Съвет относно личен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съвет относно личен живот
преди: 4 месеца, 24 дни, прочетена 948 пъти
Единствено дете съм. Цял живот нещата ми са се въртели около родителите - техните проблеми, техните нужди. Поне така го помня. Получавал съм от каквото съм имал нужда в рамките на разумното, но и много неща са ми липсвали. Знам, че не съм единствения. Като малък бях патерица на майка ми в семейството поради токсичните взаимоотношения между нея и баща ми заради неговата рода. Винаги бях послушен, зубрех в училище за да изкарвам оценки. Ходих и в университет, но малко или много живота ме е теглил към родния ми град. Бях страхлив, неуверен с липса на каквито и да е социални умения. Силно изявен интроверт. Късно се развих частично като възрастен човек поради горепосочените неща. А поради и затвряне в себе си. Компютърните игри ми бяха единственото средство с което да избягам от проблемите. И сега е така. След известно време почнах да излизам по чужбина, докато накрая не заживях в Англия за дълъг период от моя живот. Научих се да се оправям сам, намерих си добра работа, сериозна приятелка, с която мечтаехме за съвместен живот. Разделихме се след 7 години. Къде заради мои недостатъци, къде заради нейни. Когато съм, го виждал това си затвярях очите. Надявах се, че нещата ще се променят но не беше така.
Реших да се върна в България. Отново опрях до семейството, като "спокойна среда".
Малко по-малко живота ми отново се върти около тях. В момента са възрастни хора в 70-те години. Баща ми физически и психичски не е добре. Цял живот е свикнал да казва какво да става и сега се опитва. Върти майка ми на пръста си както си иска. Гледам да им помагам, където мога, но усещам, че отново започват да ме използват за техните нужди. До един момент в който започвам да крещя, и да им обяснявам какво се случва отстрани. Осъзнават го и после нещата си продължават по стария начин. Исках пробвам да уча програмиране, но като се замислих как ще ги изоставя и ще ида в друг град оставих тази идея. А и не бях и толкова добър.
Баща ми има тревожност и е хипохондрик за, които лекарства не помагат. Слушам го донякъде обръщам му внимание, но в един момент или млъквам и излизам или почвам да крещя. Не знам как да се справя. Опитваме се да му помогнем с майка ми по различни начини, но не става. Едни и същи разговори се повтарят всеки ден. Днес отново се разкрещях, докато видя дали може да кара кола на 200 метра, защото бях под влияние на неговите оплаквания. Винаги нещо не е наред. Крещенето е моето последно убежище. Когато съм натикан в ъгъла. Психическото ми състояние почва да става нестабилно. В момента съм безработен и без приятелка. Имам пари за известно време. Утре ще трябва да го карам до болница до близък областен град. Не знам как ще си намеря серозна работа или ще създам семейство когато нещата се въртят около родителите ми постоянно. Опитвам се да се отделя, но ми е трудно. Чувствам се виновен ако не им обърщам внимание.
Почнах да мисля негативно, самоизолирам се и играя компютърни игри. Рядко споделям, защото не искам да натоварвам приятели с проблемите си. Знам, че всички хора имат такива. Не знам вече как да си подредя живота, а мислех, че зная. Споменах ли, че съм на 38г.?
Ще се радвам да чуя градивната критика на хора по-опитни от мен или такива, които са били в подобно положение.
Благодаря за отделенто време на тези, които са изчели тази публикация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 8a9eef27d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Скорпион си нали?

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: da0be02141
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Много съжалявам авторе, че се намираш в такава ситуация.

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 4c6de97620
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Превърнали са те съзависим в отношенията родител-дете, предимно по грешка на майка ти. Едно дете никога не бива да е душевна патерица за проблемите на родителя си. Прочети или гледай повече за отношенията при съзависимите, това има пряка роля и ако рефлектира към друга зависимост в живота: в любовните отношения, компютърни игри, тютюнопушене или алкохол, винаги има и друг отдушник. Това е много коварно, защото е повтаряно а години и да се измъкне човек трябва голяма борба на воля и дух, промяна в начина на живот а при отношения съзависим и родител, задължително да не се живее с родителите, ако се живее дори временно, това да бъде прекратено. Ежедневни срещи с оправданията, че някой е болен, често изсмукват младините на тези техни деца и както си днес на 38, ще се събудил утре условно казано на 48, ще си по-изнервен, без личен живот, я родителите ти още по-възрастни, оправданието, че са зле да си там постоянно.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 95b025c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хей, приятелю. Прекалено собър си, и се обвиняваш, че не си още по-добър. Постигнал си повече от... повечето хора тук, бил си навън, върнал си се - следвайки съвестта си. Помагаш на вашите - опитваш се. Само че тази помощ е едно отлагане на реалността за тях. Трябва някак хем ти да намериш свободата, да не търсиш евтини заместители на "майчината утроба" в която според Фроид всички искаме да се върнем - като компютърните игри.

Има физически неща, които трябва да имаш за да си със спокойно съзнание. Самостоятелност - значи, работа, значи да зависиш от себе си. След това - пространство да може да мислиш. Това пространство ти го отнемат както физически - като няма къде да стоиш, така и на ниво психика. Когато играеш игри или като гледаш неща в интернет, нямаш пространство да си себе си, нямаш време да мислиш за друго - всичко е подчинено на удоволствие. Имаме нужда понякога от това състояние всички, но не и да станеш негов роб и да не може да се оттласнеш от него. Не на последно място - стига си се обвинявал! Вярвай малко на усета си, гой ще те изведе на по-добро място. Мислил ли си за психолог? Вяра?


Кураж, има излаз! Ако спреш да викаш неволята и си го проправиш сам, отново! Както си го правил преди. Не ставай жертва на идеали!

 
  ...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: fbbddfc1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако няма някаква болест - родителите ти все още могат да се оправят и сами - няма нужда да си постоянно с тях - за уикенда ще е достатъчно.
Т. е. можеш да се преместиш в друг град ако във вашия няма работа. Какво си работил в Англия? В България не можеш ли да го работиш?

Съвета ми е да зарежеш игрите и да седнеш реалистично да помислиш какво ще правиш с живота си. Мъж на 38 да си губи времето с игри е тъпо.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 7880daaf5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Не са много хубави тези игри.
Трудно е с възрастни хора, търси си работа, излизай вечер някъде, спортувай.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 6699df7ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Имаш токсични родители. Масово в България са такива, особено тези, които са станали родители преди 89-та година и са прекарали младостта си през комунизма. На 37 съм, жена, омъжих се. Двата комплекта родители също са на около 70 и са битер малки деца-само мрънкане, проблеми помежду им и използване на нас собствените им деца. И двамата с мъжа ми не помним да са се грижили истински за нас, да са ни отделяли време, да са помагали, да са жертвали време за нас. Децата през 90-те все едно бяхме в тежест. Хвърляни сме по бабите като малки, а сега тези хора са с претенции, че сме им длъжни и ние. С внуците не помагат, усещане и как да се държат смалки деца и внуци нямат. Никога не са гледали такива. Вечно някой им е виновен-държавата или съдбата, никога не са се грижили за някого, бабите ни са се грижили и за тях, сега чакат и ние техните деца да ги отглеждаме. Безпомощни да се справят с елемнтарни неща в живота, недаващи нищо в замяна. Редовно правят грешки с плащания, нарушения на пътя и какво ли не-ние ходим да се оправяме после. Писнало ми е-едно поколение на родените през 50-те и 60-те с голямо самочувствие, но без никакви умения и покрития. Повечето са мързеливи и търсят кой им е виновен, може да има и изключения, но като слушам и приятелите си, е масово. Никой не питак как се справяме абсолютно сами, как изкарваме доходи, а намираме време да играме с детето и да му четем приказки вечер и наистина да чуем как минал денят му. През това реме те звънят с поредните искания да им се даде-така ги е научила системата-да им се дава. Ние сега сме в ролите на бабите и дядовците си-с всичко се оправяме и дотоглеждаме техните деца нашите собствени. Отдели се от тях, но пак ще те дърпат към тях. Друг съвет не мога да дам.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: c38d3dfe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От мъж на близо 60г. - щастливо женен.

Авторе, крещенето не решава проблеми! А само създава такива!

Вземи малко вече да пораснеш!

Ще ти дам следните съвети:

1. Обърни се към Бога и се въцъркови в православната църква!
Тогава ще се успокоиш и животът ти ще се осмисли!
Въцъркови и родителите си, ако са далеч от Бога!
Така ще бъдете задружни, а и психическите проблеми на баща ти ще изчезнат.

Впрочем, ако мислиш че той или ти имате проблеми и с депресия - тук в съседната тема(в момента е малко под твоята): "Психически тормоз"
http://spodeli. net/6/story-176101. html

- прочети коментар номер 5, той е душеполезен и ще ти свърши работа!

2. Започни да си търсиш работа!
Щом те влече програмирането - опитай! Мисля че СофтУни имат дистанционна форма на обучение, така че не е нужно да се местиш в София! А в началото имат безплатен курс, докато видиш ставаш ли за тая работа или не? Провери на сайта им!

3. За жените - трябва да се стабилизираш и да си потърсиш жена за своя съпруга, с която да създадеш семейство. Има една страхотна тема по този въпрос тук - в раздела "Любов и изневяра" - аз съм си я запазил, давам ти връзка към нея, заглавието и е:

"За хората, които са сами, но искат да си намерят съпруг/а. "
http://spodeli. net/4/story-172076. html

Прочети я, ще намериш полезни неща!

Това е от мен. Надявам се, че съм ти бил полезен!

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 4c6de97620
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   8, на мен моите родители с внуците помагат и нямат претенции, по-болни са от другите родители, които с внуците не помагат и са с претенции да им се помага непрекъснато. То е до човека, а не колко си възрастен и болен. Едно е да помогнеш на възрастен, друго е този възрастен да иска да обсеби отпуски и свободно време, без грам мисъл могат ли тогава хора с деца, не могат ли, може ли да е друг ден и време, не, с налагане и неуважение.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 6bf0304d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От автора:

Благодаря на всички за отделеното време да коментират. Ще се връщам, винаги към тази страница, за да не забравя тези неща.

До номер 3. Ще се поинтересувам по-подробно за тези зависимости. Осъзнавам ги, разбирам как се раждат. Ще гледам да стоя от техните оплаквания и ще помагам с каквото мога. Осъзнавам, че всичко се прехвърля от един на друг и после върху мен. Аз съм виновен донякъде, че се поставих в тази ситуация. Ще намеря воля и да излезна от нея.

До номер 5. Благодаря за окуражаващите думи. Има моменти, когато имам нужда да чуя такива, когато загубя вяра в себе си. Да мислил съм за психолог. Не намерих сили да намеря такъв и да говоря за проблемите си. Поради това започнах да чета и да се интересувам от психология и да се самоанализирам. Понякога работи, понякога не. Това, че нямам пространство да съм в себе си физически и психически е прозрение до, което сам не бих могъл да достигна. Благодаря!

До номер 8. Да знам за токсичността. Всички сме жертва на нашите родители малко или много. Да може би до някъде се е дължало на системата, но според мен финасовото състояние и тяхната образованост играят по-голяма роля, както и ролята на техните родители. Този цикъл, може да бъде много дълъг и от нас зависи да го спрем.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: d14dd534c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Номер8, около твоята възраст съм, жена, и ти казвам, че си нищо повече от един долен провокатор с тези обобщения, че и за цяло поколение.

До автора: Виж какво човек, не на всеки е писано да има идеално семейство. Правилно си отбелязал, че всички хора имат някакви проблеми. На някои им се налага да гледат болен родител, на други - болно дете, на трети - болен съпруг/съпруга. Всеки трябва да си изживее трудностите, които му е отредила съдбата. Подкрепям казаното от номер6. И престани с това крещене - не си в тийн годинки, а зрял човек.
Чрез игри, крещене и други глупости бягат от проблемите разни тийнове. Мъж си, в разцвета на силите си, започни да изкарваш пари и след време ако трябва наеми някоя г-жа на скромно заплащане да ходи при вашите да им помага.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 52a8aeef11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Подкрепям коментар номер 9

Аз също съм вярващ човек, православен християнин и смятам, че да се обърне човек към Бога е най-доброто и мъдрото нещо, което може да направи в земния си живот.

Аз също много съм помагал на родителите си(Бог да ги прости! ), те на мен също, въобще ние много се обичахме и уважавахме. Доизгледах и майка си няколко години след като баща ми почина.
Така, че не се изнервяй - това е твой дълг: да им помагаш и да ги подкрепяш!

Спри и тези компютърни игри! Аз също играех такива като юноша, но всяко време - си иска своето, ти си вече мъж на средна възраст - отдавна трябва да мислиш и правиш други неща.
По-добре да излизаш по-често навън, да се разхождаш, да се движиш.
А за компютърните неща, както вече те посъветваха - запиши се в някоя софтуерна академия, или карай някакъв курс. Започни да работиш по някакви свои проекти - примерно да си направиш сайт - виж Zettahost имат безплатен хостинг, от чуждите awardspace.
Може да си направиш и безплатен поддомейн към техен домейн. Така ще имаш безплатен сайт за начало, после вече можеш да си платиш за домейн и за евтин хостинг план, ако е нужно.

Въобще мобилизирай се и се стегни!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 7d20595a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Проблемът на повечето мъже, включително и твоя, е че имаш светогледът да обслужваш някой. Я родител, я жена... гласиш животът си спрямо някой друг. Естествено, така ни го насажда обществото и родителите ни. Защо се върна в България като си започнал да инвестираш в живот в Англия? Защото вече няма нужда да обслужваш "приятелката си" като ти е била шута? Ясно е, че ти си избягал от ситуацията.

Трябва да имаш лични дългосрочни цели и да работиш над тях. Иначе хората около теб само ще те използват. Естествено това е много по-трудно отколкото просто да правиш това което другите очакват от теб. Най-важното в днешно време е да имаш работа, да се развиваш кариерно. В такава система работим - всичко се върти около парите. Семейството е отживелица, и това не го реши нашето поколение, завеща ни го предното което скачаше за демокрация и лебрализъм...

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 698efec129
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 9, приятелю - стига във всяка тема си пропагандирал вярванията и убежденията си! В днешно време не си актуален. Религията и препратките към " бога", са нещо архаично и неработещо в днешният свят. По скоро ставаш смешен в очите на най младите. Не е нужен бог тук. Някой бе казал, че Бог се грижи за душата, а не за телата ни! Нужен е съвсем нов подход и стимул. За мен религията в днешно време е едно удобно бягство от реалността. Казвам го като човек, който е потомственик на свещенници, създавали първите училища и църкви още по турско робство. Спри да декламираш вярванията си и разбери че на никой няма да помогнеш с тях. Да не се впускам в подробности, до колко тая религия е била видоизменяна през вековете и до колко автентична е достигнала днес до нас. Аз също вярвам че има някаква сила отвъд нас хората, но не бих я открил в Библията или друго книжно учение. За да съм полезен на автора, бих му казал да се съобразява предимно със себе си и да се отдели психически от родителите си, нещо което е трябвало да стори още на младини.

 
  ...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 39f59f5fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ами номер 15 досега си затварях очите но след като го написа и аз ще се изкажа.
Ами аз вярвам в Бог но ми се струва прекалено почти във всяка тема този човек да натрапва вижданията си. Да казва на другите хора в какво да вярват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker