Неизживяна любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Неизживяна любов
преди: 2 месеца, 19 дни, прочетена 772 пъти
Здравейте, ще разкажа моята история такава каквато е. Някои от вас може да ме съдят, а други да се познаят в тази история…И така връщаме се в годината през 2014г., когато се влюбих толкова силно в едно момче от училище, бурна връзка много даже бурна. Карали сме се, обичали сме се, но винаги сме се борили един за друг! Тази луда любов продължи до 2021г. 7 години луда любов, такава каквато има само по филмите. Но сега идва черната част…Родителите ми не бяха съгласни с тази любов, нямало как този човек да ми осигури бъдеще, през годините и двамата се борихме за тази любов и се криехме и аз бягах от вкъщи за да се видим някъде за малко, но нещата започнаха да стават все по тежки, майка ми му звънеше, пишеше му да ме остави намира иначе, ще бъде много лошо за него, викаше му полиция, че уж насила ме карал да бъда с него и т. н…. Дойде деня когато чашата преля майка ми и баща ми ми бяха взели телефоните, лаптопите и ме бяха заключили вкъщи и от мое име написали, че не искам да имам нищо общо с него и го блокирали… Разделихме се, когато разбрах какво е станало му звънях, пишех му, казах истината, че това не съм го писала аз, тогава той ми каза, че много ме обича, но така живот не се живее, не можем повече да се крием и да се заблуждаваме, че нещата ще се оправят…три години по късно срещнах едно момче, не беше като тази любов, но живота трябваше да продължи и така създадох семейство имам бебенце, нооо никога не обичах момчето по този начин които обичах тогава. И не спирам да мисля за голямата си любов, тя остана неизживяна не останахме до края, а аз години по късно го обичам както когато бяхме ученици. Какво да правя? Как да постъпя? Как да забраня на чувставата си? Цял живот, ще съжелявам за това развитие и че родителите ми ме съсипаха по този начин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: f9264e262d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   А защо си тръгнала да създаваш семейство без да си преодоляла чувствата си към старата любов? И как изобщо си позволила на родителите ти да ви се месят във връзката? Непълнолетна ли си била или си туркиня?

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: c9a41ffcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Кой крив, кой прав, нищо от това няма значение.
От значение е, че ти се оплакваш, търсиш съдействие, а същевременно си направила своите си избори да си с друг.
Не си се борила за тази любов, не си се борила за човека, но си успяла да изградиш някакви отношения с някой, който не обичаш.
Ние с какво бихме могли да помогнем според теб?
Мислиш ли че нещата биха могли да се развият добре с някой, който не обичаш?

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 7844df8680
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   7 години не ти ли стигнаха? ! Голяма любов, бушуващи хормони. Да бяха те оставили да живеещш с него, да си трошиш главата.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: dbe8f21b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако темата е истинска, внимавайте, мъже, с кого създавате семейство. Жените винаги ще копнеят за първата си любов.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: c4cd757b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Тъжна история.
Защо родителите ти са ти забранявали връзка с него?
От ромски или турски произход ли е?

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: e8482a781a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Добре де, за 7 години все трябва да сте завършили училище, да сте станали пълнолетни и да сте можели сами да вземате решения за живота си. През цялото време описваш майки, бащи, ограничения... това може да работи до 18, после?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 9c1bc7edd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторке, много неправилно разсъждаваш, но преди това обясни нещо друго:

Ти на 10г ли беше през 2014 като започна тази любов?

Мисълта ми, ако не я схващаш е, че през 2021г - при всички случаи би трябвало да си вече пълнолетна, така че вече родителите ти не би трябвало да ти се месят!

И като се обичате с този човек - няма какво да ви пречи да си създадете семейство с него!

Обясни първо това, защото иначе цялата история изглежда нелогична!

--------------------------

ОК, дори да приемем, че родителите ти са ти се месили до 22 годишна примерно(ако си се запознала с него на 15), ти толкова ли не можеше да се изнесеш от вас като навърши 18г, или като завърши училище - на 19г?

Второ - връзка, която е "бурна" - почти никога не е добра и трайна, по мои наблюдения! Така, че вероятността родителите ти да са прави е много голяма!
Освен това те имат много по-богат житейски опит и много по-добре от теб могат да преценят дали даден човек е подходящ за теб или не?
Неслучайно в миналото, когато родителите са определяли за кого да се женят/омъжват децата им - е имало много по-малко проблемни бракове и разводи!

Трето - след като не си обичала толкова това момче, както го наричаш - съпругът ти(ако имате брак) - не е трябвало да се омъжваш за него и да имате дете!

Четвърто - след като вече си създала семейство - си сядаш на д-то и си гледаш семейството! Всякакви мисли за предишния - ги прогонваш веднага и благодариш на Бога и на родителите си, че си се отървала от него!

Пето - за да видиш правилно смисъла на всичко, което ти се е случило - трябва да се обърнеш към Бога и да се въцърковиш в православната църква!

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: f58959f75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Повечето се мислите за неповторими и невероятни, а приказката е една за всички ви, никакви разлики.
Цялата работа се състои в това, че повечето хубавелки сами си правите драмите. Не учите, не се развивате и някак решавате, че ще имате всичко, че сте достатъчно умни и се оправяте лесно в живота. Всичко това, само защото покрай вас е пълно с обожатели и наивно мислите че щом има кой да ви слуша глупостите, значи сте прави и следвате вселенските закони.
И така за това си сега с този, който със сигурност е супер пич, добряга, има всичко което ти искаш, набавя ти точно това което искаш и всичко е перфектно.
Само че това недоизживяно както го наричаш, за онзи си е изживяно и изстрадано, той само си знае през какво е преминал. Само че ти тогава си решила че той не те заслужава, описа го като прошляк, което значи че си слагала нещата на кантара. Как така ти ще страдаш и обичаш човек, който не може да задоволи дори минимума, който решаваш че заслужаваш, пък чак има право човека на мнение и е имал дързостта да ти опонира. Разбира се е много по-лесно да се скриеш зад оправданието, че родителите са ти виновни, колко удобно и реално без значение за ситуацията, но много показателно за това, че даже сега не можеш да поемеш отговорност за твоите решения.

Както казах приказката се припокрива за повечето такива. Морала си го оставила някъде назад, било е важно да си добре осигурена и всичко да е точно както искаш и реално се е сбъднало всяко нещо, което си поискала. Само че изведнъж установяваш че това не ти е достатъчно. И сега тепърва ще станеш една от многото убеждавайки се че всичко е точно и ще започнеш да черпиш от бездънния кладенец на глупостта самонавивайки се за някакви неща, обаче няма да става по-леко, знаеш ли защо?
Защото колкото и да ви се иска, колкото и да ви говорят глупсоти, вие си знаете : Има незаменими, не можеш да обичаш всеки, дори да го искала силно, дори да си го повтаряш непрестанно, дори най-близките ти хора да казват че не е така. А пък сама виждаш за съжаление от личен опит, имаш всичко но реално, какво значение има, когато не е с онзи.
Натам няма нищо кой знае колко интересно да се случи. Ще живееш живота който си избрала, ще имаш всичко, от време на време ще се радваш на някакви неща, а в останалото ще влагаш енергията си, мъчейки се всячески да забравиш или да боли по-малко. На моменти ще се чувстваш горда че вече не ти пука, че това е станало заради изтощението мислейки за това нещо и така до следващата криза, когато всичко ще стане още по-силно.
Ж45

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: d3b9619408
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Поредната с неизживяната любов.
В 2021г пълнолетни ли бяхте? Можехте да работите, да живеете на квартира, да отидете в друг град, да се ожените и вашите нямаше да могат нищо да направят. Това значи да искаш да с някой и да се пребориш за любовта си. Ако не сте можели един без друг сега щяхте да сте заедно.
Който обича не се жени/омъжва за друг и не прави деца с него. Трябвало да продължи живота? Ами живей си го сега, с този, който ТИ си избрала, или пак майка ти и баща ти са виновни? Те ли те набутаха в леглото на мъжа ти? А и незабравимия ти сигурно вече е с друга, ако е искал да е с теб, можеше да те намери преди да се омъжиш. Най-добре си сядай на задника и си гледай детето. Спри с тийн историите, тръпките и пеперудките, порасни и си носи последствията от избора си.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 0a9334729c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   От авторката: Здравейте, прочетох много внимателно всеки един коментар. Разбира се, че щом съм сега с този човек го обичам, мисълта ми беше, че не обичам по същия начин както тогава. Повечето от вас ме нападнахте, защото обвинявам родителите си и че не съм се борила достатъчно…Борих се много даже, баща ми ме беше пребил от бой веднъж, майка ми ме удряше многократно, и не не съм си и помислила, че той не може да ми осигури всичко просто идва един момент в който избираш дали семейството или любовта. Бях на 21 той беше на 23 и не е нито циганин нито турчин, просто нещата тръгнаха от там, че когато родителите ми разбраха с кого имам връзка полудяха, а всъщност ние бяхме от едно село и те познаваха баща му и съдеха по това. Не целя да се заяждаме тук, на всеки които е изразил мнение благодаря, просто исках с някого да споделя тази история и да ми олекне, понеже не разбирам защо толкова много време не се бях замисляла и предната вечер го събувах и тогава отново се замислих за всичко пред което преминах. Разбира се, че ще си гледам детето то няма никаква вина и аз си го обичам ужасно много и няма да си разваля семейството заради стара любов просто ми тежеше и реших да го споделя…А тази стара обич, ще е винаги някъде много дълбоко в сърцето!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 0d5ee860ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Родителите винаги са прави. И аз имах връзка с неподходящ - вечният барман. Аз студентка в инженерна специалност. Родителите ми бяха против връзката, но изчакваха аз да осъзная че този човек не е за мен. Даже един път го поканиха на вечеря, за да ми покажат разликите между мен и него. Осъзнах се по лесния начин, без драми от моя страна. Той ме търсеше след раздялата, защото в мен видя бъдещ банкомат. Аз си намерих колега от университета. Сега двамата работим и учим, надграждаме, пътуваме, спестяваме. Оня още е барман - 10 години след раздялата. От днешна гледна точка знам че направих правилният избор. Безперспективен човек без амбиции щеше да ми стъжни живота. И твоят случай ако е такъв хич не гледай в миналото.
ж, 33

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 9d45042867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Коментарът на номер 13 е реалистичен.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: e658fb7daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До 12 авторката.

Да бе, ти си открила всичко, всичко знаеш и всичко ти е ясно, за това си и в това положение. Обикновенно глупостите се правят точно от крайно уверени хора, които някак лековерно си правят сметката, от там тя винаги е крива.
Мен не ме притеснява твоята ситуация, защото си е твоя, някак мислиш че те нападаме, с всъщност искаме да помогнем. Но както често такава, излиза че ти нямаш проблем, поне няма индикации, че ти в нещо си сгрешила, не си направила нещо грешно и всичко е просто стечение на обстоятелствата.

Само че отстрани изглежда съвсем друго. Ти обичаш този, ама не точно, защото си мислиш за друг, което всеки запознат с материята ще ти каже, че това е абсолютно несериозно и е нищо повече от самозалъгване.
Още повече ти се чувстваш така сега, когато реално още не си видяла нищо от бъдещия ви съвместен живот, който ще включва разстящо хиперактивно дете, около което всичко ще се върти 24/7, това че още не сте изпаднали в битовизми и скандали и това, че реално още не сте минали заедно през трудности. И щом от сега си с тази нагласа, познай след всичко което ще се случи как ще си? Ще заобичаш настоящия повече? Никакъв шанс, това е една от постоянните величини, нещата тръгват от добре към зле, никога обратното.
Искала си да кажеш да ти олекне, само че това олекване е за днес, утре и така до другата седмица. После пак ще те стегне за гърлото и нищо хубаво няма да се случи.

Това подтискане на емоции чисто психиатрично води до изменение на характера, до премълчаване и затваряне в себе си, което ще довете до невронен дисбаланс, който рано или късно ще се активира с още по-голяма сила.
Можеш да погледнеш в подобни теми, има ги поне 5 на първа страница в другия раздел и даже може да се видиш как ще изглеждаш след 20 години, защото я има темата едно кум едно.
Така че ти пак можеш да мислиш, че знаеш всичко, но не забравяй че те нещата не св различават много и често хората правят едни и същи грешки, което води до едни и същи резултати.

Иначе ти си знаеш, сподели да ти олекне, ние ти отговорихме, край на драмите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 22f649969c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Избрала си семейството пред любовта.
Дано поне си си взела поука да не се бъркаш в личния живот на детето си.
Дано то не е като теб и се бори за любовта си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 5738185538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   "ние бяхме от едно село и те познаваха баща му и съдеха по това. " -бъди сигурна, че родителите ти са ти направили добро! Любовта не е само хормони и секс, има и последействие, за което ти не си била способна да мислиш. Родителите ти, трезво са виждали бъдещето ти с този човек, наблюдавали са постъпките му и затова са искали да те вразумят. Имах съседка, младо хубаво момиче, и то така тайно се залюбило с един пройдоха, как ли не му наливаха акъл в главата, накрая я интернираха далеч от града, но и там не прокопса, разсипа си живота още като млада. Ето това са искали да ти налеят в главата, но ти още драпаш да счупиш тази глава!? Ако си мечтаеш за чукането на бившият, бъди сигурна, че това не може да се повтори, всичко е с времето си, и ако решиш тайно да се срещаш с него, ще загубиш и това което имаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker