Получили ли сте решение на проблема си, след като сте го споделили в Сподели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Получили ли сте решение на проблема си, след като сте го споделили в Сподели?
преди: 10 месеца, 10 дни, прочетена 1347 пъти
Здравейте, чета сайта от години и понякога коментирам, когато темата ми е близка или имам опит по проблема, за който се пише. Днес започнах да си задавам въпроса, на колко от вас този сайт е помогнал? Намерихте ли решение на проблема си, след като го споделихте тук и след като прочетохте коментарите? Например децата с агресивни родители, свързахте ли се с полиция, учители, помогна ли ви някой съвет от тези в коментарите? Мъжете с жени, които не им пускат, помогна ли ви някой съвет в коментарите, който да сте приложили и да е проработил? Жени, които търсите мъжко мнение спрямо приятеля или гаджето ви и неговото държание, помогна ли ви някой мъжки съвет или обяснение за това да разберете поведението или постъпката на мъжа/гаджето/приятеля ви? Като цяло, хора, има ли положителна промяна на проблемите ви, след като писахте тук? Ще ми е интересно да прочета мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 7dd2d7aebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Мене лично ми помогна сайта - взех преди няколко години най-правилното решение в живота благодарение на този сайт: емигрирах от България и в момента си пия чая с мляко и билки на Острова с кеф и гледам сеира на останалите в България. Благодаря на сайта до днеска! Няма да казвам име, но е известна личност тук с подписа си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 12697472d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Навремето случайно намерих "Сподели" след търсене в Google относно нещо, което не помня вече, като от любопитство отворих и други теми. Оказа се, че едната от тях бе написана от братовчеда на най-добрия ми приятел от детството, който беше споделил тук, че иска да се самоубива заради наркотиците и дълговете си. Последва светкавична организация и с приятеля ми, брата на братовчед му и още няколко други приятели успяхме да спасим момчето, като го отведохме в селото им и го държахме заключен в една празна от всякакви мебели и вещи стаичка дни наред, без досег до наркотици. Хранехме го без прибори и чинии, само със сандвичи, тъй като беше правил опит да пререже вените си. Удряше си в началото главата в металните решетки (прозорецът нямаше стъкло), затова окачихме един дюшек от вътрешната страна. Брат му беше на пост през нощта, другите се редувахме през деня. Така успяхме да го спасим. Човекът беше истински отчаян от живота и на крачка да извърши непоправимото.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 0454dc299f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Ако бях послушала съветите преди Н години, щях да имам развитие, но бях твърде малодушна и сега си патя. Вслушвайте се в това, което ви пишат мнозинството тук, има смисъл!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 9710cb0423
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Много хубава тема, браво. Тъкмо щях да напиша същата. Абсолютно винаги когато съм споделял, съм съжалил, защото съм получил незаслужено назидание и не само не ми е ставало по-добре, а напротив. Смятам, че лошата модерация опорочава напълно идеята на сайта. Той е добър за хората, които имат нужда да си избиват комплексите, но не и за споделящите. Трябва да се прекръсти на naziday. net.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 1b40500811
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Поначало не съм имала кой знае какви проблеми за разрешаване, по-скоро съм търсила различни гледни точки за някои ситуации в живота и това е било полезното за мен досега. В крайна сметка съм действала както аз намеря за добре и според моите разбирания, но някои от мненията на хора тук са ми помагали да видя неща, които до този момент не съм, а това е много важно.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: b05cb84a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Мнението ми е, че дори споделящите да не са перфектни, не трябва да се порицават. Или ако се порицават, поне да се прави градивно и така че човека да се замисли и вземе поука, а не да целим да го накараме да се почувства зле. Разбирам, че има случаи, в които човека си го е заслужил и тогава може би е ОК, но в повечето случаи хората биват осъждани, без да са го заслужили. И точно за това модератора трябва да е значително по-отговорен. Нещо, което определено не мога да кажа, че е в момента.

Честно казано аз ще спра да споделям тук вече, защото просто не виждам смисъл да го правя. Не ми става по-приятно от това, че някой мухльо във форума ме осъжда разбрал-недоразбрал и без да ме познава си е изградил някакви си негови измислени впечатления с благословията на неглижиращия модератор.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: bf102ed7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Много рядко, в повечето случаи, обаче си отдъхвам като разбера че има и други като мен. То аз вече главно го ползвам този сайт за да си излея мъката и да се успокоя че не съм сама. Рядко получавам съвети които ми помагат, но главно като съм търсила хора със сходни проблеми в сайта все съм намирала решение(през повечето време въпреки, че има много истории като моята искам да опиша специфично моята ситуация за да бъда разбрана по-добре). Въпреки че рядко ми е помагал, тези малко пъти означават много за мен и наистина съм благодарна.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 08d9cbb4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз съм писала доста истории тук. Ами при мен е смесено - понякога ми помагат, понякога не.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 5a25e55b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Привет,

Хубава тема! Да, аз съм получавала помощ, адекватни съвети и съм намирала хора в сходна ситуация. Като читател съм забелязала, че е много важно как е написана самата тема. Ако темата е написана истински, с конкретика и целяща релен поглед - то тогава хората се опитват да помогнат. Но много теми се пишат провокативно с подксазан отговор, което дразни читателите и започват атаките. Кифлоприземител (коментар №2) е читател, който се опитва да помогне, когато темата е истинска и аз лично уважавам мнението му и отделеното време за непознати хора. За жалост, с неговите смислени коментари, вървят и коментари на разни тролове, които обиждат и размиват темата. В тази връзка, силно подкрепям коментар №8 - не сме съдебни заседатели, тук сме да си помагаме. Модераторите освен да гледат за вулгарни думи, трябва малко повече да отсяват и заядливите коментари, никой няма полза от тях.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: ecb3944fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Абсолютно НЕ

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: dc18435383
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

12.   До 1

Аз пък гледам сеира на тия на Острова, толко сте се замозабравили, че си мислите, че сте нещо повече, а истината е, че и там животът е също толкова зле, колкото и тука, а на моменти и по-зле.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 63f670647c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   До н. 2-Какви наркотици е ползвал братовчеда на приятелят ти? От колко време е взимал наркотици и после изчистил ли се е окончателно? Добър живот ли има сега?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 26d39ae0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Сайтът е много поучителен според мен, не за пишещите, а за четящите. В смисъл, особено ако са млади - да бягат от тая държава... Интелектуалната и моралната деградация е сериозна и необратима.

Иначе за теб, прочети пак добре името на сайта - казва се СПОДЕЛИ... Това не е сайт за професионална помощ. Т. е. - нито хората търсят реално помощ, а рядко и има някой квалифициран да даде и компетентно мнение. Темите са от типа - гаджето ми омръзна, да го зарежа ли... Каква по-точно "помощ" мислиш, че може да се окаже на подобен човек? Нали разбираш, че за да се окаже помощ
1) трябва да се добие обективна представа за проблемът. Т. е. да се разпита човека и всички други замесени. Не с личен преразказ.
2) трябва наистина да искаш да разрешиш проблемът. Което ако е така - отиваш при професионалист и си плащаш, с което доказваш, че наистина търсиш разрешение. А не просто мрънкаш и се оплакваш.

"Например децата с агресивни родители, свързахте ли се с полиция"

Не работят така нещата пич... Това са неща които първо се забелязват от роднини, съседи, учители, които наблюдават реалната ситуация. Докладват се до агенция за закрила на детето които да говорят с родителите, направят проверка и в краен случай отнемат правата им над детето. Полицията какво да направи? Дори дете да се оплаче тук, ако не е достатъчно голямо, най-вероятно няма да потърси само помощ. Виждаш ли, че дори за такива елементарни неща, хората са заблудени.

"Мъжете с жени, които не им пускат, помогна ли ви някой съвет в коментарите"
Как да им помогнат по-точно? Да им дадат телефон на проститутка :)? Всеки проблем от тоя тип, отговорът е - отидете на брачна консултация. Нещо, което е ясно и без да питаш... Та се връшаме пак, че тоя сайт се казва сподели. Ако хората наистина искаха да си решат проблемите, щяха да го направят, не да пишат тук...

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 12697472d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   Номер 13, не зная какви са били наркотиците, но се боцкаше със спринцовки и много трудно понесе отказването от тях. Едно от момчетата после го зариби да ходят заедно да тренират с тежести и извая тяло за чудо и приказ. Голям симпатяга. После отиде да работи в София, защото там си беше намерил приятелка, и оттогава не зная как се е развил животът му досега.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 1aa80a69c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Сайтът ми помогна да разбера и да приема, че всеки си има мнение изградено на базата на собствения му опит и доста често хората грешат в мнението си по даден въпрос поради простата причина че нямат опит.
Точно като вица за голия циганин, който твърдял че кашкавала е най-вкусното нещо на света, когато го попитали, ти ял ли си, той отговорил абе аз не съм ял, ама брадчеда като бил в ареста, видял надзирателя как яде сандвич с кашкавал, много вкусно било.
Та повечето човешки мнения са на същия принцип, от както го осъзнах живота ми стана по лек, защото до преди това се тормозех да обмислям всяко човешко мнение в реалния живот, понякога се мъчех да убеждавам хората че не са прави, от доста време обаче когато чуя мнение осъзнавам че то може да ми послужи единствено и само да оценя човека срещу мен колко опит има в живота си.
През последната година и половина строих къща, всеки познат който дойдеше на строежа, наливаше акъл как да строя, какво да си направя, как да си го направя, от опита си от сайта се научих как да процедирам, казвах на съветващите, ти у вас така ли го направи, той отговаря ами аз собствена къща с двор нямам или ами при мен положението е заварено.... и спираха да раздават съвети какви удобства да си направя в къщата и двора си. Разбираха че техните мечти трябва да изпълнят в собствените си дворове, а не аз да правя удобен за тях собствения си двор.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: b05cb84a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   9, аз пък съм забелязал, че ако темата е прекалено конкретно, все се намира някой идиот да се хване за нещо съвсем конкретно, да го човърка, да се фиксира само там, да изопачи всичко и да отклони темата в друга посока. Ако пък не си конкретен, същия кретен започва свободно съчиние и изкарва историята съвсем друга. Общо взето каквото и да напишеш, винага, винаги се намират поне 1-2 души, които опропастяват всички - я с назидание, я с отклоняване на темата, я с изопачване. Тук е мястото да се намеси модератора, но уви. Не само одобрява подобни коментари, а после като започнеш се обясняваш и защитаваш, теб те банва. Резултата е, че на споделящия не му се е решил проблема, напротив съжалил е 1000 пъти, че въобще е писал темата, а някой комплексар си е избил комплексите и му е олекнало за сметка на страданието на друг. Ама жив и здрав да е, той онзи отгоре вижда.

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 4e1a477a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   До номер 14, аз не твърдя, че сайта дава професионална помощ, но за да пишат хората тук и да споделят, определено търсят мнението на останалите и се надяват, че в коментарите все ще има нещо, което да им помогне в намиране на решение или отговор за проблемите си, за колебанията си и т. н. Дала съм примери, за да мога да насоча хората към най-честите теми и съм обобщила какви отговори се дават като цяло. Според теб за всеки проблем има професионална помощ. Но за да стигне човек до нея явно има нужда да сподели първо някъде и да прочете съвети и коментари, за да вземе най-правилното решение на къде да поеме и какво би му помогнало в дадената ситуация. И специално за мъжете, на които жените не им пускат, не е въпроса да им се даде номера на проститутка, а много хора дават съвети и мнения как жена им отново да започне да им пуска. Както виждаш и в коментарите., много хора казват, че сайта им е помогнал за най- различни проблеми, колебания или дори да видят, че не са само те са в определена кофти или не до там кофти ситуация и им е олекнало като са прочели. Други пък се чувстват обидени и критикувани от коментарите по темите си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 41dd58b8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Не, никога.
Получавал съм само нападки

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 9f696c351d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Раздвам се да прочета, че сайтът е помогнал поне на някои хора да преосмислят дадени случки и да променят нагласата им към тях. Аз мисля, че това му е основната идея, а не да даде готово решение на проблемите им. Да, някои теми са поставени твърде общо или твърде едностранчиво, или пък авторите им имат прекалено високи очаквания от пишещите.
Направо ме хвърлят в потрес автори, които от 9 дола вода вадят, за да докажат, че са прави или че съветите не струват :-) Единици са тези, които оценяват коментарите и благодарят на хората, че са отделили от времето си да пишат. Ами драги автори, животът си е ваш, правете каквото решите, никой не ви е опрял пистолет до главите. Щом сте писали в публичен сайт, значи може да получите и коментари, които не ви харесват. Но не е лошо да се държите учтиво, а и само във ваша полза ще е да се опитате да погледнете нещата от друг ъгъл. От това никой не е загубил.

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: fba5fcc3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Пример от последните дни.
Писало момчето, че харесва закръглени жени и пита как се възприема това, като нещо погрешно или…?
В темата разкостиха ДЕБЕЛИТЕ, направиха ги на пух и прах, да ходели да се лекуват и т. н.
Във всички теми, хейтърите провалят всичко с наглостта си, толкова.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: e5aa7fc571
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   На мен много ми помогнаха темите и съветите на Рей.
Успях да си намеря си първо подходяща среда, а след това и съпруг, който споделя духовните ми възгледи. Вече имаме две прекрасни деца. Но преди всичко намерих увереност в себе си и сигурност, че не съм луда, след като имам такива прозрения.
В момента се занимавам с благотворителна дейност и се опитвам да помагам на хора, които още не са намерили Пътя си, поради което са обезверени.
Благодаря на създателите на сайта. Също и на Рей, ако още чете тук.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: 3191d1cafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   До 23

Кучетата си лаят, керванът си върви!
Сигурно трудно го вдигаш, затова си изливаш злобата тук, жалкар!

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: 9f696c351d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   22, Рей не съм го засичала от години. Но имаше интересни коментари, съгласна съм.

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: aa1030e207
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Не, не ми е помогнал. Преди близо 4 години писах тук тема, за да получа съвет какво решение да взема, тъй като бях на кръстопът в живота си. Добре, че взех обратното решение на това, което всички ми писаха и ме хранеха в коментарите.
Чувствам се добре и щастлива от това, че се осмелих, а не послушах някакви онлайн анонимни разбирачи.
Ж24

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 147ca81203
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   До 24 ти ли си злобната дебелана, която заръча на модераторите да ми изтрият коментара 23? Засегна се, нали? Колкото и да злобееш, от злобеене няма да отслабнеш. Ще отслабнеш от фитнес и редовни кардио тренировки. До модовете, в думата "дебела" няма нищо обидно. Спрете да цензурирате съвсем нормални коментари без никакви обиди за сметка на разни мръсни, пошли, перверзни извратении.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 8e4e2a622a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Помагал ми е, но в повечето случаи за по- ежедневни неща, козметика и такива работи, а също и да разбера мненията на хората относно различни теми, което мнения не биха се изказали току- така в действителния живот, защото ще се сметне за прекалено грубо. Анонимността определено прави чудеса.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 часа
hash: b05cb84a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Помогна ми единствено да разбера колко е деградирал народа.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: 4b757abff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Повече ми е навредил, от колкото да помага. Пиша, за да намеря съмишленици, а намирам упрек. Загуба на време е този сайт, още повече, че няма как да се търси по дати, та поне да си запазя старите истории.

 
  ...
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: 3f54657908
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Не, само незаслужени критика и злоба всеки път

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker