Биологичната ми майка ме отхвърли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Биологичната ми майка ме отхвърли
преди: 1 месец, 26 дни, прочетена 791 пъти
Здравейте!
На 38 години съм. Отдавна знам, че съм осиновена. Както всеки осиновен човек, и аз изпитвах желание да узная биологичния си произход. Е, узнах го. Опитах по добронамерен и спокоен начин да се срещна с биологичната си майка. Но тя ме отхвърли. На никого не пожелавам да му разбият сърцето по този начин. Да те отхвърли човекът, който те е довел на света. Разбрах и че имам две сестри. На всичкото отгоре едната от тях живее близо до мен и я срещам от време на време. Тя обаче не знае за мен. Всичко това ме терзае. Имам нужда да разговарям с човек с моята кръв. Наистина всеки осиновен ще ме разбере. Не знам какъв съвет искам, просто изпитах нужда да споделя.
Понякога животът и ние, хората, сме абсолютно безжалостни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 26 дни
hash: 49479ad86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Нямаш нужда от никой, щом някак си го добутала до 38. Как си го направила само ти си знаеш, очевидно обаче си на правия път. Да, животът не винаги е лесен, но това не значи че ще търсиш илюзорни опори. Тая жена не бих я погледал, не бих се сетил за нея, щом е направила такова нещо, не заслужава и едно здрасти.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: af77f20122
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да разбираме ли, че изобщо не се е стигнало до среща с биологичната ти майка?
Намери начин да се запознаеш със сестра си и да й докажеш, че си й сестра.
Истината трябва да се знае, както и да разбереш кой ти е баща.
Свекърва ми беше осиновена, но нейната майка никога не е имала други деца. Лошото е, че няколко месеца след срещата с нея, майка й се е самоубила.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: be65b46713
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тая щом те е оставила, не знам с кой акъл искаш да общуваш с това същество.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 74ff54eba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Няма как да ти вляза в положението, защото не съм осиновена. Но предполагам че е много тъжно човек да бъде отхвърлен от майка си или баща си. Единствено мога да ти кажа че има и други хора в твоята ситуация. Най-добрия ми приятел е осиновен. Баща му (ако може изобщо така да се нарече) е изнасилил майка му, когато тя е била на 13-14 години. След като го е родила го е дала за осиновяване. Моя приятел не знаеше че баща му е престъпник. Казали му че е бил убит. Добре обаче, преди около 3-4 години тоя човек починал в затвора и една братовчедка решила да каже истината. Излежавал доживотна присъда за безброй изнасилвания. Та след като разбрал истината, естествено че на авера ми му стана много гадно. Беше изпаднал в нещо като депресия, но се оправи. А пък биологичната му майка от своя страна никога не се е интересувала от него. Виждали са се, но не поддържат контакт и той не я възприема като майка. Приемната му майка сама го е отгледала и тая жена всичко е дала за него. И той нея възприема като родител.

Та майка и баща са тия които реално се грижат за теб. Другите са дали само генетичен материал. Сигурно прекалено много си идеализирала момента на среща с нея и затова така се чувстваш сега. Щом те е дала за осиновяване и сега те е отхвърлила, значи нищо не означаваш за нея, колкото и тъжно да звучи. Тя не заслужава твоето внимание и любов.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 5f3a61e0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сестрите ти имат право също да знаят. Говори поне с тази, която живее близо.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 96d52fbe17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Не се засягай, ама тя те е отвхърлила още когато си била бебе. Не знам хора като теб какво очакват от т. н. "биологични родители", и защо се опитват на такава възраст изобщо да ги търсят. Аз не съм виждал баща си от 20 години. Наясно съм, че не му пука за мен, и на мен не ми пука за него. Ама сега ще кажеш - тя ми е "майка". И социума ти се създал грешното впечатление, че само мъжете отхвърлят децата си. Прочети малко история, това ще те посъветвам...

"Да те отхвърли човекът, който те е довел на света"

Това което те е довело на света е природата. Майка ти и баща ти просто са следвали природните си инстинкти и тяхната роля е била точно 5 мин клецане. Пак, не се засягай, ама точно това е, и няма нужда да се филмираш и градиш нереалистични очаквания. Това че някой прави секс, не значи, че иска децата... Прави секс защото природата кара мозъкът му да произвежда хормони, нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 12b3273de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Много тъжно.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: bfd60ca0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А какво става с хората от които си отгледана? Те как са? Отнасят ли се добре с теб.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 3c0e940488
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Имала си нереалистични очаквания: че биологичната ти майка е била принудена от обстоятелствата да те остави, но всъщност през всичките тези години е страдала и тайно се е надявала да се срещнете и в крайна сметка да станете голямо щастливо семейство.
Само че това е по сладникавите филми, в живота не е точно така. За да те остави, явно е имала причини и си е изградила живота без теб. А и да не се лъжем, появата ти може да го разруши. Приеми, че нямаш място в живота й, общите гени не означават, че те обича и иска да общувате. Майка ти е тази, която те е отгледала.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: b8e075766a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Случаен интимен процес - това те е довело на света. И когато някой не те иска, ти защо се натискаш? Защо не си живееш живота в любов и позитивна енергия както ние всички си го живеем?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 98307a068f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Виж мила, аз съм в твоето положение. Осиновена съм като бебе, майката уж умряла, което не го вярвам, а баща не се е появил. Благодарна съм на хората, които са ме отгледали и ги обичам. Те са моите родители. Няма да тръгна д търся някаква курва и нещастник я. Но по някога ми е гадно, защото не зная коя съм, имам ли роднини, какви наследствени заболявания мога да имам.. Чувстеам се никоя човек без корени.. Но няма как, живеем с това. Като малка другите деца ме тормозеха и ме заплашваха, че ако споделя на родителите ми, те ще ме изхвърлят зашото съм осиновена. Знаеш ли какво е да живееш в страх да не бъдеш изхвърлен... Майка ми когато бях на 4 години ми каза, че са ме осиноили... Почувствах се зле, след това децата ме тормозеха. Добри хора са и никога е нямало да ме оставят на улицата. Но страха в едно малко дете е голям. Да са живи и здрави хората, нямат други деца. Въпреки, че съм омъжена и на 34 още се грижат каквото могат за мен.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: a5c281f7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Защо те е отхвърлила незнам, кажи на сестра ти, може майка ти да крие от тях. Много идеолизираш нещата, какво като сте една кръв. Аз не съм осиновена, но кръвта не ме прави близка с тези хора.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 6db85e708c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Много тъжно.
Знам какво е да искаш да общуваш с някого от твоята кръв.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 7c9d0aca29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не се интересувай от такъв човек. За твое собствено добро! Пази се от нея!

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 50987af336
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз не съм осиновена, но ми е много тъжно като чета такива постове на осиновени, които търсят биологичните си родители. Тъжно ми е, защото те не оценяват какво са им дали НЕбиологичните родители, как са ги приели със сърцето си за свои деца, отглеждали са ги и обичали като свои и дори повече от свои, а накрая получават не благодарност в лицето на тези деца, хукнали да търсят някой, който така или иначе вече им е чужд. Мислела съм си колко несправедливо е това към осиновителите, те нямат друго дете, а в същото време детето, което обичат като свое, ги предава, защото търсейки биологични родители, то им показва, че не ги обича, тях, осиновителите. И ако вие, осиновените (неблагодарните) сред вас имате "други" родители, не забравяйте, че вашите осиновителите =родители нямат други деца!!!

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 955ec960ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   11 Несей да говориш глупости, без за знаеш какво е станало, знаеш ли колко жени са изхвърлени от семействата си, партньори сами и бременни. Вземи малко се осведоми преди да наричаш мй ка ти курва, защото може и изнасилена да е била, а после принудена да те остави и днес да ляга и става с мисълта за теб и докато ти злобееш, нейното сърце да кърви от любов към теб. Не знаеш какви временна са били, гледах майка и дъщеря, намери ли се след след години, едната история жената срита насила при роднини, ражда в някакъв родител дом в нищото и детето е взето веднага, тя цял живот я търси, втората история трето дете, съпругът не го иска, жената няма думата, жената се поболява за рожбата си, живот и е с съсипан. Не съдете преди да чуете какво е станало, а не вашите фантазии. Има всякакви истории, които и най-добрия режисьор не може да сътвори, защото живота е непредсказуем, особено в малките места и до днес стават страшни неща.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 4323f1877e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16 какъв е този баща дето да не си иска детето, като го е направил да не е питал. Аз не бих си дала детето, ако бащата не го иска.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 4323f1877e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Защо не се сприятелиш със сестра си?
Щом жената не те иска... Дано поне жената, която те е отгледала е била добра майка, другата не ти е никаква, щом ме те желае. Явно и е било тежко с две деца.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: a1843fbea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Пълни глупости.
Осиновени да тръгнат да разберат истината за произхода си. Считало се за неблагодарност. Май някои хора се опитват умело да манипулират. Нима един осиновен няма правото да знае кои са биологичните му родители. Нещо което нормалните хора имат по право.
Това да искаш да узнаеш е инстикт.
Неблагодарност е да обърнеш гръб на осиновителите.
Осиновителите много добре знаят, че някой ден детето може да тръгне да търси биологичните си родители.
Това не означава, че не обича подителите си.
А и да се обидят никой не е огговорен за чувствата на дпуг.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: e98dc156bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Колкото и да не ви се вярва, най-честите причини биологична майка даа не иска да види, нито да знае нещо за изоставено дете са: изнасилства.
И често тези изнасилства са от от човек в семейството.
Работила съм съм с жертви на домашно насилие, сред които по-голяма част са били И изнасилвани от хора в семейството и/или близки на семейството.
Има случаи, в които детето вече възрастен човек планира и почти извърши "чистка" срещу вероятни отговорни и за съществуването му... няколко души от семейството на майката, които са яя изнасилва ли, като включително бабата е знаела.
Има случай на млада жена (скорошен, латинска е и нашумя доста) която уби майка си, защото е знаела, че пастрокът и я изнасилвал от дете, но си е затваряла очите.

Авторке, разбирам добре причините да искаш да знаеш произхода си. Да знаеш що е то "майчина ласка" и чувството от "кръвта водата не става" но щом жената, която те е родила не иска никакъв контакт с теб, повярвай ми, че, а теб вероятно е най-добре да нямаш никакъв контакт с нея. Не искаш да си нечия рана...
Не казвам, че задължително си плод на изнасилване примерно, но пусни си едни генетични изследвания просто за да си сигурна че носиш 2 различни генетик... Особено ако още нямаш деца, по-добре да предотвратиш ако има какво.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: cc88083df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Тя те е отхвърлила преди 38г, защо е нужно сега да я търсиш и да тъжиш по нея?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: a3a23a33f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Кръвта вода не става.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: a3a23a33f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Точно защото не си осиновена номер 15 нямаш право да критикуваш никого че е тръгнал да търси истината за биологичния си произход.
Ако изведнъж разбереш. че си осиновена ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕШ.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 46a0e16133
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Щом те е отхвърлила не рови повече там, истинските ти родители са хората, които са те отгледали и възпитали без значение, че нямаш кръвна връзка с тях! По въпросът за сестрите опитай, но ако и там удариш на камък вече продължи напред.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: ffa55afc62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Ще ти кажа, мила госпожо, че често осиновените деца се отглеждат с огромна грижа и любов от осиновителите си, които дълго са копнели за дете. Има много биологични родители в пъти по-лоши, по груби и по неразбиращи от осиновителите. Колкото случаи се изнасят за насилие над деца все са от биологични родители. Аз никак не вярвам в приказката "човек от моята кръв"като знам колко братя, сестри се карат и се мразят заради ниви и апартаменти. Колко деца съдят родителите си и обратно-родители съдят децата си. Това с кръвта може да е било валидно някога, когато е имало морал, вече не е. Майка ви вероятно не ви е приела, защото не е казала на съпруга и децата си за вас и вие сте нейната срамна тайна. Не я оправдавам, не ме разбирайте погрешно, но аз съм закачила от онова време и знам какво беше тогава да родиш извънбрачно дете. Но бъдете сигурна, тя се чувства още по-зле от вас. И един съвет ако позволите-без нейно съгласие не търсете контакт с дъщерите и-те винаги ще послушат и предпочетат майка си пред вас. Суровият живот ме е научил да не вярвам в идилиите-"и заживели щастливо"

 
  ...

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: b71a6eacc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   До номер 19 и 23: такива като вас заслужават никой никога да не ги осинови и да растат на улицата и в домове, никога непознали семейство. Търсели истината за произхода си, дрън-дрън-какъв ти е произходът виждаш в огледалото.
Какво повече е нужно, ако имаш любящи осиновители, та сте тръгнали да търсите тези, които са си направили кефа и дотам.

 
  ...
преди: 25 дни, 8 часа
hash: 7fa0a6cb53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Глупости номер 26.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker