22 годишно момче/мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

22 годишно момче/мъж
преди: 9 месеца, 23 дни, прочетена 923 пъти
Здравейте. Аз съм мъж на 22 години и накратко ще опиша ситуацията, нуждая се от вашите съвети, ще съм благодарен ако отделите време за прочит.
Така, моите родители почти цял живот са ме държали изкъсо, винаги са искали да знаят къде ходя, какво правя, проблеми като се прибирам късно и т. н. и никога не са проявявали разбиране към мен, всякаш всичко е за контрол.
Отидохме на почивка в чужбина, и се случи така, че аз и брат ми отидохме да живеем у мой роднина, а нашите останаха на друго място. Те бяха много против това да отидем там, но ние го направихме. В последствие аз открих нещо като бащата, който съм нямал в този мой роднина. Винаги ме разбира, дава ми съвети и ми влиза в положение, дори работа ми намериха с жена му. Та, ден преди да започна тази работа, нашите разбраха, че те са отишли да ме уреждат вместо тях, и категорично ми забраниха да работя там. Скарахме се и ми зададоха въпроса "Как ще се чувстваме ние, като те говорят, че са те уредили на работа". Имам и малко психически проблеми, които нашите виждат и се опитват да разберат, но не знаят начина. Помолиха вуйна ми да разбере какво става с мен, и аз споделих някои неща, след което стана на проблем, че аз съм казал на тях, а не на нашите. Започнаха скандали, при което вуйчо ми много се ядоса, като видя как нашите ми забраняват всичко, и как ме правят затворен. Каза ми, че нашите са пъли егоисти и ги интересува само какво ще кажат хората, а не как се чувствам. Всякаш прозвуча като истина, понеже на последното ми работно място не се чувствах окей, напуснах, шефа беше познат на нашите и каза, че съм за психолог. Нашите ми казаха, че навсякъде ги правя за "резил", и не могат да дават по 60 лева за психолог всяка седмица. Всякаш знам, че вуйчо ми е прав, но съм много объркан, защото и нашите ми говорят против вуйчо ми и вуйна ми. Баща ми никога не е разговарял с мен като със син, а по-скоро с принадлежност, като роб. Винаги ме е обиждал, от типа на "шматка, смотаняк, задръстен", и се караме, не мога да му споделя нищо. Всякаш ги интересува само какво хората виждат, и вуйчо ми е прав, че са егоисти. От друга гледна точка, не съм бил лишен никога от нищо, имам кола, студент съм. Всичко това ме кара да се замисля, обичат ли ме нашите? , егоисти ли са? . Снощи се прибрах късно, и отново разправия, въпроси от типа на "къде беше, с кой, какво прави? ", взе ми ключовете за колата дори. Вижда се една ревност в тях, че се разбирам с вуйчо ми, споделям всичко и ми е добре, развивам се. При което ни взеха билета за обратно и се прибрахме, въпреки че там ми беше добре, исках да остана и виждах шанс за развитие.
Вуйчо ми иска да вземе мен и брат ми при него, защото вижда, че нашите ни провалят бъдещето, и как се държат. Усетих го като бащата, който никога съм нямал. Спокойствието при него, не мога да го изпитам с нашите, всякаш той наистина държи на мен, а нашите имат мания за контрол, както той казва. Много ми е объркано и не знам на кого да се доверя, моля дайте съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 2fa503ea0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Няма такава дума в българския език:ВСЯКАШ... На 22 г. си, можеш сам да решаваш за живота си, пълнолетен си.... мисля, че си дълбоко комплексиран заради вашите, отдели се и си оправи живота....

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 3dc9fe5ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   има хора. които не стават за родители.
Те са ти смазали психиката„ направили са те човек с множество психични проблеми.
Вуйчо ти е прав. Заминавай при него.
Баща ти точно това заслужава да знае. че вуйчо ти е повече баща за теб.
Заслужава да му го кажеш в лицето. От това ще го заболи много.
За родителите ти е по-важно какво ще кажат хората отколкото твоето щастие.
Вуйчо ти е казал истината за баща ти.
Спри всякакъв контакт с родителите си за да си запазиш психиката.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 4b0942d5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пълнолетен си, а разсъждаваш като дете. Сигурен ли си че здравословно всичко ти е наред? Ако наистина си здрав както психически, така и физически, трябва да си наясно че станеш ли пълнолетен, не си длъжен да слушаш родителите си. Искал си да останеш в чужбина, как те върнаха родителите? ! Защо те е страх да се противопоставиш? Бие ли те още баща ти на 22 години? Добре е да посетиш психолог поне веднъж, само за да получиш безпристрастна оценка на ситуацията в която си попаднал, защото не е ясно кои са добрите - вуйчо ти или вашите

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: b148568f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Вашите са ти родители и отговарят за теб. Те се тревожат и искат да си добре. Вуйчото ти действа малко курвенски. Ако иска да помогне, трябва да обсъди с вашите неговото предложение за работа, оставане там и т. н. Просто, вие с родителите ти не можете да намерите общ език. И двете страни сте виновни за това положение. Ти си вече на 22 и би трябвало да можеш да обясниш на баща ти как стоят нещата от твоя гледна точка. Но също така, трябва да носиш отговорност за себе си и своите действия. Не с е разбира какъв е психическия ти проблем и наистина консултациите с психолог са с неприятна цена. Разбира се, понякога си струва да се платят пари за здравето. Ти също не си коректен към родителите си, защото веднага си се лепнал за вуйчо си и го обявавяваш за бащата, който не си имал. Ако не искаш да имаш баща, просто започни да се издържаш сам, живей отделно и ела пак да си говорим. А, сега само се връткаш, където ти е по-изгодно. Съветът ми е да опиташ да влезеш в емоционална връзка с баща ти и да си поговорите като мъже. На него ще му е приятно, че му се доверяваш и ще иска и той да те разбере. Говори само с него без други участници, за да не започнете да си викате един през друг. Покажи на баща си, че го оценяваш, Бъди сигурен, че и той някога е имал проблеми, питай го как той е подхождал към тях.
Ако баща ти се почувства спокоен за теб/вас, сигурна съм че ще те пусне при вуйчо ти и няма да има конфликт.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 0604907ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   О, аз съм по-зле дори, че съм и по-голяма от теб. Ясно ми е, че контрола ще продължи докато съм жива и то само към мен е така, сякаш съм някаква малоумна и 5 годишна. Ти поне имаш кой да те разбира и да ти влезе в положение, както си описал, аз и това нямам, имам чувството, че всеки е срещу мен.
Щом твой роднина има желание да ти съдейства, премести се при него, започни някаква работа и се махни от вашите. Нямат право да те държат насила при тях, да те манипулират и тн., Отстоявай повече себе си, имай смелост и не се предавай.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: dacd778c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Бих ти препоръчал първо да се дефинираш мъж ли си, момче ли си... Ако си момче, родителите ти плащат все още масрафите... нормално е да ти се месят в живота. Може да не е правилно след като си навършил 18, но е нормално. Докато те плащат, правиш какво ти кажат, защото ти контролират финансите.

Тия приказки за "егоисти" ги остави за жените... Ако ще ставаш мъж, по-добре разбери как работи реалният живот щото да слагаш субективни етикети на други хора, полза никаква. Хората са такива каквито са...

Принципно е нормално поведение бащата да унижава синът си... И да не те кефи, такава ни е биологията. Ако ти е интересно, чети какво Фройд е писал за "Castration anxiety".

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 0bd33e4777
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Вашите те обичат, но са с ниско самочуствие и го проектират това върху теб. До някъде е важно мнението на хората за да не бъдеш отритнат от обществото, но за повечето не трябва да ти пука. Ако тръгнеш за всичко да се съобразяваш с мнението на хората ще станеш наистина за психолог. Ще бъдеш смачкан както си, както са и вашите. Ти вече си голям мъж и можеш да взимаш сам решения. Ако се чувстваш по-добре при вуйчо си отивай там. Но гледай да си повече самостоятелен и да си уреждаш живота сам. Ти си голям мъж, а не момче. Не чакай вуйчо ти да ти урежда постоянно неждата. Може той да ти помага от начало, да те въведе в нещата, но гледай бързо да се отделиш от тях. Но винаги можеш да го питаш за неща, които не са ти ясни няма нищо срамно в това. И до като си в тях, се включвай финансово в домакинството и бъди деен. Примерно изгори крушка, отиваш купуваш сменяш. Обаждай се и на вашите уважавай ги. Не ги оставай, ако го закъсат и имат нужда от помощ. Човек без семейство е като растение без корен.


Успех!

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 3f8541f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Единствено се чудя дали можеш да продължиш образованието си там.
Ако си в състояние да работиш и да учиш, замини. За да си добре за вбъдеще в чужбина, ти трябва професия, която ще ти осигурява добри доходи, затова без висше не става. Който не следва висше, остава цял живот бачкатор в чужбина.
Иначе такива задушаващи и свръхконтролиращи ридители има колкото щеш и именно тяхното поведение причинява психични проблеми у децата им.
Колкото по-рано се отървеш от ботуша на родителите ти, толкова по-добре за теб, а вероятно у психическите ти проблеми да изчезнат.
Родителите ти наустина постъпват много себичнони егоистично, вместо да благодарят за жеста на вуйчо ти те се държат като честолюбиви и завистливи инатливи магарета.
Вуйчи ти е прав и не се настройвай срещу него. Вероятно токсичното поведение идва от баща ти, а майка ти го е придобила като модел за подражание.
В България животът е труден. Добре са само мутри и хора на партийна хранилка. Не бива да пропускаш шанса си да излезеш в чужбина.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 8b29f6c6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какви са психическите ти проблеми? Вече родителите ти не бива толкова да ти забраняват, но по-добре за тези проблеми не споделяй, хората наистина са вредни и това може да ти изиграе лоша шега. За психолог могат реално да нямат 60 на седмица. Да, отношението на баща ти е гадно, но не е рядкост по наши ширини, много бащи на твои набори така се държат. Животът продължава, върви по пътя си и не обръщай внимание на семейни драми, голям си вече.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 8197698989
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Какво оправдаване родителите бе.
Та те го превръщат в човек с психични травми.
Както виждам и за някои това е нормално.
Какво толкова. Но нали вие не сте на мястото на момчето.
Това, че онзи му е баща не означава, че има право да го унижава.
Не, няма право да го унижава.
Който мисли, че има право да го унижава трябва да се прегледа.

Да, на вас вие е много лесно.
Раздаване съвети на момчето без да се поставите и за миг на негово място. Не може да го разберете защото вие не сте били на негово място.

Как може да оправдаване бащата.
Абе я по-добре момчето да не говори с него.
Най-добре да замине при вуйчо си. Той ще му помогне.
Вуйчото бил КУРВА а бащата какъв е светец с това поведение. Ангел небесен ли е.
Вие не сте добре.
Да, както вече казах кажи на баща ти, че вуйчо ти е повече баща за теб.
От това ще го заболи много.
Така е някои хора не стават за родители.
Прав е вуйчо му. Истината е казал за баща му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker