Смъртна присъда? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123656)
 Любов и изневяра (30419)
 Секс и интимност (14593)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Смъртна присъда?
преди: 3 месеца, 21 дни, прочетена 633 пъти
Попаднах на няколко човека, които са съгласни с мен, че трябва да се върне обратно смъртната присъда, както и че заради махането на смъртната присъда хората са станали боклуци. Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 21 дни
hash: ecb32b8a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Мисля, че няма да се прилага правилно в България. Както през комунизма не се е пирлагала както трябва, а избирателно и политически.

Най-големия проблем на смъртната присъда е, че може по погрешка да бъде екзекутиран невинен човек. А ся ти и твойте приятели си представете да сте невинни, но да изтърпите смъртна присъда.. Не е ок нали. Ето затова съм 50 на 50. Има боклуци, но в Щатите и други страни има статистики за погрешка екзекутирани.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: ff080a9ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Няма как да се върне, докато сме в ЕС. Какво ние мислим е без значение. Ако целта е да си чешем езиците, е друг въпрос.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 648d9d87ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Няма смъртна присъда заради съдебните грешки. Приема се, че е по-добре един убиец да е осъден доживот, отколкото един невинен на смърт. И много правилно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: b55b8e6c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Абсолютно, да. Това заслужават дрогираните и пияни шофьори, които убиват хора на пътя. Сега ако изобщо ги осъдят след 5 години бавене, най-много да получат условна или 3-4 годинки. Ако имаш парички, може и да ти се размине напълно. Това е трагично, смешно, абсурдно, просто не знам как да го опиша. И като знае, че нищо няма да му направят, не му и пука. А ако знае, че има шанс да получи смъртната присъда, дали няма да помисли два пъти преди да се качи дрогиран и пиян в колата? Трябват ни крумови закони за боклучавия народ, който сме..

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 3dcd8ed70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Подкрепям. Има престъпления, извършени с особено голямо зверство, такива субекти после цял живот ги храним в затвора с данъците си

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: bdd85db0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Статистиката показва, ако прочетеш, че смъртната присъда не води до намаляване на престъпността. Това е като с катастрофите и смъртността на пътя, глоба 2000 лв. за каране в насрещното е малоумие, на фона на доходите. Живея в чужбина знаеш ли какви са мерките, хващат те пиян, искаш си обаче пак книжката, спираш алкохола въобще, една глътка да пийнеш и това се отразява веднага, изследването се прави с кичур коса. Хващат се с превишена скорост глоба, ако е много глоба книжката ти взимат, всъщност ти я изпращаш и ти дават право да решиш кога, пращаш я за 3 месеца и ти я връщат по пощата, курсове, тестове за шофьорите за да осъзнаят, че това поведение е рисково.
За смъртното наказание особено в България при тази корупция е идеално за злоупотреба и фалшиво обвинение и да те убият. В САЩ доказано много грешки, но твърде късно хората ги няма, не се сещам как се казваше романа на Джон Гришам, където доброволно си признава осъден, че е виновен за да го убият и покрие някакъв, обаче адвокат се захвана с това да го спаси. Не са толкова прости нещата. Знаеш ли колко деца стават убийци защото са имали лошо детство и живота, а защо са имали такъв живот, да започнем от там, къде са ивституциите за да осигурят щастлив и спокоен живот и да го спасят от насилника и да предпазят обществото от един насилник.
Не става ей така, зад това поведение има причина.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 9f53fb63e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Трябва да я има. Защо държавата да ги храни? Защо ще живеят в затворите с удобства? Няма да се променят.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: c555dc434d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не, нищо няма да се промени, дори да се върне смъртното наказание. Просто тези наказания, които в момента се полагат по закон, не се прилагат в повечето случаи, така че е без значение какво е максималното. По-важно е наказанието да е неотменимо, т. е. да знаеш, че ако убиеш някого, 95% ще те хванат и осъдят. Дали ще е на 20 или 30 г. не е чак толкова важно, по-важно е, че животът ти ще е провален.
Обаче ако знаеш, че я те хванат, я не, пък и да те хванат, делото ще се влачи с години, адвокатът ти ще се разболее, ти също, пък ще си смениш адвоката и пр., та в крайна сметка я те осъдят, я не, е по-вероятно да извършиш престъпление.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 16c854d86f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Проблема на смъртната присъда е че след изпълнението й не можеш да я върнеш ако съдът е сгрешил.
Достатъчно често се случва, фалшиви обвинения, фалшиви свидетели, и ако след време се докаже истината, човека го пускат и му наплащат излежаното време с държавни пари, но смъртта няма как да върнеш.
Отделно хората които са толкова зле че са тръгнали да правят най гнусните престъпления вече са се отказали от живота си, не им дреме дали ще им го отнемат "хуманно" защото всъщност те искат да умрът но не им стиска да го направят сами. А и какво наказание е смъртта, много по тежко е да си жив и сам в единична килия

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 6f479609f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Леле, ще подпалиш Сподели-то с тази тема!
Сигурно си чувал за една впечатляваща личност, Робер Бадинтер, човекът, виновен за отменянето на смъртната присъда във Франция - ерудирана личност, велик юрист от еврейски произход. Отменянето на смъртната присъда се превръща в борбата на живота му, с която всички тук го свързват. Той почина преди няколко месеца на 95 години, всички си припомниха какъв ерудит и хуманист беше.
Тук е имало и такива, които са го разпънали на кръст за тази негова борба в края на 70те и началото на 80те.
Пред очите му арестуват баща му и го изпращат в концентрационен лагер и никога повече не го вижда. За малко и него да задържат, но се отскубва и бяга, измъква се на косъм. Това е огромна болка в живота му.
През 81г, благодарение на него, смъртната присъда е отменена във Франция.
През 83г е заловен Клаус Барби, който е екстрадиран във Франция и самият Бадинтер се занимава с делото, знаейки, че точно Барби е бил наредил задържането на баща му.
От 81г обаче няма смъртна присъда и Клаус Барби получава доживотна такава. Умира в затвора, няколко години след това, но се питам какво ли му е било, на Бадинтер, да остави изверга, погубил толкова животи, жив? !
Да се върне смъртната присъда у нас? !
Системата е корумпирана до такава степен, че и да ги трепят, пак ще им е малко. Лично мнение.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: ff080a9ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Спорно е дали доживотна или смъртна присъда е по-голямо наказание. Може би най-тежкото е изтезания. Аз съм за, но само за тежки случаи и то когато на 100% е доказано. Но почти никога не може да си на 100% сигурен кой е извършителя.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 3b310a12bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ти не знаеш какво е оттакък и дали има нещо след смъртта. От тази гледна точка не знаеш смъртното наказание до колко е наказание. Не затворите, не смъртната присъда, а лагерите са начинът за възпиране на боклуците в комбинация с китайската практика да се излъчват всекидневно по телевизията какво е там, за да знае всеки боклук какво го чака. Реално погледнато основната част от населението на България е профилактично за лагери. Единствения начин да има някакъв ред е да минава през лагери за по няколко месеца, подобно на вкарването на всички в казарма преди, но не с цел да се обучава за да отбранява страната, а с цел лечение на аборигенския селташки долен предателски негоден нрав, защото почти всички българи сега са остригани първи номер, често с мургалява кожа с турска брада и ходещи с анцуг и маратонки. А този вид издава вътрешно състояние. А хора с такова вътрешно състояние имат огромна нужда от изправление за да има някакъв ред в държавата. Човек с такъв вид, мутра, циганин или психочно болен е виновен по прездумция, защото от него произлиза само простотия, неморалност, примитивизъм и престъпност. Престъпността не е действие, а вътрешно състояние. Действието е само следствие от това вътрешно състояние. А външността остригана първи номер тъпа свинска тиква с мургалява кожа с турска брада с анцуг и маратонки с поглед като на хлебарка, мутра и циганин е индикатор за него. Както раковата клетка е с брада като таралеж и само по това се индикира, че от нея за разлика от другите не произлиза нищо добро и трябва да се премахва. Но трябват лагери и широка показност за ужасите в тях за да се набива в шибаното канче на примитивите. Както по Ковид трябва да им се набива в тъпите тикви на маймуните всекидневно ден и нощ. Гаранция, че нещата ще се променят коренно. За нормалните да не важи, защото не са рискова група. Това е формулата.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 020152d5bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Няма да стане. Бъдете реалисти. Може да ти се иска да ги бесят на кран като в Иран, обаче няма как. Или да има един като съдията Дред. Фантазии.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 05589993f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 9 - Хората, котио правят най-гнусните престъпления, не са винаги такива отчаяни. Много от тях вярват, че тепърва ще им се случват хубави неща. Нали не мислиш, че някой, който продава органи, го прави, защото му е тежко... Не, прави го, защото само наркотиците може да изкарват подобни печалби, но там конкуренцията е голяма.

До 2 - Заради такива като теб, сме на това положение!

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 0b91fb7db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм категорично против, защото ако екзекутират някой, а после се окаже, че той е бил невинен, неговите роднини ще осъдят държавата ни. Примери има много за това как българи са съдили България и прокуратурата, т. е. ние, българите, после плащаме от нашите данъци милиони обезщетения на потърпевшите. Надявам се, че помните показните акции на Цветан Цветанов, докато беше министър на вътрешните работи в първото правителство на Борисов. Още ние като данъкоплатци не сме се изплатили докрай по делата, които се водят в Страсбург. Прокуратурата ни е често съдена. Тя работи като бухалка на Пеевски и Борисов. Така че с такава прокуратура роднини на екзекутирани може да ни осъдят не само за милиони, а дори за милиарди.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: f0b1d34309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Гледай "Животът на Дейвид Гейл/ The life of David Gale" с Кевин Спейси. Страхотен филм. Ще ти даде възможност да погледнеш от друг ъгъл.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 448e925759
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   "заради махането на смъртната присъда хората са станали боклуци"

Преди да "твориш" теми, прочети малко, образовай се... Смъртната присъда се е изпълнявала изключително рядко. По простата причина, че можеш да убиеш човек само един път... А с една присъда могат да станат много неща в течение на годините. Има много малко случаи когато вината е напълно доказана, и става въпрос за тежко престъпление. 99% от престъпленията не са такива, така че дали има или няма смъртна присъда изобщо не засяга съдебно наказателната система и нейната ефективност. А е политически/социален въпрос.

Естествено, познавам IQ-то на хора които се чудят над подобни въпроси... ясно ме е, че няма как да схванеш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: ff080a9ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   от 2 до 14

В смисъл заради такива като мен, които констатират истината ли? Или заради такива като теб, които нямат акъла да вдянат, че докато сме в ЕС тази дискусии са безпредметни?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 089b5c3a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз като цяло съм за!
Него разбирам това с отглеждането на затворниците.
Като аз тук не визирам катастрофи/не казвам, че някои от тях и те не заслужават, но катастрофа е едно, а тежки зверски убийства е друго.
Защо да ги храним тези убийци? Няма смислен отговор... онези къде натикаха жената в куфар, онзи къде си уби жената и детето. Примерите са много. Пази боже да намаляват...
Какво има да ги храним, нима не са те виновни.
Тук не става въпрос за инцидент, тук става въпрос за Изроди!

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 8a18e4ad67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Мисля, че ти и тези хора, които са те подкрепили - ГРЕШИТЕ ТОТАЛНО!

Смъртна присъда не трябва да има по няколко причини, ето и най-важните от тях:

1. Само Бог, Създателят на всичко, може да се разпорежда с живота и смъртта
2. Няма как човешки съд да може да определи и реши(вярно и наистина 100% справедливо) дали някой човек заслужава смъртна присъда
3. Ако убиеш човека, му отнемаш възможността да се осъзнае, разкае и да принесе покаяние

Прочети в Библията (Новия Завет)за благоразумният разбойник, който е бил разпънат отдясно на Господ Иисус Христос! И същия този човек, който е бил разбойник( и е извършил много грехове), когато се покайва и изповядва Христос като Господ - това му се вменява за оправдание - и става първият човек влязъл в Рая.
Разбира се той понася очистително наказание - бил е разпънат на кръст с приковани ръце и нозе, и после му пребиват пищялите и виси така няколко часа(в големи мъки) но спасява душата си!
А другият разбойник, който е бил разпънат отляво на Господ Иисус Христос, понеже е хулил, хем е страдал, хем е погубил душата си!

Впрочем, за когото е интересно, копирам текста(от Евангелие от Лука, 23 глава, стихове 39-43):

39. Един от увисналите на кръста злодейци Го хулеше и казваше: ако си Ти Христос, спаси Себе Си и нас.
40. А другият, като заговори, мъмреше тогова и казваше: та и от Бога ли се не боиш ти, когато и сам си осъден на същото?
41. А ние сме осъдени справедливо, защото получаваме заслуженото според делата си; но Тоя нищо лошо не е сторил.
42. И казваше на Иисуса: спомни си за мене, Господи, кога дойдеш в царството Си!
43. И отговори му Иисус: истина ти казвам: днес ще бъдеш с Мене в рая.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: cb4e7634f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Смъртна присъда обаче за какво?

Този въпрос е много сложен и не става да гласуваме 'ЗА' или 'ПРОТИВ' и хоп!

Първо трябва да кажеш за какви престъпления искаш да има смъртна присъда :

1) За битови - убийства, кражби, грабежи, педофилия
2) За корупция - кражба от държавната хазна, издаване на фалшиви присъди срещу подкупи, преписване на имоти и земи от нотариуси
3) За престъпления срещу държавата - опити за преврат, шпионаж, дезертьорство

Това са съвсем различни категории!

Да речем ако искаш да има суетно наказание за корупцията ще трябва да избиеш хиляди българи, защото тук корупцията е генетично заложена и рушвети взимат даже обикновените ченгета и кондукторите в БДЖ, какво остава за нотариуси, журналисти, общинари!

Първата стъпка е напълно и тотално да се преработи съществуващото законодателство, да се премахне корупцията доколкото това е възможно, защото със сегашната корупция пак разни мамини синчета с патици ще отбягват наказанието и хората няма да са равни пред закона

Кел файда от наказанието ако съдията е корумпиран и оневини подсъдимия

Преди въобще да се мисли за смъртно наказание трябва тотално да се изкорени корупцията. Защото микс между смъртно наказание и корупция ти гарантира огромно количество невинни жертви и съсипани животи

Т. Т.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker