Токсичен брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Токсичен брак
преди: 2 месеца, 29 дни, прочетена 1016 пъти
Здравейте. Живея от 2 години в чужбина при мъжа ми. Имаме бебе на почти година. Няма да влизам в подробности , но мужа ми е супер токсичен или не знам и аз как да го обясня. Супер трудно ми е тук. Не се справям. Просто не мога да свикна и това е. Вече сум в депресия от 8 месеца . Мъжа ми по никакъв начин не допринася за това аз да се оправя. Работи. Работи и само Работи. Като го помоля да има повече време за да излизаме и да правим нещо заедно ... той все ми отговаря , че е на работа. И то... допълнителна. Не издържам вече. Моля го да се прибера за лятото в БГ поне аз ... той да си работи аз малко да отпусна... и това не може... не мога да го разбера. Просто съм в някаква златна клетка, от която няма излизаме.
Караме се всеки ден. Абсолютно всеки ден.
Не искам да стоя тук повече и минута. Вече дори не искам да бъда с него. Толкова е токсична тази връзка.... Не мога да си тръгна с детето за БГ. Защото нямам работа, нямам доходи и просто нямам избор. Единствено имам жилище. Той ако заведе дело за детето - ще си го спечели веднага. Предвид ситуацията. Незнам какво да направя как да спостъпя.
Ако някой може да сподели нещо, ще бъда благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 500c7fd0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Значи омъжила си се по сметка и си очаквала после да си принцесата от приказките, да си те гледат, да ти дават и да ти угаждат.
Кълнеш клетия човек че си скъсва задника от бачкане, за да има какво да ядете и наричаш това токсичен човек. В същото време ти освен неграмотна нямаш доходи, нямаш нищо, не се развиваш, обаче знаеш че не ти го прави и весело, а очевидно сама не можеш да си го направиш.
Така че за теб всичките ти проблеми идват извън теб, не от теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 2a13e19d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Много често психичните състояния са неразбрани дори и от най-близките.
Опитай да го убедиш, че имаш нужда да се съберш психически и мислиш, че ако си в България за известно време, ще се стабилизираш.
Детето няма да ти вземе, защото не се е затърчал да го гледа.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 6702526487
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Добре, а защо преди да имате лапе избра точно този човек? Има десетки хиляди самотници тук в България, които не са така забележими, но с тях нямаше да си в чак такава токсична връзка.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 178fd7ccc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Това което разбрах от темата ти:
- в чужбина сте
- ти не можеш да свикнеш и си в депресия
- мъжът ти се спуква от работа да ви издържа
- ти се караш с него, и го обвиняваш че той е токсичен

В чужбина сте, на психиатричната помощ там не е гледа с насмешка. Наистина ти препоръчвам да я потърсиш...

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 8ec3dea263
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Какво да направиш? Да го обясниш на мъжа ти, ама не да се караш с него. Очивидно му е приоритет на теб и на детето ви нищо да не липсва. Ако ходеше по курви, може би щеше да пишеш тема колко много го обичаш. Цялостно сбъркана работа звучи отстрани. Проблемът е, че си сама в отглеждането на детето и това ти идва в повече. Няма кой да те отмени малко и превърташ, не мислиш разционално и действаш емоционално. Най-много ще страда детето ви от това. А ако наистина искаш съвет, ще ти дам, макар да се съмнявам да се вслушаш. Потърпи още година, колкото и да е трудно. Не се карай с мъжа ти, а като е вкъщи, ги остаеи за час-два и излез се разходи. Уважавай това, че той работи почти постоянно заради вас, както и искай и ти уважение, че се справяш с малко дете, което е дори по трудно понякога. Като направи 2 годинки, записвай на ясла/градина, почвай работа и говори с мъжа си да забави малко темпото в работата, а като имате свободно време, опитвайте да го прекарвате заедно. Само ще ти кажа, че като "се карате" и се вика, реагира емоционално и т. н. нищо добро не става. Другият няма да те чуе повече ако му викаш.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 8344a962c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Май токсичната си ти: искам, искам и пак искам. Така връзка и брак не стават.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 6fa54514cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не разбирам жени като теб. Все едно някой друг ти е натрапил мъжа, а ти си жертвата, която не е имала избор и после той е виновен за всичко.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: fdcb0fcf82
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Ела на мое място мъжът ти пет години да е безработен и ти да издържаш и него, и детето и да не можеш да вържеш двата края. Не те ли е срам, принцесо?

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 8686cf9a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Уважавай това, че работи. Знаеш ли има жени, които само си мечтаят мъжът им да работи толкова много. Има семейства, които мизерстват.
Има хора най-вече в България, които изнемогват финансово. Мъже, които не разбират и не работят толкова много и които не ги интересува има ли за жената и децата нужните средства за задоволяване на нуждите и потребностите желанията им. Има мъже алкохолици, които изпиват всичко.
Трябва да почива да това и за него не е добре.
В един момент ще се скапе.
Говори с него като жена, която е загрижена за мъжа си, която го разбира.

Разбирам трябва да работи но ако има възможност нека си вземе малка почивка. Говори с него, че ако продължава да не почива качествено това може да се отрази на здравето му да се скапе в един момент.

Колкото до почивката в България ами не е лошо ако имате възможност елате.

Абе това да не си ти. Преди няколко седмици един мъж пусна тема, че жена му иска да се върне в България и е откачила.. Тя искала да се върне в България пък мъжа работел много и тя недоволствала.


Ако е така Абе жена спри да недоволстваш.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 259a24d057
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Намери психолог с български език.
Запиши детето на ясла.
Тръгна на робота.
Ечи ези.
Седиш вк ще и нищо не правиш освен домакинстване и дете, промени нещо.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 0d082049bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Не е токсичен, а работохолик. Влез му и на него в положението - работи на две места, прибира се скапан от работа, за да му мрънка жена му и все нещо да иска. Порасни или го напусни! Във втория случай ще ти се наложи много по-бързо да пораснеш.

Ж.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 96dd293d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ти знаеш ли изобщо какво е токсичен човек или просто го използваш, защото е модерно? Мъжът ти просто работи много, това не е токсичност. Не прочетох да имаш реални проблеми, освен че гледаш детето, нямаш други занимания и понеже ти е скучно, си решила да се депресираш.
Намери си други майки с деца, с които да се събираш и да излизате, намери си и други занимания извън грижите за детето. Учи, надграждай се и когато тръгне на ясла/градина, започни макар и почасова работа.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 936ed55f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Вместо да се оплакваш от мъжа ти, вземи си намери занимание. Научи новия език, ходи на курсове, ако трябва стани и чистачка. Той само се бъхти, а ти седиш и се оплакваш. Горкия човек. Неблагодарна работа

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: c536b864d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Тогава пък остави му детето да го гледа пък ти започни работа щом ти се струва толкова лесно и суперско.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: cea86811d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ами човека работи нормално ти ли с мижавите детски ще издържаш семейството.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: bc7396a491
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Нормално е да ти идва в повече. В чужда държава, с бебе и без помощ от никъде... така, че не разбирам как могат хората да те обвиняват при положение, че ти си вързана за бебето 24/7. В момента определено нямаш много опции, освен да си намериш нещо полезно за правене у дома, примерно онлайн курс, а когато бебето порастне още малко, можеш да го изпратиш на ясла и да си потърсиш работа. Ще видиш, че като започнеш да излизаш (пък макар и само за да идеш на работа), да се срещаш с хора (дори и да са само клиенти и колегите) и започнеш да изкарваш пари, самочувствието ти ще се вдигне, ще си оправиш настроението и нещата ще се оправят. Пък и ако продължаваш да имаш проблем с мъжа си, вече ще имаш опцията да се разведеш. Но за да стигнеш до този момент, трябва да се подготвиш. Езикът знаеш ли? Някакви други полезни знания и умения имаш ли? Ако не, записвай онлайн курс и докато бебето спи, се подготвяй за намиране на работа. Имаш ли желание, има и начин. Просто в момента си в "дупка" и не знаеш как да се измъкнеш, но не се оставяй на депресията, защото накрая наистина ще се побъркаш. Трудно е, но не си сама! Просто намери сили да започнеш промяната.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: c536b864d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Егати феминисткия коментар номер 17.
На мъжа да не би да му е лесно. Да работи почти без почивка. За да издържа семейството си. Да издържа и жена си и бебето си. Той да отговаря за прехраната на семейството.
Работел бил много веднага кусур му намерихте. А ако не работи защо пък не работи. На вас не може да му се угоди. Все пак и той върши нещо полезно нали работи. Така че.

Да, и на авторката й е трудно. На всички родители с малки деца им е трудно.
Не на авторката специално.
Но авторката МРЪНКА.
Колко от вас са мрънкали на мъжете си, че работят а.
ТОЧНО НИКОЛКО.
Не разбирам какво иска от човека. Знае ли, че в България а и не само мъжете има и такива, които не им пука има ли детето какво да яде няма ли.
Хич не им пука за разходите на семейството.
Тя, трябва да уважава това, не мъжът й работи.
Каквито и оплаквания да има не бива да се оплаква от мъжа си защото просто няма причина. Тоест човека се трепе по цял ден да има за семейството.

Проблемът на авторката е, че не умее да си поиска помощ.
Едва ли мъжа ще откаже да вникне в това, което му говори. Не мисля. Така че. Няма да откаже да я изслуша.
Но тя ако се нахвърля върху него с викове и крясъци и обвинения това до никъде няма да доведе.
Някои и толкова не работят. Да.
Нека му каже примерно БЕБЧО не работи толкова много защото се страхувам за твоето здраве.

Трябва да има комуникация, диалог.
Жената да изслуша исканията на мъжа а пък мъжа също да изслуша исканията на жената. И да се стигне до разумно решение.
До компромис ако трябва.


Нека да проведе разговор като истински загрижена жена за своят любим съпруг.
Примерно мило не работи толкова много защото имаш нужда от почивка.
Да отидем някъде на почивка.


Но и работата на ДВАМАТА за ОБЩОТО БЛАГО на семейството е еднакво важна. Така е. Жената гледа детето им по цял ден. Ами.
А пък мъжа се грижи за прехраната на семейството им. Дори да е изнервена все пак трябва нормален диалог. Мъжът може би няма как да разбере жената -МАЙКА ако майката на детето им не сподели своите чувства с мъжа си.
Затова сме хора за да се разбираме цивилизовано.
Прехраната на семейството им е също толкова важна. Иначе откъде пари откъде средства за неща на детето. А. Как ще се издържат иначе.
Трябват пари.

А и какви са тези приказки да го остави. Да, трябва да има спестени пари настрана но дори за раздяла е много рано да се говори..
А и не е наша работа. Авторката и сама може да се сети да се разведе ако се наложи.
Аз никога не бих споменала думата раздяла. Защо ли защото не виждам нищо лошо в този мъж.
Той работи за прехраната на семейството им. Има мъже МОЖЕ БИ ПАК ЩЕ СЕ ПОВТОРЯ. Има алкохолици, които изпиват всичко и не им пука има ли детето какво да яде няма ли. Не му пука и за жена му има ли какво да сложи в уста няма ли.
Пълно е с такива теми тук.
Хората изпиват последните пари на семейството..
А и до по-лоши неща се стига.
Ужасяващи неща, сцени, гадости, побоища, тормоз, психически тормоз. Ами да. Обиди. И децата гледат и после страдат. Да. Стават насилници.
Човекът е добър.
Токсичен човек по-скоро не би работил за да има за семейния бюджет.
И то без почивка.
Не може авторката да казва, че е токсичен. Така е.
Такъв не е.
Май тя е токсична. А.
Щом мрънка. Ами най-вероятно на човека му е дошло до гуша от мрънкаща жена. Даю.

Жена съм била съм майка някога но така никога не бих се държала.
Защото уважавам човешкия труд.
Ако човекът продължава милият да работи без почивка в един момент ще се скапе.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 3fc2b6aa4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   А да се нанесе при вашите у вас и да не работи? Ти направо си супер

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 1c8f3f44d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Леле! Толкова сте злобни всички! Дори не се опитвате да вникнете смисъла на текста.
Знапи според Вас аз съм тази, която има много претенции! И явно така ще бъде, защото Вие си живеете онзи материален живот и не се интересувате от собствените си жеания а ссмо пари та пари
Смятах, че не е нужно да влизам в подробности, но явно е нужно. Защото българина е злобен до мнооого висока степен.
Гледала съм САМА дете 9 години! Пари съм имала и нямала. И когато съм имала пак съм си пазарила от втората употреба.
Понеже всички ревете, че вече няма свестни момичета!!!
ИМА
Но понеже сте Българи с българска жилка - няма как да разберете кое е такова. Защото аз не искам пари! Искам споделено време, спомени и семейството.
Парите са временни! Защото знаете само да мърморите и да се оплаквате.
Да Ви уведомя - пари имаме. Въпросът е, че парите не могат да купят на мен и детето спомени и усмивки. Имам тениски за по 300 евро в гардероба и за какво ми са? скъпи " разбирачи!!! от живота! "
Дайте си адресите да Ви ги пратя. Защото стоят ей така в гардероба.
Не ги искам. Просто съм на съвсеем друга честота от Вас!
Да Ви кажа и друго!
На 33 години съм със 16 години стаж. Сигурно няма да разберете.
Пари не търся! Имах си всичко, преди да дойда тук. И всичко оставих ей така... тъй, че МОЛЯ КАТО НЕ ЗНАЕТЕ подробности - спестявайте малко!

Единственото, което искам е да се прибера за малко. За да нпочина от всичко тук. Защото и АЗ СЪМ ЧОВЕК! И ИМАМ НУЖДА ОТ МАЛКО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ. И ДА ВИДЯ МОИТЕ ХОРА.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 9562df0d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ние се опитваме да ПОМОГНЕМ, тя нас ни упреква. Като не знаеме, що не знаеме подробности? Ами защото си ни ги сервирала по друг начин нещата. НЕ ЗАСЛУЖАВАШ да ти отделям повече от времето си. Само после да не го търсиш "токсичния"...

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 40514c8e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторке, не скачай така срещу хората, отделили от времето си, за да коментират. Какво значи "МОЛЯ КАТО НЕ ЗНАЕТЕ подробности" :-) А откъде да ги знаем? Ако искаш обективни мнения, да беше описала подробно историята си. Като си спестила важни подробности, няма как да получиш обективно мнение.
Хайде сега да си прочетеш пак историята и кажи с ръка на сърцето (ако искаш на себе си) какво има в нея освен мрънкане и хленчене. Не пишеш за сериозни проблеми, а само за това, че мъжът ти работел. Разбирам, че си я писала в момент на афект, но при това положение не знам какво очакваш - да ревнем с теб "ах, горката"! От това полза няма, написахме ти да се заемеш с език, курсове, приятелки, други майки с деца и т. н., за да излезеш от кръга, в който си зациклила. Пък ако толкова си нещастна, детето, самолета и се разведи.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 09e09b0cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   И все пак знаеш ли, че има хора в България, които мизерстват и заплатата им е восеща. Трябва да покриват нуждите си.
Нямат лукса да мислят за почивки и приятни спомени със семейството.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 79bafd10a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Разбирам авторката има нужда от спомени и приятни емоции със семейството и иска мъжа й да не работи толкова много но на някои хора работата им е въпрос на оцеляване.
Коментиращите може би нямат лукса да мислят за приятни емоции.
Има хора в България, които мизерстват и не могат да си позволят да не работят
Разбери ги авторке. Моля.
Разбери и хората, които са принудени да работят за да оцелеят. Които нямат лукса да мислят за хубави неща.

Затова и написах това има хора, които биха искали да са на мястото на авторката и техният мъж да работи толкова много.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 79bafd10a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Вече стана ясно кой всъщност е токсичен само след един остър коментар.
Пък какво остава на живо. Горкият мъж.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker