Съпругът ми - емоционално дърво - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121377)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съпругът ми - емоционално дърво
преди: 10 месеца, 11 дни, прочетена 1071 пъти
Направо на проблема.

Заедно сме от 8, женени от 3. Още когато се запознахме, съпругът ми ми каза, че си пада домошар т. е не обича да излиза много - много. Аз нямах нищо против, понеже съм интроверт и обичам спокойствието. Проблемът се корени в друго.

Съпругът ми е с емоциите на един пън. Рядко се усмихва, все мълчи. Опитвам се да проведа сериозен разговор с него, а той ме гледа с един празен поглед. Не мога да разбера кога е радостен, кога е тъжен и кога е ядосан. Обясних му не един или два пъти, че по този начин той вреди на себе си и не дава добър пример на сина ни. Всеки трябва да има един нормален начин да си изразява емоциите. Той само махва с ръка и казва, че преувеличавам.

Наистина ли преувеличавам според вас? Има ли някакъв шанс да го накарам да "свали гарда" пред мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 4e9175d5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   И аз мисля, че преувеличаваш.
Хората са много различни.
И аз не излизам много.
Аз също съм по-тиха и затворена и какво от това.


По -важното е мъжът ти да е такъв отколкото някой да изрази е емоциите по такъв начин, че да ти се разкрещи или посегне. Или направи нещо лошо.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 44e15ef553
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Според мен трудно би променила голям мъж които според теб е емоционално дърво понеже сигурно така е бил цял живот. Това му е част от характера.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: b2f7290cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Принципно ще ти кажа една "тайна" (явно), която повечето мъже и жени не знаят. Жените днес си падат по женчовци... Щото с тях имат обща психика. Може тия мъже да го играят "мачовци", да имат големи мускули... ама реално са си женчовци - емоционални, вятрничеви, хаотични и т. н.

Една типична жена, много трудно комуникира с типичен мъж. Просто сме различни. Навремето НИКОГА не го е имало - мъж и жена се събират и си бъбрят като приятелчета. Нито баба ми и дядо ми са го правили, нито прабаба ми и прадядо ми. Баба ми си имаше женската компания, дядо ми си имаше мъжката. Семейството е работа и отношенията им бяха в някаква степен "бизнес". Не мога да говоря за моите родители, защото те бяха от "модерните" вече, и се разведоха набързо още докато бях малък.

Така че да ти го кажа просто - или осъзнаваш, че мъжете и жените са различни и между тях винаги съществува някаква дистанция, неразбиране, разминаване, и при все това трябва да живеят заедно и да се допълват... Или си търсиш жена в мъжко тяло, да си разиграваш емоцииките, да си споделяте и хихикате заедно, НО забравяш за семейство. Щото два женски типажа не могат да създадат семейство. Баща ми беше женчо. Срам ме е, ама такъв беше и затова се провали бракът им.

Иначе си била с тоя човек 8 години, за толкова време трябваше да се сетиш какво искаш, какъв е твоя мъж, и дали това искаш. НЕ, НЯМА ДА ГО ПРОМЕНИШ, щото сега ти е щукнало, че не ти пасвал емоционално... Като жена трябва да се начуиш да го четеш и обработваш по женски. Това майките и бабите ви са го можели. Твоето поколение жени не го може, защото то не знае как да се държи с мъж който има мъжка психика. Съдя и по себе си. Когато бях млад и имах по-женски тип психика... защото само такъв пример имах около себе си... доста си общувах с жени и се получаваше по-естествено. Когато с години съзрях повече като мъж... не виждам нищо общо с една жена... Нямам желание да ви вилизам в драмите и филмите. Сигурно не го схващаш, ама дразни... Дразни когато имаш сериозни проблеми с които се бориш и ги мислиш, и една жена до теб ти циври за глупости защото емоционално това днес я е понесло. Стига мъжа ти да те търпи... щото вярвай ми не е лесно, и ти трябва да го търпиш. Така е било и навремето. Като не ти харесва - не се жени, и по-лесно ги сменяй като ти омръзнат. Знам ви женската психиката - искате всичко, представяте си, че е възможно, ама не става така в тоя живот. Всяко нещо си има положителните и отрицателните неща. Тия дето искат всичко, най-вече от другите, не от себе си, накрая завършват с нищо...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 1c76a8f1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Мисля, че много се филмираш. По принцип жените се филмирате. Дай ви драми и безцелно дрънкане с часове за уникални глупости. Все търсите проблеми там където ги няма и си ги създавате сами.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 65f02ebe2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен мъжът ти няма проблем, но ти определено имаш.
Все пак той не се е променил, а си е бил такъв, но ти чак сега решаваш че е дърво и започваш да питаш. Такъв си си го избрала.

Според мен проблемът е че си емоционално нестабилна и очакваш той да бъде някакъв, за да те избави от това ти състояние, което няма да завърши добре очевидно. От описаното той изглежда уравновесен и е такъв какъвто е, но явно в този ти период на теб не ти е достатъчно.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: a9793cb7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Такъв си си го избрала, такъв си го гледай. Няма да се промени и не трябва да го прави. Като си искала по-емоционален съпруг да си си търсила някой друг.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 0ccb6fec02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Всеки е различен, предполагам, ако много го ядосаш, ще си го покаже. Защо искаш да го променяш?

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 76b6e735aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това е въпрос на темперамент. Не можеш да го промениш. Реши за себе си дали искаш да живееш с него или не. Тук не можем да говорим за пример към сина, защото нито пуши, нито пие, крещи, обижда те или те бие пред него, така че за пример, мисля че преувеличаваш. Сина ти не може с щракване на пръсти да стане друг темперамент. Чети повече за темпераментите.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 7c1e82746f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз съм такъв. И смятам, че така не товаря хората около себе си. За какво да ги занимавам с моите глупости.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 33ce32513a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Хахахах искрено се посмях наистина. Понеже съм обратното на мъжа ти, ми излезе картина в главата на човек, който не показва грам никакви емоции, наистина ми стана супер смешно.
Винаги съм се чудил как жените се хващат с такива мъже.
Дали те гледа с празен поглед или ти си мислиш така, а всъщност му е писнало тотално и му е все тая?
Щото ми е странно мъж да не показва грам никакви емоции. Аз като ми е смешно се смея от сърце, като ми се танцува, танцувам, като съм ядосан става страшно.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 767a782ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   И аз съм такъв, с изключение на ранното детство, когато бях по- чувствителен, но е нормално едно дете да е по- емоционално. Но още докато бях малък баба ми казваше на майка ми:" Студено е това нашето дете и такова ще си остане. " А пък в гимназията ме бяха много ядосали говедата и не успях да се сдържа да не им тегля по една обида и тогава чух от една съученичка, че най- накрая след толкова години ме е видяла да проявявам някакви емоции. Дотогава не се бях замислял, че отстрани изглежда така.
В този гаден свят е по- добре да не показваш емоции, а още по- добре е ако можеш да ги изпитваш много рядко и без големи вълнения. Емоционалната оскъдност и апатията са пътят както бях писал в една друга тема към живот без излишни страдания. Емоциите те тласкат към удоволствия и наслади( които са илюзорни), разумът към безболезненост, тоест да избягваш страданията( които са съвсем истински).
И аз съм си домошар, единствено в самотата разумният човек може да изпита душевно спокойствие. Остави човека на мира, на мен лично емоционалната превзетост и лицемерие присъщи на повечето жени ме отвращават.
Няма смисъл от емоции, защото повечето са негативни имайки предвид, че животът на средностатистическият човек е низ от малки и големи несгоди.
" Животът е сделка, доходът от която далеч не покрива разходите". Шопенхауер

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: ca00714401
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Били сте заедно 5 години преди да се ожениете още 3 и ти сега разбра, че е пън? Не знам как може ние да ти помогнем.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 175a1623bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хората са различни, не обръщаи внимание, може да е такъв по природа, а може и да не общува, защото не иска да занимава никои с глупости.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 76b6e735aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, защо задаваш въпрос, за да цъкаш единичните на всеки отговор, който не ти хареса ли?

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 16e1843825
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ха-ха, пичове, много сте прави!
Един мъж не ми трябва да ми говори и да ми съпреживява емоциите - пълно приятелници за това :-)
Мъжът е да прави секс, деца и толкова.
Направихме си децата, но какво стана със секса? Оредя.
А с приказките? Той винаги си знаеше неговото “Аз винаги съм прав” и убиваше в зародиш всякаква дискусия. Голямата дъщеря му подари тениска с надпис “Писна ми все да съм прав” и си я носи, даже и седнал :-)
Направихме деца, той загроби дискусиите и впоследствие спря и секса. Замислих се, за какво ми е тогава наистина?
Децата излетяха от дома, реших и аз така.
При мъж дето чука яко и не приказва. Друга симбиоза с мъж просто няма - да знае как да оправя жена и толкова.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 8c6bd07e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Да ви имам проблемите. Не бил емоционален. Ако един мъж е много емоционален той може би ще крещи на жена си, ще я бие. Ще показва емоции.
Авторке прочети истории във форума за жени преживели насилие и ще разбереш, че ти проблем нямаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker