Бихте ли си записали детето на лятна занималня или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123657)
 Любов и изневяра (30420)
 Секс и интимност (14593)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бихте ли си записали детето на лятна занималня или не
преди: 3 месеца, 21 дни, прочетена 596 пъти
И така, както се подразбира от заглавието на днешната тема, във Фейсбук всички летни занимални организират занимания за деца това лято, а вие, уважаеми родители, съгласни ли сте с това, защото другия вариант е да заведете детето си при баба и дядо му на село, на море или планина, на летен лагер, игри навън, без никакво учене, пълна почивка, без учене цяло лято, детето да се наслади на лятната ваканция в пълния й блясък! Какъв е вашият избор детето ви как да прекара лятната ваканция! Вие сте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 08dd8e8f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Да, с удоволствие бих го записала. Аз имам две деца (син на 8 и дъщеря на 6), миналата година бях записала сина си на лятна занималня и всеки път, като го вземах, беше много щастлив. Разбрах, че учителката им е била много млада, хубава и креативна, бяха правили лексикони, оригами (хартиени балони, хартиени сърца), пееха песнички, играеха игри. Тази година изобщо няма да се поколебая да запиша и дъщеря си на тази занималня.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: c3946a435a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Аз работя на смени, ние сме в малък град. Когато работя го оставям на свекървата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: f60ca22ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Моята дъщеря иска да ходи само, защото приятелката ѝ е записана. Проблемът е, че е записана на занималня в институцията, в която аз работя. И веднага ще се намери някой родител да каже - децата на служителите заемат местата на останалите деца. Тъй че предпочитам никъде да не ходи, или поне не при мен

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 75578bf5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Лятна занимания не значи учене, като в учебно време, занимават ги просто и да детето след безумните ваканция от 3 м. и повече е тотално забравило всичко, а и не означава само занимания цялото време, родителите нямат алтернатива и затова децата трябва някой да ги гледа, водят ги на разходки, басейн.... после с родителите на почивка. Бих заложил детето да ходи и при баба и дядо и на занимания, малко на почивка с родителите и задължително четене и развитие на мозъка. Изключително важно да прочете нещо, да подчертае кое е важното в текста, за да може да си развива мозъка. Масово хората не могат да се изразяват, да кажат същността на нещо в 2 изречения. Приятелкафми разказва нещо, е направо побеснях, и пресякъл улицата, и.... абе кой го интересуват детайли, това да не е художествена литература.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 7c1251e26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не не бих, това е занимание на болни мами, . много по добре е при баба и дядо ако има такива. Тези лагери не са за да се развиват децата а бизнес за даскали и хотели
Амин

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: f9aa71a0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   При баба и дядо.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 18e239d568
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Децата според мен трябва да си изживеят безгрижието на лятото. Както си трябва. Тия глупости които разни лели ще напишат са за болни мозъци. Няма да се помогне на детето така и според мен ще се претовари излишно. Нека лятото си е изцяло за него. То само да си преценя.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 1f5c2c9844
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не виждам полезно за децата в подобно заведение, учителката измисля занимание и децата изпълняват, не се развива детската фантазия. Много по добре при дядо си на село, ще си измисля само какво да прави, ще фантазира, ще научи нещо за рода си, може и баба му да му запее българска песен, да му разкажат българска приказка. Ще научи от собствен опит че изтърваната филия пада на земята винаги с лютеницата надолу, което надявам се да събуди любопитсвото му да учи физика. Животинките, насекомите, могат да събудат любопитство към биология и т. н.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: cf21dd4f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Бих го пратил на село при баба и дядо, там на воля да расте, както ние живяхме навремето, но Западната Демокрация уби всичко човешко в живота ни, уби и селата и ни направи герои от Фермата. И летните им занимални са тъпня, нищо няма да научат децата, само ще им убият времето.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 75578bf5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   България с най-късата учебна година прочетох, 2 месеца също не учебни заради празници. Живея в Германия, ваканцията е месец и малко зависи в коя провинция живее детето, отпуски минимум 30 дни годишно, занимални летни организирани от държавата, плюс книжка с ежедневни възможности за занимания, моето дете беше цял ден в пожарната, развеждат ги, покозвапа им разни неща, в полицията, ... какво ли не. И айде сега креативните против тези неща, дали е по-добре детето да е някъде организирано с деца или да виси на компютъра денонощно на тъпи игри или в хола с баба ди, докато тя гледа поредния турски, индийски бълвоч. Това да не е едно време на село и децата да тичат и играят.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: f73345324b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   То може да е хубава летната занималня но не е ли по-добре децата да се почувстват малко свободни.
Да си играят на воля. Да си организират както искат времето си.
Да си починат.
Аз си играех цяло лято не мога да си представя, че ще трябва непрекъснато да съм под строг режим.
Цяло лято си играех на двора.
Естествено зависи от заетостта на родителите. Нали някой трябва да гледа тези деца.

Не би трябвало да са повече от два три часа.
Нека децата все пак се насладят на ваканцията си.
Като пораснат ще забравят, че са Били деца.
Няма да са цял живот деца.
Нека имат хубави спомени. Които да разказват на своите деца един ден.
А не само интересни занимания. Като в училищен режим.
Ваканцията затова е ваканция. Нека си играят децата. Няма да са все деца. Нека се наслаждават на игрите си.

Аз съм затова дори и да има занималня децата все пак да са и свободни.
Да играят на каквито игри искат. Да се забавляват по техния си детски начин. Както са си играли и другите хора когато са били деца. Преди много години.
Не трябва да се претоварват децата. Заниманията може да са интересни и полезни но нека все пак децата имат свободата сами да организират игрите си. Живота не е само учене.
Трябва и забавления. Такива каквито децата искат. Жмичка, народна топка, гоненица. И др. Нека децата бъдат щастливи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: f73345324b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По-скоро съм против родителите да решават, че детето ще ходи насила на тези занимания защото решават, че тези неща ще са полезни за детето..
С една дума против съм да налагат желанията си на детето. Желанието да детето също е от значение. Ако иска да си играе нека си играе. Пък дори и да е на компютър. Нека детето е щастливо. Няма да е цял живот дете.
Нека се забавлява. Да се смее. Стига да има кой да го гледа естествено.
Вече ако самото дете иска да ходи това е друго.
Против съм вманиачването на родителите по модерни теории. Ужас.
Има и такива, които изискват много от децата си. Да са пълни отличници едва ли не.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 3c74c17af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Чист въздух, здравословен ахрана, игри до тъмно, сред природа, крепка връзка м/у внуче - баба и дядо? Да учи сред тях традиции, да вижда и се научи да контактува (с) и уважава животните, да учи за семенцата и как от тях стават плодове/зеленчуци/цветя т. н? !
Да създаде приятелства от дете, които вероятно ще му останат и като възрастен? ! Хора, с които може би след време ще живеят в една общност, ще знаят подобни неща, ще са расли сред смях, катерене по дървета и ожулени колена? !
Да създаде спомени за всичко това вместо как седи на чин, да правят икебана (евентуално) ги учат да са толерантни към... противонатурални неща... в междучасията да си слушат чалга от тик токаа и д а гледат как капките и батковците въртят бесни кючеци? !
Хм... ами не знам, ти си знаеш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 75bcf7e3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Детето трябва да се социализира с други деца. Не да зяпа тв до баба и дядо на село и да яде мекици. Не си правете децата асоциални.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: f73345324b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Така е номер 14. Против съм някои родители да развиват теории, че при баба и дядо е вредно за детето. За здравето и психиката му. Пълни глупости. Са това. Не всички баби са гадни.

Аз съм израснала с баба и дядо. И турски сериали съм гледала с баба и сериали. Така че няма нищо. Всичко съм гледала. И какво.
Пак съм станала човек. Нали така.
Не мисля, че съм пропаднала.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: cf21dd4f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   №14, научават и много хитрости, на които селският живот ги учи, укрепват телата им, укрепва и имунната им система. В мижавите задушни занимални ще са като цветя без слънце. На село сме си пекли семки върху електрическа ютия, ей тъй за проба на идеята на по големият ми братовчед. Незабравими времена бяха, днес децата не биха издържали като нашето детство. По цял ден не се прибирахме, като отшелници само от природата се препитавахме, главно на диви плодове, тогава бяха в изобилие. Ех спомени, а бяхме млади.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 2b3e3f0894
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   12 и 16, личи си, че си гледала турски сериали! Не можеш да се изразиш нито правилно, нито компактно - локуми от по 30 изречения, в които има смисъл за 3!

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 6511366da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не бих го пуснала, разбира се.
Първо-излишен разход, изкуствено надути такси.
Второ - детето цяла учебна година е ставало сутрин в 7. 00, та и ваканцията да го прави - в никакъв случай.
Тази сутрин, в 07. 30, като видях една приятелка на дъщеря ми да отива на занималня и чак ми дожаля.
Моето вече е на село - спи и се излежава докогато си иска. Ваканция е.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 9ac14bdad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 15, детето трябва да се социализира по естествен начин. Ако насила го социализираш няма да се социализира. А ще е аутсайдер. Ако не си пасне с никого, пак ще е сред хора, но самотно. Това аз го осъзнах за себе си и вече не се бутам навсякъде, както преди, само и само да не стоя сам в нас. Или да не ходя сам до този или онзи магазин. Сорка ама това е истината.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: a1222318c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз лично не бих, обикновено го пускам на някакви частни уроци да не забравя материала.
А както и други споменаха лятната ваканция, не за ходиш пак на училище по цял ден. Има и хора, които нямат възможност, тогава разбирам инъче не.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 75bcf7e3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Някои си представят много романтично българските села. Полянки, агънца и чист въздух.
Реалността е съвсем друга. Почти няма деца, няма инфраструктура, почти изцяло застаряващо население. Няма и места за забавление за деца, няма лекари и магазини. Има и по-големи и уредени села, но масово са сиви, с кофти пътища. Обиколете някое и друго село и пак пишете. Кой би си заврял детето там? ! Да кисне пред телевизор и чат-пат да рови из двора. И в местното кафене/кръчма да кисне. Само клюкари и скука. И то 3 месеца.
Не бих им отнела възможността да се социалират с други деца, да ги заведа на сладкарница.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: f9aa71a0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Социализирането на деца не означава непременно, че трябва да стане на детска занималня.
Може да си играе с други дечица пред блока. Стига естествено да има кой да го гледа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: f9aa71a0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Знам, че е така номер 18.
Знам, че не мога да се изразявам добре. Но не съм била толкова неграмотна и на предучилищна съм ходила, и на училище, и на занималня разбира се училищна и на курсове от БТ.
Аз и сега гледам турски сериали.
В момента.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: e98ef4a02b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз не отричам предимствата на лятната занимания но не е ли по-добре за децата да са на свободен режим.. Може да научат много важни неща но е също толкова добре за тях да си починат максимално. Да не стават рано за занималня да не бързат за никъде. Да си организират сами игрите.

Според мен е важно желанието на детето ако предпочита да ходи на занимания нека ходи но ако не иска да не ходи.

Аз не знам въобще по колко време са тези летни занимални. Август месец може би почиват.
А и не означава, че едно дете, което не ходи на занимания ще е при баба си и дядо си на село. Може родителите да ги гледат знам ли може би поне един родител не работи и може да си гледа детето.. А и има и баби, които са в София. Не всички имат баби, които са по селата.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 4aa8300602
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Благодаря на всички за отговорите, аз също съм "ПРОТИВ" занималнята и "ЗА" детето да прекара ваканцията си на село! Пуснах темата, защото веднага след 24 май Фейсбук гръмна от множество реклами на летни детски занимални, както писах в началото и реших да разбера родителите на какво мнение са!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: f9aa71a0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Ясно каква им е целта. Да наберат хора. Пускат го с цел реклама.
Ясно каква е работата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: d308073791
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   А защо да не съчетаем и двете? Летните занимални не са за цяло лято. Можеш да го запишеш за две седмици там. Да го пратиш после за две седмици на село. Да го върнеш за една седмица на някаква друга занималня. Да отидете на море за 10 дена. Да го запишеш за 20 дена на друга занималня. Да го пратиш пак на село за 2 седмици.
От всяко изживяване детето може да си вземе нещо. Моите ги записах за една седмица през юни на спортна занималня - ще опитат различни неща, които ние с баща им няма как да им покажем, защото са ни непознати. Всеки ден ще правят нещо различно, така че ще им е интересно. Ако им хареса, ще ги пратя и друга седмица през лятото пак или ще ги запиша да практикуват на частно даденото нещо, което ги е впечатлило. Летните занимални все пак не са като в училище - сядат на чина и пишат някакви неща. Има една по роботика. Такива за езици. Ама дори и тези за езици не са суха теория, а по интересен начин развиват уменията на децата.

Разбира се, хубаво е всички родители да запомним това, че ваканцията е децата да се забавляват! Ако нещо не им е по вкуса, хубаво е да го заменим с друго изживяване. Не е редно да ги записваме на неща, които очеизвадно няма как да им допаднат, просто защото ние искаме да им е интересно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 75bcf7e3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   26, ми прати го на село, да го умориш от скука? Деца има ли, площадки?

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: c107b1a862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Може пък сама да си го гледа. Какво..

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: c107b1a862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   За спортна занималня съм съгласна. Това е вече съвсем друго. Спорт.
Но за език не. Особено пък моето. То мрази да учи чужд език няма как да го запиша.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: c107b1a862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Айде бе. Колко хора са отгледани при баба си и при дядо си на село. Преди много години.
През ваканциите са били при баба си и при дядо си.
Но не са станали пропаднали хора.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: f9aa71a0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Не. не бих.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker