Имот - прехвърляне по съдебен ред - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имот - прехвърляне по съдебен ред
преди: 1 месец, 29 дни, прочетена 793 пъти
Здравейте, на всички ситуацията ми е следната: Снаха съм и живеем с родителите на съпруга ми в една къща, но на отделни етажи. Бяхме в добри отношения до преди зълва ми да реши, че иска да настройва майка си против брат си. Преди това със свекърва ми бяхме се разбрали, че иска да ни препише етажа единия на нас а другия да остане за дъщеря й всичко беше нормално, тя работи навън и рядко се връща и все не оставаше време да го направи. Ние направихме основен ремонт всичко ново, хубаво, бързахме с ремонта защото чакахме детенце. Но сестра му отново реши да прави панаири и да забрани на майка си да препише това което е направил брат й. Изгониха ни и казаха, че нищо няма да правят нито ще му препишат нещо, ще го оставят без нищо. Решили сме със съпруга ми да не оставим така нещата, имам среща със адвокат след седмица но просто се измъчвам до тогава тотално ще се побъркам. Та въпроса ми е знаете ли, дали може по съдебен ред да ги принудим да препишат това което ние сме направили, да ни напратят нещата няма как да стане защото сме вкарали много пари а те нямат. За това просто когато да живи, да уредим тези неща. Не може да се разберем нормално с тях, те не разбират от дума. За това ще бъде по съдебен ред, обаче просто дали има такава възможност, какво може да се направи в този случай.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 28 дни
hash: 624a4cf342
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ооо съжалявам. Много гадно но наистина не знам дали може по съдебен ред. Наистина.
Дано се разберете по някакъв начин. Еее, защо са толкова гадни.
Качили на оня свят ще си занесат всичко. Да.
Жалко за труда ви който сте хвърлили.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: c4718e05f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Да ги принудите да припишат етажа няма как да стане, всеки може да прави с имота си каквото реши. След смъртта на родителите мъжът ти има запазен дял, така че не могат да го оставят без нищо.
Ако пазите фактури за ремонта, мебели, техника и т. н., можете да си ги поискате по съдебен път. Съжалявам, че така се е получило, но нямате друг полезен ход.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: a4449759cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не може съда да ги принуди да ви препишат имот или да ви го дарят, той си е тяхна собственост и могат да правят каквото искат.
Но (! ) от днес за утре ей така без повод да ви изгони свекървата щот' така казала дъщеря и, е абсурд.
Осрали сте се със сигурност яко за да ви изгони жената и то с малко дете.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: fd58b2afcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Няма шанс да накараш някой да ти "подари" част от собствеността си, било то и чрез съд! То ако ставаше така всеки наемател можеше да придибива наетото жилище срещу подобрения.
От съда можеш само да поискаш да ти наплатят подобрения, ако можеш да докажеш с документи, че подобренията си ги направила с твои пари и с писменното съгласие на собственика. Ако в дадения период на ремонта свекито ви е пращала парици от чужбина, тя може да си докаже че е платила сама ремонта, пращането на пари от чужбина се доказва доста лесно. Ако наеме добър адвокат да се защитава, в крайна сметка, може да се наложи да й платиш наем с законови лихви, че си живяла у тях.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: c57635e3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако си пазите фактури. Трудна работа.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: fc68b30a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти шегуват ли се? Все едно накой да дойде да ти вземе нещо твое, защото не е честно, закона е над всичко, това не ви принадлежи. Като нямаш акъл ходи по адвокати, ще се текат дела с години. Затова всичко черно на бяло и тогава ремонти. Те са ви изгонили, тя ше ходи са се бори с вятъра. Имотът не е ваш, тръгни от тази точка, ремонт да ти покрият, трудно да ни кажа недоказуемо. Взимаш си урока, махаш се и търсиш друго решение. Адвоката ще ти изслуша селския битовизъм, ще ти вземе парите, ти ще се нахъсаш още повече и резултата накрая ще е, че ще влезете с още пари. Мшсли малко! Собствеността е неприкосновенна.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 2c04bca191
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Прехвърляне по съдебен път, може ако родителите са починали и двата мача със сестра му не де разбират. Но иначе как ще вземеш на някой нещо насила. Няка такова нещо, ако ще злато да си налепила там.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 5387d5f345
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма как да стане. Къщата е тяхна, докато са живи те са собственици. Мъжът ти има запазена част, но има начин да остане и без нея. Например фиктивна продажба на цялата къща на зълва ти, или наследяване срещу издръжка и гледане. Така, че гледайте да подобрите отношенията, защото един ден може да се озовете на улицата. Ако пазите фактури за ремонта може да искате да ви възстановят разходите, но само ако тяхно съгласие, че са ви разрешили да правите ремонта. Но това ще доведе до по-голямо влошаване на отношенията.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: dc483fec00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   На първо време - успокой се малко.
Първо, ти не си наследник на този имот и той не е твой, за да се разпореждаш с него.
Второ, мъжът ти така или иначе ще получи половината имот при смърт на родителите. Наследството ВИНАГИ се дели между децата. Може да направят някакво допълнително завещание при нотариус, но това е в много редки случаи. При все това - биха били в правото си да се разполагат както искат със своя имот. Техен е.
Единственото нещо, което можете да направите, е да спрете да се занимавате с тях и да си изградите живота от нулата сами, като ги лишите от присъствието си и живота на детето си.
Другото е, че ако пазите касови бележки за покупка на мебели, плащания на сметки, разходи за боя и други материали, с които сте ремонтирали помещението, най-вероятно можете да ги изискате от тях по съдебен ред. Но това според мен би било безсмислено - разходите по делото най-вероятно ще ви струват повече от парите, които сте вложили за ремонт.
Вижте се с адвокат, щом искате, но няма да ви каже много по-различно от това, което ви написах.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 5cbf06d726
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   12. Като почине единя родител, другия е наследник също, не само на децата.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 27e00c43b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   12, дори при завещание пак има запазена част и не може да остане без нищо каквото и да пише в завещанието. Може единствено с договор за гледане. Защото ако направят покупко-продажба (уж дъщерята е купила) може да се оспори, че е фиктивна.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: fac18b2a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 16 ако сега продадат "фиктивно" на дъщеря си и минат 5 години след сделката а те са живи, не може да се търси запазена част. Запазена част от покупко продажба може да се търси само ако починат малко след продажбата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: cb78b8e304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Нито е трябвало да оставате в къщата и да живеете с родители му, макар и на различни етажи, Нито е трябвало и ремонт да правите на нещо, което не е ваше. До кога всеки българин ще си мисли, че родители са му длъжни. Сложни са взаимоотношенията с родители и деца и според мен не е редно да се разпределя наследство докато родителите са живи. Защото други ден ще се разболеят и легнат на легло възрастните, кой ще ги гледа??? Тогава вече почват сериозните скандали и все пак те вървят с етажа от къщата за сестрата, докато при вас не е така. Затова всеки в отделна къща и да се оправя кой както може, готовите неща най-лесно се губят!

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: cb78b8e304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До 12, напротив покупко-продажба няма как да те пипнат, а ако си с дарение другия наследник ще си иска частта по съдебен път.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: debea8cc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   А когато родителите имат нужда от грижи и помощ кой ще ги гледа.
Лошата снаха и синът им или снаха им.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 3dbfe2c641
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 23.
Със сигурност аз лошата снаха и сина им, защото дъщеря им само ги използва за пари и до сега когато са се разболявали ние сме били до тях и сме им помагали.
Но това съм аз, помолят ли ме нещо аз не мога да откажа, лошото е, че съм прекалено добра и няма значение колко са ме наранявали, аз ще бъда до тях когато имат нужда от нещо. Знам за това а съм си виновна, но такава съм, добра, наивна мисля си,че щом аз им мисля доброто те на мен също, а това не е така. Осъзнавам го, казвам си повече край няма да позволя това така да се държат с мен сина ми и мъжа ми , но после омеквам отново.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: cb78b8e304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ако продължаваш да настройваш родителите срещу дъщеря им, няма да се получат нещата. Тя им е дъщеря а ти си снаха. Родителите делят децата си и за тях това е нещо обичайно, със скандали няма да се получат нещата. Както казах да не сте живели при тях и да не сте правили ремонт. Когато имаш собствен дом, никой нищо не може да ти каже и така трябва да бъде, иначе се почва едно натякване и мерене кой какво е дал. С родните човек не трябва да се занимава, колко пъти трябва човек да ви го каже!

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 49b0ad824f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Обикновено неравното прехвърляне се прави чрез продажба! Родителите продават на дъщеря си целият имот и за синя им не остава нищо! Такъв е шарен света и е вероятно да си остане. Тогава можее само "случайно" да направите пожар в апартамента, когато ви няма там и никой няма да получи нищо!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: fe089c2df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Взимате си с ипотека нещо, натоварвате мебели и техника, обирате си обзавеждането, вкл. и ламината и това е. И като имат проблеми да занимават сестра му. Мисля, че тогава ще им дойде акъла.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 918feecabf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Опитайте се да си оправите отношенията, иначе насила не можете да ги задължите да ви дадат нищо. Имотът е техен, те могат да правят с него каквото поискат-да продават, да даряват срещу гледане. А вие не премълчавате ли нещо, как така стана, че се обърнаха срещу вас и ви изгониха? Толкова ли сте невинни? Аз имам син и дъщеря, синът ми остана да живее в наше жилище, ремонтира го, стана разкошно. Там се разпорежда снахата, ние ходим когато ни поканят. Снаха ми непрекъснато повтаря"Моята къща, моята къща"-при все, че жилището е мое и на съпруга ми. Дъщеря ми живеят под наем, но нито веднъж не е продумала дума срещу брат си, много се обичат. Нито пък на мен ми е хрумвало да ги гоня, въпреки лошото държане на снаха ми-как бих застанала срещу сина си? Дадох тоя пример с мен, защото вашите отношения ми се виждат много странни, има нещо недоизказано струва ми се. Коя нормална майка би застанала ей тъй, без нищо срещу сина си и би го изгонила?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 37a16bb713
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Колкото и да НЕ Ви се вярна, Не съм премълчала нищичко. И да възможно е да има и такива хора като моята свекърва. Винаги се е месила във всичко. Но аз съм много спокоен и търпелив човек. Винаги съм си премълчавала за всичко, само и само да няма кавги.
Не съм от проблемните снахи, и може би това най ме боли защото нито аз нито съпруга ми сме заслужили това отношение.
Проблема е там, че ние сме коренно различни хора със тях, със съпруга ми постоянно мислим за бизнес, за учене, за това да се развиваме в нашите насоки. Всичко ни се получава с много труд, справяме се сами финансово и това според мен просто е някаква злоба, защо ние можем а дъщеря им не. И да допълня, че те са много голяма рода- но никои със никого се няма, защото цял живот при тях и било само кавги за имоти и пари.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 8b0ce5fd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Ами снахата много просто чувства къщата като неин дом.
Напълно нормално е това. Няма значение какво е по документи.
Брей че много нагли станахте..

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 4d615bf241
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   До 32 Ако аз почувствам твоят дом за мой, без значение че по документи е твой, ти как ще възприемеш това?
Нали затова има документи, за да не разделяме имоти и вещи според чувствата си.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 37a16bb713
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Чувствам тази част за мой дом която ние със съпруга ми сме направили! Изградили от основи! И години сме живеели в лишение за да направим етаж които струва 150 000 лв. За които те дори и стотинка не са дали! Това чувствам за мой дом. А не тяхните катуни в които живеят.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 4d615bf241
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   До 31 Няма как да ти се вярва, защото пишеш противоположности в коментара си:
"Не съм премълчала нищичко... Винаги съм си премълчавала за всичко. "
В кое от изреченията лъжеш????
Свекърва ти къде й е грешката? Домът е ниейн, това че вие "постоянно мислите" за себе си какво я топли нея? Нима мислиш че щом вие мислите за себе си тя е длъжна да ви подари домът си???
Имам 4 имота, но не смятам че трябва да ги подаря на хора, които мислят за себе си, виж може да дам имоти на онези които мислят за мен като поостарея, но къде е логиката да даваш имот на хора, чийто мисли са свързани само с собствените им нужди и мечти?
Явно дъщерята колкото и неспособна да е в твоите очи, показва на майка си че мисли за нея, полага някакви грижи.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 37a16bb713
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   До 35
Грам не си противореча!
Отговарям на въпрос писан по-нагоре дали премълчавам тук нещо в групата! За това по-нагоре съм писала, че нищо не премълчавам ТУК В ГРУПАТА.
А съм премълчавала винаги неща вкъщи, за да не стават караници!
Сега г-жо стана ли ВИ ясно?

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 37a16bb713
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   До коментар 35.
Момичето обясняваше че не премълчава тук в групата нищо. А пред семейството на съпруга си е премълчавала да за няма недоразумение. Като не сте разбрали попитайте първо а не нападайте. Много е лесно човек да напада друг които е в трудна ситуация. Момичето обеснява че това нещо са го направили с мъжа й. Тя не чака на готово да има 4 имота може би като вас. Защо сте толкова лоши. Аз съм от старото поколение- и познавам такива хора като свекърва й. Моя много добра приятелка, която постоянно сипе обиди по снаха си, защото снаха й е мърчалива и много скромна. Познават се и редовно излизат в моята дъщеря една лоша дума не е казала за свекърва си. А знаете ли свекърва й колко лоши неща и е правила. Говорим й много, но тя е решила че ще ги раздели и при всеки удобен момент заплашва сина си ако не я остави. Така че света е много шарен хора, поколенията стават все по лоши. Има злоба и мръсотия навсякъде. Как може родител да се държи така със собственото се дете?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: c4718e05f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   31, аз разбирам че си разочарована, но това какви хора са няма отношение към собствеността. По закон може да правят с нея каквото искат докато са живи.
А вие с тези 150000, които казваш, че сте вложили, можехте да си купите собствено жилище и да не зависите от никого.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 565a684c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   До 33.
Аз свой имот нямам живея под наем. Де да имах една малка част от нещо. Но да въпреки че живея под наем аз го чувствам там където живея като мой дом.
Има разлика.
Ами да ела да живееш при мен. Проблем няма. Стига да не си проблемна.
Ще живееш колкото си искаш. А пък ако си приятна приятелка ще направя всичко възможно да се чувстваш като в свой дом.
Като у дома си тоест добре.
Дори и принципно имотът да е мой. Символичен наем дори да получавам ще искам ти да се чувстваш добре като у дома си.

Пак казвам имот в имота като твой дом.
Тоест всеки би искал да се чувства добре в дома си.
Схващай..
Но ако решиш да продаваш това е вече друго.
БИХ ти казала имотът е мой.. уточнявам имотът.
Но за живеене колкото щеш ти си си в твоят дом.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: c40dc6d12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Авторке, ти си знаеш най-добре какво сте си постллаи. Никоя майка няма да изгони синът си и семейството му и то с малко дете ако не сте осрали и то много.
Та чак и търсиш как насила можеш да вземеш нечий имот.
Да би мирно седяло...

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 37a16bb713
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   До 35
Какъв подарък бе госпожо. Жената къде е написала, че “иска да й подарят дома”? Къде го прочетохте това? Явно много не разбиране като четете, защото се заяждате без основание и наблягате на неща които всъщност не са писани. Жената със съпруга си са дали не малко сума пари, еми нормално да си търсят своето! Вие като отидете в магазина за хляб го плащате и после си го търсите нали така? Или само го плащате и го оставяте там? Друг е въпроса вече, защо са направили тази стъпка. Но аз като дете на родители, които ги гледах до последно, по болници, лекари пазарих им и им готвех (а живеехме на 30км) едни от други. А брат ми живееше на 5 мин пеша от тях и не ги последна със снаха ни. Ама оставиха всичко на тях. Не съм алчен човек, господ вижда всичко, и аз сама с моя съпруг успяхме да си позволим да осигурим и на двете ни деца по-равно без да са делене. Защото знам колко боли от това да си деленото дете.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: e9036a5f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   До 40 Следователно щом някой е изгонен е бил проблемен за собственика!
Доста неща са станали диста думи са били изречени, дали от авторката или от мъжа й за да бъдат изгонени от майка си.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 0367285258
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Поредната снаха, която е решила, че имота на свекървата е неин. Ами не, не е, и няма изгледи да стане. Можело е просто да останат да живеят в къщата, щом са направили ремонт, поне да се ползват от ремонта. Но не, снахата иска да отнеме имота със съд. Според мен, с право са ги изгонили!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker