Постоянно се опитвам да угодя на някой - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Постоянно се опитвам да угодя на някой
преди: 1 месец, 4 дни, прочетена 361 пъти
Здравейте,
Жена съм на 30г., с добра професия и в момента в майчинство. Постоянно се старая да угодя на всеки около мен. И усещам как това нещо ми вреди психически и душевно се самонаранявам, мислейки че никой не ме харесва. Сякаш постоянно очите на отсрещния човек ме наблюдават дали ще направя някакъв гаф или глупост. Постоянно си казвам какво ли ще кажат за мен и се опитвам да не се представям по негативния начин и тн. Винаги поставям другите пред себе си. Дала съм си сметка какви са причините за това, но не успявам да отбия тези мисли от главата си. Основните причини са: желание за перфекционизъм, трудности в комуникацията с хората, критикуващ партньор. Общо казано трудно ми е да бъда себе си. Бих искала да попитам онези от Вас, които са имали подобен проблем какво им е помогнало да се отърват от тези мисли и да бъдат себе си? Като нов родител проблемът ме кара да се притеснявам това да не повлияе негативно при отглеждането на детето ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 3 дни
hash: 8cf8fd08fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   И аз имах подобни мисли, но се оправих и сега вече нямам такива проблеми.

Оправих се, когато повярвах и се обърнах с цялата си душа и сърце към Бога, и се въцъркових в православната църква!

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 4534d0fb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Аз го имах този проблем и те разбирам перфектно. Аз бях научена така от семейството ми - моите нужди и желания нямат значение, трябва да правя всичко да угодя на другите, те да са добре, да не създавам проблеми, да се съгласявам и примирявам с всичко. Мислех си че така също ще ме оценят и харесат, но става точно обратното - приемат те за даденост и никой не се интересува как си. След това се пренесе и в приятелствата и връзките ми- все аз бях изслушваща, разбираща, правеща компромиси, съобразяваща се с всичко. Съответно и хората, които привличах бяха общо взето нарцисисти и все те бяха в центъра. Изобщо един порочен кръг. До един момент в който толкова се натоварих и мразех себе си, че се изолирах от всички. Но и това не е начина. Важно е това поведение да се промени. Какво направих аз - вече се питах дали това което правя, го искам реално, или просто го правя за да угодя на някой. Започнах да следвам на първо място собствените си нужди и интереси. Научих се да казвам не. Не ми се прави нещо- не мога, нямам възможност и това е без излишни обяснения и оправдания. Преди ме беше много страх да не предизвикам конфликт, ако откажа да направя нещо, сега вече съм готова дори да създам конфликт, но да следвам себе си. Това поведение на угодия е много опасно, защото в един момент губиш себе си - не знаеш кой си, какво искаш, какви са твоите желания. Аз имах доста дълъг период в който се лутах, просто защото се съобразявах с всеки около мен, но не и със себе си, и бях изгубила връзка със себе си. Щом имаш и дете е много вероятно да му предадеш този модел на поведение. Децата се учат най-вече наблюдавайки родителите си и ако не се промениш детето ти ще попие този модел на поведение от теб. Аз лично моя го възприех от майка ми, защото тя беше такава и аз съответно възприех нейният модел. Създай се граници- какво и до колко ще търпиш и следвай своите желания. Това не значи да си егоист- егоистите се съобразват сама и единствено със себе си без да им пука за друг. Просто се съобразвай и със себе си. Например някой те кани да ходите някъде и на теб изобщо не ти се ходи, но отиваш за да угодиш на другия. Това означава изцяло да се съобразиш с другия и изцяло да пренебрегне себе си. Търси варианти в които и ти да имаш полза, а не само другите. Ако нещо те товари и те кара да се чувстваш нещастна, не си длъжна да го търпиш и имаш пълното право да казваш не и да се махаш от хора и ситуации, които ти вредят. Най- важно е да си в мир със себе си, защото дори угаждайки на другите, ако ти след това не се чувстваш добре, няма никакъв смисъл. И запомни, че повечето хора няма да го оценят това, а ще те приемат за удобната даденост, която винаги е на разположение и могат да се възползват до безкрай.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 2a1ed29fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз съм същата.
токсична майка, за която никога не бях достатъчно добра. Съпругът ми също е критикуващ, но то е модел от детството.

Не мога да намеря решение. Уча се да се обичам. И уж става. Но примерно не мога да купя нищо за себе си. Не готвя, каквото аз харесвам да ям. Не ходя на разкрасителни процедури. Казвам си: С тези пари ще отведа детето някъде.
Ей такива…
Убива ме! Малко по малко това просто ме убива.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 87a277e50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ти си себе си, просто трябва да си гледаш твоя живот, другите да не са ти фактор, това е щастието, всеки човек е различен, детето ти няма да прилича на теб, ясно е.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: cef3c9c8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Спри да угаждаш на другите.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: b419febb6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пълни глупости. Всъщност не се опитвате да угодите, а да получите поущрително “да” от околните. Само че това уж угаждане и “добро”, което правите ви се натрупва и после ви избива на крайности и решавате че не си заслужава. Характер, кво да правиш.
Ако искаш да угодиш на някой, да си добър, не го натякваш, не го споделяш, просто го правиш и се чувстваш добре от това. Очевидно при вас не е точно така.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 10 часа
hash: 515c896465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Угаждай на себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker