Опитват ли се родителите ви да се налагат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Опитват ли се родителите ви да се налагат
преди: 5 месеца, 22 дни, прочетена 684 пъти
Въпросът ми е към зрели и възрастни хора, не към тинейджъри. Опитват ли се родителите ви да се налагат на действията и изборите в живота ви? Как сте се оттървали от това въздействие? Отделянето от тях слага ли край на тези опити? Много често, в почти всяко отношение ми се налага, искам или не, да получа тяхното одобрение. Живея с тях. Почти винаги се налагат с твърдо "да" или "не". Понякога ми помагат, друг път ме спъват. С разговори не става... ако имате опит по този въпрос ще се радвам да го споделите.
М. 25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 3e664046d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Намери си работа, гадже и квартира, това е решението.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: ad7db4bb37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   На мен още ми се налагат за абсолютно всяко нещо и адски много ме е срам, няма отърване просто. С разговори нищо не постигам, само стават скандали и се почва, че преувеличавам, неблагодарна съм, моя характер е гаден и какво ли не. Отдавна се отчаях, сигурно скоро няма да се отделя, то и това според тях не е нормално - да живееш отделно, да създадеш семейство, да работиш каквото искаш...
Ако имаш възможност да се отделиш и прекъснеш контакт с тях, ще спрат да се месят, но трябва да си отстояваш мнението.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: e38dca7792
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Възрастните пълнолетни хора авторе поставят сами граници кой до колко да им се меси в решенията, но това е право пропоционално на положените от самия пълнолетен усилия той да осигурява живота си и да поема САМ негативите от решенията си.
Разбира се докато живееш при родителите си, ползваш техните: сграда, уреди, мебели, ток и вода ще е една идея по трудно да решаваш всичко сам и ще има вмешателства, по простата причина че всяко твое грешно решение рефлектира негативно върху хората с които живееш. Слдователно докато живееш с тях е нормално да те напътстват.
Пример ако син живее с родителите си те ще мърморят ако той пие по едно уиски всяка вечер, ще си представят че може да реши да шофира по късо вечерта или че с времето ще се превърне в алкохолик, ако живее сам на квартира никой няма да му каже нищо, защото няма да знае дали той пие по 50гр уиски всяка вечер

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 54ba4bd933
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Аз съм на 53г. и моите не са спрели да ми се месят и това при положение че не живея при тях и съм финансово независим от тях, собствен автомобил и апартаменти. Те просто ме имат за никой и се опитват да ме командват. Просто спирам комуникацията, не ги търся. Може да е грубо и жестоко, но тяхното поведение е неприемливо.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 1b86152753
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Много се обичахме и уважавахме с родителите ми - Бог да ги прости!

Още от много млад им обясних - и бях твърд, че ще изслушвам мнението им, защото са ми родители, а и по принцип техните съвети са правилни! Но окончателното решение ще си го вземам аз!

И между другото да ти кажа, че колкото пъти не съм ги послушал - се оказа в последствие, че съм сгрешил! - говоря за важните неща!

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 3448d3e550
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Опитват се, но не им се получава.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: de71863f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Има много родители които се налагат на дъщерите и синовете си, дори когато станат на 30, 40 години. Всичко това започва когато децата им са малки и родителите им прекаляват със строгостта и ги контролират повече от другите им връстници. Те възприемат децата си като своя собственост и си мислят, че всичко знаят и уж мислят доброто за своите деца. Така не осъзнават, че им провалят живота и такива които са контролирани цял живот не постигат нищо в живота си. За това има много хора които нямат собствени семейства. Една от причините за това са именно прекалено контролиращите родители.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 34d906145d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Постоянно се опитват и всеки път се провалят. Трябва да си твърд, но и същевременно да си защитаваш позициите артикулирано и с адекватни аргументи, а не просто да си им на контра. Родителите искат най-доброто за децата си, но често забравят, че не винаги са прави и не винаги са наясно с това, за което спорят.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 84dee6fcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не мога да отговоря на този въпрос защото израстнах без родители.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 2a6a89d649
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Да, опитваха се, но с времето го правят доста по-малко. Най-важно е ТИ да поставиш границите. Нека знаят че уважавам тяхното мнение и съвети, но трябва да са наясно с факта че крайното решение го взимаш ти.
Едно възможно решение на въпроса е да отидеш да живееш сам. Но това не гарантира че ще престанат да ти се бъркат в живота. Ако са свикнали с идеята че си незрял или че си тяхна собственост, и семейство да създадеш, пак ще ти се налагат: за апартамента, за жената, за парите, за начина ви на живот... Колкото по-скоро спреш тяхното налагане, толкова по-лесно ще ти бъде в бъдеще

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 5263dc12e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не, не ми се месят. Майка ми изказва мнение, когато не я питат и това ме дразни понякога, но иначе не ми се месят. Говорим, обсъждаме ако има нещо, но аз не живея с тях от както навърших 21 и от горе на всичко, не само, че не живея с тях, но не живея и в същата държава.

Авторе, докато те играят голяма роля в твоето ежедневие и ти осигуряват дом, храна и топличко, ще трябва да се примиряваш с намесата им. Акок не искаш да ти се месят, отдели се от тях. Едва тогава имаш право да поставяш граници.

Лола

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 32a6c6dbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   За съжаление е типичен проблем за България. И особено майките. Те са причина за всички проблеми. Смятат, че децата са им длъжни пожизнено да ги забавляват, да се грижат за тях за настроението им и т. н. няма да обяснявам, всичко е изписано вече от другите хора. Аз Слава на Бога имам разбрана майка, на която и заявих, че след едни години вече сам се грижа за себе си, а тя след като е здрава и обезпечена финансово, сама да си намери начин да е щастлива. Сега само ако аз и споделяям нещо и я питам изрично ми дава мнението си. Всъщност така се обърнаха нещата, че сега тя постоянно се съветва с мен. Иначе се виждаме за приказки на кафе, на някоя екскурзия в чужбина и по празници.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 80e7b4fc2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За съжаление има и такива родители които с действията си и уж добронамерено се опитват да наставлява, поучават децата си макар и да са на по 30-40год вече. На 26 години създадох мое семейство 2 години се мъчих да направя нещата по удобни за семейството но уви от постоянните им поучения, на 28 вече не издържах и се преместих в самостоятелно наше жилище, донякъде още продължиха с поученията но в много по малки случай.... а бе трудно е да се откажат

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: ae96a84f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не се опитват.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 часа
hash: d4db4d19b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Като живееш с тях, ще ги търпиш, тяхната къща - техните правила се спазват.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 3dac8b8419
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   То е хубаво, че се налагат. Ако почнеш да си правиш квото искаш, ще им ревеш на главите. Нека, за добро е, слушай ги.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: aac775573b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До #15
Казваш че щом живееш в тяхната къща ще се съобразяваш с техните правила, ами не е точно така, живеех в тяхната къща която цял живот са казвали че е уж за мен, ремонти, поддръжка обзавеждане и куп други неща за моя сметка, искам нещо да променя и подобря все не става, не е нужно и тем подобни, писна ми и се изнесох, купих мой собствен дом и съм по добре, съжалявам че не съм го направил по рано, сега идва момента че имат нужда от помощ за това онова почти за всичко искат се текущи ремонти но нямат възможност и сили, какво да правя да играя още по свирката и по техните правила или нещо друго....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker