Винаги всичко се случва от втори, трети или четвърти път... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Винаги всичко се случва от втори, трети или четвърти път...
преди: 8 месеца, 4 дни, прочетена 667 пъти
Здравейте!
Откакто се помня всяко едно мое начинание ми се получава от втори, трети или четвърти път. С каквото и да се захвана, не се получава веднага, както при други. С всичко е така, независимо дали става дума за образование, работа, хоби или каквото и да било. Поради това и отнасям изключително много критика и ми е много болно, че нещата не ми се получават, а наистина се старая много с каквото и да се захвана да се получи максимално добре, но никога не получава от първия път, а трябва да опитам отново и отново докато стане. Ето пример: преди 3 години опитах да взема шофьорска книжка. Познайте: не я взех от първия път. Оставих малко така нещата, но отнесох много критика от мъжа си, свекърва си, майка ми и брат ми. Думите им бяха: "Еми, щом не ти се е получило, явно не си за това. Зарежи! " Особено пък свекърва ми така го е приела, че все едно съм убила човек и съм си пропиляла живота, като не спира на всички да натяква как съм зарязвала ей така нещата и не съм била като другата ѝ снаха, която е прекрасен шофьор, разбираш ли( а свекърва ми също не успяла да си вземе някога книжката и повече не се е и опитвала). Забременях, родих и сега мисля да я взема, защото съм с малко дете и мисля, че ще ми е много удобно, а не да моля да ме закарат с детето някъде по доктори. Естествено, посрещнах отново критика: не трябва да започвам, защото вече би трябвало да съм се уверила, че от мен нямало да стане шофьор ( и това все най-близки да ти го кажат, ще те накара да се разревеш от мъка). Не знам какво да правя! А всъщност имам приятели, прекрасни внимателни шофьори, които са си взели книжката след пети път явяване!!!! Имам познат, който се явяваше ОСЕМНАДЕСЕТ ПЪТИ и в момента е шофьор! Какъв е проблемът? В мен ли? Или хората не приемат различните като мен? Да не би да съм пълната неудачница на семейството? Какъв е проблемът?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 901d4db203
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Проблемът е там, че хората, които те уважават, обичат и ценят ще те подкрепят. Да, може да ти дават градивни критики понякога, но въпреки това ще са зад теб във всяко начинание и ще те бутат да се развиваш. Не знам какви комплекси избиват твоите близки и как така не се намери един да те подкрепи, но това не е нормално от тяхна страна.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: c202a5e0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Разбира се, че НЕ си неудачница. Скъпа, да ти влиза през едното ухо и да излиза през другото. Всеки, който ти ги лафи тия глупости, му кажи да си гледа неговия живот. Можеш и още как. Само да искаш. Вземи си книжката и гледай как ще почнат да ти се мазнят и да ти искат помощта.
Аз имам една близка, взе си книжката даже от първия път още преди 5-6 години и изобщо не кара. Напълниха ѝ главата с глупости, че било опасно и т. н. Не позволявай някой да ти пълни главата и на теб с такива глупости. Няма такова като "да не ставаш за шофьор". Тя, свекърва ти, да не си отваря много устата, щото само хора, които са успяли с нещо, могат да те критикуват. Първо да вземе да покрива стандартите, които налага, пък тогава да коментира.
Аз съм убедена, че ще успееш. Не си на 60 години примерно, че да се притесняваш, че е късно. Даже, с желание и на повече можеш да си вземеш книжката.
Като съвет мога да ти кажа само да не гледаш назад. На мен преди време, когато се учех тепърва, леля ми преди да тръгна да карам все ми викаше много внимавай, че ако направиш беля няма да си го простиш и все разубеждаваше да не ме пускат да карам. Чувствах се доста гадно, защото аз наистина се стараех, а и тя дори един път не ме беше видяла да карам. Един ден се наложи да ме изтърпи, докато карам и седеше и имам чувството, че трепереше на седалката в началото. Обаче, ти да видиш, стигнахме цели и тя от онзи момент си промени тотално мнението. Ся даже мен ме кара да шофирам, защото ми има огромно доверие и видя, че съм внимателна. Иначе тя си е опитен шофьор от много години и като цяло да чуя от нея комплимент си е нещо уау. И въпреки че сега не може да ме нахвали, аз си останах в съзнанието с един страх, докато карам, когато има и други с мен в колата... но все пак не трябва да се мисли така. Важното е да правиш това, което зависи от теб.
И така. С квото ти е кеф, тва правиш. Не слушай никого. Не може с първия път да се получи всичко. Успех!

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 4ee52ea718
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Проблемът, мила е, че твърде много се впечатляваш от критиките на наудачници, които ползват теб за да избият своите си комплекси. И позволяваш! Еми те като виждат, че може без проблем...
На светите и кажи в прав текст "да, но не мисля да си стана като теб- хем без книжка, хем на други да си изкарвам злъчта".
А мъжът ти е защо е такъв цървули, че не и затвори устата?
Но на първо място е ти да не позволяваш.
Нямаш любов към себе си по някаква причина... и ти личи много, дори тук по начина на изразяване.
И не е това, че не ти се получават нещата от първият път. То дори и да е всичко наред и да има всички шансове да се получи, ти сама ще се саботаж защото не вярваш в себе си.
Колко неща не са ми се получили от първият път ако знаеш. Но като много искам, просто започвам отначало като сменя каквото трябва да сменя/променя и пак тръгвам с хъс.
Отрежи светите! Не допускат повече да те омаловажава! Ако трябва и натрий нейните неуспехи като подчертае, че си много по- млада и просто ще продължиш със същото докато се получи.
Вирни го малко това самочувствие!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 466eb0d3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Няма защо да акцентираш, от кои път си реализирала твоето искане, казваш, че е готово и това е, когато е станало, въобще да не ти пука, живеи си живота.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: dbfabbec23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, това не трябва да те отказва, аз си взех книжката от първи път кормуване и с 1 провал на листовките.

За други неща съм ТОЧНО същия - не се получава ввднага, началото е трудно, трябва ми време да вляза 'в ритъм'. Според мен е нещо свързано със съдбата на човек - на някой му се получава от раз, на друг по-трудбно. Интересното е, че на тези дето им се получава всичко от раз, на по-късен етап не им върви.

Давам пример - някой е влезнал да учи най-хубавата специалност от първия път с много висок успех. Впоследствие обаче не мъ върви и не се реализира по специалността. Друг влиза от 2ри или 3ти опит, но с упорство си пробива път и става голямо име вд дадената сфера.

За всичко е така. Ще дамм един пример и със себе си. В унивееситета учих испански и бах доста зле - буквално за 3 или 3 по 'милост'. Сега, няколко години след университета се хванах са го уча езика(2ри опит) и страшно добре ми тръгна. Даже впечатляващо.

Така че - не се отчайвай, силата е в упорството, не в лесните успехи.

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 9bc3c6962b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз съм така. Тежко е, особено ако сестра ти е супер успешна във всичко, както е в нашето семейство е още по-затормозяващо. Аз съм черната овца, така да се каже. Напълно съм лишена от късмет във всичко. Тя е успешният инжинер с хубаво семейство, аз съм филоложка на 35 без семейство. И работа трудно намерих, макар че търсих навсякъде - от продавач до учител. И книжка взех трудно. И в любовта не ми върви. Пълен карък отвсякъде. Остава да вярваме че колелото се върти и това ще мине.
Иначе за книжката гледай от положителната страна на нещата. Ще имаш повече часове с инструктор, ще минеш през повече ситуации с него. 30 часа са нищо. За 30 часа не се става шофьор. Имам приятели които доброволно, без да са късани плащаха за повече часове за да натрупат опит като останат сами. Ако имаше как бих карала година с инструктор. Успех и да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 6efc6efb5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това с книжката не е шега работа. Трябва да се внимава. Вижте колко катастрофи стават по улиците. Трябва да се четат листовките и да се внимава.
Няма как да се вземе книжка ако не се внимава. Яко учене на листовки това е.
Колкото повече часове толкова по-добре.
Ами може би не всеки става за шофьор.

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 6728437272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Проблема ти е свекървището. Как може така да ти съсипва самочувствието, тя проста жена с кой клас завършен е? Аз не зная при такава свекърва как траеш. Един път скъсана, края на света-плюс това жена дето няма книжка да го казва. Ама тя знае ли че като ти съсипва самочувствието ще те откаже. От там няма да караш, синът и ще трябва да се ангажира постоянно да те вози. Ти ако вземеш книжка и нея ще видиш. В нейна интере и за доброто на нейния син е да си добре ти. Ама то проста жена не може да го разбере и явно комплекси изкарва.
Натрий носа на злобарите.

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 73ff22e4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   О, придаваш голяма важност на нещата. Всъщност сама си го правиш. Защо обръщаш внимание?

До всички големи шофьори/коментатори - вие НЕ МОЖЕТЕ да вземете в момента изпит! Ако не ми вярвате - отворете едни листовки онлайн и решавайте. Или си платете един час с инструктор да ви видя!

Аз взех книжка от първия път преди 12 години и съм активен шофьор, но да изкараш кормуването си е късмет. Много хора са ги късали, това изобщо не е фактор.

Така че, авторке, сама си набиваш филмите и се притесняваш. Какво като някои неща не стават от първия път? Е че не е голяма драма, на много от нас не всичко ни се получава от раз. А това, че те демотивират - думи нямам просто, игнорирай ги. Изкарай си курса, придобий увереност и си топ! Изобщо не си различна - нормална си си. Просто много слушаш на хората приказките, я ги зарежи и си гледай ти кефа и удобството.

Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker