Златното дете и черната овца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121264)
 Любов и изневяра (29728)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18546)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Златното дете и черната овца
преди: 8 месеца, 19 дни, прочетена 816 пъти
Здравейте,

Станах черната овца в семейството, защото се опитвам да живея здравословен начин на живот. Започнах сам да си готвя, доста често ям 1 и също, наех си фитнес инструктор и ходя редовно на зала с ясната цел, че искам да променя тялото си, навиците си и да се изградя като човек, за да мога и един ден да бъда добър пример на децата си, а и заради себе си. Но моите родители винаги са били почитали на чашката и евтините колбаси и са по 100 + кг и дори не спортуват. Сестра ми обича да посръбва и тя и въобще не й пука много за каква храна консумира, стига да й е вкусно всичко е наред. Да, окей, но редовно се оплаква от паник атаки и т. н, а те идват от СТРЕС И НЕДОЯЖДАНЕ И ЛИПСА НА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ и не може да осъзнае откъде идва всичко и е все едно развалина вече.

И сега понеже аз съм поел коренно различен път от родителите ми, по ирония на СЪДБАТА, за това ЧЕ СЪМ РЕШИЛ ДА СЕ ХРАНЯ ЗДРАВОСЛОВНО, станах черната овца.

Разбирам да искам да си купя хероин и да си го набия и да съм черната овца, но ми е трудно да приема, че заради това че съм избрал здравословния начин на живот, в момента съм презиран, постоянно ме провокират, вчера дори щях да лепна 1 шамар на баща ми, защото той все още се чувства, че има някакъв контрол над мен и може да ми диктува какво да правя и ако не го правя гледа на кръв и си позволява да крещи и обижда.

Чакай малко, ало с тези 100 кг и корем 5 метра пред него ми е точно на един шамар живот...

Трудно ми е, изчетох доста книги на тема психология и се убедих, че те просто ми завиждат и майка ми и баща ми, че аз имам силата, смелостта и волята да тръгна след целите си, докато те всеки ден са пред телевизора и набиват сланина с ракия и не желаят да се променят...

Вие как сте във вашето семейство?
Черната овца ли сте или златното дете?

Какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 73225b415c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Такива здравословни като теб си умряха таман няколко през последните два три месеца, така че не си налагай мнението защото това какво е добре за теб и за тях всеки сам си определя. Гледай си пътя и щом си е докарал до там да можеш да живееш здравословно помагай със сметките и ремонтите.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 016b0640bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Първо и най важно е на каква възраст си, не става да си на 14-15г и да си ислиш че имаш право на самостоятелен избор да тропнеш с краче осигурете ми еко и био храна длъжни сте.
Второ и не по малко важно е за каква заплата работиш за да си плащаш сам, това което си избрал. Човек има право на избор само ако сам си плаща за него.
Тоест ако си над 18г работи наеми си квартира и си живей както ти харесва, тогава никой няма права да ти каже какво да ядеш.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 25e94e74fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А защо нямаш волята да излезеш от там и започнеш свят самостоятелен живот?
Няма как около хора - емоционални паразити да изплуваш свободно и без отпор.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: b637f59cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Защо не се изнесеш? То не става хем да живучкаш на аванта у вас хем да си правиш каквото ти е кеф. Сигурно си купуваш храна само за себе си, не даваш и лев за сметки. Не е възможно само за това какво ядеш да има разногласия. Хрупай люцерна, зобай добавки но и давай пари. Иначе парцалите и на квартира. Изглежда този живот не ти понася щом и на агресия те избива

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 91a27a2048
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   E, не е нормално да си 100 кола

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: b6bba87714
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе-подкрепям те в усилята и намерението си да отслабнеш! Ще успееш-малко по малко, ще станат нещата, важното е да не се отчайваш, да не търсиш бързи резултати, а да си постоянен в усилията си.
За думите, които си написал с големи букви, малко ми стана смешно, защото очаквам дядо Кифльо, който е ветеран в този сайт, да почне да ти трещи насреща, как не трябвало с големи букви да пишеш, нито да ползваш удивителни, защото това СПОРЕД кифльото, говорело че нещо не си бил наред с психиката и с емоциите. Пиша ти това, защото точно вчерашният коментар на дядо Кифльо -беше срещу мен по повод главните букви, в един мой коментар към една лелка, отчаяна от мизерното си майчинство и ръсеща клетви по всички, които нямат и не искат свои деца. А дядо Кифльо е страшен подръжник на раждаемостта... , въпреки че-бремеността и ражданията на деца са основен фактор за стриите, целулита и увисналите интимни части на раждали жени, както и увисналите им гърди и корем, и задни части-СРЕЩУ които самият дядо Кифльо роптае на макс в женомразките си коментарчета.
Обаче авторе-теб троленето на Кифльото, може би ще те отмине, защото ти си момче, а той има слабост към мъжкия пол ха хах а-без майтап, реално е така... всеки в този сайт ще ти каже. И ако прочетеш коментар, под който е пропуснал да се подпише, то е защото се пробва стария ерген да се подкрепи от друг уж профил-голяма палячовщина... но негов проблем!
Авторе-напиши какви храни консумираш, откакто си решил да отслабваш, за да ти напиша в следващият си коментар-кои да изключиш и кои да добавиш... важно е да не прекаляваш и с ядките, защото макар и полезни, те са доста мазни и калорични...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: d011227797
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Махни се от това ниско ниво и поеми по пътя си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 815b6ce890
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Момче ако вече си пълнолетен се изнесли! И нека да правят каквото искат! Щом са решили да с самоубиват... За съжаление такива хора н могат да се променят и да проумеят че сами си вредят и умират бавно и сигурно всеки ден! Това е нормално за тях! Дори и да знаят че имат куп болести пак б на да се стреснат! Винаги е така! Различното в добър смисъл и насока става черно в очите на другите! Но за себе си си наясно че не си черен зашотот вършиш нещо правилно! Никой няма право Иля над другият! Не си хаби енергията за хора които нямат изобщо намерение да те разберат! Ти си гледай и се грижи за своето здраве я всеки си носи отговорността за себе си! Разбирам че са то семейство и мислиш за тяхно добро но ме послушай! От личен опит го казвам!
Ако чо ек сам не му пука за себе си защо н кой друг да му пука и да поема отговорност вместо него самия? ! И на теб да не ти пука!
Изнеси се и гл дай себе си!


Не се хаби напразно!

Жена на 25

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: c4f28196fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   ОТ АВТОРА

Ей, живея на квартира и си плащам всичко сам. Ся нещо ще имате ли да кажете или?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: b637f59cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Тогава откъде накъде ще ходиш в дома на родителите ти че и ще налиташ на бой. Мама ти пере дрешките ли? Живей си в твоя свят

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 016b0640bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ако живееш сам на квартира и въпреки това имаш описания проблем, значи проблемът ти е, че натрапчиво ги поучаваш те как да живеят и с това ги изнервяш. Щом казваш че сестра ти не искала да осъзнае от къде са й паник атаките, си ппредставям какви лекции си й "чел" в опите ти да я накараш да осъзнае.
Никой не обича да го поучават, без самия той да е поискал, независимо че се е оплакал, особенно ако поколението което сам си отгледал се опитва да те поучава или нападателно поучава сестра си. В това положение е напълно нормално да си "черна овца" щом се мислиш за по умен от тях и се опитваш да покажеш това на родата си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 5ba4f0e4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Игнорирай ги, ти си този, които знае кое е добре за теб, правилно е да живееш самостоятелно в жилище, да работиш добра работа, за няколко часа, намери си гадже, търси хора с твоите интереси, има такива, живеи си твоя живот и да ти пука за теб, това е ключът към щастието.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 023775b591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 6. Не е задължително. Има жени на 45 години с две деца, които нямат целулит и гърдите им са в много по-добро състояние от на пазещи се да не си развалят фигурата "моми" на по 30 години.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: c4f28196fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Психолог съм. Мога да ти потвърдя, че някои родители завиждат на децата си. Те обикновенно са с нарцистично личностно разстройство и нищо от това не е свързано с теб. Обикновено бащите завиждат на синовете си, а майките на дъщерите си. Просто се чувай по рядко с тях, ако ги смяташ за токсични за теб. Боя не е решение. Отгоре коментиралите с негативни коментари са най-вероятно на годините на майка ти и баща ти и идея си нямат как един родител влияе на детето си и колко е мъчно за 1 дете да изпита завист от собствения си родител.

Успех, хлапе!

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: d113707cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Да не ти пука за тях.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: cd1fdb6f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз съм на 31 години, имам вече семейство, от 19 годишен не живея при родителите си, но като им дойда на гости, постоянно ми повтарят същите работи. Роднините ми са същата работа.
Преди години бях стигнал до почти 120кг и въпреки, че бях на 23г вече вдигах кръвно. Взех се в ръце, започнах да ходя на фитнес и на планина, започнах да се движа повече и изчетох една камара информация за хранене и спорт.
От години вече съм между 80-83 килограма, перфектно кръвно, перфектни кръвни изследвания и се чувствам чудесно, пълен с енергия, независимо от натовареното ми ежедневие.
Но майка ми, както и другите ми роднини са на принципа- не си истински българин ако не изядеш цял хляб на обяд, а на вечеря не си сипеш чаша ракия. Част от хранителните си навици пречупват и в някакъв извратен псевдо патриотизъм, доста жалко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker