Как да обясня на родителите ми, че не искам да създавам семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да обясня на родителите ми, че не искам да създавам семейство?
преди: 5 месеца, 22 дни, прочетена 1111 пъти
Здравейте! Мъж на 34 години съм. Работя и живея отделно от родителите си вече от 8 години. Работата е там, че не искам да създавам семейство - не искам жена и деца и не мисля, че някога ще си променя мнението за това. Сещам се, че още като бях на 18-19 години още от тогава бях на тоя акъл. Мислех си, че с годините мнението ми ще се промени и ще поискам семейство, но това така и не става. Не мога да се накарам на сила - все пак хубост на сила не става. Проблемът е, че родителите ми, които вече наближават 60-годишна възраст, не могат или не искат да приемат решението ми. Постоянно ми надуват главата, че вече ми е време за жена и деца, пък аз не искам. И не разбирам защо ми се бъркат, това си е моят живот, не техния, защо на хората от старото поколение им е толкова трудно да приемат чуждото мнение, не разбирам. Майка ми постоянно ми пили на главата, че ще остана стар ерген, като стана на 50 горчиво ще съжалявам и така нататък. Баща ми много иска внуци и само ми се кара, че още не е станал дядо. В някаква степен ги разбирам, защото аз съм единствено дете в семейството, нямам брат или сестра и отказът ми от това да създам семейство означава, че нашата фамилия приключва с мен. Но в края на краищата решението си е мое, не мога да се чувствам задължен на родителите си, а те точно това се опитват да направят - да ми внушат вина, че ги лишавам от внуци. Майка ми постоянно ми казва, че ако скоро не види внуче, ще се разболее от мъка, не можела да гледа как единственият й син ще остане стар ерген и прочие. Просто ми омръзва вече от тяхното мрънкане, дразнят ме. Как да им обясня веднъж завинаги, че не желая семейство?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 1f3c94daac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Тежко е за идин родител, разбирам ги, но за всичко има причина подозирам при теб може би сексът е проблем, отношенията с жените, страх.... Има ли такова нещо?

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 0b71d5c848
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Здравей!

Конкретно за България лесно можеш да ги убедиш.

До 20-30 години няма да я има тая страна или в НАЙ-ДОБРИЯ случай ще е "турска провинция населена с цигани".

Само някой, който мрази децата си би им завещал бъдеще тук. Та им обясни, че "не искаш да създадеш семейство в България"! :) Разбираемо е!

А вече, ако в даден момент ти се прииска. Просто емигирай и си търси жена в чужбина!

Поздрави!

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: f3fc8710c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Кажи им, че си гей.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 7e0a8fc133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не можеш да им го обясниш. Пробвай да им купиш куче - понякога действа...

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: fd4e92cb47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Вмени им вина.
Казваш им, че колкото повече ти говорят за жена и деца/внуци/, толкова повече те отдалечават от идеята да създадеш семейство.
Кажи им, че да създадеш семейство само с идеята, защото другите имст семейство на тази възраст е лекомислено решение и такива семейства бързо се разпадат.
Кажи им, че все още не си врещнал подходящата жена, но когато това се случи, те ще разберат първи.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 00422d5e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Ами трудно можеш да им обясниш, те имат своите очаквания и надежди. Иначе решението си е твое, животът също. И само да кажа, че на 50 едва ли ще съжаляваш, хората съжаляват по-късно, обикновено след 60 когато останат сами, без родители, без семейство и осъзнават, че ги натискат болежки, животът изтича, а няма никого край тях.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 0219cc61bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторе, не си прав!

Прави са родителите ти!

Затова нищо не им обяснявай, а ги послушай!

Просто още не си срещнал подходящата жена за своя съпруга! Но, когато я срещнеш - сам ще искаш да бъдете винаги заедно и ще се ожени за нея!

Запомни ми думите!

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: aeab84f5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не можеш да им го обясниш, но в един момент се примиряват. Но ще минат поне едни 10тина години до тогава, не че искам да те плаша. Единственият ти вариант е да ги заплашиш, че няма да поддържаш отношения с тях, ако ти пилят на главата. И за да видят, че не блъфираш щом отворят темата, ставаш и си тръгваш без обяснения. Ще се наложи и това да го направиш нееднократно, за да има някакъв ефект. Кураж!

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 5dcd9b65da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Това да ги накараш или не да приемат нещо си е тяхна работа. Твоя работа може да бъде да видиш струва ли си да си на мнение на 15 години. Всичко на света се променя, а което не се променя - умира, мъртво е. Няма вариант да не съжаляваш за нещо - да имаш деца - пак ще съжаляваш, да нямаш - също. Но ми се струва, че не проблематизираш себе си, ами другите. Това е диагноза на днешното време, всички страдаме от това да търсим проблемите извън себе си.

Не променяй решението, но опитай да разбереш другата гледна точка поне, докато имаш възможност за това.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 9c87353d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Кажи им, че използваш жените. Че не щеш да плащаш и предпочиташ да лъжеш някоя. Че получаваш извратено удоволствие от това.
С лапешки акъл си, ЕГН-то ти е само цифра.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: f8314f8d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   То песента често е такава, че докато нямаш деца се пили, ама защо няма внучета. А като евентуално се родят лафът се сменя на - който си е правил деца да си ги гледа.
С две думи - угодия няма. Авторе, на родителите си може да дължиш, грижа и уважение, но да им дължиш внучета, вече се пресолва манджата. Довеждането на живот на този свят е отговорна работа и трябва абсолютно съзнателно да го искаш, децата не са за цуни и гуни от баба си, те са остовно отговорност и грижа щом не искаш да имаш семейство, това е твоя осъзнат избор, не дължиш обяснения на никого.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 6950c4162e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Може би ще полежаеш след като срещнеш подходящата жена.
Ами нормално е да искат внуци. Не е престъпление да искат внуци.
Те са прави за тях си.
Може да си промениш мисленето след някоя и друга година.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: e0a5874915
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Добре дошъл в реалността на много жени. Аз съм малко по-малка от теб и от години ми се налага да слушам същите досадни натяквания не от родителите ми (те май се примириха), а от съседи у познати на семейството! Напълно те разбирам.
Просто ги игнорирай. Не си длъжен да живееш според схемата която друг е начертал. Животът си е твой, ти решаваш. Според мен, деца трябва да има само ако двамата партньори истински желаят да станат родители. А не "защото така трябва", "защото всички това правят", "за да има кой да те гледа като остарееш" и подобни глупости. Човек сам отговаря за щастието или нещастието си. Живей си живота.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 38e8d4e757
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравейте, аз съм авторът. Номер 1 се интересува каква е причината да не искам семейство и се опитва да ми намекне, че проблемът е сексът или отношенията с жените. При мен лично не е това проблемът. Става въпрос, че съм имал кофти детство. Родителите ми ме биеха много като малък, винаги си изкарваха помиите върху мен. Те постоянно се караха помежду си, викаха си, стресираха ме и затова израснах като необщителен и малко антисоциален. Предполагам, че затова се отвратих от идеята за семейство и не желая да създавам такова.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 22fce2bc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   На първо място спри да се обясняваш като малко момиченце.
И моите родители бяха така (до преди 8 години) а съм вече на 42 и много добре знаят (научени са от мен) че още 20 ще продължава да жуля наляво надясно пичета - свободен и необвързан. След това 7 или 8 жени и колкото мога деца (според парите които имам). Ако искат те да видят всичко това - да се грижат максимално добре за себе си, за да доживеят до тези моменти. Ако исках да правя хората щастливи, щях да продавам сладолед.

Процесът да ги научиш е като всяко друго животно/живо същество. Поощряваш доброто поведение, и наказваш лошото (веднага на момента, незабавно). Следващият път когато повдигнат въпрса ЗА ПОРЕДЕН път казваш САМО ВЕДНЪЖ: "вече ви обясних моята гледна точка и решението ми. Не ми се слуша повече за това. ТОЧКА. Ако продължите да го правите си тръгвам / затварям телефона"
И след това го правиш! Само след петото тръгване/затваряне на телефона вече ще са научени за какво да говорят и за какво да не говорят. Не си длъжен да се извиняваш/съобразяваш с чуждите желания/мечти - живота си е твой, решенията твои, последствията също. Трябва ясно всеки човек да знае къде са границите и докъде могат да стигнат във вмешатлеството си в чужди животи. Тънкостта е да ги научиш.

Не подкрепиш ли думите си с ДЕЙСТВИЯ си просто един пъзльо, и още повече ще им загубиш уважението и ще продължават да ти се качват на главата. И още повече и още повече. Така е и с жените и с децата. Каквото им позволиш на хората това ще вземат от теб - ако ти липсват топките.
Така че се пипни между краката и виж дали ти е останало нещо.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 0219cc61bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   до автора след коментар 15

От човека с коментар 8


Авторе, разбирам те! Аз така и си помислих, че вероятно е травма от детството ти.

Но виж сега, не всички семейства са така!
Аз примерно съм почти на 60г и имам добър и щастлив брак.
Защото дълги години си търсих подходящата за мен жена и не направих компромиси, докато не я срещнах! И слава на Бога!

Така, че затова ти написах(и съм убеден, че е така): че, ако срещнеш подходящата за теб жена - всичко ще се измени!
И тогава ще можеш да си създадеш едно добро семейство - като ще избягваш грешките, които са допуснали твоите родители!

Но и не всеки човек е длъжен да се ожени! Може примерно да посвети живота си на Бога! Да стане монах!

В тази връзка - позамисли се малко повече за духовните неща! Обърни се към Бога и се въцъркови в православната църква! И всичко ще се промени и ще видиш много от нещата в живота по коренно различен начин!

И ще имаш мир и любов в душата си!

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 37d6925363
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   16, "живота си е твой, решенията твои, последствията също" с маааааааалката подробност, че точно в случая на авторът последиците НЕ са само за него! А за цели 2 рода преди него, които се прекъсват с него, а родителите му стават живи свидетели на тази трагедия!

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 6e6e1b26ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Нищо не се знае, догодина по това време няма да си сам.

'' Ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си. "

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 60e2d4649b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Абе май си прав номер 19.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: b249e5041b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Каже на родителите си, че когато срещнеш жената ще се ожениш. А си прави каквото искаш естествено.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: cbaf772fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Коментарът на номер 21 е точно.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: adc3bb4d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Какво стана авторе. Каза ли им.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker