Самотни майки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самотни майки
преди: 6 месеца, 10 дни, прочетена 1613 пъти
Мили хора, може ли да ми обясните какво е това мислене и вина към самотните майки. Никога не съм чула от по старите че мъжът не се е държал като човек.
Самотните майки са като хората без виШе. Нищо.

Не разбирам частта. Нито ти преча. Нито ти имаш желание да ми помогнеш. Но акъли. Бол.

Не е ли по трудно да живееш при емоционален насилник. Или българския девиз: Трай си.

Децата попиват всичко. И бащата е идеала за мъж на момичетата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 3690038386
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Това показва само каква е средата ти. Заобиколи се с интелигентни и образовани хора, иди в голям град и спри да слушаш глупостите на роднините си и рядко ще чуеш подобни мнения.

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: cc7d93262d
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

2.   Навремето на самотните майки им викаха парясници, не случайно.
В днешно време, говорим за жени без образование, работещи работа която е общопрактикуваща, тоест не особенно платена, с дете в ръце, тези майки обаче желаят всичко, тоест някой трябва да им го осиугри, тоест налитат на всеки който им угажда, от там имат много мъже. На всичко отгоре тия най-много знаят, най-отворени са, а глупостта им прозира от километри.

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: f6f3a3670a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Виновни са за изборите, които са ги докарали до това положение. Мъжете са виновни, че са ги изоставили..
Но има към 2 пъти повече свободни млади мъже, защото жените в днешно време са твърде придирчиви или няколко си делят 1 мъж, така че самотните майки са наистина големи големи глупачки, за да се хванат с такъв, който да ги изостави, при толкова голям избор от мъже.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 6ab1592159
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Авторке, това са някакви обобщения, не им обръщай внимание!

Вдовиците - също са "самотни майки" - ако имат деца, но нямат вина за това!

Аз пък бях самотен баща, защото дъщеря ми, след развода, остана да живее при мен, а не при майка си...

Но след доста години се ожених втори път - ЗА РАЗВЕДЕНА, за да е равнопоставено, но гледах на първо място духовните неща и да имаме сходни виждания, възгледи и приоритети!

И слава Богу, срещнах подходящата за мен жена, създадохме семейство, естествено сключихме брак - и църковен също - ние сме вярващи хора, и вече няколко години сме заедно и живеем в мир, разбирателство и любов!

Така, че не робувай на някакви "определения"!

А дали трябва да си траеш? Зависи за какво точно става въпрос?

По принцип човек не е добре да си разваля семейството, и ако няма изневяра или друго непоправимо увреждане на брака, е по-добре да претърпи! Това е неговият кръст, а всеки човек трябва и е длъжен да си носи кръста!

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 44a4cf09fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Ами, хм.. според съвременните критерии, ако мъжът им каже нещо напреки, или не е съгласен с тях, или просто изисква малко уважение и зачитане, повечето жени го намират за "емоционален насилник".
Който не уважава и не зачита човека до себе си, си стои сам и прави каквото си иска! (И живее живота си както намери за добре). С деца или без - все тая. Проблемът не е в децата.
От друга страна, ако тези деца растат без един родител, или пък с много "татковци" - какви ще станат като пораснат? Какъв пример ще вземат? Какъв ще е моделът им за семейство?
Човек трябва да мисли навреме, и да прави компромиси - също. Не можеш да участваш в семейство или в двойка, и същевременно да правиш каквото си знаеш, все едно си сам. Партньорството е синхронизация.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: be8235c3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

6.   Защото поредният ганьо е останал без жена, която да го обгрижва като паразит. Защото топките са у жената и ганьо без нея е нищо.
За това реват ганьовците. Нормалните мъже не се държат така.
Нормалните мъже опознават човека, пък и по принцип знаят колко ганьовци- паразити има в Бг и като останат без приемника си е драма, която избива в злоба и насилие.
Жена, която сама отглежда децата си е достойна за респект! Сам ганьо не може даже и себе си да гледа като ли дете.
Колко ганьовци познаваш да си отглеждат дете сами? Колко ганьовци познаваш поне да се включват в отглеждането и възпитанието на собствените си деца. За ганьо е важно просто да пръсне самката някъде и веднага да се прикачи към жената, която е забременил като пиявица. Един вид върви в комплект със семката си "сега че гледаш и детето и мен" това им е драмата и борбата на тия низши същества.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 07e7652a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   До 6. В злобата и глупостта си, пропускаш основното. Казваш какъв бил Ганьо, ама в случая не става дума за него, а за съвсем друго нещо, пишещо в темата.
Изпий си успокоителните и се кротни, не е в твоя полза такова поведение, издава дълбоки рани и лабави нерви.

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: e54e068b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Нещо изстрадала ли си.

 
  ...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: ac01cf81c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Нямам никакво отношение към самотните майки защото просто не ме интересуват. Преди 4-5 години като ползвах апове за запознанства ми се налитаха яко и просто ги отрязвах.

Не знам нито в какъв контекст са оплакванията ти, нито към кой са отправени. И едва ли някой ще разбере защото писанията ти са несвързани.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 8ab1783cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Доказано е, че 80%, а вече и по-голям процент от всички раздели, са инициирани от жени. Едва ли при всички отношения, всички мъже са насилници.

На жените в днешно време все им има нещо и все за нещо не са доволни.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 4b193d78d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   В България не бива да те вълнува мнението на хората, дали ще си самотна майка или каквото и да е било винаги ще те коментират със злоба, манталитет. Свиквай и научи и децата си да не обръщат внимание.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 3690038386
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Абе какво ти дреме какво си мислят другите за теб, ако живееш с насилник и травмираш по този начин детето си за цял живот и му поставяш условия да избере същия мъж един ден и за себе си. Ти би ли била щастлива дъщеря ти да живее с такъв и да търпи такъв? Това дете ще има този кофти пример, който нанася жестоки травми - да вижда физическо или емоционално насилие. Вземи се в ръце и напусни насилника и не се излагай да мислиш за чуждото мнение. Най-важно е какви са нещата отвътре в семейството, това е реалността ти, не кой тъпак какво ще каже. Ще разбереш след години, че първо, като теглиш чертата чуждото мнение няма никакво значение, второ, всъщност никой не го вълнува особено живота ти така или иначе. Хората съдят, заради собствените си проблеми и избори и затова, че те самите са нещастни и са се съгласили да са нещастни, затова ги дразни всеки, който дръзне да живее смело, щастливо и емоционално здравословно. Но мисълта им за теб стига до това да те осъдят набързо и толкова. Не си мисли, че много седят да те мислят. За теб трябва да имат значение само хората, които са загрижени дали си щастлива, добре и в безопасност, както и детето ти. Другите са вредители.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: ff00c49cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Как не ви писна от едни и съши теми

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 6be6129e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Благодаря ви за отговорите.
Прави сте на 100на н та че не трябва да ми пука.
Но скоро се усетих че баща ми е същият горе долу и това е пример.
Обичам ви. Поздрави от източна България

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 56227bb78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Н 10, ще рече, че 80% от мъжете не ставате за нищо и за това ви зарязват!

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 90a08e3ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Аз бях самотна майка, заради пиянство и насилие от страна на бившия ми мъж. Бях си сама виновна, че се хванах с него. Сега съм с нов мъж и имаме още едно дете. Отношението в България от една съседка към мен е отвратително. Когато ме видя с новия мъж(от 5 години сме заедно) каза, че все с различни мъже и деца се мъкна! И това пред децата ми!
В западните страни явлението самотна майка е по-често срещано и по-добре прието. Не казвам, че е хубаво да има самотни майки, но аз не бих съдила някоя жена, защо е направила навремето грешен избор. Всеки греши, но децата обикновено остават при майката.
Имам само една приятелка, която е самотна майка и не знам защо няма нов мъж, тя е толкова красива!
Авторке, не се ядосвай какво говорят хората! Малко объркана ти е историята, но мисля, че разбирам какво имаш предвид. Ти си взела правилното решение, когато си се махнала от емоционалния насилник. Успокой се и си живей живота. Той е само един и не го живеем заради другите!

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 157a4a2112
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   И аз не бих обвинила, че една жена е самотна майка. Нито, че навремето е направила грешен избор. Защото дали за това или за друго всеки човек греши.

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 38d68427fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   До 18. Така е всеки греши, но никой не иска да бъде нечия грешка. Тоест самотна майка с 10 връзки, все неуспешни, като трябва да си даваш ясна сметка, че хванеш ли се с такава жена, ще се съобразяваш освен с детето и родата, ще трябва да се съобразяваш с кофти характер. Един път, втори, грешките се трупат, отговорностите се увеличават и трябва да си луд да влезеш в тоя цирк доброволно.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: b793393a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Защото някои грездеи са толкова смотани, че и самотна майка няма да им върже. Мислят я за 2 категория, но като не им върже какво излиза, че грездея е 3 категория. Ядосват се, злобеят и бълват огън и жупел. Самотните майки е днешно време имат жилища, коли, професии и не са умрели за някой тлъстак да им пъшка и да иска манджи и ракийка и салатка.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 07e7652a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Колко е удобно всичко да се обяснява с емоционален и физически насилник, при положение че тези са малко, някакви изроди с които всички се оправдават.
Стедностатистическия български мъж е смазан от системата, срамежлив, нерешителен, предпочита да е сам да не е във връзка, тъй като насреща има куп изисквания, да в такъв, онакъв, постоянно си прави самоанализ и той дори в своите очи се смята за нищожен, защото обществото е наложило стереотипи да се чувства такъв.
А реално насреща той вижда точно или крайни зомбита с изкуствени джуки и цици, които освен че не могат да говорят, не могат и да мислят, но са много велики и неповторими.
Или среща самотна майка, която през годините е доказала че освен че не може да трае бащата на детето си, не може да трае след това и много други мъже, за еднократна употреба или било за средно дълга връзка. И той трябва да я приеме с всички нейни кусури, които с времето стават негова отговорност и задължение, да не кажа че стават негово бреме и минуси в нейните очи. Той трябва да поеме отговорност и респективно да плаща за нейните минали грешки и настоящи прищявки, трябва някак да бъде по-добър от всички мъже в живота и, защото тя несъзнателно го сравнява с другите, дори с тези които са и го сложили само веднъж, ама споменът за този мимолетен секс са оставили невъобразим спомен у нея. Той ще знае че никога няма да е приоритет номер едно за нея, ще бъде гарнитура на манджата, ще бъде пренебрегван, ще трябва да разбира, че заради нейните прищявки той ще трябва да в лекува и търпи дори когато тя изпадне в дълбока депресия.
Той ще знае че е компромис, човек се влюбва силно до 25-30, после нещата са компромис. Ще знае че тя не е слушала родители, които са и казвали да си седи на гъза и да се отнася сериозно към изборите си, а не да си намира само оправдания.
Ясно е че красив, строен и богат мъж няма да изтърпи всичко това дълго време, за това такива правят компромис, хващат някой грозноват плужек, който да я задоволява финансово, или друг, който я острова в едно, но не и в другите 100 нейни претенции, тоест компромис и за нейния компромис за да не седи сама, пак ще е виновен той, този който е изглупил да се хване с нея.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: d6fa412978
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Тя номер 6 без да иска е отговорила много точно защо мъжете са внимателни със самотните майки. Аз съм напълно съгласен, че българина в една голяма част е абсолютен селтак. Само, че децата на всичките тия описани Ганьовци да не мислите, че са от принцеси от приказките. Ми, не са. Жената на Ганьо си е търсила и искала точно него. В масовия случай Ганьо е мамино детенце, дондуркано поне до към 30. Докато родителите му блъскат, за да угодят на всеки каприз, проблеми няма - жена му е супер доволна. Спре ли кранчето обаче, изведнъж се сеща, че като осъмва по кръчмите мъжът й не е "играч", ами май бил алкохолик. Че като почти нищо, никъде не е работил, не е "тарикат", ами некадърник. Че като с нищо не се занимава вкъщи, не е голям "мъжкар", а мързеливец и т. н. Изведнъж на Ганьо жена му се светва, че искала нормален мъж. Само, че нормалния за нея винаги си е бил загубеняк, скучен и мухльо. Дори и да успее по някаква причина да се закачи за такъв, много бързо се отегчава и започва да се оглежда за други Ганьовци. Изключения със сигурност има, но са малко.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: c5c7f9ba1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Прав си номер 22.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: f3634100f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Парясници им викали навремето бабите пред блока, кой го интересува интригантите как го наричат?

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: e6448aebe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   В България да не направиш грешен избор на мъж, си е шестица от тотото, затова не се винете толкова. Наистина много разчитат да си уредят животеца, като забременеят някоя жена, която ще се претрепе да има семейство.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 11 часа
hash: 6f2c1b91dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   Най-смешно е някакви момченца, дебилчета на по 30-40г, които не могат да се грижат дори за собствения си г. з да коментират жени, които сами се грижат за детето си. Не съм самотна майка, не съм майка дори. Аз съм от другите "любимки" на тези дебилчета - на 35 и без семейство - тоест стара мома. В други държави самотните майки се гледат с възхищение, затова че с всичко се справят сами. Ганьо е злобен лузър, мрази всичко.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 5 часа
hash: 6ab1592159
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   26 внимавай да не се задавиш от злоба! Не си права!

Нормалните мъже разсъждават като мен! Прочети в коментар номер 4!

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 часа
hash: 703233a865
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Прав си номер 26.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 47 мин.
hash: 23c5bfafca
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   Щастливо разведени жени, които са поели и мъжката отговорност към децата, но не искат да обгрижват и ганьовците... тц тц тц
А ганьо кой ще гледа? Кой ще му пере гащите? Лоши жени, значи!
Да оставите горките мъжленца на съдбата.

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 72bfc174a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   До 29. Неее, егоистично разглезени жени, чиито деца биват т гледани от баба и дядо, докато тя си мурвее наляво надясно. А Ганьо си задава въпроса защо на мен се случи, защо аз попаднах на тази парясница.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 598ffa7428
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Не искали "самотните" майки :)))))))))))))))))))
Искат те, даже не само с децата, ами и с мъжът в комплект искат някои хахха

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker