Аз искам само подпис, а той сватба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз искам само подпис, а той сватба
преди: 5 месеца, 1 ден, прочетена 682 пъти
Здравейте, с приятеля ми сме сгодени. Говорихме за бъдещето, но явно малко късно след като чак след годежа разбрах, че искаме различни неща. Аз искам само да подпишем и да си имаме брак, без лигавщини, пиршества, пиянски истории и други. Свита съм, не обичам големи партита, предпочитам скромните събирания, спокойствието и уединението. Никога не съм си представяла да имам сватба, не желая, мисълта ме ужасява. Трябва да съм център на внимание, на крак цял ден, да се усмихвам, да плащам огромна сума и всички да си напълнят корема за моя сметка. Предпочитам тези пари да си ги изхарчим за няколко почивки, отколкото да ги давам за другите хора и за показност. Той е екстроверт, обича да излиза навън, да пие с приятели, обича празненства, да говори доста и да общува с хората. Има голяма приятелска група, както и голямо семейство. Писна ми всички само да ни питат кога ще е сватбата, а аз дори не искам такава. Обичам го, както и той мен, но не искам нито той да е нещастен, че не е получил този сватбен ден от живота си, нито пък аз да бъда нещастна в сватбения си ден. Как да постъпим и да се направи компромис от двете страни? Дали е подходящо и има вариант да се направи подпис в един ден и да имаме само наш си ден, пък след това в друг ден да има някакво малко тържество, щом той желае? Или просто да си стоим без брак?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 14 часа
hash: 4b5fcaca6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   От човек близо на 60г. - щастливо женен!

Виж сега - това е първи тест за бъдещото ви семейство и от вас зависи как ще го преминете. А в един брак ще има много такива ситуации и хората трябва да се научат да обсъждат, и да намират решение на такива въпроси и проблеми!

В случая, според мен, намерете някакво компромисно решение - примерно сватба със семействата и с най близките хора и приятели!

Но много по-важно е друго: да сключите и църковен брак(трябва да сте кръстени православни християни, ако някой не е - да приеме преди това Кръщение! ) и да се обърнете и към Бога!

Важно е, защото когато хората са без брак - живеят в беззаконие и прогневяват с това Господа! А, когато сключат църковен брак - над семейството им вече има Божие благословение!

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 часа
hash: 2fc91762b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Трябва компромис да.
И аз мисля така, че е добре подпис в тесен семеен кръг за да не ти е притеснено.
А пък в друг ден да има голямо пиршество, или голямо парти с повече хора.

Ти ще се подготвиш психически за това.

Обясни му, че си по-притеснителна. А и той би трябвало да те е опознал що за че си по-притеснителна щом сте дори и сгодени.

А и може да има сватба но с много малко хора и то които ти познаваш.
Да, разбирам те ужасно е да се притесняваш. Ще мислиш кой какво ще си помисли. Изобщо няма да е добре за теб. Много малко хора биха те разбрали.

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 часа
hash: eb415be7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ние подписахме и после с 20 човека на ресторант за 400 лв и толкова и аз не обичам вниманието, пък и нямах финанси.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: 8659967bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Хахаха, абе тия теми така ме разсмиват, че просто не мога :D. Първо желая ти до края на живота ти това да ти е най-големия проблем, честно и от сърце.
Второ, ние така направихме, подписахме се с родителите и кумовете, ходихме после на ресторант да се почерпим, наще са разотидоха, а ние с кумовете се прибрахме у нас и парти до зори ;)
След една седмица наехме едно заведение и са направихме купон отново до зори с приятелите си, да почерпим за здраве.
Спряхме се на този варинат, защото никой от нас не се разбира с роднините си и не искахме да правим класическа сватба заради това. Да ти кажа, парито с приятели в ресторант не променя елемента на сватбата, всяка булка ми казва, че няма спомени от тоя ден в главата си, такъв зор и емоцшия и е било. Ми и аз нямам спомени от партито с приятели по едно време беше 7 вечерта и се събирахме и после бам, беше 4 сутринта и си хващахме такси, какво се е случвало през останалото време - нямам спомени :D

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: 97d77ed1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Сватбата ни е един от най-добрите спомени. И жена ми малко не искаше сега е на друго мнение. Събирате се с родители и познати да празвувате, колко хубави моменти има човек? Нашата не беше нито супер скъпа, нито и евтина... в крайна сметка бяхме на плюс :)

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: fd2a2cf079
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не казваш той какво казва когато му кажеш тези твои съображения? Ако всичко което си описала не си му го казала, не сте го обсъдили, проблема е в теб. Ако не си му казала това което казваш на нас по добре въобще не се женете, на човека с който имаш намерение да прекараш живота си, трябва да можеш да кажеш всичките си съображения и да го обсъдите съвсем искренно.
Има ли той адекватни аргументи, да иска "да стои цял ден на крак, да се усмихва, да плаща огромна сума и всички да си напълнят корема за ваша сметка" Има ли причина той да предпочете парти с много хора пред това да бъде само с теб на няколко почивки?
Ако пък се влияеш от хорското мнение и ти писва да те питат, защо не ги отрежеш хората с "ние няма да се женим" или "ние не искаме сватба"

Целият ти текст само показва страхът ти да говориш с мъжа до теб и да изказваш и отстояваш мнението си пред онези които наричаш "всички". Защо оставяш хората да влияят на живота ти?
Има всякакви варианти, можете да подпишете без сватба, можете да живеете без брак, можете да правите каквото искате, важно е обаче да обсъждате с мъжа си всичко и да сте убедени че постъпвате правилно.

П. П. мъжът до теб ако му е до партито, може да си прави колкото партита реши, стига да има пари да покрие масрафа, защо е нужно ти да си изтипосана там по неудобна за теб рокля? Поводи лесно се измислят, хора които да се освинят на чужда сметка лесно се намират, единствено само пари трябва да осигури.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 часа
hash: f742e28da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Съберете близките и се почерпете. Дори и в тесен кръг плюс приятели.
Звучиш като егоистка. Как щяла да дава пари, за да се натъпчат другите, как щяла да стои на крак и т. н. Мисля даже, че темата е писана от мъж, те мислят така.
То е за здраве, късмет и най-вече за спомен. Иначе какво - едно драсване на химикалката и дотам. Няма тържественост, няма нищо. Никакъв живец. И като се сетиш след 10-20 години-един подпис, все едно разписваш някакъв си лист там и край.
Къде е първият танц на младоженците? Къде са щастливите сватове? Къде са спомените? Като те питат децата как си изглеждала и ти какво ще казваш? По дънки, яке и ботуши примерно?
Това е много хубав повод и ще го похабиш от инат и глупост. Звучиш все едно ще ти е все едно, че този ти е мъж, щом пишеш с такава досада за ваш повод. Ако на тоя ден си намусена, депресирана, значи хич не го искаш. И не умееш да се забавляваш и то за нещо свое.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 часа
hash: ccd26d060b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Май трябва да измислите нещо средно, т. е. малко тържество с най-близките ви хора. Така, хем той ще е доволен, че ще си има сватбата, хем ти няма да се чувстваш неудобно да си в центъра на вниманието на 200 човека, а ще сте си само със семействата и по някой друг много близък приятел.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 часа
hash: 3938a8c9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не разбирам как се събират такива хора... Сватбата ти е най-малкият проблем. Помисли си хубаво. Пишеш, че ти си свита, не обичаш партита и явно нямаш активен социален живот. За него пишеш, че той е екстроверт, обича да излиза навън, да пие с приятели, обича празненства, да говори доста и да общува с хората. Ще трябва да излизаш с него и да си активна или ще се разделите с този човек впоследствие. Какво ще стане като родиш, ти ще станеш още по-затворена, защото ще си изморена и ще искаш да си гледаш семейството и ти е уютно вкъщи, искаш уединение, той ще продължи да си излиза през това време, да общува с други хора (вкл. други жени, които ще му се струват по-интересни, защото имат някакъв по-раздвижен живот от теб) ще кани и приятелите си с децата им във вас на гости, защото социалните хора така правят, гостуват си едни на други, така че ще ти е лудница и във вас освен, че ще се мъкнете по събиранки постоянно щом е с голяма рода и много приятели и ще трябва да си в постоянни приготовления какво ще им сготвиш, какво да им подарите, какво ще облечеш, а теб това те напряга. Ти искаш да си седите само двамата, ама на него явно му е скучно и ще му писне. Докато се забавлява и си запълва липсите с други хора и вашата връзка върви. На мъжете им е удобно жената да е затворена и да я превърнат в обслужващ персонал, ама ти ще можеш ли да търпиш. Трябва да си търсиш човек като теб, който няма много роднини и приятели, виждат се веднъж на половин година на кафе и да не ви се мешат в живота. И да имате общи интереси, нещо, което можете да си правите като си седите само двамата.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 часа
hash: a7bc79df58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   При нас беше обратното. Какво да ти кажа... сватба, преживява се :)

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 545e7fd9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много ми харесва мисленето на номер 1 и 4.
Изключително мъдро разсъждаващи хора.
Ще допълня и към мнението на номер 6 това че за толкова време той би трябвало да е опознал приятелката си. Да знае, че е по-притеснителна.
Съгласна съм и с номер 3.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 545e7fd9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Слава богу, че сайтът се оправи. Много ги обичам.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 58c80af603
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да то той ако най-близкия й човек не знае, че е по -притеснителна то кой би трябвало да знае.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 0c82851120
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Радвай се, че иска. Обичайно е обратното. Даже в днешно време трябва да се радваме, че все още има отговорни МЪЖЕ, а не само женомразци, егоисти и скъперници, на които все им е рано, все чакат нещо по-добро, все ще им вземе някоя лоша женичка паричките и имотчетата.

Браво на този мъж! Направете си сватбата и се обичайте.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: f8920d6b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз вече и подпис не искам. Едно от най-хубавите неща е свободата. Преди исках сватба малка, после подпис с роднини, после подпис без роднини само ние двамата. Вече не искам нищо, просто няма смисъл като изпуснеш мига и те завърти живота.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker