Носталгия към родния град - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Носталгия към родния град
преди: 9 месеца, 7 дни, прочетена 743 пъти
Здравейте. Семейна съм, с две деца. Живеем в голям град по стечение на обстоятелствата. Децата ни са малки, ако има значение. Проблемът ми е, че от няколко години насам изпитвам на моменти непоносима носталгия към моя роден град, който е по-малък, но е областен град. В големия град за мен е неприятно, ужасно скъпо и пренаселено, мръсно, строежи, прах и изнервеност, клошари и мизерии.
С малки изключения. Желая по-спокойно място за семеен живот, подходящо за малки деца, да е чист въздух и повече спокойствие. Такъв е моят град и все повече искам да се върна, липсва ми ужасно много. Далече сме от него. Но районът е хубав и се развива добре, има бъдеще. Но мъжа ми не иска и да чуе. Не знам как да го убедя. По едно време се беше съгласил, но му мина. Иначе той харесва моя град доста. Работа там се намира, има много млади семейства с малки деца, които се върнаха в града и сега е пълно с деца, млади хора. Направо ми липсва ужасно много, не знам нормално ли е да се чувствам така. Не е заради семейството ми, не ми липсва толкова то, колкото самото място, самият град. Не ми се иска да прекарам целият си живот на място, което не обичам и не харесвам. Но се съобразявам с мъжът ми, не знам какво мога да направя, да го убедя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 6 дни
hash: ca276b7410
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Ами да, хората от провинцията сте родени и закърмени по друг начин. Не е вашето и нормално. И малкият град не е моето.

Не е вашето това, което ти изброи, не е моето и това, което ще ти изброя и аз - прекалено голямо лицемерие и злоба, стане нещо и на другия ден всички знаят, ниски заплати, хората са по-простовати и елементарни заради това че в града няма толкова много мероприятия и места на които да се образоваш, липса на адекватна лекарска помощ при случай, местен феодализъм.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: f4bf02a3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Можеш да ходиш да видиш родния ти град.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: a68b077678
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбирам те мъчно ти е за родния ти град.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: ba884cdbd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ходете на почивка, не го мисли, запиши се на спорт, танци, прави нещо което ти доставя удоволствие, средата в която си е не подходяща, затова мислиш така, уплътняваи времето си с приятни неща, които ти носят удоволствие, всичко зависи от теб.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: cb5d54c234
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Кое не е нормално номер 1.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: e6ae64ea05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря за коментарите. Вие щастливи ли сте на мястото, в което живеете?
Мисля, че не ме разбрахте. Мисля, че човек трябва да се чувства в свои води и на място, където и да живее, ако не го чувства така, трудно би станало.
До номер 1, ясно е, че и големият и малкият град имат своите предимства и недостатъци. Аз визирах среден град, не малък, в който всички се познават. В един град от 60-80 хиляди души аз лично не познавам всички, нито моите родители, които живеят там, познават всички и им знаят проблемите и клюките. Клюкарски манталитет има и в големия град, това е строго индивидуално за конкретен човек. Ако си такъв, то ще бъдеш и ще знаеш всичко за всички в квартала, в който живееш в големия град.
Иначе не мисля, че много биха помогнали неща като спорт и хоби. Говорим за неподходяща среда за децата ми, какъв спорт. Говоря сериозни неща.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 3d7d271ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ха-ха право казват старите хора от където е жената от там е родата.
Ама разбира се липсва ти родния град ако сте там ще си си близо до приятелите ти и роднините ти, макар сега да отричаш, за празници ще сте с тях, на рожденни дни, ще присъстват твоите приятели и роднини не тези на мъжа ти те ще са далеч и повечето няма да идват.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 00fd4202dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здрасти, аз също изпитвам такава носталгия и с течение на времето обмислих как мога да направя така, че да се върна там. Женен съм, с 2 деца. Започнах да си събирам минусите на големия град в който живеем сега и плюсовете на по-малкия ми роден град, също областен. При нас минусите са доста и плюсовете също, единственият проблем е работата. С течение на времето казах на жена ми какво ми се върти в главата и за моя изненада, тя каза, че също си е мислила да се махнем от този град след известно време. Не точно да отидем в моя роден град, но все пак. Като й изтъкнах плюсове и минуси и тя взе, че се надъха. Сега търсим дистанционна работа, за да може след 2-3 години да се махнем оттук. Родителите на жена ми са на 30км от моя роден град и това също оказа влияние - че и моите и нейните родители ще са наблизо, ще можем да се виждаме по-често, докато сега сме сами тук. Ти го каза много правилно - " по-спокойно място за семеен живот, подходящо за малки деца, да е чист въздух и повече спокойствие. " Точно това искаме и ние самите, а искаме и за децата си. Кажи на мъжа си честно, че не искаш да прекараш живота си на място, което не харесваш и на което не се чувстваш добре. Нека поговорите, да претеглите плюсове и минуси.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 08752f3625
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До авторката-сподели за кои градове говориш? Ако напишеш градовете-няма с нищо да се издадеш, защото във всеки град живеят купища хора, достатъчно е, че не си написала имената на хората от семейството ти... пак ще си запазиш анонимността, дори и ако напишеш в кой голям град ти е гадно сега и кой е този малък град, който толкова обичаш.
До н. 1-Ако говориш с такова пренебрежение за провинциалните градове, а ти си от София-ами какво да ти кажа-в София са се събрали най-големите селяндури и тъпунгери от цялата страна... -то това е обществена тайна:)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 14b9bddc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   За съжаление не мога да те разбера. Аз съм щастлива на. мястото на което живея.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 14b9bddc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Е аз живея в същия град. Но смених квартала.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 76a8c8843c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз съм роден в София и 99% от живота ми е минал там. В момента съм в процес на преместване в малко населено място. Няма бъдеще в бетонното гето, каквото и да се самозалъгваме. Там си просто една безгласна гайка на Системата. Никога не бих обрекъл децата си да растат в подобно враждебно място.
Ако мислите за децата си, бягайте надалеч от големия град, но гледайте да се събирате със семейства като вас, за да не са социално изолирани дечицата

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: e6ae64ea05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте, отново съм авторката.

До номер 8, радвам се, че с жена Ви сте стигнали до консенсус. Ние не можем с моя мъж за съжаление. Дълго време той беше забранил да повдигам темата. Аз оново я повдигнах и се скарахме. Всеки път се караме на тази тема. Не ще и да пие да се местим в моя град. Не го и твресува, че аз не съм щастлива в големия град. Казвала съм му го както вие със същите думи, и то не веднъж, че аз не искам да прекарам живота си на място, което не обичам. Той изтърсва нещо от сорта на "да си мислила, катоъ си дошла в този град" и темата приключва.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: cc321adff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Е да цял живот съм живяла в София и ми е трудно да свикна с живота в малък град защото не мога да си пазарувам така добре както в големия град. Живяла съм и в Банкя но често пътувах до София за да си пазарувам от любимите неща. Но чак пък носталгиа не съм изпитвала никога.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker