Вторият съпруг на майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вторият съпруг на майка ми
преди: 2 месеца, 22 дни, прочетена 640 пъти
Здравейте!

Пише ви мъж, на 28 години.

Моят баща почина, когато бях на 8. Беше изключително тъжен и гаден момент в моят живот. Не е готино да останеш полусирак на такава крехка възраст.

Майка ми го преживяваше доста тежко. Чувах я как плаче всяка вечер. Виждах как просто живецът изчезваше от лицето. Независимо, че бабите и дядовците и от двете страни се опитваха да помогнат, насърчаваха я да излиза, да се среща с хора, майка ми не искаше и да чуе.

Докато не се появи той. Когато се запозваха с майка ми, бях на 13. Знаете как е с пубертетът. Естествено, че исках майка ми да е щастлива, а не да седи вкъщи и да плаче нон - стоп. Но нещо в този човек не ми хареса. Не зная какво. Държеше се много... как да кажа, неестествено. Имаше една такава гнусна, мазна усмивка. Но пък правеше майка ми щастлива. Накрая се ожениха, когато бях на 16.

Този човек всячески се опитва да изолира майка ми от мен и от нейното семейство. Позволяваше си да ми разправя как той командвал парада вече (на кукуво лято). Наглярът си позволяваше да ми обяснява как той издържал семейството (сигурно ще е така - с 1000 лв заплата издържал той).

Сега дилемата ми е следната - искам майка ми да се махне от този човек. Аз виждам как той просто се опитва я настрои срещу всички, за да може да продължи да я контролира. От друга страна, майка ми е щастлива с него, а нейното щастие е важно за мен.

Моля, посъветвайте ме какво да направя в тази ситуация. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 9c2cbd791f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Покани я някъде насаме- кафе/обяд и поговори с нея.
Без да си настойчив или "изискващ" просто да и насочи вниманието в тази посока: "имам усещането (подозирам) че съпругът ти се опитва да те изолира от нас и това ме притеснява в поведението му.
Остави тя да ти каже каквото има по въпроса, а после само добави, че ви аги и, а всичко си насреща - ако има нужда от помощ или дори просто да поговори с доверен човек.
Не я съди, не я убеждавай, не я "задължавай" като има доверие в теб и свободен избор, ако тя иска и има нужда, ще разбереш първи вероятно.
Важното е да не си помисли, че си насочен срещу него от синовна ревност, а реален и коректен анализ на поведението му от страничен човек. Така сама ще се замисли и анализира.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 040c53aee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Защо се бъркаш? Ти трябва да имаш свое семейство, а не да се месиш. Бие ли я, обижда ли я, пие ли? Друса ли се? Краде ли? Изневерява ли? Или просто не е баща ти и затова го мразиш?
Щом 15 години са заедно, има защо. Как я настройва? Срещу кого? Срещу теб, син за женене, който се вре и ревнува?
Решението трябва да е нейно, не твое.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 7726c914da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На 28 трябва отдавна да си се отделил от майка ти и емоционално и физически. Не ми казвай, че живееш с тях още? Не ти е работа ма 6а ти с кой излиза, спи и т. н., защото ти имаш свой живот и си губиш времето в някаква твоя справедливост. Да приемем, че ги разселиш и какво щастлив ли ще си. За теб той е някак в чужд, да нея съпруг. Не се меки, уважавам ма, ка си, срещат с нея, говорете си и до там И аз не понасям на баща ми втората жена, за съжаление отраснах с нея и простотиите и, но това е положението. Щом тоя я търси и си я харесва, изборът е негов.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 81d43183b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не се меси!

Това си е нейния живот!

Кажи й веднъж своето мнение и повече не я занимавай с този въпрос!

Ако този човек действително е неподходящ за нея - ще дойде момент, в който тя сама ще го разбере и ще се раздели с него.

А, ако грешиш в мнението си за него - те ще си останат цял живот заедно.

Пиша ти това от опит.

Аз също съм отгледал сина на жена ми от първия й брак - но се обичаме и уважаваме с него, въпреки че с майка му отдавна сме разведени(по нейна вина).
Но той и досега ми вика татко и ме цени повече от кръвния си баща...
И поддържаме добри и близки отношения!
Той се разбира добре и с втората ми съпруга, идва ни на гости, говорим си, помагаме си...

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 19df0cdf94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз загубих баща си на 8 годишна възраст.
Съжалявам.

Но за съжаление няма какво да направиш щом майка ти е решила да е с този човек. Изборът е неин. А и щом я прави щастлива едва ли ще се откаже от него просто ей така.
Трябва сама да разбере що за човек е.
Не се меси.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: ba64d0e850
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съветът ми е, като 28 годишем мъж да си намериш приятелка и да създадеш свое семейство. Хубаво е децата да стигнат до идеята че нямат право да се месят в леглото на родителя си, особенно когато са вече пълнолетни, такава грешка не е много за прощаване, защото и на теб може да се случи да си намериш жена, която те прави щастлив, но майка ти да не харесва нейната усмивка.
Да намразиш човек заради кривата му усмивка и заради това че за 15 години веднъж е казал че той е мъжът в семейството на майка ти и си дава заплатата за издръжката му. Без значение е колко му е била заплатата, по простата причина че майка ти го харесва с такова работно място и с такава заплата.
Вече си възрастен мъж постави се на негово място, на всеки голям човек му е трудно да се се научи как да живее в едно жилище с тийнежър който не му е биологично дете и е разбираемо да се държи неестествено с детето, опитва се поне да се усмихва за да не гледа тъпо. Налага му се да възпитава с обяснения детето, но в повечето случаи детето ревнува майка си и е сърдито (хормони).
А щом за 15г не е успял да я контролира и все още се опитва, значи няма и да успее и в бъдеще, остави го да си продължава да си опитва.
Хубаво би било и да се замислиш ако от днес успееш да накараш този човек да се махне и да се разведе с нмайка ти, как ще се чувства тя пак сама, ще можеш ли да й обръщащ по 15 часа на ден внимание както го прави той (изключваме секс) но та има нужда да не е сама, има нужда да си споделя с някого, има нужда да се грижи за някой ако щеш, ти имаш ли възможността да отделяш това време и енергия за нея? Разбери това го прави той, в извън работното си време той е до нея и я прави щастлива, изслушва я, придружава я на разходка, сутрин пие чай с нея, ходят заедно на екскурзия, ти ще можеш ли да поемеш това? Или искаш майка ти да е сама и нещастна, да почне пак да плаче? Да плаче че освен че е вдовица ами и парясана, защо за бога искаш да й го причиниш?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 9c5c1291e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Първо, кой каза, че не съм женен или че живея при тях? Много отдавна не живея при тях. Нито са ме издържали. Син за женене съм бил? И какво от това? Тя престава да ми бъде майка?

Дълго време виждах опитите му за манипулации. Лошото е, че майка ми може да клекне в даден момент, а аз не искам това да става.

Авторът.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 040c53aee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   7, може да се месиш, ако я бие, краде, изневерява, пие, дрогира се или е комарджия. Едно от тези. Ако не е нито едно, каква причина имаш? Какви са тия толкова зли манипулации? Кога му остава време от работа, че да плете интриги?

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 88fc4add33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не мисля и че е добър вариант да се събира и разделя с различни хора за по няколко години, това е другата крайност.
Не казвам, че е по-добре и да си манипулиран..

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: cd35beb7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   След последния ти коментар се убедих, че не си прав. Сам го написа ПРАВИ МАЙКА ЩАСТЛИВА. Какви манипулации.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 7dcd907211
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пич, на 28 си... на тая възраст трябва да си се отказал да наливаш мозък в главата на която и да е жена, особено пък майка ти. Трябва да си разбрал, че е невъзможно. Жените много обичат да бъдат лъгани (ако милва егото им), и просто в повечето случаи няма какво повече да кажеш. Тя си го знае що за стока е, но като я "прави щастлив" ще е с него. Ако толкова искаш да ги разделиш, провокирай го да каже нещо срещу НЕЯ, и го запиши. Ама какво ше получиш? Още драми... На тия години трябва да си гледаш собствения живот.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 639169ecc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Сигурен ли си че не ревнуваш. От древноста любовта между син и майка е на границата на извратеното.

Един от многото.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 5aa682df8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Има всякакви развои и общото между тях е, че не зависят ИТ теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: f769732b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами ти сам написа, че прави майка ти щастлива. Нали така. Това казва достатъчно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 05373f14a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Кое му е лошото не разбирам щом прави майка ти щастлива.
Как може някой да е лош ако прави другия щаслив.
Разбирам ако майка ти беше нещастна да.


Какво очакваш за да поддържа връзка с теб майка ти да се откаже от щастието си ли. Възможно е да си внушаваш. че иска да прекъснете връзка с майка ти.
Много си противоречиш. Щом я прави щастлива.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker