Искам да се разделим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да се разделим
преди: 3 месеца, 15 дни, прочетена 1041 пъти
Здравейте, поредната разочарована пише тук. За съвет ли, за споделеност. И аз не знам. На 33г, с дете на 2, 6г. и мъж в съвместно съжителство от 7г. Наистина в началото не беше така мързелив, апатичен, ужасен и противен. Появи се детето и някак той започна допълнително да се отдръпва. Да ме оставя да се оправям сама. Може би и аз съм малко властна, но той по никакъв начин не е чехльо. И двамата сме с образование и професия по нея. Финансово стабилни, но за мен той има проблем с хазарта. Не мога да го докажа. Той отрича и продължаваме да тъпчем на място или да дълбае към дъното. Не знам колко взима той, не получавам и стотинка от него. Аз плащам наема, пазарувам за нас тримата, пазарувам за детето и купувам дрехи/козметика/обувки и за него. Не ме питайте защо го правя.... И аз не знам защо. Не знам дали го обичам. Не правим секс, не се прегръщаме, няма топлота.
Не ме е страх, че няма да се справя без него финансово или емоционално. Страх ме е, че детето го обича, а той ще се откаже от нея за да нарани мен, ако си тръгна. Не искам детенцето ми да се чувства нежелано, но не мисля, че тя живее в любящо семейство. И двамата я обичаме, но не се обичаме един друг. Той взима пари от мен, чака винаги да платя, няма желание за нови емоции или моменти. Не ми помага с домакинството.
Страх ме е за детето ми, страх ме е, че няма да намеря добър баща за него.
Мили самотни мами, обръщам се към Вас за съвет, ако някоя е била в такава ситуация - има ли светлина в тунела? Да рискувам ли или да се моля на чудо? Нещастна съм, но детето ми е по- важно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 14 дни
hash: e460e229e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Разделяй се! Децата чувстват и знам наат повече отколкото си мислиш. Той е паразит не само за икономия та на семейството, а и емоционално.
Ако наистина обича детето, ще я вижда и продължи да бъде баща за него. Друга тема е ако любовта към детето е само за пред теб... емоционален капан за майката, като жена и човек те е изгубил, детето му е единствен коз да те държи.
Без него ще сте по-добре, знаеш го.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: a8c11e3557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Това дето го описваш важи поне за половината двойки, които познавам. Явно има мъже, които се интересуват от жените само докато им родят наследници, след това ставаш "досадна лелка".
Няма как да ти дадем съвет какво да правиш - каквото и да направиш все някой ще страда. Важното е да осъзнаеш, че за това не си виновна ти, а мъжа ти. Твоята грешка е, че не си внимавала докато си го избирала.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 21e34b78c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За чудо не се молѝ - няма да стане. Гарантирам ти го не на 100, а на 1001%!
Мисли някакъв друг вариант! (Знам, че е болезнено и трудно, но това е положението... )

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 7a8128978b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Много е вероятно да е комарджия, казвам го от личен опит.

Когато си такъв, отричаш до последно, страх те е да искаш помощ.
Предложи му помощ, ако не, си тръгвай.
Няма смисъл да страдаш и заради него

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 2b671a004c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А този добър баща ли е, според Вас?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: ff706e0cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм пораснало дете, от което бащата се отказа, за да не нарани майката. И грам не съжалявам, че не сме останали с него и да харчи майка ми за неговия алкохол и режийни, вместо това тя плащаше за мен за уроци и екскурзии. На тези, които се опасяват, че ще наранят косвено детето си от отмъщение на другия родител ще кажа: той ще мъсти и с вас, но чрез други методи. Ще харчи парите ви по себе си, хазарт, алкохол, а той ще си ходи по проститутки или масажистки, а вие от изкривена любов, вместо да осигурите образование и бъдеще на детето си ще хрантутите един търтей. Няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: dda2a1934f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Съжалявам. Аз мисля, че раздялата е наложителна.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 9fb30c4840
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като чета обвинения от мъжете към българката каква златотърсачка била, как все искала, а се огледам наоколо и видя случаи като твоя, ми става едно хубаво..

Защо жените вече не искали да раждат по няколко деца на юнашко доверие и се дърпали. Защо ли..

Още като прочетеш "7 години в съвместно съжителство", даже и след детето и ти стават ясни много неща. Макар че в твоя случай може и да е за добро - така и така законите в България кой знае колко не облагодетелстват жената в развод, освен една смешна издръжка от мъжа, поне да не ти създава проблеми.

Той не бил "чехльо", нали.. Друга е думата за такива псевдо мъже и бащи, но хайде, да сме културни. Сядаш с него и в прав текст му казваш, че не можеш да продължаваш тази пародия на семейство. Семеен мъж с дете има определени задължения. Не ти "помага" в домакинстването, а върши своята част от него. И да не изкарва много пари (това само по себе си не е осъдително и не го определя като лош и некадърен! ), то вместо за хазарт и пороци, тези пари се внасят вкъщи - за сметки, детето, разходи по дома и ако остане нещо - за хобита. Детето се отглежда и възпитава и от двамата, при двама живи и здрави родители. В противен случай - ти се изнасяш с детето и даже ще ти е по-леко откъм нерви, че и разходи.

Спираш да го обгрижваш веднага - да си готви, пазарува, плаща, ти си гледай детето.

Можеш ли временно да се върнеш при родителите си, поне наемът да ти отпадне?

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 2168a13170
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Когато те прочетох авторке, картината която изникна в ума ми е тази че всъщност ти си мислиш че не си властна, но мъжете обикновенно постъпват по такъв начин заради поведението на жените си. Когато той посегне да направи нещо с цел да е полезен, жена му го ограничава и му казва, че не се е справил добре и тя скача и прави задачата по добре (според нея) тези упреци карат мъжерте да се ограничават в желанието си да бъдат полезни с каквото и да било действие. Посегнал да простре дрехи, бил укорен че не ги подредил красиво, такъв мъж повече няма да посегне да простира. Той не пазарува нито за себе си нито за детето защото преди е хулен че не е купил правилната стока, това го кара да ограничава покупките, за да не преживява укори.
Причината поради която не знаеш каква е заплатата на мъж с който живееш 7 години и причината поради която той не дава пари у дома също е в теб. Сама си поела всички задължения, от негова гледна точка, той няма какво да направи без да му се скараш. Тези обяснения че не бил чехльо защото бил образован не са релевантни, всъщност повечето чехльовци са много образовани хора.
Чехльо не значи глупав или необразован, чехльо значи човек който се отдръпва, от самоинициатива за да не бъде укорен, че не прави нещата "правилно", човек който премълчава мнението си по дадени въпроси, съгласява се с половинката само и само да няма спорове, това е чехльо и ти авторке си превърнала мъжа си в такъв.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: a1320b0c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Този твой съквартирант изобщо припознал ли е детето?
Какъв баща е той, ако не отделя пари за детето и за общи домакински разходи?
С поведението си този мъж показва, че е използвач, храбтутник и псразит и заделяйки пари от собствената ти заплата, всъщност лошаваш детето си от средства, които ще ти трябват в бъдеще.
Вероятно не дава парите си за хазарт, а за проститутки, мссажи с "щастлив край" или ги пръска по леки жени, които черпи по заведения, евентуално може да има любовница или да си ги спестява
Този мъж не показва, че има ангажимент към теб и детето. Не заделя средства, не полага грижи
Всеки родител трябва да постъпва отговорно и да поставя на първо място детето си, ако това не е така, то той няма съзнание на родител.
Може да говорил открито с него и да му поставиш въпроса, че всички сметки и разходи плащаш ти, а че той се държу като гост и е крайно време да си поделите средствата. По реакцията ще разбереш дали изобщо смята да прави нещо по въпроса или не.

Ако прецениш, че ще продължи да лежи на твой гръб и раздялата е неизбежна, не го заплашвай с адвокат, за да не ти пречи.
Вместо това, потърси добър адвокат, с който да се консултираш, защото родителските права при живеещите на семейни начала са много по сложен и труден за решение казус, отколкото при развод на сключилите брак.
Ако този мъж е припознал детето, то тогава
се консултирай с нотариус дали само с ЕГН и трите имена на детето той може да ти подпише документ, с който да ти позволява да извеждаш детето зад граница, но документът да е написан така, че да няма срок или да се посочи, че важи до навършване на пълнолетие.
Последното споделям от горчив опит на колежка, която след раздяла се запозна с чужденец и той искаше да се ожени за нея и да живеят с детето в чужбина, а бившият злобееше, защото нямаше връзка и я мори 4 години, докато детето навърши пълнолетие и усояха да заминат без вече да е нужно неговото съгласие.

Ако нямаш жилище, по-добре да спестяваш парите за апартамент или да плащаш вноска по кредит, отколкото да живееш с паразит, само и само да се нарича "татко".

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: b2fe7f2c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Че трябва да се разделите, трябва. Ясно е. Но ти веднага тръгваш да търсиш друг мъж, че и баща на детето. Това е грешка. Нали си финансово независима, имаш дете. Живей си с него и не се хваща веднага с нов човек.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 9b6b5ddccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Значи, като оставим другите неща настрана, примерно това с мързела си е доста субективно. Ако си сигурна, че играе хазарт, точно заради доброто на детето си трябва да се разведете. Защото това е зависимост и може да приключиш затънала в кредити, не знам на детето колко ще му е спокойно ако почнат ЧСИ-та да ви тропат по вратата. Аз ако съм на тебе бих го провелила дали има кредити, но ти си занеш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: d59018a337
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Няма смисъл. Бий му шута и си гледай детето. Хора с тежки пороци като комар, алкохолизъм и наркомания не стават за родители.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 5ebb6c63f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Отделила си му прекалено много време. Всяка друга би била шута на тоя плужек. На детето не му трябва такъв баща. Ще порастне ще види какъв търтей е баща му. Омразата към него е гарантирана независимо дали ще е в живота на детето или не. Детето ще се изнесе а на теб живота ти ще е минал в обгрижване на тази пиявица.
ж, 25

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: dda2a1934f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Много точно номер 6.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: dda2a1934f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 9 това важи за всички хора.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 6fda3fd2df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Седем години та тя толкова трае любовта, изградена само от секс. Такава любов е най нестабилна, секса е до време, после идва отчаянието, в което е авторката. Сега си прогледнала мадам, но вече е късно. Той си е все същият, но си го гледала през розови очила. Щом толкова обичате детето, по добре се разделете, но не разкъсвайте детето, то трябва да усеща любовта ви, а не да вижда враждата ви!

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8b4bb89413
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Благодаря Ви хора за отделеното време. Във всеки коментар виждам и съзнавам истина за ситуацията си. Той е добър баща, защото детето го обича, но и егоист за личното си време и пространство. Детето е припознато, брак не е сключван по други неприятни причини в онзи момент и впоследствие нежелание от моя страна. Няма изпълнителни дела на негово има, наложени запори. Проверено е, но няма как да разбера къде играе, как го прави или дължи ли на физическо лице/ бързи кредити. Нямам друг мъж в живота си, нямам намерение за такъв. Просто допускам такова развитие, някога в бъдещето. Имам жилище, но в друг град.
Когато ескалират нещата и представя всичко обобщено, той започва с подмазването, поема инициатива и става прекрасен. До момента когато му писне и започва пак същото. Номер 9 много ме замисли. Съзнавам, че понякога мъжете реагират така на подобно поведение, но не съм имала избор. От 19г. съм извън семейството и съм научена да се оправям колкото може сама. Има определени условия, които аз приемам за норма и търся развитие в градация. Той не ги възприема, не са му важни, не ги желае. Тогава аз го правя. Има много други дейности, които не умея и разчитам на него, но той е безразличен и аз търся вариант: познати добри в областта или специалист - плащам си за услугата.
Не искам много, просто искам споделеност на време, отговорност към семейство и дете.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: ea5cdf50b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Спрете да раждате деца на гаджетата си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: f365a3c4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Е номер 19 бездетни ли да останат хората. Всеки иска дете.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: dbc611dd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   До авторката

Като си свикнала да се оправяш сама, сама си гледай и детето.
Избирате кофти мъже и после играете жертвате. И винаги се представя само едното мнемие.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 72c6a566a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   9, от къде на къде? !
"Посегнал да простре дрехи, бил укорен че не ги подредил красиво, такъв мъж повече няма да посегне да простира. "
А какво му пречи просто да се ПОСТАРАЕ и да простира правилно!? А!?

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 9fb30c4840
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не избираме кофти мъже жените. Явно, за да се оплакват толкова много жени, положението с мъжете не е добре. И така е било винаги, сега само му се дава гласност. Много малко щастливи в личен план жени познавам. Щастливи стават, когато се усетят, че и те са личности, а не придатък и слуга на мъжа си. Всичко си има граница и не може да се търпи повече това издевателство.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: f6c0e1d4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 22 а какво пречи жената да се престори, че мъжът ги е прострял добре.
Все пак важно е желанието нещо да свърши нещо. Не може да не се оцени когато някой иска да свърши нещо. Една неуместно направена забележка може да убие всякакво желание. Не само заради едни дрехи така е навсякъде в живота. Важно е да има градивна критика. В подходящ момент да се каже направи го по-добре важно е за да изсъхнат по -добре или просто така е по-добре ще станеш по-добър. Ще се научиш на повече неща. Можеш повече неща.

Това е като да е нов работник някъде. Естествено, че отначало няма да има опита на дългогодишните работници. Но с времето ще усъвършества уменията си.
Иначе ако се убие желанието на човек още в началото ще иска ли той да прави по -добре нещата.
И аз да съм и аз не бих направила нещо.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 9fb30c4840
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Напълно съм съгласна с номер 24. Не бъдете дребнави и заядливи с мъжа/жената до вас. Така ще имат стимул да правят и постигат повече - и вкъщи, и в живота, а това ще ви помага и на вас самите. Една похвала или благодарност значат много повече от думи. Не може да те тъпчат цял живот, да те "програмират", че си пълен некадърник и после да чакат чудеса. Изживяла съм го и от родител, и от партньор и знам колко боли. Даже съпругът ми се чудеше защо казвам за много неща "не мога" или "не искам", като реално се справям добре.

А много хора сме инати и след първата непремерена критика ще хвърлим всичко и да се оправят "умните" и "способните".

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 72c6a566a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   24, защото НЕ Е! Не искай на черното да се вика бяло!

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 9e1ce8b0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26, като "НЕ Е" направи го ти така, че да Е! И без това прането, простирането, готвенето и чистенето са женска работа, а не мъжка! Мъжката работа е да работи, да плаща сметките и да те задоволява. Като не ти изнася се изнасяй. Айде чао!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 2168a13170
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   26 нима някой иска станновище от жената, дали правилно са простряни дрехите? Никой не я кара да лъже, просто трябва да не дава мнение за простирането за което не е попитана изрично.
Знам че за някой жени е трудно да си премълчи за да не оплюе нечий труд, но нима ти във всичко винаги се справяш перфектно и би ли искала някой да ти натяква пропуските, ей така за да отбележи, че черното, е черно? Как се чувстваш някой да седи до теб и да коментира грешките ти при шофиране например?

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 38bbe4732f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Как така на черното бяло нищо не разбрах.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker