Свекърва ми не обича дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121264)
 Любов и изневяра (29728)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18546)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекърва ми не обича дъщеря ми
преди: 8 месеца, 23 дни, прочетена 1019 пъти
Здравейте, майка съм на две деца. Момче и Момиче. Момчето е на 9 годни, момичето на 3 години.
В началото на историята, искам да подчертая, че не смятам, че някой ми е длъжен да ми гледа децата, но ужасно се дразня, че не зачитат едното ми дете. Ще опиша фактите, ще разкажа историята, оставям мнението на вас.
1. Родих дъщеря си, през цялата бременност не ми е помагано, лежах в болница за задържане, веднъж не ми е сготвено, нито оправено. Преди това имах аборт. Майка ми имаше здравословни проблеми на 1000 км от мен и единственият човек, който беше 2 км и работеше на 1 минута от мен, даже не идваше да ме види.
2. През цялото време сме били в прекрасни отношения, не сме се карали. Помагаше ми със сина ми преди 9 години, когато се роди. Тогава не ходеше на работа, сега ходи и това е разликата. После тръгна, когато синът ми беше на 2. Но още на две години и нещо го е взимала по една вечер в седмицата, после дори по 5-6 дни. Дъщеря ми е на над 3 години, но нито веднъж не е спала у баба си.
3. Роди се дъщеря ми. Кръстих я на мама, не на нея. Може и това да е причина. Идваше да я види по веднъж в месеца. Работеше с деца и не искала да я заразява. Даже не знаеше кога й се падат 40 дни...
4. Дойде време за отпуските. Каза ми, че ще гледа двамата. Попълних заявление кога няма да ходи на ясла. Дойде отпуската, без да й мигне окото ми вика ще взема сина ти, а аз й казвам ами дъщеря ми, нали попълнихме заедно заявление. Да си ходи на ясла вика, то и при нас попълват, пък идват.
5. Наближи втората отпуска. Отново без да й мигне окото вика ще гледам сина ти. За нея нямам друго дете. Дъщеря ми се разболя, оправи се, посъветваха да не ходи на ясла, да поостане вкъщи. Но аз работя. Тя гледаше сина ми два дни, но каза, ми то на Тинчето сина й не ходи, и пак се разболява, да си ходи на ясла и да си е вкъщи, пак ще се разболява.
6. Стана време да отписваме децата от ясли, но градините започваха след месец. Цял месец не можех да си позволя да не работя, не бях работила много други дни, през които някой от тях беше болен. И през много ваканции. А тя си беше вкъщи. Искаше да вземе сина ми. Казах й, че трябва да отпишем децата до една седмица и няма къде да оставя дъщеря си. А тя, ми то на Ванчето сина й ходи до края на август.
7. Дъщеря ми вадеше зъби и получаваше разстройство, дори да не е яла нищо. И понеже е по-пълничка, в никакъв случай дебела, и тя само по телефона ме чуваше и понеже никога не я е хранила, нито гледала, ми вика оо тая дунда нали викаш че не яде, защо така ака. Тя ако не яде, няма да ака. Значи се тъпче. А тя не я беше хранила нито един път, за да види колко трудно се храни.
8. Веднъж я беше гледала половин ден и вика ми то тежи, уж не яде, това онова, пък тежи.
Ами много са нещата, но тези са най-важните. Просто мога да изброявам още. Вие какво мислите? Това любов между баба и внучка ли е?

Това са историите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 051cc2a9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Първо никой не е длъжен да ти помага. Какво значи не ми е сготвено. оправено. изчистено. Нима някой има задълженията да го прави. Прислужничка ли си наела. Май прекалено много изискваш от хората.
Може би жената ходи на работа не може да изискваш да ти гледа децата.
По-добре се оправяй сама като не си доволна от някои неща.

Съгласна съм само с това. че свекърва ти няма право да дели децата.
Ами права е по отношение на това че работи с много хора и деца и може да зарази дъщеря ти.

Грешка на свекърва ти не е трябвало да ти подвежда като не е искала да ти гледа дъщерята. Трябваше да ти каже поне честно че ще гледа само сина ти. Но пак мисля че не трябва да ти дели децата.

Не може да разчиташ на нея да ти гледа децата.

Не е хубаво и това по отношение на акането и на яденето на детето.

е виждаш че има проблем да я гледа защо я оставяш да ти я гледа след като не я гледа добре.

Повече не й я оставяй.

Трябва да си по-независима. Не трябва толкова да зависиш от другите хора. И да очакваш че всеки ще ти помага. Не ти го казвам с лошо казвам ти го като страничен човек и по-обективен.
Нямаш ли майка. мъж. леля който би могъл да ти помогне малко щом виждащ. че свекървата е такава. коята не гледа както трябва децата ти. Разбери на нея не можеш да разчиташ. Не я спирай от ясла щом свекървата е такава. Яслата е начин сама да се оправяш.

Според мен прекалено много изискваш от хората. Незнам. Това е моето мнение. Просто съм по-обективна. Страничен човек съм. Не искам да те обидя но.
Дори и незнам как да се изразя.
Просто ми направи грозно впечатление с това не ми е сготвено. изчистено. Не ти е помагано.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 374131da07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И моето дете никога не е спало в свекървата, но в твоята история има някои неща, които ме смущават. Когато си била бременна за задържане, ясно макар че тогава пръв, който е трябвало да помогне е мъжът ти. Тя може или да има сантимент към едното дете или да й е трудно да се справи с две, при всички положения не се обиждай, а се радвай за помощта на едното и търси вариант за другото. Нещата не можеш да промениш. Моето дете до 3 нито са го взимали за дни, нито с преспиване. Първоначално много се обиждай, но после веднъж загледах свекървата, че много трудно ходи, детето ми е много активно и според мен имат опасения притеснения да не направи беля нещо да не си счупи баш като е там и аз как ще реагирам и с право. Не мога да кажа, че мисля, че не я обичат. Дори да има сантимент към едното, да не е приятно, но гледай рационално, с него ще ти е от полза
С другото ще търсите варианти с мъжа ти.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 0dd350dc22
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Никой не ти е длъжен за нищо, имаш очаквания и затова те боли. Второ пишеш 1000 км. за каква нацижналност говорим.. Сигурно името има значение, хората не разбраха, че е най-добре са кръстиш детето си с неутрално име, не само заради конфликти, а защото кръстиш ли на някой пренасяш и енергията му.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 2aca9b05bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Така и не разбрах нищо за мъжа Ви. Къде е той в цялата история? Ако споделите информация за него, ще можем да дадем много по-адекватни отговори.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 051cc2a9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А до номер 5. Къде е мъжът й.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 0f6d0ad600
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 2, така е, много тъпо се изразих, много сте права. Казвам го, защото преди година дъщеря й роди, само дето мляко не е пуснала. Гледаше я, чистеше, тя нямаше проблеми с бременността. На мен ми бяха казали да лежа, но станах на втория ден след болницата. Работих и гледах и голямото си дете. Снахата стана от 45 кг на 105 кг без здравословни проблеми, само от лежане. Но това е отделно нещо, Дразни ме, че на думи много ще помага и ме подвежда и се прави, а нищо не прави. Чак разправя, че не ни деляла с щерка й, на нас, на другите, като луда е, сякаш не се вижда.
Нистина никой не ми е длъжен, но да ми дели децата ме влудява.
Номер 4 не знам за какви националности говорим. Просто работят в чужбина хората.
До номер 5 и 6, мъжът ми е в чужбина и се прибира през 4 месеца. Оправям се сама.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 647d35d612
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не е права да дели децата. Но все още има много хора, които се сърдят за имена-нелепо, но факт. Аз го преживях от собствените си родители. Първото ми дете, момче, го кръстих на свекър ми. Тогава всичко беше наред, нямаше сърдити. Но когато се роди дъщеря ми, моите родители явно много са очаквали да я кръстя на тях, а тя се роди на Иванов ден, тоест дойде си с името. То бяха сръдни, беше чудо. Посърдиха се, пък им мина. Помагаха ми, гледаха я, обичат я много, но не пропускат да пуснат по някоя реплика. Но имам колежка, която докрай не прие внука си, защото го кръстиха на бащата на снахата, а не както искаше тя -на мъжа и. В 21 век звучи смешно, но явно има хора, които все още държат на традициите. Вероятно свекърва ти е от тях.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: f57ad49866
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Авторке разбирам че мислиш че имаш безплатна детегледачка и ни се оплакваш как тя не си върши "правилно" задълженията които си й наложила.
Твърдиш че жената е длъжна да показва обичта към внуците си, като работи за теб и отглежда децата ти когато теб те мързи да ги гледаш. Обвиняваш я че малката не спи у тях за да може вечер ти да мързелуваш.
Жената е помагала за сина ти, но в днешни дни е с 9 години по възрастна, малкото дете е пълничко, на нея може вече да й е трудно да обслужва малки деца, да вдига и носи детето, 9 годишния ти син се самообслужва сам се преоблича, къпе и мие, няма нужда от толкова грижи, но с малко дете не е така.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 5d378a582d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Еми дано историята послужи за урок и жените да почнат да подбират повече какъв е мъжа и майка му. Типична история за кофти майка на мъжа, после вероятно ще има и други проблеми и мрънкане.
Не е казано, че на първият, който горе долу става, трябва да му дадеш да те забремени само и само, за да имаш деца бързо.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 8e1eeba11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Седнете и поговорете двете-ДИРЕКТНО я питай защо иска да гледа само внукът, но не и внучката-притисни я до стената и, ако не ти отговори -заявяваш, че вече и внукът си няма да вижда и точка.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 5e43e7eaf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Да, разбирам не иска да гледа внучка си но защо подвежда майка й.
Не е честно да я накара да я отпише от яслата и после да каже, че няма да я гледа.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 2137255318
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей,

Странно ми е баба да не обича някой от внуците си и то само едно от децата. Може би приемаш нещата грешно. Дали е възможно сценария да е следния:

Ражда се сина ти - първо бебе в семейството, голяма радост, голям мерак всички да помагат, да дават акъли, начело със свекървата, която си умира от кеф да се любува на първия си внук, а за капак на всички си няма и друга работа. Синът ти става на 6 - вече говори, действа разумно (не бърка в контакта и не трябва да следиш всяка неговра крачка), казва си какво иска, започваш да водиш нормално разговори с малкото човече.

Докато е на 6 се ражда дъщеря ти. Всички знаят или да чували едно бебе колко е изтощително. Сменят се памперси, къпе се, храни се, а понякога си плаче и без причина. Изисква 100% внимание и отдаденост. Свекърва ти вече е гледала да помага с първото ви дете, после с детето на дъщеря си, поостаряла е малко, ходи на работа, иска да си почине, а с бебе е мисията невъзможна. Но все пак обича внуците си и взима големия - той е лесен за гледане, ок е тя да си гледа телевизия/чете книга, а той да е в съседната стая и да си играе с колички или реди пъзел. Даже може да го пуска пред блока да си играе с другите деца. Той вече си знае - 12:00 вкъщи за обяд, 19:00 вкъщи за вечеря.

Така, че аз по-скоро бих повярвала, че наистина е по-привързана към голямото ви дете, но обича и двете. Просто е нормална жена, уморена от работа, искаща малко спокойствие.

П. П. Аз съм жена на 30 и по мои наблюдения - такива са в повечето случаи. Раздават се много за първото дете, защото от 20-30 години не са гледали бебе. Но после не им се занимава, вече са на по 50-60 години, още работят, искат спокойствие. Виж ако бабите са пенсионери, тогава вече е съвсем, съвсем друга песен.

А и искам само да си зададеш един въпрос на себе си, на мен не ми отговаряй - наистина ли гледаш на 100% по един и същ начин първото си и второто си дете? Според мен не. Винаги хората треперят над първото, но с второ вече са по-опитни и доста по-отпуснати. Винаги има разлика при родителите - така и при бабите.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 42ec02da4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Много смислен и пълноценен коментар, номер 16! Не бях се замисляла за тази гледна точка и изглежда съвсем логична. Само с едно не съм съгласна, абсолютно еднакво обичам и двете си деца. Съвсем искрено и честно. Спомням си с умиления първия ден, в който за първи път в живота си станах майка, но със същия трепет посрещнах и второто дете, ЗА МЕН РАЗЛИКА НЯМА.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 8e1eeba11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От н. 13 до н. 16-съгласна съм с теб, като цяло, но БЕЗ последната част... Реално е точно обратното-като се роди второто дете и майките и роднините разни... почват да се лигавят и да обгрижват на 99 процента по-малкото, а голямото, ако ще да е още бебешор на 4 години, то нали първо е родено, вече е поотраснало-майната му, цялото внимание все на малкото.

Казвам го от ЛИЧЕН опит, защото т. нар. м сестра е 3 години по-малка и знам какво беше-И ТО ГОДИНИ НАРЕД-все дребното, хем дребно-хем вредно, то нали по-малко било-прощават му се всички магарии, злоба и простотии и като сгафи малкото пишлеменце, все голямото виновно, защото уж от него се учила дребната бълха.
На плажа тази година-ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИДЯХ-същата история-майка с малко дете на 2 годинки и половина и още по-малко второ дете-някакво грозно пъпчиво бебе в бебешката количка, скъса се истеричката да си изкарва гнева на голямото, което беше такова слънчево, мило, усмихнато и добро детенце и все ведро, позитивно; тихичко си играеше само настрана, оная като я хванат дяволите и все на голямото си го изкарваше, в следващия миг се обръща към грозното, пъпчиво бебе в количката и му се хили с най-разлигавената усмивка на света, чак лиги й текат на майката от умиление и това ПРЕД погледа на по-голямото й дете!
Просто-срам и позор!!!
И надявам се авторката да не е от ония жени, които повтарят тая грозна схема!
Сега, като се замислих, ако свекървата вижда как майката е по-привързана към второто си дете, нищо чудно свекървата да иска само голямото да обгрижва!
То за всяко нещо-си има причина!

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: c1d5e85a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да така е с бебе е по-уморително но все пак бабата трябва да покаже и че й пука все пак за бебето.
Добре, то не може да говори но бабата трябва и да му се порадва.
Да го гушне, да му купи нещо, да му се зарадва. Да има внук но и малката съществува.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 8baf1bb538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Е чак пък грозно пъпчиво бебе. Не говори добре за вас за употребявате такива думи за едно бебенце.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 42ec02da4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 18, все повече се убеждавам, че причината е в мързела….

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 374131da07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Ти се радвай, че и за 1-то са ти се раздали. А на такива, които и за първото не са, и не е възрастна свекървата какво ще кажеш? Аз също лежах за задържане и не само не ми е помагала свекървата, а нейният син, от който исках помощ и подкрепа, беше зает с помощ в техния дом, и в свободното му време му се измисляха задачи. Беше Ковид положението, в което по телевизията имаше пресконференции със специално внимание към бременните, а аз не само бях бременна, за задържане вкъщи, но и сама. Много му се ядосах тогава, на свекървата за какво? Че той лесно се повлия и не си гледаше жената, а си вършеше другаде измислени задачи? Едно семейство са мъж и жена. И да се сърдим, и да не се сърдим на свекървите, колкото помагали с дете-толкова. На мен свекървата и ден не ми е гледала детето, но не пускам теми.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 5304835783
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   "3. Роди се дъщеря ми. Кръстих я на мама, не на нея. " -разбира се, че това е причината, личи си как го подчертаваш, изглежда нарочно си го направила. Всяка жена, и то свекърва ще се бъзне от такава постъпка. Трябвало е да кръстите детето на никоя баба, просто си избирате хубаво име за момиче и толкова. Човек каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 8d51a01426
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Стига с тези старовремски истории децата да се кръщават на бабите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker