Мечтите са безплатни.
Ж24

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: df9df85fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Зависи каква е работата. Ако е натоварваща и гадна предпочитам да съм у дома. Ако ми харесва и се чувствам спокойна предпочитам да съм на работа.
Но не си падам по домакинства ето. Лоша домакиня съм. Работата повече ми се удава.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 111691d23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Аз живея в Германия и тук е така, само те поправям, че е добре жената да работи, а децата са ходят на градина, защото те също имат нужда от контакт с деца. И така жените в Германия или въобще не работят, или са до обяд, или работят по няколко часа в определени дни. Градините са до 16:30, в петък до обяд, има и такива само до обяд. Тона е баланса. Нека жена освен да върти домакинството е добре, да има външни контакти, професионална среда, тек не визирам обезателно кариера. Иначе желаещи да не работят жени бол, кифлани дето са от кафе, на фризьор и въобще безценен живот, ресторанти...

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 7ffb3d6c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

23.   Какво става тука бе? Какви са тия коментари? Ама тия жени вече прекаляват и много взеха да си позволяват неща, които не им се полагат. Разбира се, че трябва да са домакини, а щом искат да работят нека да работят, трудоемка и ниско платена работа има бол. Просто мъжете не ги бият достатъчно, а трябва! Ще готвят, ще търкат, няма да мъркат, че и хоро ще играят ако мъжът им поиска. Мъж е това, глава на семейството, не е лукова глава. Това че жените работели, нека да работят, ноооо с парите трябва да разполага мъжът. Той трябва да разреши на жената колко и къде да харчи, нищо че тя ги е изработила. За това към жените работещи домакини со кротце со благо и со малко кютек. А, ако нещо започнат да се превъзнасят и имат големи претенции, щото работели и изкарвали и те пари, тогава со много кютек и нещата се оправят. Битата както трябва веднъж жена, втори път не прави същата грешка и семейството е стабилно без противоречия и раздори! Мъжът е цар, а жената му е прислужница, да не казвам робиня, че звучи много грозно. Това е положението, точка.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: d480e0c92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Много жени биха искали да не работят. Друг е въпроса, че е хубаво и децата да се възпитават на градина.
А, ти на жената трябва да и осигуриш и почивка, да не е винаги и постоянно с децата.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: f5bd6a9858
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Все пак трябва да се мисли и малко по-реалистично за бъдещето. Нали, ако не дай Боже жената загуби мъжа си и няма ден трудов стаж, тогава как ще получава пенсия и как ще живее на старини?

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 6063420d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Авторе, ще ти дам един пример защо в 21 век жената не трябва да е домакиня без собствени доходи.
Имам позната и бивша съученичка. Завършихме, записахме се в университета, но след това тя нямаше особено желание да учи или да работи. Омъжи се почти веднага, напусна работа след само 1-2 години трудов стаж, роди три деца и уж мъжът й ще ги издържа. Той изкарва малко, парите не стигат и у тях е бойно поле, скандал след скандал, а почна и да я бие. И сега тя търпи, няма избор. Къде ще ходи на 40 с три деца и с 1 година стаж? Кой ще я вземе на работа?
Съжалявам, но аз това няма да си го причиня никога. Да мизерстваме с децата, че и бой да ям, защото разбиш ли, според традидиите не било редно да работя.

 
  ...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: edf2178d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Има и такива със сигурност. Всеки има визия за семейни отношения и е най-важно половинката да ги споделя. А какво мислят другите за това как си подредил дома и задълженията в него - няма никакво значение, ако вие двамата сте намерили щастието, каквото го искате. Не е редно никой да ви напада.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 2a87544257
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Аз също съм питала това е сайта.. има ли мъже които държат на патриархалните ценности?
Аз съм от тези жени които държат на това всеки да си знае ролята в живота!
Аз съм работила харесваше ми... докато живота не ме принуди да си стоя вкъщи и да се уча на домакинство ( зашотот не е имало кой да ме възпита... ) след бъбречна криза и оставам инвалид по болест...
Аз също искам мъж който е наясно с неговата задача и задължение в живота! Но именно че тези мои връстници НЕ са със същите разбирания и принципи! Затова и нищо не може да ме привлече в тях... Да има такива жени макар и вече рядкост но не ги търсите!
Когато човек търси и желае нещо много силно то Бог изпълнява желанията му! Рали а жени са свестни интелигентни и оазит лни на дима и семейният уют!


Жена на 25

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 9e8b769b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   27, то дори и без да я бие и тормози, пак може да се случи лошо за нея. Мъжът може да умре (все пак има катастрофи, злополуки, болести и млади хора си отиват неочаквано), да се инвалидизира и т. н. Какво ще прави тогава жената без професия, работа и трудови умения? Освен да стане чистачка или детегледачка с цялото ми уважение към хората, които правят това, друго не виждам.
И само за тези, които повтарят мантрата за семейните ценности: още баба ми (бивша детска учителка) ме съветваше навремето винаги да имам покрив над главата и работа, с която да се издържам и да не се поставям в зависимост от никого.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 8fe81573f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Пич, забравяш няколко ключови неща.
Ти може много неща да искаш, ама жената е непредвидима мой човек.
Дори и да иска да седи и да се грижи за децата, това няма да е завинаги.
Ето виждаш и коментарите тук. В един момент просто ще лудне. А и няма как, ти би ли стоял нон стоп у вас с децата дето ти викат по цял ден и не се виждаш с никой и само чистиш, переш и готвиш? Имам едни съседи и децата им от 12 на обяд до 01:00 викат кръщят, тичат и всичко се чува. 12 часа не спират, без да преувличавам. Излизат навънка, връщат се и продължават да тичат и викат.
С кеф бих оставил жената да стои вкъщи, само че знам, че от скука ще почне да се заглежда по чуждо. И в един момент ще се окаже, че докато аз си скъсвам задника тя си чати и си праща голи снимки с Пешо от квартала. От скука са готови на много неща, повярвай ми.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 898db570f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   30, ами ако не мъжът, а жената умре, тогава кво прайм? !

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 9e8b769b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   32, е нищо, кво да прайм? Мъжът работа и доход си има, най-много друга слугиня да си намери.

 
  ...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 11e17a580d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   Към 23. Малко си бил бит като малък.. но не се притеснявай ще намериш жена която ще те сложи на място. Ще влезнеш в час и ти. Ще козируваш по цел ден и докато и простираш гащите едновременно с тва ще правиш още 5 неща. Ще станеш войник. Просто още не си попаднал на жена, която ще те вкара в правия път. Ти ако ми беше мъж ще ставаш сутрин в 6 и ще козируваш, после ще правиш закуската и всичко останало. Ще си като куче, като те извикам и ще тичаш, може и да ти хвърлям пръчка да я донасяш…за една седмица ще стане човек от тебе, така ще те дресирам, че няма те познаят.
П. С: в началато си викам тва е някакъв провокиращ коментар няма как да същестуват такива хора, но после се сетих колко такива ограничени индивиди действително замърсяват нашата планета!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: cdebe6f427
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Коя жена ще се забие с деца за години, да няма никаква социална среда и да зависи изцяло от мъжа? Такива филми няма. 2 години дори са много.
Ще чакам аз на мъж. Ако ще и 5 деца да родя ако съм зависима финансово и той реши че не ми харесва секса, манджите и хукне по чуждо. И аз примерно 10 години забита, без трудови навици, без професия, без образование
И единствените ми контакти да са с патките в парка. Живота ми да се върти около манджата, сополите и да посрещна бея. Много тъжно съществуване.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 1b6fc013b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Хей 34, сама вярваш ли си на простотиите, дето си ги написала?? Явно ти не си била достатъчно бита от баща си като малка, щом си позволяваш такава женска волност и наглост на изказване срещу мъжете. Християнските мъже са милостиви към дъщерите си и им прощават всичко и в това е тяхната грешка, защото точно това доведе до разпада на Хр. свят. Но не се безпокой, той извратеният феминизъм скоро ще свърши, когато мюсюлманите дойдат тук и избият всички гадни феминистки като теб и наложат със сила шериатските си закони и тук. Тогава жените ще ходите забулени от главата до петите, ще робувате, слугувате и ще раждате деца доживот, а ако някоя от вас посмее да гъкне за женски права ще бъде заклана веднага и на място, както правят в ислямския свят. Ще ви научат те вас, кой пол е по-силният и кой по-слабият, само ви трябва малко дресировка и здрав кютек, и ще се отърсите от женските ви мечти и простотии. Много добре знаеш, че ако си в моята къща не ти мен, а аз теб ще те дресирам и всичките тия неща, които си ги изредила не аз за теб, а ти ще ги правиш за мен, защото съм физически по-силен от теб, и мога със сила да те накарам да ги правиш. Ще ми готвиш, ще ми чистиш, ще ми переш чорапите, ще ми раждаш деца, че и хоро ще играеш, ако не искаш да ядеш бой до скъсване!!! А да ми бъдеш жена, можеш само да си мечтаеш! Аз жена и деца вече си имам и не ми трябва някоя дебела, грозна, дърта и злобна феминистка като теб, с мания за власт над мъжете!

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 164b57ca72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Момичета, изобщо не си правете труда да отговаряте на номер 23/38. Видно е, че човекът си има сериозни проблеми, най-вероятно още от детството свързани с властна майка. И сега се опитва да си "отмъщава", като лее тук жлъч, но щом мама се обади, е по-нисък от тревата, а жена му, ако има такава, го прави на 5 ст., всеки път когато не направи нещо, както тя иска. И той, горкият, няма къде да се разтуши, освен в Интернет да си споделя несбъднатите мечти. Милият! Сигурно е имал тежко детство!
Така, че не е възпитано да се подиграваме, той не е виновен.
А иначе, това дали ще сме домакини или ще работим си зависи от предпочитанията на всяка жена и мъжете доста се дразнят, че в повечето случаи те нямат право на такъв избор.
И си личи по част от коментарите.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 2bda60a4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   23 съгласна съм с теб напълно! Само дето жената НЕ е точно прислужница! Една жена която обича мъжа си ще го прави от сърце ще й идва отвътре естествено и ще има люжо уважение и разбират лдт и! Правилно - мъжът е глава на семейството и къщата! Аз също имам същите принципи!
Жалко за мъжете които ще попаднат на изрод като 34! Жалко и за самите такива подобия на жени зашотот такива бе могат да създадат и опазят здраво семейство и се превръщат във мъже!
Такива индивиди казват : " Аз съм мъжа ти - жената и ще ме слушаш докато те мачкам като изтривалка! " Наистина многото жалко за такеиз " жени "! За мен да нещо сбъркано с психиката! Ето такива жени заслужават ама ЯК бой за да влезнат е правия път и да си знаят мястото! Вярвам че жертвите на насилие са от този тип същества!
Когато една жена НР зна как да уважава и попита мъжкото о присъствие и авторитет ще ги сменя като носни кърпички мъжете превръща се в к*рва и после реве като енергиен вампир по форумите че била сама без деца и нямало свестни! Ами скъпа 34 женице такъв мъж си зна ролята му дадена от Бога и зна да бъде МЪЖ! То а е той - иска уважение и респект! Да чуввт а че той е мъжът в къщата!

На теб явно ти трябва някакво мекотело мижитурка в която да си бършеш пода! Н очаквай б кой истински и свестен да ти обърне внимание с това ти мислене!
Жалко! Горката! Само ходещ полов орган си май? ! то такива освен за леглото за други НЕ стават! Даже и за там дали ставате се съмнявам по начина ти на говорене! Никаква женственост нежност!


Жена на 25

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 58f04014fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   Браво 38, отличен отговор към 34! Аз написах два коментара-отговори след тази нейна гадост, но модераторките не го публикуваха. Явно тази модераторка дето спира коментарите ни е онази зла феминистка от "Розали", защото освен отношението ни към феминистките няма друга причина! А този твой коментар все едно че аз съм го писал, защото с теб сме на едно мнение относно мръсотията на феминизма. Още веднъж поздравления!
Херкулес!

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 934f48a0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

42.   40 - Тренирала съм джудо. Нали се сещаш че никога не съм го казвала и никога няма да го кажа на партньора си. Един дръвник така го препарирах като тийнейджърка, Че мигаше на парцали докато се осъзнае и избяга като госпожичка. Иначе съм кльощава и нежна в лицето и не ми личи каква съм. Уважение се заслужава, не се раздава само заради пола.
Винаги последната дума имам аз. Не ми пука за никого - който не му оттърва пътеката.
23 - имам такъв съсед като теб. Пред останалите се ежи, пред жена му е скимти. Ако тя реши го пуска да излезе по мъжки. Ако не - вкъщи. Само нейният глас се чува като минеш около дома им. Гот ми е като видя такива жени

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: ffbf49c5a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Да. На мен ми харесва. Авторе, а ти каква зодия си? Искам да си намеря мъж като теб и затова питам за зодията ти!

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: bb739d0283
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Мнението на номер 38 няма никакво значение за мен.

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: bb739d0283
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Аз съм Лъв номер 43. А ти каква зодия си.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 часа
hash: f6eccb70e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   От 43: Риби съм.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 7ab5b0efb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   Аз съм домакиня и се чувствам напълно щастлива. Хора постоянно злобеят срещу мен относно избора ми, феминизмът е промил мозъците на почти всички за съжаление. До хората, които питат “Какво ще прави домакинята като остарее и се случи нещо” ще ви кажа едно. Това, че вие работите не ви гарантира хубави старини, защото вие цял живот работите за пенсия и после ви дават 200 лв пенсия или там колкото е, която не стига за нищо. А и след време има вероятност изобщо хората да не получават пенсии. Няма смисъл да говорим неща за след 50 години, сега не работя, като остарея чак тогава ще го мисля. Препоръчвам, ако жена е домакиня тя все пак да си прави спестявания и един ден да е подсигурена, ако нещо се случи. Също децата не са ви гаранция, те може да не ви гледат като остареете, не са длъжни, не правете с тази цел. И дори да си на 40-50 години без трудов стаж, пак ще те вземат на работа, защото има и такъв мит. Аз много пъти съм кандидатствала за готвачка, чистачка и никога никъде не искат опит. Затова работещите просто завиждат на домакините, защото ние имаме възможността да не работим, а те са самотни жени и им се налага.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 8b9e4e8ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Ако един мъж иска красива жена, той трябва да е богат, ако е беден си хваща по-грозна. Това е правило. Същото важи и за домакините. Ако мъжът както казват номера 16 и 17 е загубеняк, нехранимайко и женчо, тогава да си хване работеща жена феминистка. Домакините трябва да си търсят мъже, които са силни и мъжествени, богати или поне заможни. Тези, които не са такива може да се променят или да си стоят сами. Точка. Никой не е длъжен да си сваля стандарта заради някои си. Жени, знайте си цената. Рядко се намират, но ще срещнете силен, мъжествен, добър мъж, не се хващайте с жалък мъж феминист, само защото не ви се чака.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 15622296a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

53.   42, ако знаеш как ми се иска само да те срещна и да ми приложиш хватки от джудо. Умирам за такава слабичка джудистка като теб, да ме препарира и да и се моля за милост да не ме пребива толкова жестоко, че не издържам на физическа болка причинена от жена. Явно много обичаш холивудските филми и се вживяваш на момиче биещо здрави яки мъже, които са безпомощни срещу нейната женска сила.
Само че действителността е друга драга ми номер 42, и ти препоръчвам да не се закачаш с мъже, които не познаваш, за да не ти се случи случка, много по различна от фантастичната ти представа за жена, която може да пребие от бой мъж.
Поздрави от Херкулес!

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 236ac54596
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   Номер 51, щом кандидатстваш за чистачка, да, май е по-добре да си домакиня, защото е видно на какво ниво си и никога няма да проумееш как има жени, които си обичаме професията и не го правим за пари. Или и за чистачка не те взеха и сега гледаш сапунки и се опитваш да ни убедиш, че животът ти е прекрасен.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 45c45dec04
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

55.   Аз искам.
Но няма мъж, който да е съгласен да създаде нормално семейство и да се грижи за него сам във финансов аспект. Всеки иска хем да си перфектната домакиня, хем и да изкарваш по минимум 2 бона от страх да не му висиш на грижите, пък и да си има бонус касичка.

Чудя се за какви "грижи" става въпрос, след като : не съм от жените, които купуват дрехи постоянно, не ходя в козметични салони (сама се грижа за себе си), бижута не купувам и др.

Реално погледнато, аз съм от жените, които изискват малко, но дават много. Отраснала съм в много бедно традиционно семейство и макар и сега вече да съм доста добре финансово, нямам "кифленски" живот. Живея си нормално и не смятам да се променям - така ми е добре. Мога да си позволя да карам скъпа кола, но се возя с градския транспорт. Мога да си позволя почивка в Дубай почти всеки месец, но ходя да се катеря из родните планини, понеже ми е по-приятно.

Но ето - никой не търси нормална жена за брак и семейство, която да издържа, дори и с минимални разноски. Мъжете просто мисля, че ги е страх от това да създават семейство, защото до голяма степен днешното общество ги е оформило такива - плашливи, нерешителни, недорасли, инфантилни. Жените сякаш сме много по-зрели в това отношение, но като няма подходящи партньори... няма как да има и подобни отношения и семейства.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 8c618b8169
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   51. Готвачка и чистачка? !? Ама то вярно де, то това няма да го имаш за работа. Половината живот готвачка и чистачка вкъщи. После в някоя долнопробна кръчма. Готвачка на изискано място без опит не приемат. Ще печеш кебапчета някъде. Да ти имам мечтите и целите.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: cd2b9186cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

57.   55 - винаги съм казвал, че ако жена не може да си намери мъж, то това е симптом за нейния ужасен характер или пълна неспособност за изграждане на връзка. Да си жена в БГ и да не можеш да си избереш мъж е равносилно на болест. Все едно срещу мен ми говори инвалид, а не здрава, права и успяла жена, за каквато се представяш.

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker