На квартира след 16 годишна възраст - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На квартира след 16 годишна възраст
преди: 10 месеца, 25 дни, прочетена 745 пъти
Здравейте. Интересувам се дали мога да се изнеса в квартира след навършени 16 години. Имам много проблеми със семейството ми. Не мога да ви опиша точно какви са(няма физически тормоз, но има психически). Живеем в мноого малък апартамент, а сме четири човека. С по-малкия ми брат делим една стая, която е ужасно малка. Вкъщи баща ми работи, майка ми е супер кекава, като види че има трудности в една работа и я напуска, че и аз се уча от нея, за което нямам думи просто... Та, пред тях се опитвам да се усмихвам, но когато наближи нощта и всички спят, плача много, но тихо. Не искам тук да изливам чувствата си, а само да питам за изнасянето след 16 годишна възраст.
Познавам се добре и усещам че няма да мога да издържа скоро. Ще направя 16 чак ноември.
Само че вкъщи си е истински ад. От три години ходя на психолог, успокоява ме само когато съм там и ѝ споделям, иначе като се прибера пак е същото ужасно нещо. Започнах да се самонаранявам, развих мизофобия(фобия от микроби), започнах да получавам паник атаки, затворих се в себе си. Искам да си помогна, но нямам сили вече. Наистина искам просто всичко да свърши. Предпочитам да си срежа вените и да изпитам болката 2-3 минути, отколкото да търпя болка още две години, че и после не се знае какво ще се случва. Моля ви кажете ми дали мога да се изнеса след 16г., ако мога ще помисля начин как да говоря с родителите си, ако ли не-мисля че това ще е краят...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 0ac115392b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Мисля, че не можеш защото ще си непълнолетна.
Заплаши родителите си, че ако продължават да те тормозят ще се обадиш на социалните.
Може да се стреснат и да спрат да те тормозят.
Ако не се стреснат наистина се обади.
Не знам дали ще стане по-добре но във всички случаи е по-добре отколкото да се самоубиеш.
От всичко има изход само от смъртта няма.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 58deb89003
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ти ако можеш да си плащаш квартирата и на 10 можеш да излезеш. Можеш да се изнесеш естествено. Аз бях на квартира на 14, защото учех в друг град, но тогава нашите ми я плащаха. В твоя случай трябва да помислиш как ще я плащаш, ако имаш проблеми с вашите едва ли ще те издържат, а на 16 няма да е много лесно да почнеш работа.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 3fbd683197
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За да плащаш квартира, ти трябват пари... Как ще стане този номер? Имаш ли работа? А ако работиш, да даваш пари за квартира е загуба на средства, ако имаш къде да живееш, така че ти си прецени.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 0c4bf60931
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Доколкото знам, няма как да стане, защото си непълнолетна и вашите ще повикат полиция да те прибере-ще ти направят досие в полицията заради това.
Изчакай, докато станеш пълнолетна. Не мисли, че не те разбирам-РАЗБИРАМ ТЕ ИДЕАЛНО, защото съм преживяла далеч по -гадни неща от теб в т. нар. , , семейство". Ти вероятно поне се разбираш с брат си и имате отделни легла. Аз спях на 1 легло-ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, бях принудена да спя в едно легло до 18-годишна възраст с гадната и противна агресивна сестра, която ми се е паднала в този земен живот! Постоянно се карахме, като деца е имало и физическо насилие-СИСТЕМНО, от т. нар. баща и майка-абсолютни СОЦИОПАТИ И АГРЕСИВНИ ТИПОВЕ! Отделно агресивната ми т. нар. сестра-постоянно ме дращеше, хапеше, като бяхме по-малки, преживяла съм психологически и емоционален тормоз-години след като вече не бях дете-родена съм 1988 г. -сама направи сметка за какво ти говоря. Психологическия тормоз продължи, дори след като отидох на квартира да живея. Така, че изчакай да станеш на 18 години, после не на квартира-а направо от града се изнеси да не ти пилят на главата.
Да те питам-ти имаш ли свои пари? Как мислиш сега да се изнасяш-ти си още дете... в смисъл не ходиш на работа предполагам... , адски много вдигнаха наемите на квартирите, дори и в малките селски градчета, като моето, не знам в голям или малък град живееш-но имай предвид, че дори хора с високи заплати им идва тежко на квартира да живеят-ненормално високи наеми за адски мизерни квартири, отделно плащане на купища сметки-ток, вода, интернет, телефон, в повечето квартири-липсват основни уреди, като например готварска печка, пералня... въобще страшен стрес. Отделно и пари за храна ще ти трябват, мин. вода, разни ежедневни консумативи-тоалетна хартия, мокри кърпички, салфетки, също да си купиш за квартирата чаша, прибори за хранене, чиния, всичко това е пари и пак пари-като теглиш чертата виж дали ще можеш да плащаш за всичко това... , защото ако тръгнеш да се изнасяш и не ги предвидиш първоначално всички тези неща, после още повече ще се разочароваш.
Ти си още дете... ако мислиш да си режеш вените за всяка дреболия... почакай-има още много гадости в живота-висшето в България е все едно влизаш в затвора-после се бъхтиш и стресираш 4 години на макс и накрая с жалката хартиена диплома-се оказваш на опашката за безработни, после ще видиш какво значи да се преработваш, като вол на някаква гадна, скапана работа, защото в тази държава-перспективи -НЯМА. Ще видиш какво е да се чудиш кое е по-добре-да работиш до припадък за някакъв мизерен тип, който ти се прави на шеф и няма завършено дори основно образование, и да му слугуваш за жълти стотинки или да започнеш собствен бизнес с адски трудности, лишения и т. н. и да се чудиш ще се получат ли нещата... въобще животът е АДСКИ забавен... Има хора, които пък минават през купища провалени романтични връзки, бременности, отглеждат сами децата си, страдат от изоставяне.... ще се нагледаш как мизерни типове са червиви с пари, а свестните и честни хора се трудят за оцеляването и прехраната си... ще се нагледаш на мръсната корупция и в тази държава, и в световен мащаб в останалите държави.... , дано не се разболееш от нещо хронично, че тогава ще ти се наложи да се сблъскаш с противната система на т. нар. здравеопазване в тази порутена държава. Ще разбереш, че и да си безработна и стотика в джоба да нямаш-шибаната държава ще ти иска да плащаш задължителни здравни осигуровки... въобще авторке-има далеч по-сериозни причини да си прережеш вените. Дето се вика, ако държиш да се самоубиваш-поводи винаги ще се намерят. Помисли си-колко бездомни, болни и бедни хора има по света, колко преживяли отвратително сексуално насилие и т. н. и ще разбереш колко инфантилно е поведението ти в момента-депресирана си и искаш да си прережеш вените, защото стаята, в която спиш била тясна? ! Прочети коментара ми и втори път, ако трябва...
А и да допълня-до 18-годишна възраст не само, че спях на едно легло с т. нар. ми сестра(защото аз истинско семейство-НЯМАМ), но и стаята ни беше адски тясна, имах един рафт за моите дрехи, деляхме един малък шкаф. Постоянно ставахме свидетели на жестоки скандали, крясъци, бяхме подлагани на физически наказания, плюс психическия и емоционален тормоз и естествено-финансовата мизерия.
Радвай се поне, че си здрава, не знаеш какво е години наред да страдаш от хронично заболяване и да даваш луди пари за някакви БЕЗПОЛЕЗНИ лекарства и да се занимаваш с малоумни типове с бели престилки, дето се имат за лекари, а реално само вредят на здравето на хората и мислят как още пари да източат.

Ще завърша с нещо позитивно-щастлива съм, че НИКОГА НЕ предадох себе си и свободата си, винаги съм правила каквото аз искам, дори с цената на жестоки лишения, не се подчинявах, не робувах и не слугувах на никого за нищо, не беше лесно, но беше и е супер удовлетворяващо-да мислиш за себе си, да се грижиш за себе си и т. н. Имам собствен бизнес, развих се в сферата, в която исках, нещо КОРЕННО различно от скапаното висше, което прекъснах последната година, преди да завърша, защото ми беше писнало! Ако ти кажа колко пъти съм искала да се самоубия-свят ще ти се завие, ако ти кажа колко гадни паник-атаки съм преживявала-ще ти прилошее... , но се оправих САМА-С ВЯРА И СИЛЕН ДУХ, С КРАЕН ИНДИВИДУАЛИЗЪМ! Без хапчета за успокоение, без психолози, без приятели, без помощ от НИКОЙ!
Така, че авторке-сбъднаха се много от мечтите ми, случиха се много красиви и хубави неща, за които дори не съм мечтала... , всеки път, когато се отчаям за нещо.. просто се сещам през колко по-лоши неща съм минала, как зад гърба си съм оставила ада... , колко по-трудни неща съм преодоляла и как дори когато е имало години и периоди на мрак и безнадежност, на отчаяние и обезверяване, периоди, в които дори надеждата бе мъртва, и определено не виждах нищо хубаво напред в живота си, то и до ден днешен съм УДИВЕНА как не само оцелях, но и съм реално ЖИВА, как надмогнах крайно отчайващи ситуации и неща, и как преживях много моменти на щастие и радост-ОТНОВО!
Замислям се понякога-как изведнъж ми се изпари желанието да се разкарам от тоя свят, НЕ обичам тоя свят, дори НЕ го харесвам ха ха, но обичам себе си и когато има радост, дори и да има някаква болка-търпи се, просто е различно за всеки!

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: fc7a109717
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съжалявам, че се чувстваш така.
Не мисля, че ще се справиш с всичко сама, дори и някой да ти даде квартира. На тази възраст и в това състояние лесно можеш и да си навредиш по някакъв начин. Някой може да реши, че си лесна плячка. Ако спреш да учиш, няма да имаш достъп до безплатен психолог, а много ти е нужен. Просто, ще станеш още по уязвима от сега.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 23abb8f101
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Търси си работа, намери стая, в която да живееш, запиши се на спорт, танци или фестивал, там ще откриеш хора за общуване, намери си гадже, масово е както казваш, че е при теб, различни поколения не могат да живеят заедно, създаи си живот, които да ти носи радост, това е решението.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: fbc57276a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ти мжеш и на 14 още, но трябва да имаш пари.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 9a5881979a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За жалост всичко в този живот е обвързано с пари. За да се изнесеш ще трябва да плащаш сметки - за наем, за ток, за вода, храна, дрехи от първа необходимост. Нормалните квартири започват от мизерна стаичка за 200лв до луксозен апартамент за 2000, като тук не са включени сметките и храната - прибави още поне 100 за сметки и 300 за храна.
От друга страна си все още ученичка - има училища с общежития, където срещу 30-40лв на месец ще имаш покров над главата си, отопление и топла вода, а срещу още 100 храна за месеца от стол. Най-вероятно такива в близост до теб няма щом все още не си го предприела като стъпка, но например в Правец има деца от цялата страна. Поинтересувай се как стоят нещата с приема и дали има удобен превоз до там от твоя град. И все пак ще трябва да работиш, за да предприемеш каквато и да било стъпка, а често за да работиш се изисква одобрението на родител...

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 6d84e33da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   В тази държава всичко е възможно, щом могат циганета да раждат на 12 години, защо на 16 да не може да се живее отделно от родителите? Джендърията е обзела държавата, нищо морално не остана. На 16, може, но ти трябва чичко-паричко, иначе без пари не може!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 36a1972c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   На 16 можеш да правиш само неща за които родителите ти са съгласни, можеш да се изнесеш на квартира само ако те са съгласни. Причината е че д 18г възраст те носят отговорност за действията ти и са длъжни да те напътстват в живота. Но ако успееш да ги убедиш да ти гласуват доверие и да се съгласят и да не те пуснат за издирване, то тогава спокойно можеш да си на квартира. Все пак доста от 14-15 годишните са от селата или от малки градове и са сами на квартира в голям град заради образование. В Бургас е пълно с деца от Царево, Китен, Карнобат, Айтоските села, които са на квартира без родителите.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 5b3db76bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   За съжаление няма как да стане без съгласието на родителите ти. Първо трябва да си над 18 за да сключиш договора за наем и второ, трябва да имаш стабилни доходи за да плащаш наема (или родителите ти да го плащат). На 16 най-вероятно учиш и нямаш достатъчно пари за наем, сметки и т. н. Така, че колкото и да ти е кофти, преди да станеш на 18 и да имаш собствени доходи и то редовни, няма как да се получи.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 82a4ffe420
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Хрумна ми и друго.
Имаш ли близък роднина при който би могла да живееш?
Баба, леля, по -голяма братовчедка.
Може би родителите ти ще се съгласят да живееш с тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker