Баща ни не ни обича, помогнете! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ни не ни обича, помогнете!
преди: 9 месеца, 2 дни, прочетена 1620 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 16 г. Живея с баща ми и сестра ми, която е три години по-малка от мен. Нямаме майка, защото миналата година тя почина от рак на черния дроб. Както разбрахте от заглавието, единствения ни останал родител се държи толкова брутално с нас след смъртта на майка ми, та вече имам чувството, че не ни обича. Постоянно проявява към нас физическа и словесна агресия за най-дребни неща. Постоянно се държи с нас като с прислужници (все едно е на хотел), непрекъснато аз и сестра ми готвим, чистим, перем, пазаруваме, а той по цял ден лежи на кушетката, изпушва по една кутия цигари на ден, напива се с алкохол и гледа телевизия, а надвечер излиза с приятелите си комарджии. Рядко ни позволява да излизаме с приятели, (обикновено, когато поискаме това, сме си свършили домакинските задължения) ограничава ни къде да ходим, (въпреки, че квартала ни не е опасен) а когато разбере, че сме казали някоя случка от вкъщи, ни спуква от бой, удря ни с всевъзможни неща (бутилки, тигани, лъжици, дистанционни, смачкани листи хартия, гребени, книги, храна, дори плюшени играчки и прочие) и просто мога да кажа, че у нас е ад.
Преди два месеца сестра ми завърши основно образование и по този повод се бяха събрали с випуска й, за да празнуват. Аз я бях гримирала подобаващо за тази празнична вечер, но не й бях сложила много грим (бях й сложила спирала, много бледи сенки [такива с телесен цвят] и бледо розово червило). Аз също се бях гримирала по този начин, тъй като и моят клас се бяхме събрали. Бяхме си облекли прилични тоалети (аз бях с рокля с бухнали ръкави, дълга до колената ми, а сестра ми беше с платнен гащеризон с разкроени крачоли) и бяхме с маратонки. Когато отидохме при баща ни да му кажем, че тръгваме, той побесня, каза ни, че приличаме на долнопробни проститутки и дори започна да ни огъва ръцете. Побегнахме изплашени, а сестра ми дори се разплака, докато вървяхме. След около четири часа се прибрахме вкъщи. Първият въпрос на баща ми беше дали сме пили алкохол. Ние отгововорихме, че не сме, (наистина бяхме абсолютно трезвени) но той се ядоса и ни каза, че лъжем, след което ни заля с ракия по лицата и ни нарече "ходещи левкемии" и "курви". В този момент звъннах на вуйчо ни, за да дойде да ни прибере, като се скрих в банята, за да не ни чуе баща ни. Отидохме в стаята ни, взехме си най-необходимите неща, взехме си якетата, но точно тогава баща ни ни видя и ни пита къде отиваме. Ние му казахме, а той просто освирепя. Започна да крещи с глас на звяр и ни уплаши много. За щастие, точно в този момент видяхме, че колата на вуйчо ни е пред блока и побегнахме. Баща ни едвам се озабти.
Останахме там една седмица, а като се върнахме, баща ни ни наби. Постоянно търпяхме този тормоз. Един ден аз предложих да подадем сигнал в "Закрила на детето", но баща ни осуети този наш план, като каза, че е чул какво сме намислили. За щастие, тогава нямаше бой, само с няколко крясъка се разминахме. Преди два дни обаче, вкъщи избухна скандал, защото сестра ми не беше измила съдовете, защото беше на тренировка (тя тренира волейбол и след няколко дни ще имат мач). Баща ни побесня и я преби дотолкова, че й счупи ръката. Аз я защитих, обаче само като го упрекнах, той ме удари през устата. Аз му казах да спре да ме бие, обаче той стана още по-агресивен и замалко не ми счупи носа. След това се изсмя ехидно и самодоволно и каза на сестра ми "Сега ще видим как ще ходиш на тренировки и как ще играеш волейбол, нещастнице!" Не му казахме нищо и отидохме да лягаме.
Достатъчно много ви разказах. Моля ви само за едно: Не ми казвайте, че историята е измислена, защото не е така! Вече се чудя какво да правя. Всеки ден аз и сестра ми сме на тръни. Предлагайте, ако имате съвети! Всеки съвет ще ми е от полза! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 8121113a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не може ли вуйчо ви да ви вземе. Може от Закрилата на него да дадат попечителските права. Голяма грешка, че сте се върнали пак при него. Трябваше да предвидите, че ще ви набие ако се върнете. А и вуйчо ви той като по -възрастен защо не е предвидил че онзи ще си отмъсти и ще ви набие. Ако съм на мястото на вуйчо ви щях да си поговоря с него по мъжки.
Щях да му покажа какво значи да удряш по -слаби същества от теб.
Щях да му покажа какво значи да удряш невинни хора.


А той как се държеше преди смъртта на майка ви.
Съжалявам за смъртта на майка ви.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 33f0116660
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Явно баща ви е алкохолик и насилник.
По говорете с някой близък, на когото имате доверие. Вуйчо, учител. Ако се наложи, подайте сигнал в Закрила на детето. Поне да го плашат малко. За домакинската работа е нормално да я вършите. Не е нормално да ви бие и тормози.
Учете здраво, за да може като станете на 18 да си намерите хубава работа и да живеете самостоятелно.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: b13308ad8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Вуйчото.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 8efff83f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ясно е че я вършат.
Прав си номер 4. Вуйчото.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 8efff83f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Вуйчото какво работи. Има ли деца. Женен ли е.
Напишете нещо моля Ви.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 864b8bca51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ами историята звучи точно като измислена, имаш богат речник за 16 годишна, предполагам че пак е някаква провокация са "мъжете насилници в Бг ". Надявам се да съм прав и да не е истинска история.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: cd04df55ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Авторке, авторке, кога най-после ще спреш да публикуваш, глупави измислени истории. Абе ти някога ще се осъзнаеш ли какви глупости пишеш. Ама това не е един и два пъти а вече много пъти, дори стотици пъти може би. Как нямаш срам и морал да спреш тези лайнарски отвратителни помии. Удрял ви с бутилки, тигани, лъжици. Баща ти с бой счупил ръката на сестра ти. Няма толкова брутален баща към собствените си деца, но ти си толкова проклета, че само ти публикуваш такава помия. Защо ни молиш да не казваме, че историята е измислена. Всеки с малко акъл ще се увери, че тази история е абсолютна гадна измислица. Да, има тъпи коментатори, които вярват на тъпи измислени истории.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 часа
hash: ac3a5b132f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Баща ви има много сериозен проблем и нервите му са унищожени и всичко си го излива върху вас. Съвета ми е говорете с училищния психолог какво да направите а в краен случай се обърнете към анимус която е много по вероятно да ви помогне от полиция и закрила на детето защото държавата не е интересува нищо и никой. Вашето отглеждане е свързано и с пари иначе бих ви посъветвал при вуйчо си да отидете.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 часа
hash: 173dc72989
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Закрила на детето. Сигнала може да се подаде и от възрастен, от вуйчото.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 часа
hash: d15d610127
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Миличко, проблемът не е, че баща ви не ви обича, а че ви насилва! Моля, потърси помощ от други възрастни близки!

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 11 часа
hash: 0a2dc48484
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Горките дечица, тоя изрод сигурно и майка ви е бил така зверски както вас, а сега след като тя е починала и той няма на кой друг повече да си излива агресията и комплексите, е почнал да си я излива на вас!!! Той е просто един жалък, нищожен комплексар и нещастник, а може и да е прикрит гей, и да блъфира и да се прави на "големия мъжага" за пред хората, за да не го видят какъв е гей! Веднага, ама ВЕДНАГА намерете начин, как да избягате и да се доберете до вуйчо си пак, и този път НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ при изрода, който ви тормози и разсипва живота ви, и го обадете заедно на полиция, Закрила на детето и на всички други възможни организации, които могат да ви помогнат да го натикате заедно във затвора, където му е мястото, и където ще опознае истинската си сексуална ориентация! Такива насилници, изроди и психопати като него НИКОГА НЕ трябва да създават деца, за да не им тровят целия живот с техните болни комплекси и мания за превъзходство над другите!

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 часа
hash: b62cfeccfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Едни плачат от баща, а моите плачат за баща си... Боже, колко е несправедлив света...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 часа
hash: 1c97337d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   8, много грубо.
7, това, че момичето има богат речник за възрастта си трябва да Ви радва, че още има такива момичета.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 1c8f0f6e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До н. 14-твоите деца може и да реват за баща си, но най-вероятно е така, защото не ги е бил, трепал, удрял, наказвал, обиждал, унижавал, не ги е малтретирал системно, не им е оказвал психологически тормоз и т. н.
Няма как да разбереш авторката и други, като нея, включително и мен, защото твоят баща не ти е оказвал системен физически, психически, емоционален тормоз и т. н.
Затова н. 14-не ми издишай, като някой баба, която тръгнала да се възмущава, защото ако твоят мъж ТРЕПЕШЕ децата ти, надали сега щяха крокодилски сълзи да леят за него!
Преди да съдиш авторката, вземи погледни РЕАЛНО НЕЩАТА, а не да охкаш и въздишаш, като пред припадък, че накъде вървял света.
Мен като са ме тормозили ЦЯЛ ЖИВОТ и двамата т. нар. родителя, ПОВЯРВАЙ ще танцувам от щастие, когато пукнат и се разкарат от живота ми и от този свят.
А ти си продължавай с въздишките....

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 29687b11fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не съм хазартен тип, но залагам висока сума пари че това е измислена история.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 772622921b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката - историята не е измислена. Трябва да съм рядко тъпа, за да измисля подобно нещо. Напълно реална е. Залагайте колкото пари искате, аз казвам, че е истинска.
От няколко дни баща ми е спрял да ни бие, но продължава с обидите. Със сестра ми бяхме си купили чипс, започнахме да ядем, а той започна да ни обижда, че сме дебели. Вярно е, че сме по-едри, но не сме дебели. Що се отнася до вуйчо ни, да, той е женен, има дъщеря, и е учител.
П. П. Благодаря за съветите.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: ef5758b0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Номер 8, няколко неща ще Ви кажа:
1. С бой може не само да счупиш нечий крайник, а и дори да го убиеш. (Зависи от силата на удара)
2. Всъщност е напълно възможно бащата да удря дъщерите си с бутилки, тигани и лъжици.
3. Има къде-къде по-брутални родители към собствените си деца. Спомнете си за онази майка, която беше застреляла децата си.
4. Кои теми също са на тази "проклета" авторка? Изредете ми ги от А до Я.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: d338d8b133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Точно така номер 25. Многознайкото да ги изреди.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 40c67471e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Към всички, които казват, че това е измислена история - посочете ми поне три причини да го мислите и тогава ви признавам.

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: e5cb01f982
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Как сте момичета.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: d2cb30ac2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Мило момиче, каква е обстановката вкъщи?

Възможно ли е да споделите с вуйчото и да ви вземе? Това си е направо за закрила на детето. Не е трябвало да се отказвате от подаването на сигнал.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: 40c67471e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ми прав е баща ви, кво му се сърдите. Ако моите деца се обличаха и гримираха така, щях да ги смеля от бой до степен в която да си търсят зъбите.

 
  ...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: a635545aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   31, защото си същият психар.

Как си, дете? Още ли сте при баща ти?
Заради счупената ръка на сестра ти, можете да вкарате баща ти в затвор да го озаптят малко.
Иначе и в полицията може да поискате (не е необходимо той да е съгласен) евалюация от криминален психолог и да го настанят в психиатрия, а вие с вуйчо ти.
Да е благодарен баща ти, че е сте мои близки... нямаше да има време да гъкне даже.

 
  ...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: de13bcc7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Номер 31 ти си за психиатрията. Тъпкано да ти се върне ако пребиеш някого.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 3921c45be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Това ми звучи като история от "Съдби на кръстопът".

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 3921c45be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Ей, аман от тоя богат речник бе... Всичките я хвалите тая авторка за тоя прословут речник. Авторкее, даже и речник на професор от БАН да имаш, като си толкова лъжлива, долна и безпардонна никой не би те взел насериозно. Да се спреш веднага с твоите измислени идиотщини, че не останаха хора, дето да ти вярват вече. Ти не си никакво 16-годишно курвенце, ти си някаква 50-годишна мома, дето няма какво да прави и публикува тъпотии тука.

 
  ...
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: f8367d06de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Аз й вярвам. Я си гледай вашата работа и не ми казвайте на кого да вярвам и на кого не.
Факт е, че има много убити жени. Има много жертви на насилие.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 23799a05ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Моя коментар ще бъде дълъг, но не ме хейтете за това. Виждам, че нямате никакъв морал. Децата всеки ден търпят бой и обиди, а вие ги плюете! Може би само ако видите това на живо ще повярвате! До коментар номер 31:гащеризонът и роклята до коляното са си напълно нормални детски дрехи. А гримът не е бил толкова много, освен това има детски гримове. Дори аз като малка имах. Но както и да е, да се върнем на основната тема. Нормално е да ги кара да вършат домакинска работа, но само ако е за добро (тоест за да се научат как да се справят сами с такава работа в бъдеще). Но ако ги бие за почти всичко, е, това показва, че е пълно ку-ку! При такъв бой той не само може да ги нарани, ами и направо да ги убие! Просто някои хора не разбират сериозността на такава ситуация, а би трябвало, защото това не е шега работа! Освен това по света може да има такива родители, а дори може и да са по-лоши! Разбира се, нормално е по някога родител да не пуска децата си навън, особено ако е късно, студено или опасно. Но този сякаш прекалява! Дано не ви отекчих с моя коментар!

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 8ffc026471
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Не си номер 38. Ти си здравомислещ човек за разлика от някои откачалки.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 9359594587
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Мила, как си? Как е сестричката ти и ръката и? При вуйчо си ли сте вече?

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: da7c92ebeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Няма смисъл да питате авторката как е. Тя очевидно събра малко внимание с измислената си история, обаче всички я уличихме, че това е абсолютна измислица и най-вероятно сега е настървена и се спотайва като мишка в трици.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 7b947e017b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Може ли авторката да отговори какво се случва в момента, дали е послушала съветите.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: d43f4c94bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Може ли. Притесняваме се за нея.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: ef5758b0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Авторката е зле, но не, защото "баща й я тормози", а защото всички я разкритикувахме неудобно, защото се усетихме, че тази история е измислена, тъй като не сме толкова лековерни, колкото й се иска да сме.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 23799a05ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Номер 45, ако историята беше изизмислена, авторката нямаше да каже нищо, а има един нейн коментар, виж по-нагоре! Освен това, сайтът си има отделна графа за измислени истории! А тази е в графа, , семейство''! Постави се мястото на авторката, да видим дали ще ти харесва! Вероятно не! И ако си мислиш, че един баща не може да бъде толкова строг със своите деца, лъжеш се! Предполагам, че твоите родители не са такива! Спри да живееш в розовия си балон и виж реалността! Има къде-къде по-лоши родители към своите деца, нали знаеш онази майка, която е застреляла децата си? Не знам много за този случай, но смятам да го потърся в интернет. Ако смяташ историята за измислена, не коментирай! Този сайт е за съвети, а не за нападки! А относно историята:недай си Боже, онзи психопат да ги е убил, защото смъртта, особено на деца е най-ужасна. Ти вероятно си и номер 42. А пък аз съм номер 38 и номер 43. Ти по-добре гледай да не ти случи нещо такова и да ревеш! Всичко се връща, вярвай ми! Пиши, ако си ме разбрал, ако ли не - пази коментарите за себе си! И да не съм чула гък от тебе повече, ясно ли е? До авторката:ако сте живи, отговорете и не случайте тези, които мислят историята ви за измислена! Мнозинството не мисли така и иска да знае какво се е случило с вас! И ако още сте при онзи изрод:послушайте предишните съвети и бягайте, и повече не се връщайте при него! Дано всички ме разбраха!
Номер 38 и 43

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 0cb8f874e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Явно аз съм доста лековерна.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 8223b0fd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Съгласна съм. Дори и да е измислена може да е от полза за някой, който я чете и е жертва на насилие. Приемете го като филм за насилието с поучителна цел.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 8223b0fd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Предпочитам темата да е измислена отколкото да знам, че има деца, които страдат и са жертва на тормоз.
Дай Боже да е измислена.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: a27e493573
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Да, измислям си, нямам си друга работа. Благодаря ви за съветите, минавам само да кажа, че сме вече при вуйчо си, при когото се чувстваме много по-добре. Преди около три седмици имаше дело срещу баща ми и го осъдиха на 16 години затвор. Вече ги няма ежедневните крясъци, шамари и ритници и наистина ни е по-добре. Благодаря за това, че обърнахте внимание, защото наистина ми бяха от полза. Сега при вуйчо ни имаме всичко, което нямахме при баща ми.
А към вас, които казвате, че историята е измислена - не се ли замислихте, че ако беше измислена, щях сега да пиша тук?

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: bb0eb05d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Не разбрах последното изречение авторке. Да.
Радвам се, че сте при вуйчо си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker