Евангелистка протестантска църква - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Евангелистка протестантска църква
преди: 10 месеца, 11 дни, прочетена 638 пъти
Здравейте. Сестра ми от петнайсетина години се запали по протестанството и е ревностна поклонничка. Проблемът е, че се засили твърде много през годините нейното желание всички от семейството й да я следваме и безропотно да ходим и ние в нейната църква. Отчуждихме се за жалост с разправии отностно религията.
Помни за нас само най-лошото (примерно като сме се карали, когато сме били малки). Не иска да се обади по телефона на майка (тя доста се терзае), не иска да виждаме децата й. Изобщо стана голям проблем. В същото време интригантства и си измисля истории само и само да е права. Обвинява ни за всичко.
А аз просто искам да се уважаваме и обичаме. Нищо друго.
Преживявали ли ли сте този кошмар? Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 5789b2adf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Хмм, значи аз също години наред съм посещавала евангелистки църкви (само че в чужбина, тъй като живях там), и честно казано поведението на сестра ти е странно и точно контрастно на това, което проповядва християнството, а именно любов. По принцип протестантите са много мили и отзивчиви хора, които вярват в Бога и желаят да правят добри дела. Най-вероятно сестра ти посещава църква, която е секта и оттам идва всичко. В християнството ясно се казва че ще има много разколи и фалшиви поучения и много ще се подведат. Честно казано, караш ме да се замисля дали не е най-добре православните църкви, щом за пореден път чета за дела несъответстващи на думи.
А иначе мога да ти кажа и че най-вероятно сестра ти не говори с теб, защото смята че си й враг и слуга на дявола и е стигнала до някаква крайност в разбиранията си. Истинското християнство е обичта към всички, дори и към нашите врагове. Сестра ти грешно е разбрала какво значи религията й в самата й същност... Христос е пил и ял с грешници и са го обвинявали за това, но самият Той не е извършил грях. Ако искаш да върнеш сестра си, ще ти се наложи да се запознаеш със същността на вярванията й. Проблемът е когато хората започнат да интерпретират нещо по различно начини. Несъответствията идват от желанието на хората да виждат нещата от удобен за тях ъгъл. А би трябвало вярата да ни прави по-добри, не обратното.
Може да попиташ сестра си именно това. Как очаква тя да повярваш ти на нещо, когато действията й са срещу теб? И вярата прави ли я по-добра към другите и към семейството й или точно обратното? И каква е тая вяра, която е кара да мрази сестра си?

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 23aeb95840
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами то това е свързано с характера на сестра ти, а не с църквата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 4f670cccd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Всичко е чудесно целта е постигната мозъка и е промит. Някой трябва да и обясни че всичко е измислено за разделяне на хората и да има Господ, но не е нужно да вярва на всичко написано и което и е казано. Всяка душа си има собствен път, но нейния мозък е изгладен

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: e63f86af45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Целта на всяка църква е да те отдалечи от семейството, за да даваш пари на нея вместо на роднините си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: e6947f671a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Протестантските църкви в България са много агресивни, събират и пари. Може и да е защото задачата им е била да обръщат ортодоксални... Аз съм ходил няколко пъти на такива, защото имам такива роднини. Определено са малко като секта в сравнение с официалното ни проформа християнство. Принципно тези църкви привличат хора с проблеми, някои са лабилни. Не мисля че там ги "обработват", за да ги използват, но просто така се случва със слабохарактерни хора... Според мен пак се радвай, че сестра ти е там, а не се занимава примерно с наркотици или да се е събрала с някакъв алкохолик и побойник... Просто тоя тип "ревностна поклонничка" говори за човек с проблеми и може да завърши на далеч по-лошо място.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: fd1da339f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз също мисля като номер 1. Бог е любов. Той ни призовава към любов и единство. Учи ни да обичаме всички хора включително и семейството си. Аз ходя в евангелска протестантска църква, но може би в мястото на което сестра ти ходи, не се проповядва Библейската истина. Позаинтересувай се от нейните принципи и това, което наистина ни учи Бог. Библията говори и за лъжепророци и наистина има много такива, трябва да се внимава. Може и да не е причината в самата църква, а просто сестра ти да не следва Исус истински, защото ако Го следваше, нямаше да се държи така.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: da3d621749
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз ходя само в православна църква. въобще не се занимавам с разни евангелски църкви.
Съветвам и вас да не ходите за какво ви е да ходите в такава църква.
Сектанство. Ужас. стойте далече от такива работи.

Сестра ти вече е с промит мозък. Най$вероятно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker