Дали да имаме второ дете? Близки ли сте с братята и сестрите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали да имаме второ дете? Близки ли сте с братята и сестрите си?
преди: 8 месеца, 27 дни, прочетена 1144 пъти
Имаме едно малко дете, много палаво и обичано момченце. С баща му си го гледаме само двамата, роднините са далеч и не се интересуват. Забременях много трудно, с години ходене по клиники и доктори и вече не сме първа младост, а когато започнахме опитите в началото, бяхме много млади. Винаги съм искала много деца. Сега обаче се чудя дали е добра идея, предвид че не сме много млади вече, нямаме подкрепа от други хора. Ако аз не работя, мъжът ми не може сам да издържа семейството. Разчитаме повече на моя доход. Излизане в майчинство би означавало много сериозен финансов проблем. Но това е по-малкото ми притеснение, по-скоро е страничен фактор, с който ще се справим. Основният проблем е, че и двамата сме ужасно уморени. Не можем да се видим. Нямаме време за нас като двойка. Всяка свободна минута детето е с нас и ни взима цялата енергия и внимание. Не знам откъде ще намерим сили за още едно дете. Аз си признавам, че нямам. Виждам, че и той няма. Аз гледам да занимавам детето, за да си почине малко, той прави същото за мен и време заедно само двамата не ни остава. Искаме второ дете само заради първото - за да има близък човек, да расте с брат или сестра, да не е сам като порасне. Нямаме друг аргумент в подкрепа на второ дете. И двамата нямаме братя и сестри и не знаем какво е да имаш. Той ми е най-близкия човек и аз на него. Обичаме се много и искахме да създадем голямо семейство, но реалността е по-различна от мечтите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 59a504b219
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Моят съвет е да не правите опит за второ дете, защото, грижите, нервите, умората и разходите ще станат двойни, ако не и тройни. А и пишеш, че сте уморени и на възраст вече. Цени факта, че вече си имате едно дете. Пак е по-добре от нищо. Не се доскапвай с второ. Всеки, който е минал през този ад знае колко е тегаво с малко дете. Ами ако се окажат проблемни бременност и раждане, с трайни последици, или бебето е с проблеми, ще се гордееш ли? ! Отгледайте си това дете и се радвайте като родители на едно дете, което след време да е благодарно за това, което сте направили за него и да е възпитано.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 32bc3494b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Първо честито за момченцето.

Ами щом е трудно за вас по-добре си останете само с едно дете.
По-добре едно но да го отгледате качествено отколкото да имате две нещастни деца.
Аз пък ще ви кажа аргументи че не е добре да са две децата. Не е сигурно. че ще се разбират има братя и сестри. които са в лоши отношения цял живот. ако се роди друго дете може първото дете да се чувства пренебрегнато заради бебето. може несъзнателно да направите грешка и да страда момченцето.
Може да имат и съперничество помежду си. Особено от един пол.

Аз съм израстнала без майка не познавам братята и сестрите си но.
Дори да стане егоист по-добре да получи всичко необходимо.
Ето и вие нямате братя и сестри.
Ако момченцето има братя или сестри ще трябва да се дели.

Не е само до храната и дрешките. Може да станат грешки във възпитанието и да страдат децата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 775495e959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Семейството винаги е добра инвестиция. Аз ако можех щях да имам две. Ама нямам нито едно.
Опитайте - ако стане-стане. Ако не-не. Второто се гледало по-лесно, така казват.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 903a52efcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Да, аз имам, били сме заедно до 12 клас с година разлика сме. Нямам приятелки, сега имам две деца.
Друго си е все пак, ако нямаш пари може да се обадиш на брат, сестра. Не всички са близки.
Щом сте изморени по- добре останете само с едно, много е трудно с две, ако няма помощ от никъде.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 30aab15c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имам по-голям брат с 5 години. Никога не съм бил близък с него, него не ми е помагал, никога не сме говирили като приятели. Само сме се карали и биели.

Като цяло го имам за чужд човек, все ми е едно дали е добре или зле, дали е болен или здрав.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 32bc3494b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   номер 5. Прекалено е за не ти пука дали е добре или зле брат ти.
Ето доказателството. че е добре човек да има само едно дете.
Не е гаранция. че ако децата са две ще са си близки.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: fd84820463
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На колко сте? Помислете и за себе си. Искате ли синът ви като стане на 18 години и се изнесе/отиде в университет вие да останете сами? Все още ще ств сравнително млади, на 40-50 години предполагам. Какво ще правите тогава? Ако имате второ дете ще можете още няколко години след това да си водите нормален семеен живот. А и като остареете кой ще се гриже за вас? Друго е когато имате две деца на които може да разчитате.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 7764be2dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много съм близка с брат ми и семейството му и много обичам племенниците си, но реших да остана с едно дете, по егоистични причини, основно финансови. Дъщеря ми няколко пъти ме е упреквала, че не съм й родила брат или сестра.

ж 47

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: f24149f7ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Никога не можеш да гарантираш, че един ден ще са си близки. Има много братя и сестри, които не са си близки. Ако имах твоите колебания, въпреки всичко, щях да родя второ. Ние нямаме финансова възможност, иначе със същите доводи като твоите щях да родя второ. Мисля, че няма да съжаляваш.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: aeee21340e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз имам сестра, 4 години е по-малка от мен. Близки сме, но при нас беше друго, имахме баби и дядовци, които се грижеха за нас докато нашите работеха и пак си давам сметка, че им е било трудно понякога, най-вече от финансова гледна точка.
Така, че ако единственият ти аргументи ЗА второ дете е да си има близък човек, не го прави.
Много хора познавам с братя и сестри, които не си говорят от години или са в лоши отношения, така, че изобщо нямаш гаранция, че един ден децата ти няма да са скарани. Готино е само докато са малки, после като станеш тийнеджър и по-малката сестра (както в моя случай) само ти пречи и те дразни, защото все иска да е с теб. След това пък и тя става тийнеджър, намира си свои приятели и вкъщи беше, меко казано, трудно с две тийнеджърки.
Така, че ако мислиш, че малките деца се гледат трудно, помисли си с двама тийнеджъри какво е.
Ти си решаваш, но аз не бих си го причинила.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 7094ab6e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Имам сестра. Живее в друг град. Чуваме се горе долу по веднъж на месец, виждаме се 1-2 пъти в годината. На нашите не им стигаха парите, за да отглеждат две деца - докато растяхме постоянно ни се набиваше вина, какви жертви правят и как се лишават заради нас. Не е приятно. Нямахме лично пространство, налагаше се да делим стая, да си делим и ползваме една на друга нещата. Карахме се, коя коя дреха ще носи днес в училище. (Имаме 1 г. разлика). Децата ни питаха "тази блуза не я ли носи вчера сестра ти". Не можеха и да си позволяват да ни купуват, каквото купуват родителите на другите, постоянно трябваше да се свиваме и съобразяваме. Храната вкъщи не беше качествена, а най-евтините и засищаши продукти. И не, това не действа възпитателно - просто създава комплекси. Родителите ни също не бяха щастливи - се в стрес и недоимък и да се карат за пари. Едва ли са си метали за такъв живот. Чувствахме се все едно сме им съсипали бъдещето и ограбили мечтите. Не беше добре нито за нас, нито за тях. Но, каквото са могли, това са направили. И те са искали най-доброто за децата си. Просто нещата не винаги се развиват така, както ни се иска.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 3e0bcfdcd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Никой не може да вземе решението вместо вас.
Ще ти кажа като човек, който има двама братя: няма по-голямо богатство от братята и сестрите. Аз моите много ги обичам, и те мен, по техен си начин. По-малки са от мен с доста години, та не сме на един акъл, обаче като се видим много си се радваме. Закачаме се, караме се, правим някакви неща заедно. Надявам се като пораснат да си бъдем упора. Аз знам, че ще бъда за тях.
Надявам се и един ден и аз да мога да имам две или три деца, за да им дам същото това чувство. Пък и вкъщи винаги е весело, когато има много деца.
Предполагам, че ако се решите на още едно детенце, ще ги научите да се ценят взаимно и един вид наистина им осигурявате подкрепа за цял живот. Не, че няма много истории на братски раздори, но то е все едно да не се ожениш от страх, че ще се разведеш.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 723dfe2fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   На мен също не ми се занимаваше с второ дете, бях раздвоена и се чудех дали изобщо да раждам пак. Обаче като забременях втори път, си дадох сметка, че както нямам братя и сестри, мъжът ми - също, един ден синът ми ще бъде съвсем сам на света когато нас ни няма. А малката е такова слънчице, че няма как да не я обича човек. 6, 5 г. им е разликата, карат се за глупости, но и се обичат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: df1359ec99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   ами незнам май всичко зависи от характерите ви и от характера на момченцето.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: d1314b3ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Това дали ще са близки и опора или ще си издерат очите за наследства никой не може да каже, но не трябва да мислим лошото само.
Второ дете не значи разходи по 2, по 1. 5 някъде. От първото ще се ползва всичко което може. Като отоплявате, все едно е дали за 3 иши 4 човека. Като готовите за 4 не за 3 не значи разход за храна по 2.
Умората е вечна, никога няма да изчезне. Сега детето 2 седмици не е с мен, не спя до обяд, а за това си мечтаех.
С едно се оправям, пък и нали има ясли, градини после училище. Време за нас като заспи.
Искам още едно, като гледам на къде отива света и повечето деца в какво се превръщат още от 2-3 годишни, много ме съмнява детето ми да завърже приятелство или поне да има с кого да играе. Агресивни и надменни от 2 годишни. Ако са 2 ще съм спокойна, ще си играят и ще се защитават. Иначе не ги виждам нещата, аз съм на 36, но няма друг начин. Мисля че в днешно време тази възраст вече не е проблем.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: df1359ec99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   а да и това е вярно номер 18. остават дрешки и неща от първото.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: f16c422342
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз лично бих искала да имам две деца, стига да имам достатъчно финансови средства, за да ги отгледам. В никакъв случай не искам за едното да има повече, за друго по-малко, както моите родители са постъпвали с мен и сестра ми. Цял живот ще ми тежи, че винаги аз, като по-голяма съм била пренебрегвана, ощетявана и какво ли не, та затова искам, ако един ден, дай Боже имам две, да докажа това, което съм си обещала - без никакво деление между двете и да не допускам същите грешки като родителите ми.
Решението, разбира се, е ваше, хубаво би било детето ви да има братче или сестричка, но ако смятате, че няма да имате възможност и сили да го отгледате, по-добре дайте цялата си любов и енергия на това детенце, което вече сте създали и се стремете да изживее един хубав и спокоен живот, доколкото е възможно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: e803383081
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   чета и се страхувам за бг народ/ не не популацията / всеки си гледа интересе - разбира се че 2 е по добре но не всеки го разбира - не бъдете егоисти направете си още едно ако стане но това си е ваше решение

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 046898c8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Е щом нямате сили по-добре едно.
Може би е добре да са две децата но е важно и за вас да е добре.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 1b34b4f772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Най-добре, всеки реално да си прецени силите и възможностите, физически, психически и материални. Защото всичко Вас Ви чака никой няма да е по - загрижен и натоварен от Вас. Заради тоя, ония, държавата, айде няма нужда.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 847692802b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   А и последно знам че не е хубаво човек да остава само с едно дете защото в живота всичко се случва. Сещате се.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 13d916cef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Няма как непознати хора да ви кажат дали да си родите още едно дете. Но все пак, независимо от трудностите си заслужава. Аз имах брат, който почина преди 7 години. Почина и баща ми. Днес много пъти имам нужда от братска подкрепа или помощ, но...

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 7b4ed01620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ами вижте сега, аз и жена ми имаме 13 деца. Най-големите и най-малките са с 18 години разлика. Не са трудни за отглеждане даже напротив, повече деца се гледат по-лесно. Но ние живеем в малък град и си имаме всичко, нужно ни за отглеждането им. Та моят съвет е ако имате достъп до къща или по-голямо жилище, създайте повече деца, ако пък жилището Ви е по-малко ориентирайте се към по-малък брой. И три стигат и ще ви радват. Късмет.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: e5ac33b56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   13 деца не мога да повярвам. Сериозно ли.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 941cddd9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Абсолютно сериозно. За пръв път станахме родители но 14. Не бяха планирани тогава и беше голям шок и за двама ни. Обаче имахме адекватни хора до нас в лицата на семействата ни които ни осигуриха нужната подкрепа и ни помогнаха. По тяхно настояване се оженихме на 18 като жена ми беше родила за втори път на 16 а на година след сватбата и за трети път и после имахме 5 годишно прекъсване поради това че следвахме висши образувания. Следващите ни деца бяха планирани. И никога не сме правили аборти поради лични разбирания. Последните ни деца се родиха между двете вълни на пандемията. Като цяло не сме имали проблеми и единственото лошо нещо дето ми идво наум беше че всички наши приятели ни се отдръпнаха но и това го преживяхме.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: aa48fa0dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Познах те. Ти си писал и във друга тема.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 2b2d4aea2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Еми добре, радвам се. Иначе аз в много теми съм оставил коментари ако става на въпрос. Ако имам какво да споделя или какво да кажа, го правя. Нормално е човек да ме разпознае.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: e1e86cfca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Да номер 30.

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 9b9352379d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Всички умници се изредиха да пишат тука колко безсмислено било да имаш брат или сестра, само дето всичките до един, които го пишат това ИМАТ брат или сестра. Аз ще ви кажа кое е тъпо, тъпо е всяка вечер да стоиш сам в стаята си просто защото няма какво друго да се прави. Тъпо е да имаш видео конзола, но да не можеш нито веднъж да играеш на нея с други хора, просто защото няма с кой. Например имах ФИФА за плейстейшъна, но така и не играх с втори човек, защото просто нямаше с кой. Тъпо е също така родителите ти да обръщат 1000% от вниманието си само върху теб. Тъпо е като трябва да ходиш на ваканция с родителите си да умираш от скука просто защото няма други хора на твоята възраст около теб. Спомням си веднъж имаше водни атракциони на морето и как всички деца отиваха да се записват там по двама (вероятно със своите братя или сестри), а аз гледах отстрани, защото и да бях отишъл щеше да е безумно скучно да се пързалям сам. Мога да продължавам още но спирам до тук.

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: c8eb8b5b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Имам по-голяма сестра от мен с 5 години.
Взе много пари от мен и си купи апартамент на мой гръб.
Голяма използвачка.
Никога не сме били особено близки, но винаги ме е изнудвала за пари. Все й прощавах. Оплаквах се на майка ми, когато ми вземаше спестяванията от касичката, тогава бях дете, но майка ми не вземаше мерки, нито ги възстановяваше. А се оказа, че никога не го е споделяла с баща ми.
Вече не поддържам никакви отношения с нея.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 1b47c13ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Това с доходите е много абсурдно. Майка ми като е била родена, след няколко години и сестра й са живели в общежитие, това са 2 стаи и обща за етажа кухня. Не защото са били бедни и необразовани, напротив, просто такова жилище са им дали през социализма. Да, наистина е било трудно, но в последствие се изместват в нормален апартамент. От друга страна пък, след като порастват и отиват в друг град леля ми и майка ми си вземат квартира заедно и си делят наема. Тоест както в миналото са били на минус, сега пък са на плюс. Баща ми и неговият брат като са били студенти също са живели заедно и са деляли наем. Знам също така за едни двама братя в София единият учи, другият завърши, родителите им купили жилище и живеят заедно. Такива примери много! Идеята е, че всичко се връща. Който разбрал - разбрал.

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 41115c520b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Аз имам братя и сестри, които не познавам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker