Сестра ми има син, който е аутист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми има син, който е аутист
преди: 10 месеца, 13 дни, прочетена 1210 пъти
Здравейте, сестра ми има дете аутист. Не знам как да се държа с него. Не играе, не говори. Азимам 3 деца. Най голямото ми дете е на 6. Те не са болни. Сестра ми се сърди, че те не си играят с него. Били му се подиграва ли, защото веднъж го имититаха. Дърпа ли му играчките и те само чупели и разхвърляли играчки. Не съм ги била възпитавала. Били лоши. Аз и казах, че и нейният син също е дърпа играчки(което е нормално за децата), но тя го обърна, че съм нападнала болно дете. Аз не мога да стоя постоянно и да гледам всички какво правят. И аз съм човек. Тя не го разбира, че да гледаш нормални деца също е трудно. Аз я разбирам, но тя мен не. Когато и казах че съм бременна с 2и 3 дете се почна едни дълги лекции и. Защо ще имаш още деца и подобни глупости. Просто исках да си излея чувствата с непознати, защото познатите те нападат и използват слабостите ти да те съсипят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 9c12e2c01f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   1. Аутизмът НЕ Е БОЛЕСТ!
2. Повече от смехотворно е да характеризираш децата си като "нормални". Нейното какво е, според теб? Ненормално?

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 827f3f9258
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   На сестра ти не й е лесно.
На нея й е много по-трудно с болно дете отколкото теб.

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: a2dbebec11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Авторке права си, гледай себе си никой няма да помисли за теб, колкото до думите на сестра ти, се научи да не ти пука, или я отрежи като каже че децата ти са лоши й кажи че и нейното не е перфектно.
Омръзнало ми е от хора които изискват специално държание, едва ли не да си задържаме дъха покрай тях заради техните им собствени проблеми. Че е болен, болен, но това не означава че всеки трябва да му козирува и твоите деца са деца и те си искат тяхното, тя съобразява ли се с тях, кара ли детето си да се съобразява с тях? Или само ти си длъжна да се караш на децата си заради проблемите на детето й?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 72f8bc1e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Има милиони хора аутисти по света.
Жената е права че нямаш нужда от още 2 или 3 деца. То ще ги родиш ама после като пораснат става трудо издържането им и отделно трябва да им отделяш много време. Ако бях жена най. много ще родя едно дете и до там.

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: b869425ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей,

Това е много неприятно. Колкото и сега да тръгнат да обясняват, че аутизма не е болест, всъщност е трудно в България да гледаш такова дете. Не мога да ти кажа как да се държиш с него, пиша ти само за да знаеш, че те разбирам и смятам, че не е нужно да се чувстваш виновна, че имаш 3 деца, които не са аутисти, нямаш вина. Грешно е някой да ти я вменява. Че децата дърпали играчки и си избирали с кого да си играят - не можеш да очаквах 6 годишно дете (и по-малко) да върши неща с разбиране като възсрастен. Не се чувствай виновна, сигурна съм, че правиш каквото ти е по силите.

Успех!

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: abecf262c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аутистите са много специални деца и те не си играят и общуват с всеки, така че ако не вървят нещата между децата отдръпни твоите и си гледай собствения живот. Това детенце има нужда от работа със специалисти които ще помогнат на сестра ти и детето, ти няма какво да изпадаш в спорове с нея, защото със сигурност е много натоварена.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: d358653bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   1, аутизмът е болест. Как да характеризира децата си? Да, думата нормален и ненормален хората ги имат в речника. Психологически за болните деца и хора колкото по-рано разберат, че специално отношение не могат да имат винаги и то повечето пъти заради болестта, психологически по-добре е. Съветът ми към авторката е след като има такива ситуации с децата и сестра й и нейното дете, да гледате да не ги събирате заедно децата и не винаги темата да се обръща натам, а вие отделно да се виждате двете. Тя няма да те разбере при всички положения и вече е заела грешната позиция, че детето й ще е жертва, а не борец, заради болестта си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: a73ab6b2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Най$добре е да се отделите от тях.

Децата ти не са виновни с нищо. Най$вероятно са твърде малки за да разберат като им обясниш. че не трябва да дърпат играчките на болното дете.

Но и на сестра ти не й е лесно. Трудно е да се грижиш за такова дете. Това изтощава психиката й. Нормално е да е по$изнервена и да обвинява другите хора.

Грижила съм се за такива деца така че знам за какво става въпрос.
Грижите за твоите деца не са толкова трудни колкото на сестра ти. защото не те смазват психически грижите за тях.
След време твоите деца ще вършат самостоятелно повече неща докато детето на сестра ти няма да може поне не знам доколко е болно. По$леко или по-тежко.
Твоите деца ще разбират като им говориш но нейното не.

Но все пак това е твоята сестра и ти я обичаш не я изоставяй напълно.
Помагай й с каквото има нужда. Виждайте се. говорете си.
Ако ти беше на нейно място и на теб щеше да ти бъде трудно и ти би реагирала по този начин.
Детето на сестра ти е твой племенник.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: a73ab6b2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Щом си написала синът на сестра ми е аутист значи не приемаш детето й за свой племенник.


Защо не написа племенникът ми е аутист. Защо не покажеш загриженост за племенникът си.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: dc787fbc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ами имаш вина, щом децата ти имитират болно дете. Садаш и ясно обясняваш, че това дете е болничко и, че трябва да го позчдкрепят, да му подават играчки, да се смее и играе. Очевидно не възпитаваш. Друг проблем е, че тя няма право да си дава мнението и да се меси. И ясно и го казваш, но си възпитавай децата, говори и обяснявай живота.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 7d5490bfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това болно дете е твой племенник. Не е нужно някой да ти казва да обясниш на децата си че не трябва да му дърпат играчките както и да го имитират. Сама трябва да се сетиш да им обясниш защото това дете не е кое да е дете а твой племенник.
Ако имаше още дете щеше ли да позволиш така да се държат с него братяои сестрите му.

Но очевидно показваш разделение. Още със заглавието на темата.
Според мен трябва да си по съпричастна към проблемите на сестра ти и на племенника ти. Почти съм съгласна с номер 1. Само че не мисля, че аутизмът не е болест.
Но все пак приеми, че детето на сестра ти е част от семейството.
Нямаш болно дете но имаш болен племенник.
Не е някакво чуждо дете за да казваш сестра ми има син който е аутист.
Щом няма друга подходяща дума в речника напиши имам нормални деца и ненормален племенник.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: d358653bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   По принцип и аз смятам, че е много лош знак, че децата на авторката са имитирали болното дете и колкото и да са малки, на това трябва да бъде обърнато внимание. И двете сестри са в трудна житейска ситуация, едната с три деца, другата с дете аутист, дано всичко това не влоши отношенията ви. Доколко децата наистина са имитирали болното дете е загадка, има вариант да е така, а друг вариант това да са обвинения с цел да се конфронтират с авторката. Вашите деца не искат да играят с детето и дали няма да му дърпат играчките или то ще седи изолирано, а те ще играят около него пак е зле. Със сигурност на сестра Си не е лесно, че вие имате три здрави прави деца, а нейното е болно, макар че силно да вярвам, че във всяка житейска ситуация човек не бива да гледа със завист към другия. На сестра ви ще й е трудно да е около вас и или смирено ще погледне на нещата, или ще намери конфронтация с вас дали оправданието ще са децата ви, или някакъв личен спор: времето ще покаже, целта ще е да се отдалечите. Тук аз вярвам, че този вариант рано или късно ще се случи, разбира се ако децата ви са имитирали нейното дете е много лош знак, но пък и не всички детски щуротии трябва да се приемат на нож от възрастните и те да спорят за тях.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: da17133dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката
Аз обяснявам на децата си, че така не се прави. Аз няма как да знам предварително какво ще се случи. Сестра ми се сърди, защото мойте деца са и разхвърляни играчките, когато бяхме в тях. Говори, че били мръсни. Аз не мога всички на веднъж да ги избърша веднага, както тя едно дете. Тя много пъти ми е казвала, че обича тишината да не и ходим на гости. Всеки да си гледал живота. Тя не ме харесва и ме мрази. Няма да общувам с нея. Нека си живее както иска и с когото и е приятно.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: da17133dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката
Сестра ми е по голяма от мен с почти 4 години. Винаги е била стисната за пари. Не е общителна. Да, грижила се ее за семейството ни, защото мама беше болна и тя започна работа на 17, но и аз когато станах на 17 не съм се дяла а работех. Преди мама да почине тя ме обвиняваш, че заради мен тя сее влошила. Обвиняваш и детето ми което нямаше и година. Аз нямаше как да съм от полза на майка си в този момент. Нямах кола нито можех да я вдигам, защото беше на легло. Тя постоянно ми напомня, че тя и мъжът и са били до мама а аз съм си живучкала. Сестра ми обвинява и мама че племенника ми е болен. Всъщност той когато беше малът тя само седеше на телефона и сега също само му дава телефон а. Тя постоянно казва, че обича тишина. Ние сме били лоши. Те добри. Сърди се за най малките неща. Всичко обръща сякаш я нападаме. В момента е в Германия в моят град. Намерихме им квартира. Разбирам че и е непознато и е в стрес и и казвам да се успокои ние сме тук не са сами а тя ми казва ти сега да ти се кланям ли искаш да сме ти благодарни. Дето й ще започне специално училище с такива деца като него. Тя искаше да започне нейното с моето в едно училище, за да можело моето дете да пазел нейното. Тя иска от 6 годишен и полувина това. Отделно когато правихме документи и моят съпруг забрави вкъщи един и тя започна с това, че сме били егоисти. Гледали сме си само нас си. Винаги има с какво да се заяде. Когато сме се събирали. Аз си купих игра Бинго и викам всички деца и играем заедно ама не става постоянно да ги занимавам. Искам и аз да седна спокойно и да пиина да хапна.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 01ac6242c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да сега разбрах авторке. Ти нямаш вина. Сестра ти е прекалено злобна и това няма връзка с това, че детето й е болно.
Щом ви обвинява най-добре е да се отдалечите от тях. Така ще е по-добре за всички.
Щом ви обвинява, че сте егоисти ами добре тогава гледайте си живота.

Вече си написала племенника ми.
За детето няма да е добре да учи в нормално училище другите деца няма да го разберат. Да бе, твоето дете да го пази.

Може би са детски щуротии. Децата не са го направили с цел да се подиграят на детето.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 5ed19cb193
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И аз съм аутист. Това не е присъда

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: dc787fbc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   В Германия такава грижа има за тези деца, кой кого да пази. Боже българи в чужбина за пореден път се убеждавам колко са невежи. Само мрънкане и оплакване, масата висят точно постоянно на телефона, сега сестра ти няма да се напъне да учи език, да чисти също няма, защото българките не са дошли да чистят в Германия и ще си седи вкъщи от компютъра на телефона. Хубаво си искала да и помогнеш, ама малко да беше помислила какво те чака. И аз живея в Германия и никога не бих съдействала на някой да дойде тук, да го дондуркам и накрая аз да съм виновна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 858a4cdb7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Това не е болест, а начин на мислене! Това че племенникът ти е аутист не го прави ненормален. Аутистите са изключително интелигентни и талантливи хора. Те виждат света по уникален начин. Много велики хора са били аутисти - Леонардо да Винчи, Моцарт, Бетовен, Айнщайн, Исак Нютон, Никола Тесла, Чарлз Дарвин и други.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 40a9c81d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От авторката до 18
Е и? Какво общо има това?
Аз не коментирам неговото поведение или неговото здравословно състояние в случая. Дразня се на сестра си.
Всички хора са уникални. Болни - здрави. Няма едни повече от други за мен и точка.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: ee6baea0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Значи приемаш племенника си.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 40a9c81d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От авторката до 20
Аз не съм казвала, че не приемам племенникът си. Споменах, че е аутист, защото трябваше да съм по конкретна.
Сестра ми ме дразни, че винаги се заяжда и иска да сме, като роботи. Безгрешни

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 861408221b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ясно.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 10f08598b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   18 е написал откровени глупости. Бетовен не е бил аутист, Тесла и Айнщайн също. Другите изброени ме съмнява да са били такива.

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 9827f78a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аутистите не са болни. Аз самият съм аутист. И всъщност наистина много известени хора са били аутисти. Илън Мъск е аутист и това той сам си го е признал. Аутизмът не е болест, а вид невроразнообразие.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 9827f78a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Аз бях най-добрия ученик в моето училище и винаги всички учители ме хвалеха. Още от много малък ми казват, че съм изключително интелигентно и талантливо дете. Винаги съм се развивал по-бързо от връстниците си. В първи клас другите деца още не знаеха къде се намират, а аз вече бях научил всичко и имах знания, като за 5 клас. Писател съм, знам 5 езика, рисувам уникално, свиря на пиано, успявам да запомня абсолютно всичко по история до най-малкия детайл, справям се отлично в природните науки и STEM сферата ми е стихия! Моето IQ е 156. Така че, твоя племенник може да е много по-успешен в живота, отколкото твоите деца.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 9827f78a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Аз не съм болен! Аз съм гений!

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: ec92a744dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Страхотно номер 26.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker