Екскурзия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Екскурзия
преди: 1 месец, 8 дни, прочетена 414 пъти
Здравейте, кога е подходящо да започнем да водим детето на екскурзия?
В България или в чужбина, обикаляте ли с деца или ги оставяте на бабите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 8 дни
hash: 9de74dc18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Не обичам да пътувам.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 2fdeb6da9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Племенницата ми е родена в Германия, беше на 6 месеца, когато я доведоха със самолет в България...

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 4dac8581a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ходили сме на кратки почивки и с 6-месечно бебе. В началото избирахме градове като Банско, Сандански, Хисаря през късната пролет и есен, когато не са големите жеги. Първото ни море с дете беше, когато то навърши 2 години и половина, в чужбина отидохме за пръв път, когато беше на 10. Всъщност винаги сме си водили детето с нас по екскурзии и почивки, дори когато беше малко, като сме съобразявали програмата и мястото с неговите потребности и възраст към момента. Екскурзиите са прекрасен начин децата да опознаят заобикалящия ги свят. Така че смело си водете детето с вас на почивки и екскурзии, като преди това прецените дестинацията и нещата, които ще трябва да вземете, за да подсигурите всичко необходимо за детето.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 08f8b586ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Детето може да бъде навсякъде с вас винаги, без значение възрастта. Разбира се е доста неразумно да го заведеш на плаж на пясъка в най-големия пек преди да има 9 месеца, но пък затова има плажни заведения с сянка, така че...

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 22e4a90200
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Под две години е простотия. Трябва да е махнало памперса и да е отбито. А пък да зарежеш толкова малко дете на баби... нямам думи.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: c65dceffaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Зависи, някои хора и бебета водят на екскурзии в България и в чужбина, други - не. За мен беше в повече да мъкна бебета и малки деца, затова ги оставяхме на бабите. Иначе нито ще починем, нито ще разгледаме, трябва да се съобразяваме с тях. Според мен след 7 г. могат да идват с родителите си, естествено трябва да се подбират интересни за тях места - зоопаркове, океанариуми, дисниленд и пр.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 51effc3ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Без детето никога не сме ходили на почивки. За първи път го изведохме в чужбина на 10-месечна възраст. Пътувахме в много градове тогава, но се возеше в количка. Отогава не сме спирали да пътуваме 3-4 пъти годишно в чужбина, но сме организирали всичко сами и не се е налагало да сме в група.
Най-ранната екскурзия беше на 5-годишна възраст в Дубай. Бяхме се записали на всички възможни екскурзии, включително и на сафари в пустинята. Беше 8 или 9 дни, в които нито веднъж не се наложи да я носим. Беше и забавно и нито веднъж не е мърморила.
Екскурзии с посещение на забележителности, но организирани индивидуално от нас, пак на 5-годишна възраст - тогава 5 часа прекара в природо-историческия музей във Виена, тестваше какво ли не, любопитстваше и не искаше да си тръгва, посетихме и дворците и други музеи - не искаше да си тръгва, особено от Schonbrun, на 7 в Лондон, обиколихме всики известни големи музеи, Kew garden, аквариума, качихме се на окото, бяхме в дворците Windsor, Birmingam, Hampton Court, Westminster Abbey, други големи паркове и т. н и издържа. На по-ранна възраст също сме ходили по музеи в големи столици - на 2, на 3 и на 4, пак ние сме си ги организирали, но издържаше на музей през ден.
Не съм имала баби и дядовци на разположение. Дори вече в тойнейджърска възраст като че ли е по-трудно, проввява характер и се налага да променяме плановете за деня.
Били сме и на дълги круизи по12 дни, но чак като навърши 10-години, защото за екскурзиите там се става много рано и първо се ходи на закуска, след това с организиран транспорт. Притеснявах се дали по-ранна възраст ще се справим.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0dc88e4802
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 6, перфектен коментар.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: ba5a8b4a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До 3-4 години е безсмислено да водите децата с вас. Особено на море! Защото нито те ще запомнят нещо от това, нито вие ще можете да си починете и да се насладите на забележителностите както трябва. А и трябва постоянно да ги следите и наблюдавате какво правят - така, че каква почивка или екскурзия ще бъде това?

За решаване на този проблем (за тази цел) са създадени бабите и дядовците! )))

При нас нямахме никакъв проблем - майка ми и баща ми (Бог да ги прости)с удоволствие гледаха децата ни като бяха малки, а и после - всяко лято ги изпращахме на село на чист въздух, а и да се учат на труд!

Сега, ако човек няма на кого да ги остави - ясно, ще трябва да ги вземе... Но аз по скоро бих ги оставил(ако е за 2-3 дни) примерно на брат ми и жена му, или на женените ми братовчеди. Или бих взел по-голямото дете, а по-малкото ще го оставя.

Аз се разбирам с всичките си роднини - така, че не бих имал проблем с това.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 0d31932f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   8 Чудесно, на мен много ми се иска да посетя Дубай, мъжа ми не би пуснал детето там, ако няма 18, сигурно и тогава не би го пуснал.
Вие кой месец го посетихте с детето?
Според мен за бабите ще е по- лесно да гледат бебета, отколкото малки деца. Много хора ги оставят. А в Америка майчинството е два месеца( мисля ).

 
  ...

...
преди: 25 дни, 2 часа
hash: fc84ca6cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Не ходя по екскурзии. Няма лошо и човек да отиде.

 
  ...
преди: 24 дни, 19 часа
hash: 5bb6c02621
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   С нашето дете си пътуваме редовно. На 7-8 месеца ходихме през зимата в Австрия, след това в лятото в Турция. Следващата година бяхме направили в червено море с кораб пътуване - Египет, Йордания и Саудитска Арабия, а лятото бяхме пак в Австрия. Сега тази година таман сега в сряда се върнахме от Дубай и лятото ще ходим в Норвегия с Кораб. Не става дума дали детето ще си спомня и дали си струва. Това са и наши спомени и за в момента поне се радва и детето.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker