Зли роднини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Зли роднини
преди: 3 месеца, 16 дни, прочетена 635 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 21. Баща ми е на 70 години. Живее с баба ми, която е на 95. Накратко - баща ми е алкохолик, оперираха го от туберкулоза преди около 3 години, от седмица е с високо кръвно. Тъй като работи без договор и не е ходил на работа от седмица заради кръвното, най-вероятно ще си изгуби единственият доход. Може да взима пенсия по инвалидност заради операцията, но няма внасяни здравни осигуровки и съответно преди да ги внесе няма как да се яви за ТЕЛК. И тук се намесват "прекрасните" ми роднини. Баща ми има сестра, която има две дъщери лекарки. Баба ми и дядо ми са им оставили апартамент, в който живее една от тях, другата си живее с мъжа си и децата, те си имат техен апартамент. Леля ми също си има къща с мъжа и. Едната и дъщеря, която живее в апартамента от баба ми, беше казала на баща ми, че ще му плати осигуровките. На другия ден леля ми му се е обадила и му казала, че дъщеря и щяла да го гледа докато е жив и да му плати осигуровките, но в замяна иска той да предпише своя дял от апартамента, в който живеят с баба ми на нейната дъщеря. Баща ми отказал, защото не иска да ме ощетява, баба ми откакто чу за това и се разсърди и не и вдига телефона. На другия ден леля ми пак звъняла, ревала по телефона и казала на баща ми щом не иска да предпише своя дял на братовчедка ми да се оправя сам. Мен не ме интересува апартамента, баба ми по майчина линия купи 3 жилища, имам къде да живея един ден. Въпросът е, че и баба ми, и баща ми са възрастни хора, болни, а сега собствената им дъщеря/сестра ги изнудва, когато са най-уязвими. Аз съм студентка, работя почасово, каквото мога ще направя, за да им помогна, но съм потресена колко алчни и безкрупулни са. Преди майка ми да напусне баща ми са правили живота и ад, ежедневен психически тормоз. С мен никога не са се държали като с племенница, сякаш съм някакъв чужд човек. Обмислям ако мога да замина да работя в чужбина за няколко месеца, за да помогна с каквото мога, от тях не искам нищо. Взимат и на баба ми пенсията, за да идва да я "гледа" една жена, при условие, че баба ми става, тази жена нито я къпе, само и прави забележки, пуска една пералня и и дава прокиснала храна. Съжалявам, ако историята е прекалено дълга, просто се надявам някой да ми даде съвет как да се справя с тези хора? Те наистина са много алчни и ме е страх да не започнат да изнудват баща ми, не знам и как ще се оправям сама с двама възрастни човека, защото те си нямат друг освен мен, леля ми и братовчедка ми, които са просто едни изнудвачки. В момента нямат никакъв доход, понеже картата за пенсията на баба ми е в леля ми. Наистина не знам какво да правя и как да се грижа и за двамата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 15 дни
hash: cc92c94b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Тоест ти си намираш оправдание да не можеш да гледаш възрастните роднини, но в същото време не харесваш как го правели хората и ги наричаш зли.
Нима очакваш сестра да гледа брат си безвъзмездно, докато ти си имаш твоите занимания, но пък имота му да остане за теб???
В живота не става хем вълка сит хем агнето цяло, ще трябва да се лишиш или от имоти или от времето си!!! След като твърдиш че имот от баща ти не ти е нужен, подкрепи искането на леля си да го гледа срещу половин апартамент!!!
Хората не са зли, просто имат предложение, много роднини на болни дори и предложение не правят, предложението на твоите лели въобще не е лошо. Да гледат двама болни възрастни срещу апатрамент, бих подкрепила.
За ТЕЛК някой те е излъгал, ТЕЛК искат само да имаш епикрзи и консултативен преглед, за който може да се плати на частно, не ги интересува дали си платил здравни осигуровки и дали си здравно осигурен. Аз съм с ТЕЛК и знам правилата.
Но 3 години след оперирана туберколоза плюс високо кръвно, няма да му дадат 50% ТЕЛК, ще е по малко и няма да получи пенсия! За високо кръвно дават до 10% инвалидизация, за операция от туберколоза между 30 и 50%, но след като са минали 3 години ще му напишат общо едни 30-40% което няма да му даде никакви инвалидни права!!! Моя позната ходи да си вади ТЕЛК за високо кръвно 100/180, операция от доброкачествен тумор на матка и писаха затлъстяването й като боест, дадоха й 20% инвалидност. Права за пенсия получават само онези с над 50% инвалидност.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 88f1c7361b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Повечето хора са алчни и зли и което е най-лошото - не го осъзнават.
Няма какво да направиш, за да ги промениш. Намали до минимум контактитие с тях и си живей живота, все едно не съществуват.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 55525125ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В кофти ситуация си, за съжаление такива разправии са нещо често срещано в България. Хората наистина са паднали много ниско и алчността и злобата са навсякъде.

Не знам какво да те посъветвам, ако имаше мъж/сериозно гадже щеше да ти е по-лесно, сега си едва ли не сама срещу всички.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: dad6625831
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Отиваш с баба си в банката, казвате че е изгубена картата и й издават нова. Толкова ли е трудно да се досетиш? Провери колко точно са парите за осигуровките. Доста нагло е с едни осигуровки да се мъчат да получат половин апартамент. И отсега да знаеш - ако имаш 2 братовчедки и нямаш брат/сестра да не те излъжат някой ден, че апартаментът се дели на 3. Няма такова нещо - половината е твой, другата половина техен, т. е. имат по 1/4.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 20115d9fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защо просто баща ти не продаде неговата половина на леля ти и сам да си плати каквото му е необходимо?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 6840712823
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Предложението на леля ти е добро- наследство срещу гледане. Ти нито имаш време, нито имаш средства да ги гледаш. Имоти си имаш. Кой е злият?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 49ecc2e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   От авторката: Не си намирам оправдание, студентка съм и просто не мога да работя на пълно работно време докато не завърша, все още нямам доходносна работа, с която да поема разходите изцяло. Може за коментар 1 да изглежда рационално искането на леля ми, но баба ми им е предписала тристаен апартамент, който е изцяло за братовчедка ми. Леля ми и мъжът и имат къща и апартамент. Но всеки си има право на мнение в крайна сметка.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 528b2e2b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Само не им предписвайте апартамента на тези индивиди!!!
Тотално ги отрежи от контактите си! По въпросът с картата подкрепям коментар №4! Ако случайно пък баба ти има електронно банкиране - блокираш картата директно през приложението. Ако няма - или по телефона звъниш да я замразят или на място, след това издавате нова и никакво даване на друг човек! Някои от по - горните мнения звучат супер неадекватно, но мога да кажа, че са все написани от хора, които в подобна ситуация биха постъпили точно като леля ти и братовчедките! И също така явно не осъзнават колко е трудно да си студент, при това работещ, като се има предвид, че съчетаването на следване и работа с някои специалности си е направо невъзможно!
Успех!!

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 173a402027
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз бих гледала моите близки хора съвсем безкористно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: cc92c94b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   До 7
Такова нещо като "предписване" на апартамент в документи не съществува, или е продажба или е дарение!!! Пък и бабата е дала жилище на дъщеря си, защото дъщерята има някакви постижения в живота си станала лекар, накарала майка си да се гордее, колкото до баща ти сама описа постиженията му в живота, как да се гордее майка му с това което той е постигнал.
Колкото и да повтаряш оправданието си, че имаш твои занимания, това не променя фактите!
Ако толкова ти пука за тези възрастни хора и държиш да наследиш имота им, прекъсваш студентстането, работиш помагаш им и после продължаваш студентстването, ако не ти пука за имота, оставяш леля ти и баща ти да се оправят както намерят за добре и си гледаш своите занимания.
Добре е да осъзнаеш че няма как, хем да не правиш нищо, защото имаш оправдание, хем да имаш изисквания какво да правели роднините ти и как да го правели, нима мислиш че имаш права да ги командваш?

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 48171bda6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Роднините ти са алчни и се опитват да ви прецакат, което говори зле за тях- да се опитват да се възползва. Баща ти обаче също си е постлал зле - алкохолизъм, работа без договор и осигуровки и затова сега е в кофти положение.
Какво можете да направите? Естествено, че няма да се съгласите да дадете половин апартамент срещу мижави осигуровки, трябва да сте луди за да го направите. За Телка вече са ти обяснили, нека си го извади, щом отговаря на условията. Картата на баба ти може да се обяви за загубена и да издадат нова, щом е в леля ти. Така могат да имат някакви доходи, с които няма да забогатеят, но все са нещо в тяхното положение.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 48171bda6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Хора, предписват се лекарства, жилища се продават, даряват или наследяват. Научете се да говорите и пишете правилно, като сте неуки, другите ще се опитват да ви цакат както си искат

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 173a402027
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   А не може ли някой да помогне на роднините си съвсем безкористно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 173a402027
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Разбира се, че са алчни. Да са някои болногледачи да искат заплата но близки хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker