Любов или семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Любов или семейство
преди: 3 месеца, 29 дни, прочетена 597 пъти
Здравейте! Ще започна с това, че съм на 16. Знам, малка съм, за да решавам и мисля такива неща. И това, което ще кажа 100% ще прозвучи като детски каприз, но имам нужда да го излея някъде и ако е възможно да получа съвет. Моля Ви за съдействие!
Нашите винаги са били доста строги с мен. Винаги са очаквали най- доброто и почти никога не са го получавали от мен. Никога не са ме лишавали от нищо от гледна точка на дрехи, пари и други такива глезотии. Но като цяло, от вече над 2 години не съм чула дори едно “Обичам те” от тях. Не показват особено много емоции към мен, често се караме, макар да им споделям почти всичко. Единствените случаи, когато те показват някаква обич към мен е, когато сме навън сред хора или имаме гости. Като цяло, никога не са харесвали приятелите ми. Намирам си нови и те и тях не харесват. Преди около 2 години сгафих с една компания и от там бях без телефон цяло лято и като цяло не са ме пускали да излизам много от тогава. И плюс това ме е страх да ги питам, защото после се започва с едни фасони, всеки път щом изляза казват, че съм се била променяла и някакви такива. Най- важният детайл е, че мразят ромите и не искат нищо общо с представители на тяхната раса. А последните три пъти, всяка момче, по което съм си падала е точно такъв.

Запознах се с едно момче, и както може би се досещате, той е ром. Но не е от онези гнусните. На 18 е. Той е най- свестното момче, което познавам. Всъщтност преди 1 година пак си бяхме писали за 2 дни, но аз го блокирах, защото знаех, че нашите няма да са съгласни. Тази година, отново започнахме отношения. Писахме си доста време, и излизахме много. Казах на нашите, че излизам с момче и те веднага искаха да видят родителите му. Аз лъжех, мажех и отменях до последно. С него се събрахме. Всеки ден ми подарява рози, пишем си буквално непрекъснато и мога спокойно да кажа, че съм влюбена в него. Казах им, че сме заедно. И понеже не им казвах нищо за родителите му, един ден те се скриха там където ме чака по принцип и го видяха. На него не му личи много, че е ром. И не го харесаха изобщо.
Не знам как, но му научиха фамилията и разбраха какъв е. Сега ми е забранено да излизам, но не само с него. От училище- вкъщи и обратно. Искаха да ми вземат и телефона, но някак си ги убедих да ми го оставят. Споделена ми е локацията с тях непрекъснато. Казват, че нещо ми е сбъркано, че имам нужда от психолог и тн. И в същото време, ми казват, че го правят за мое добро, защото нямам бъдеще с него и, че ще им бъда благодарна един ден. Ядосани са ми, че съм ги излъгала, защото всеки ден ме питаха дали е такъв. Като цяло са ясни, че повече не мога да имам отношения с него. Поискаха да се разделя с него. И аз отново ги излъгах. Не сме разделени. Виждаме си се тайно по време на училище. Той знае, че съм наказана за нещо, но не знае за какво. И него го лъжа, защото не искам да му бъде гадно, че всички драми покрай мен, са заради него. Това, което правя е много рисковано и лошо и го знам. Ясно ми е, че рано или късно ще разберат за нас и тогава ще стане още по- лошо. И въпреки това, не искам да се разделям с него. Мама казва, че вижда че е свестен, но не е съгласна защото е ром.
Може ли някой да ме насочи, какво да правя? Раздялата, дори не я обмислям като опция. Как да убедя нашите, че расата няма никакво значение? Как да ги накарам да го приемат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 1b57b2a7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Здравей. За съжаление не мисля, че може да промениш нагласата на родителите си. Това са закоренени вярвания в главите на много българи, които често не подлежат на промяна. Дори да не са откровени расисти в лицата на циганите, вкъщи и пред приятели е друго. В българското самосъзнание масово циганите са мръсни, лъжливи, прости, неуки и едва ли не някаква чума. Да, някои наистина са крадливи, нагли и прочие, но е абсурдно на се поставят всички под общ знаменател, има много свестни хора от тях. Ако много държиш да си с това момче бъди честна с него, обясни му как стоят нещата, защото в момента постъпваш леко егоистично и спрямо него. Ако той е окей да те изчака, че най-вероятно няма да имате нормална връзка като повечето тийнейджъри - супер. Имаш 2 години до пълнолетие, после родителите ти няма какво да ти кажат. Ще можеш да се изнесеш и да живеете заедно, а те сигурно ще ти простят в един момент като се почувстват безсилни. Но тази битка няма да е лесна и изисква много усилия и търпение от твоя и от негова страна.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 93158977d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   От човек близо на 60г - щастливо женен

Аз смятам, че трябва да послушаш родителите си, защото те много по-добре знаят какво е добро за теб! А ти още си дечко и хвърчиш в облаците.

И ПРЕДСТАВА СИ НЯМАШ КАКВИ ДЪРВЕТА ЩЕ ЯДЕШ АКО СЕ ОМЪЖИШ(събереш) ЗА ЦИГАНИН!

Циганите(ромите) са с абсолютно друг манталитет и начин на мислене. Нямам нищо против тях (общувал съм с такива хора, дори съм им помагал)но категорично съм против за смесен брак и интимни отношения с циганин.

Затова родителите ти са прави и трябва НЕЗАБАВНО ДА СЕ РАЗДЕЛИШ С ПРИЯТЕЛЯ СИ!

Мога много още аргументи да ти изложа, но виждам, че си мислиш, че си влюбена и няма да ме чуеш!

Затова, ако не ме послушаш - да се разделите незабавно, поне в никакъв случай не отивай никога да живееш с него! Опознай го добре, виж и къде живее, какви са родителите му и близките му и сама ще рабереш, че не подходящ за теб!

Ако въпреки всичко упорстваш и искаш да си провалиш живота като продължиш да се виждаш с него, поне изчакай и първо си завърши обазованието, върви и да учиш висше.
И ако след 7-8 години все още си на същия акъл - поне го накарай да се кръсти и да приеме Православното християнство, ако и ти си православна християнка!

Бог да те вразуми!

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: ae60524168
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Първо ти си загубила доверието на родителите си след като си сгафила с онази компания. Незнам какво си направила.
Възможно ли е наистина да се влияеш прекалено от хората с които излизаш.
Може би ти влияят зле.

Колкото до момчето трябва да мине повече време за да се убедят родителите ти, че е свестен.
Възможно е и ти да не си убедена, че е свестен.
Та вие се познавате отскоро. Ти си само на шестнайсет.
Разбирам влюбена си но е възможно и да ти разбият сърцето.
Мисли и със разума си не само със сърцето си.
Първите чувства обикновено са измамни.
Възможно е да смениш още две три гаджета преди да създадеш семейство.
Ти си още много млада. Винаги ама винаги имай едно наум.
Не бъди наивна.

И задължително взимай предпазни мерки ако си със него.
Последствията са за цял живот.
Родителите ти се страхуват точно от това нещо.
Родителите ти ти мислят доброто. Ама винаги.
Каквото и да става те винаги ще те обичат.
Нещо и да се обърка те винаги ще те подкрепят.
Страхуват се да не сбъркаш някъде и да си нещастна. Опитай се да ги разбереш.
Когато станеш родител ще ги разбереш напълно.
Те се страхуват за теб.
Как няма да са строги при положение, че ти не си оправдала доверието им.
Опитай се отново да спечелиш доверието им. Измисли как.
Излизай тайно с момчето но винаги имай едно наум.

Дали не е възможно да искаш да направиш напук на родителите си.

Родителите ли те ти не ти мислят лошото а само доброто.


Някои цигани са наистина лоши правят бели. Няма как родителите ти да имат добро мнение за тях. Нормално е отначало да са предубедени към него.
Направете така, че той наистина да спечели доверието им.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 47caf2fabd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Новата Жулиета!? Деца имате си раздел за дечковци, там си лейте измислиците, раздел "Семейство" не е за фантазьори.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: cc9758092a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Проблемът с младите роми е в семействата им, неслучайно се убиват по сватбите, пълни диваци са, особено като се напият. Твоят е изключение, ама я си представи да имаш дете и да живееш сред циганите, кой знае какво ще излезе от него, защото компанията около него ще окаже по-голямо влияние от вас родителите (по твоя собствен пример се вижда, че родителите не могат да ти окажат влияние). Ако ще се хващаш с такъв, ти препоръчвам да живеете далеч от всякакви цигани.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: e81585c4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Здравей,
Ти познаваш ли семейството на момчето? Те как те приемат? Каква е културата в семейството? Ами той, обсъждали ли сте каква е неговата визия за връзката ви? Ами твоята, как си представяш евентуалния бъдещ семеен живот с него, колко деца искате да имате, ти ще продължиш ли образованието си след гимназията и той и семейството му как гледат на това?
Имай предвид, че при ромските семейства има йерархия и знам, че за тях жената е втора категория човек и нейните права са ограничени в общността. Тя е длъжна да роди 2-3-4 деца, да се грижи за тях и възрастните, както и да поддържа дома. Образованието и работата извън дома обикновено не са приети добре. Естествено има изключения, но те съветвам да опознаеш семейството и след това да прецениш дали наистина имате бъдеще заедно.
От друга страна си само на 16 и сериозните връзки на тези години не са желателни, още по-малко половите контакти преди навършване на пълнолетие. Тук някои може да не са съгласни и да скочат, че на 16 си готова, но не си. Не си, защото все още си дете и не си в състояние ако забременееш (колкото и да се пазиш има секс има и риск) не можеш да вземеш самостоятелно решение как да постъпиш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 4465d0f423
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мислех да пиша дълъг коментар от живота ми ама ще ти го спестя. На твое място не бих се омъжила. Учи си, направи си висше и си поживей. Аз се омъжих на 17 и нямах гръб от семейство ми. Ако имах избор не бих го направила отново. Ако искаш постоянно да готвиш, чистиш и правиш евала на всички, както и имаш силни нерви... тогава продължи. Но след известно време ще съжаляваш... защото в момента са те гонили хормоните и ти е подарявал рози...

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 074e5f06ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В този случай избери семейството ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker