Покупки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Покупки
преди: 3 месеца, 24 дни, прочетена 668 пъти
Здравейте, обичам да пазарувам онлайн. Мъжа ми често ми прави забележки и мрънка.
Парите си ги изкарвам аз, включвам се в разходите, не чакам на него. За децата предимно аз пазарувам.
Явно се оказах с доста стиснат мъж.
Нормално ли е това негово поведение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 2b154c13d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ако си шопингманиачка и си купуваш парцалки, обувчици и прочие лиготии, да те хвали ли? Колко често пазаруваш? На каква стойност?
Работя нещо подобно и клиентите са предимно жени. Поръчки през ден, или всеки ден, и то от едни и същи. Понякога през седмица. Понякога доста неща накуп. Да се чудиш какви заплати взимат тези жени, какви мъже имат, кога успяват да износят всичко това. И после сме били бедна нация. Добре е за бизнеса, ама все пак уж сме беден народ.
Мъжът ти просто е прагматичен. Ако си запълнила дома с ненужни неща, или не се ползват често, какво да ти каже? Че плащаш и доставка за нещо, което можеш да си купиш и от физически магазин.
Гаранция си купуваш дрехи, козметика, обувки и чанти.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 485f81459c
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Пазарувай каквото ти харесва на теб, не му обръщай внимание на изблиците за покупките ти, това е начинът да са балансирани нещата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 22c9b55deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не е нормално, ама ти си си го избрала все пак.
Вероятно докато е бил влюбен в теб е бил щедър, сега вече не е.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: f380fe5e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Моят мъж изобщо не забелязва какво купувам. Понякога прекалява с пазаруването. Купувам предимно дрехи за мен и децата, неща за домакинството, книги... Щом твоят мъж мрънка, може и да прекаляваш. Според мен щом един мъж и една жена са заедно, не трябва да се дели на мое и твое. Дори и двамата да работите, след като сте семейство с деца, би трябвало да сте, , ние", а не той и аз....

При нас парите са общи, но по-големи покупки винаги се обсъждат. Аз водя счетоводството вкъщи и мъжът ми е доволен.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 7115e69fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 4 браво, така се прави. Жената трябва да е счетоводителят в домът и да държи ключа от сейфа. Контролът е важен.
Интересно ми е следното, ти ли му даваш дневни?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: d75e576e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Мила авторке, нещата са доста драматични и с тези няколко реда просто разказа, че семейството ти е пълен шит, като очевидно това няма да се подобрява.
Ти пазаруваш, защото това е единствения удушник който имаш от това което те заобикаля. Мъжа ти несъзнателно знае това, макар да не може да го обособи и за това негодува, защото вижда какво е положението в семейството ви и няма никаква идея какво да оправи, за това някак ти дава наклон, защото очаква ти да направиш нещо, тъй като той няма никаква идея от къде са ви тръгнали проблемите, нито как да ги реши. Ти от своя страна обаче, си каза къде реално е проблема. А той е че ти се грижиш всякак според теб за децата, докато той само негодува.
Най-интересното е че повечето семейства се хващат за дребни тъпотии, без да съзнават че в тези дребни неща се отваря една бездна, която по някаква причина нямате идея как да оправите.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 81b3132f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   За какво толкова харчиш. Възможно ли е да прекаляваш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 8f53ce9202
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Защо му даваш отчет? Когато си разделите сметките всеки разполага с парите си както реши. Е. ти бремето е такъв да ти дудне. Аз бих го изритала на третото повдигане на темата. Няма да оставя да ме тровят с мрънкането си

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 83dcae8398
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да, нормално е, но щом харчиш твоите си пари, не виждам проблем

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 1bb2f2baba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   1 Пазарувам предимно от Sinsay и от време на време от другаде. Когато пуснат безплатна доставка предимно си взимам по нещо. Повечето сайтове от които пазарувам са с безплатна доставка. Пазарувам и някакви неща за вкъщи, ако ми потрябват, понякога лекарства и няколко книги съм поръчала.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 77be085514
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Много лесно е жената да изглежда "пазаруваща".
Не познавам мъж, който купува сам гащите, чорапите, обувките, костюмите си. Не пазарува за децата нищо текущо-дрехи, обувки, бельо, тетрадки, лекарства. Подадаръци, ако ще се ходи на някакви поводи. Нищо за домакинството- тенджери, чаршафи, прах за пране. Не прави ежедневния пазар за храна. Не отговаря за нуждите на жена си.
Жената е майка на всички, включително и на алфа мъжкарите.
Мъжът пазарува инструменти, бира и цигари.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 2b154c13d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   10, същото може и от физически магазин да си го набавиш. Марката я има и в магазините.
Наясно ли си, че като пазаруваш онлайн това не значи, че дрехите са толкова готини, чисто нови и качествени? Както и уреди? Книги има и из книжарниците, библиотеки.
Щом ти мрънка, явно има защо.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 428ac8f739
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Това, което казва 11 е много точно. Върнете се и прочетете отново. Отделно, разбира се има хора шопинг маниаци, но често мъжете правят забележки на жените за купуване, които жени купуват неща за домакинството, а не като някоя инфлуенсърка по 500 гримчета, 200 лака и пр., която дори да има парите, има нужда и от терапевт, защото това просто не е нормално. Надеждата е, че голяма част от тези жени като станат майки ще се кротнат (малко) поне, но и тогава ще ни заливат с други продукти (пак за купуване). Пример Антоанет Попова. Публиката й каза две думи и тя троснато се обиди и престана да снима, като пробута брат си: човек трябва да свикне малко или много да чува нещата както са.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 97e36dba82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Вкъщи често дори не знае какво купувам ако не кажа аз. Като сме заедно навън и искам да си купя някоя глезотия или нещо за хобитата ми- ми ги купува той обикновено. Няма и никога не е имало "мое/ твое" у нас, никога не ми е броял колко пари и за какво харча. Не, че съм с широки пръсти, де.
Не се отчитам, а се хваля ако искам като съм си купила неща.
Почти 20 г сме заедно, такъв си беше в началото, такъв е и сега.
Пък за домашни неща да ми държи сметка съвсем абсурдно ми се струва.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 89064c40f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Е не е прекалено. От Синсей е хубаво.
Книги също са важни. Лекарства.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 0642100015
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   11- не е така, много си елементарна! Прочети внимателно коментарът ми!

Авторке, във всяко добро семейство - парите трябва да са общи(независимо кой колко изкарва! ). Така, че първо не ми хареса това, че при вас всеки си има отделни пари. Нали за това сте семейство - за да сте едно цяло, включително и във финансов аспект!

В къщи аз мъжът, като глава на семейството, се занимавам с финансовите въпроси и покупки. Жена ми си купува единствено превръзките, бельото, дрехите и обувките, всичко друго го пазарувам аз.

Сега, и тя обича да си купува онлайн неща, аз не й мърморя - но невинаги одобрявам подобни покупки. 2-3 пъти съм й обяснявал, че онлайн пазаруването не е подходящо за всякакви вещи - понеже си накупува дрехи, които не й станаха...

Иначе финансовата ни организация е много проста: имаме банкова сметка, която захранваме всеки месец с около 1000лв.
И харчим предимно от нея като аз пазарувам предимно сам, а понякога пазаруваме двамата заедно.
Като вземем заплати - всеки си отделя пари за лични разходи за месеца, плащаме сметките, внасяме и в банковата сметка, а остатъкът го слагаме в едно чекмедже и всеки може да си вземе, ако му е нужно.

Но ние живеем скромно и харчим разумно и умерено, не даваме пари за излишни неща, не си купуваме прекалено скъпи вещи, когато и обикновените вършат същата работа. Изключение правим за обувки и понякога за връхни дрехи.
Не пием(освен по някоя бира лятото), не пушим, не играем хазарт, нямаме кола, ползваме градски транспорт, за работа си правим сандвичи от в къщи - за закуска и обяд.
Единствено харчим повече за вечеря, защото жена ми рядко готви, но и аз не изисквам това от нея, защото и двамата ходим на работа, затова често вземаме готова храна от Била, ЦБА и други такива.

Но като цяло винаги ни остават пари и спестяваме(въпреки че не вземаме големи заплати - аз вземам повече от нея), Обичаме да пътуваме, ходим понякога на кратки екскурзии, лятото ходим на море..

Сега, съветът ми към теб е да регламентираш пред мъжа си някаква сума за твои лични разходи на месец(с която и той да е съгласен) и да се вместваш в нея - и така не би трябвало той да ти мърмори!

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 05d7e069ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не е добре работата. Ти хем се включваш в разходите по дома, хем за ОБЩИТЕ ви (предполагам) деца пак ти предимно пазаруваш. И пак ти се мрънка..

Разбирам да осигуряваше предимно той бюджета, та да държи сметка и ти да се съобразяваш, но явно или е с нисък доход, или му е удобно да поемаш ти толкова много от битовизмите и не е от мъжете, които обичат да се грижат за семейството си. Има голямо значение дали няма възможност, или има, но не иска. Първото го разбирам напълно, много хора са така, но стиснатите хора са много отблъскващи.

А той обича ли да глези себе си? Купува ли си скъпи веши, има ли скъпи хобита? А за вас - подаръци поне по поводи, почивки поне веднъж годишно?

Ако и предимно ти домакинстваш вкъщи, то този човек добре се е уредил..

Иначе за мен (жена съм) бюджетът в семейството е общ, както и всички задължения, щом домът е обща отговорност. Което не означава, че мерим с линийка точно 50:50, за да не се минем. Веднъж аз, веднъж той. Парите му не ги държа при мен, абсурдно е като на ученик да давам джобни - от собствената му заплата. Знаят се сметките за този месец, горе-долу храната, ако има извънредни важни разходи - който може. Като иска някой нещо по-скъпо, просто си казва и преценяваме кога ще може най-рано, без криене на покупки, мрънкане, скандали и прочие дивотии. Разумни сме. И така...

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 89064c40f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Какво лошо има човек да пазарува онлайн щом има безплатна доставка.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 89064c40f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Съгласна съм с номер 16. Щом са семейство не е редно да има отделен бюджет. Няма никакво значение, че някой си изкарва сам парите.
Аз също си ги изкарвам сама но предпочитам да ги вложа в семейния бюджет.
По-голямата част. За парцалки отделям малка част. За лични нужди също отделям малко.
Предпочитам да дам пари за нещо вкусно, което ми се яде пък дори и да е по-скъпо отколкото за суета, дрехи.
Какво значи включвам се в общите разходи ти не живееш със съквартирант.
Трябва нещата да се планират семейно..
Аз не бих купила нещо, което ще утежни семейния бюджет.

Ясно е, че авторката не прекалява не купува прекалено скъпи вещи но може би трябва да се включва повече в семейния бюджет. Може би и мъжът й затова мрънка.

Книгите са хубаво нещо да ама не давам пари за скъпи книги а за евтини не прекалявам.
Може би трябва повече да се мисли за семейния бюджет.
Като че ли аз мисля повече.
Първо семейния бюджет пък после моите разходи, които са скромни.
Или това, което ми се иска.
За лекарствата вече е друго.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: ef82419e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   И това го има. Тя включва ли се по разходите по децата.
Ама аз разбирам някои неща. Аз съм по-скромна.
Не харча много за лични удоволствия.
Мисля за по-практични неща. Така че.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 96f85904b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   17 да, почти всичко вкъщи правя аз, готвя също.
Почивката също си я разделяме.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 5b5fc89090
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И той трябва да се включва. Така не може само той. Трябва да помага повече.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 7520f139ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   В известен смисъл е добре да си пазаруваш стига естествено да не прекаляваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker