Духовност и отношения с родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121215)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14362)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Духовност и отношения с родителите
преди: 1 месец, 6 дни, прочетена 338 пъти
Родителите може да са ужасни, но навдякъде пише, че трябва да ги приемаме такива каквито са и да ги уважававе, но как. При мен болката от отношението, тежкото ми детство са пропили тялото ми, години наред търпях, прощавах, но се чувствам в позиция "глупачка", защото те не разбират моето добро отношение и стават все по-лоши особено с възрастта.
При мъжът ми същата работа, болки, проблеми все от лявата страна, което е връзката с майката, майка която не се е интересували от него, иначе все нещо иска и винаги в полза на синът й от втория брак. Поболяхме се в последно време от проблеми с родителите ни. Живеем в чужбина, махнахме се заради тях, нося подаръци на сестра ми, на децата й, за 10 г. един път ни е поканена на гости, защото беше в ново жилище. Не знам какво да мисля, даваш уважение, показваш уважение и срещу теб хора, който нямат елементарни умения и възпитание.
Все си казвам прошка, смирение но не мога повече, нямаш ли връзка с рода, родителите живота ти не върви според духовните закони и е така, но от друга страна как се живее в такива токсични отношения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 6 дни
hash: 28f4b7e0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Тегли на всички една майна и си глей живота...

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 9937e7ca9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Имаме една много подходяща поговорка- На зла кучка- зъл прът.
По-меко казано- здравословна дистанция. Щом отношенията са ви отровни, правите колкото да не е без хич.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 45bdd05c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имаш проблем с преценката, какво е уважение! Това не е нито да подкупваш с подаръци, нито да се товариш да решаваш проблемите им.
Разбирам на племенниците да донесеш нещо от чужбина, докато са деца, заслужават играчка/дрешка, поне веднъж годишно, само поради факта че ще те нарекат лельо и ще те гушнат, че ще ти разкажат нещо за детския си живот, за да те приемат като роднина без да живееш редовно близо до тях. Разбирам на майка си да донесеш и подариш нещо дребно, като кухненска престилка или ръкохватки за фурната, да й подариш някакъв шал или удобни нови пантофи, все пак вероятно тя е положила усилия да те посрещне сготвила е обяд или вечеря за вас. Но ако сестра ти не ти купува нищо или не се подготвят да те пострещат, не са направили обяд/вечеря ти защо им носиш?
Мъжът ти го боли тялото казваш, а осъзнаваш ли факта че той има това тяло благодарение на тази негова майка? Разбира се и той трябва да осъзнае че уважението към родител е не да решаваш проблемите му, а просто да го уважаваш, да не го нападаш, да го/я успокоиш с думи и т. н. Подобни домакински подаръци трябва да носите и на неговата майка ако тя ви посреща подготвила ви е храна, отделя от времето си за вас. Купете тиган на жената. Финансово ако става въпрос да се доплати операция (здравословен проблем) на родител, трябва да помогнете, но ако ви искат пари за да се успокои тропащото му братче, това е проблем който майка му трябва сама да решава.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 62b90b7820
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От време оно е това родителите се уважават.. еми не. Аз моите примерно не мога. Перфекционисти.
Има един ако не си религиозна много муфти менк за лошите родители. Накратко. Както се държат с теб като малка, така ще берат като остареят. Не може уважение само от едната страна.
Изплащаме живота без детство и емоционална подкрепа на росителите си от поколения назад.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 81e1377131
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Зарежи ги. Гледай си твоя живот.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 6640523fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти не живееш в тези отношения, все пак не сте в един дом, а в различни държави. Спри да очакваш от тях. Ако правиш подарък прави, но без очаквания. Гледай си живота без да се караш с тях и без да им се обиждаш за всяко нещо. Пази дистанция, обаждай се по празници и така.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 0e9338f267
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Авторке, аз винаги съм имал чудесни отношения с родителите си, и съответно такива съм изградил и с децата си, затова ще се опитам да ти дам съвет.

В твоя случай аз бих провел откровен разговор с тях като ще им кажа как стоят нещата според мен в прав текст! - ще го направя тактично и възпитано, но все пак така, че да разберат къде грешат! - (Сега, те няма да разберат веднага, ще им трябва време)

И след това - започвам да ги държа на дистанция!
Обаждам им се само за големите празници: Рождество Христово, Великден и евентуално за рождените им дни. И не се разправям за нищо с тях - ако нещо искат да спорят - казвам им: аз имам свое виждане и няма да споря с вас - и прекратявам разговора!

Това бих направил аз. С мир и любов, без караници и разправии. И повече бих се молил за тях!
Ако са кръстени православни християни - всяка седмица ще подавам имената им, за да ги споменават на Светата Литургия в близката църква.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 9800b011de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря за отговорите. Винаги се отнасяме с уважение, N 3 доста по-стойности неща подаряваме. Майката на мъжа ми го е заразата, като бебе и на бала му дори не е дошла, подмолно върти някакви неща, всичко отива за второто и дете, прехвърля имоти, лиши мъжът ми от всичко и го разбираме от чужди хора. Говорили сме си по въпроса с мъжът ми и не става въобще въпрос за пари дори, а за отношението й, . Подмолно. В моят случай подобна история, и отново боли Укорява съм, че не съм поканиха сестра ми на гости и незнаела къде живея, а тя самата на едно кафе не ме е поканила, в целият ми съзнателен живот ме е канила 3 пъти общо където е живяла. Срещаме се в някакъв ресторант, обикновенно ние плащаме сметката, веднъж тя плати част от сметката, тяхната консумация ние доплатихме разликата, имаше и други роднини. Има и други брутални недлсправедливости, гледам да се абстрахирам, но вече ми е трудно да се държа добронамерено и да гледам тези отношения без да не рухва и да не се разполага.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 18be90be69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 8 ей това ви е проблема че подярявате по стойностни неща и ти имаш очаквания защото си подарила "стойностни" вещи.
Майка му щом има дете от втори брак е ясно че се е развела с бащата на мъжът ти, но тя няма как да го лиши от наследството от баща му. Това което върти прехвърляйки имоти си е нейно, доколкото разбирам, как може да твърдиш че го лишава? Когато не очакваш нищо нямаш чувсвото че губиш нещо. Дори да е продала имот наследен от нея тя си е собственик и има право да продава, в какво я обвиняваш, че не умира ли?
Разочарована си защото имаш очаквания, ако беше дала неща с ниска стойност, колкото да се отблагодариш че си отделят от времето да те пострещнат, нямаше да имаш очквания и щеше да ти е леко на душата когато не получиш нещото което не очакваш.
Вярвам че не ти е проблем че днес не ти подарих ферари, не ти пука, точно защото не си очаквала от мен да ти подаря ферари и въпреки факта че не ти подарих ферари си говорим уважително, и никой от нас двамата не се чувства "глупачка".

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 9d8b1f493b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   9 Не, стоят нещата така. Не мога да отида на гости с кутия бонбони, дали при нея или където и да било. Разделя се бащата на мъжа ми и той го е виждал последно, като е бил на около 7 години, той има друго семейство, деца, но нито ги познаваме, нито сме ги виждали. Наскоро разбрахме, че е починал, но не сме интересували въобще дали мъжът ми наследява нещо от него. Майка му всичко, което е на нейно име, визирам куп имоти, включително от баба му и дядо му, който искаха да остане едно жилище за него от тях, мъжът ми, все отбягваше с тях темата и отказваше, защото знае майка му колко е агресивна и способна да го кълне, но волята им беше един ден да е негово, починаха, наследи го тя и веднага го прехвърли тайно на второто й дете. Мъжът ми също й е дете и в момент в който ние бяхме много затруднени, той я помоли за пари на заем и тя оказа, но впоследствие разбрахме, че е прехвърлила освен имоти, но и крупна сума пари по това време на второто й дете. И пак казвам, че е несправедливо, несправедливо е, но да си делиш така брутално децата, сякаш едното ти е напълно чуждо. И какви очаквания да има, като отношението и е било никакво в годините, единственото очакване е балансирани отношения, все пак му е майка и коментари ох виждаш ли ти какво завърши, каква работа имаш и тъгата и завистта в очите й, как второто й дете започна първа работа след 35 г. и все още помогнат финансово ежемесечно. Наскоро мъжът ми я засече, за поредната и лъжа, тя реагира остро срещу човека от когото той разбра и той я попита, в крайна сметка не й ли неудобно всичко онова, което прави. Обади му се роднина да му каже как майка му е купила поредното жилище и го предписани на второто й дете, и жената я е попитала, че все пак има две деца, а тя побесняла и казала, той да си търси от баща си, нещо което мъжът ми въобще няма намерение да прави.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: f880b44e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10 Можеш да идеш с кутия бонбони, просто сама искаш да блеснеш пред тях, затова им купуваш скъпи подаръци, а после очакваш от тях
похвали и благодарности за подаръците и накрая се чувстваш разочарована че не си получила очакваното. Иска ти се със по скъпи подаръци да си купиш по голямо уважение но удряш на камък. Ако идеш с кутия бонбони или както изброих горе дребни подаръци, те ще се разочароват, защото вече са научени на повечко, но ще ги е срам да си кажат, и ти няма да имаш очаквания да те благославят.

Наистина ме хвърли в тъча за мъжът ти. В предния коментар, майка му го изостявя от бебе, а сега твърдиш че не е виждал баща си от 7 годишен, в социален дом ли са го дали?

Волята на наследодател се изрязява само и единствено в документи, ако бабите са искали е можело да остане даденото жилище на мъжът ти, но фактите говорят че не са искали, само така са говорили!!! Сега сте разбрали че обещаното не е като даването.
Колкото до това жената да се разпорежда със собствените си имоти е нейно право, същите баби са оставили имотите на нея, и тя е в правото си да се разпорежда с тях. Вече защо е решила да ги прехвърли на едно от децата си и да плати разноски по прехвърлянето сигурно си има причина.
Да обвиняваш някого че не ви е дал заем и че е внесал сума на името на едно от децата си е нагло, тя е собственик и има права да прави с имотите и парите си каквото намери за добре, това не бива да влияе на уважението ви! Нима тя ви държи сметка вие как харчите вашите доходи, че имаш наглостта да й държиш сметка как харчи нейните пари и имоти???
Не знам дали знаеш но наследник се става чак след смъртта на наследодател, докато си е жив човекът има пълните права на собствеността си! От това следва че не можеш да го обвиняваш в несправедливост как някой е решил да похарчи имането си.
Колкото до деленето на деца, ще разбереш по късно или може би никога че дете или каквото и да било друго се обича според грижите. Колкото повече труд хвърлиш за създаването на нещо ти го обичаш и цениш повече. Едно време са казвали "дете се обича от л**ната", това са го казвали на млада свекърва да не поема грижите за новороденото внуче, за да може майката (снахата) да заобича бебето си, колкото повече грижи си вложил, толкова повече го обичаш! Ако мъжът ти е изоставила като бебе и не е полагала грижи, то на второто си дете е сменила всеки един памперс, преживяла е с него всичките му несгоди и радости, ядосвала му се е ако шеш. Второто дете тя е изваяла като човек, добър или лош, тя е влагала грижи за израстването му. Ако историята която разказваш че го е оставила като дете, това дава обяснение защо го обича по малко.
Има и деца които не са изоставени но пак са делени и ако се разровиш в миналото им ще видиш че детето което е по малко обичано от родителите си всъщност по често бабите са помагали в отглеждането му, особенно ако свекърва й го е гледала по често като бебе то това дете ще е делено в бъдеще.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker