Не знам как да се справя с брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124104)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14647)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не знам как да се справя с брат ми
преди: 3 месеца, 4 часа, прочетена 577 пъти
Здравейте на всички.
Пиша тая тема, защото имам един казус, с който не знам как да постъпя и се чувствам доста безпомощно, а искам да реша проблема.
Става въпрос за брат ми, който е 10 години по-голям от мен. В началото на 2020-та се преместихме заедно на квартира в София, като идеята беше аз да уча в университет а той да си работи от вкъщи, понеже е в IT сферата.
Още от самото начало видях много ядове от съжителстването ми с него. Брат ми е страшно разхвърлян и не чисти, поради което имахме много разправии. Особено много ме дразнеше това как извърта нещата така, че аз да съм кривия, а не той. Тарикаства по тънката.
Черешката на тортата дойде тогава, когато го изгониха от работа (той го описва така, че все едно той сам е напуснал) заради честите му закъснения, както и понеже му разкриха някакъв страшен гаф, който е замазвал. В продължение на 5 месеца не работеше, взимаше пари на заем от разни негови приятели и ходеше на фестивали. Натрупа борч от над 5-6 хиляди лева, докато не му свършиха приятелите. Така стигаме до момента, в който аз, работейки на почасова работа и взимайки кирливи пари, го питах за неговата половина от наема, на което той ми каза "не знам как ще платим". Намери отнякъде някой, от който да вземе още пари и така.
Реших да работя в чужбина за една година, за да събера пари, че да мога да си завърша спокойно без да се кърша ту на университет, ту на работа. Изкарах 8 месеца, събрах пари, като през това време реших, че е коректно от моя страна да си плащам наема в БГ. Прибрах се, продължих си ученето, а на брат ми му трябват пари. Дадох му 1к назаем - пари, които вече съм отписал.
Вкъщи заварих мизерия, а брат ми продължаваше неговия си живот по старо му: Става към 11, тъй като е седял до 3-4 сутринта да гледа някакви подкасти, пие кафе и се събужда окончателно 40 минути по-късно. След това започва да бачка до към 6-7 и после или си разцъква на компютъра, или излиза навън. Важно е да допълня, че много ама много пуши, но не само цигари.
С ученето ми нещата потръгнаха и съвсем наскоро завърших. Веднага си хванах работа. Преди година и половина срещнах едно момиче, с което сме заедно и до днес. Преди почти година решихме да заживеем заедно, като тя да дойде на мястото на брат ми.
Тук започват настоящите драми. Брат ми има ключ за апартамента, води си приятелката при нас и стоят вкъщи по около седмица, като това става сравнително често. Къщата смърди на джойнт, оставят си нещата наляво-надясно (чинии, чаши и т. н. ), не чистят, не вкарват пари. Това никак не ни харесва на нас и моята приятелка, затова реших да говоря с брат ми и да му кажа всички тези неща.
Ужким се разбрахме, но промяната беше само за известно време, след което пак всичко по старо му.

След този роман въпроса ми към вас е следния:
Как да постъпим? От една страна ми е брат и затова не искам да стават скандали, затова съм го и търпял, затова съм му и помагал толкова много. Но идва един момент, в който това пречи и на моята приятелка и на нашите отношения като цяло, както и на мен и вече не искам да го търпя.
Смятаме скоро да сменим квартирата с друга, но все пак бих искал да чуя и вашите мнения по въпроса.

Мерси на всички, които изчетоха тая епос.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 17d8ca68ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Отговорът е много лесен - намерете с приятелката си отделна квартира. Това е начин да запазите отношенията си с брат си. Някога дядо ми също е живял на квартира с един от по-големите си братя, докато е учел, но после всеки си е поел самостоятелен път. Поради, което имаха много добри отношения.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 23464c99b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Брат брата не храни... излезте си отделно на квартира и прекрати отношения с него, сложи точка и това е. Той да прави с живота си каквото иска. Но ти недей да си в неговия живот.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: cea57c60ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Единствен полезен ход е смяна на квартирата или смяна на ключа в настоящата, но така ще имате разправии с брат ти.
Затова най-добре да сменяте квартира и кой от къде е.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: a1e11d0f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Брат ти е ужасен. Живее на твой гръб. Не може ти да се нагърбваш с всичко а той да мързелува. Не може да го носиш него на гърба си.
Та това си е направо тормоз.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 6d5a22aacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма брат, няма познат... един ден ще разбереш, че всеки си гледа интереса. Веднага или го изхвърляй или се премествай, но не позволявай да ти влияе на живота негативно.
С какъвто се събереш, такъв ставаш. Брат ти е, ок, но си има граници и това не значи, че трябва да търпиш всичко.
Не се бой дори да си развалите отношенията. Гледай себе си, казвам ти го от личен опит. На никой не му дреме и ако ти не мислиш за себе си, никой няма да го направи.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 91aa16aee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Брат ти живее на твой гръб. Не е редно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: b5239dada4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Иди сега обясни на автора на темата "Единственото дете- асоциален човек" как в семейство с две деца няма егоисти, нетактични и без емпатия и т. н.
Не мога да се начудя свършиха ли се квартирите в София, че толкова години не си се разделял с брат си? Трябваше приятелката ти да не може да търпи това съжителство, за да се променят нещата?

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 3637deb7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какво си седнал да го мислиш, като дори ти си написал решението към края.. Взимаш си друга квартира и там отиваш да живееш с гаджето ти. Брат ти да си гледа работата (буквално и преносно).

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: dfc3a56d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Защо се чувстваш длъжен да се обясняваш и обгрижваш? Нали брат ти живее другаде, смени ключалка или вземи му ключа и това е, това е едно който пожелае да дойде у вас и да си прави каквото иска. Не му давай пари, не му правиш услуга.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 4eabb1ffa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Отивай си самостоятелно на квартира, брат ти да се оправя, с тия заеми и помощи не му правиш услуга, трябва да си "строши гламата" за да влезе отново в релси.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 8dc65c0dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ако смениш патрона ще стане зле. Намерете си друга квартира далеч от настоящата и ако може не му казвай точно къде е, за да не цъфне пред увас с багажите, изгонен от тази, в която живеете в момента. Не го приемай толкова навътре- някои хора просто со използвачи и нямат свян да използват майки, бащи, деца, приятели и т. н. Не му оставяй пари повече, дори започни да си искаш онези хиляда. Не че ще ти ги върне, ами за да демонстрираш, че не си забравил. Хри изнасянето ти дори можеш да му кажеш да ги ползва, за да плати сметките, които си натрупал ;) Хубавото е, че си имаш приятелка и имаш перфектното "извинение" защо бягаш от него. Страшно много хора познавам, чиито братя или сестри са лентяи и пиявици, а родителите им ги натискат да ги търпят, защото "нямало нищо по-хубаво от това да имаш приятел до гроб". Не се поддавай на машинации на родители и роднини ако започнат да ти пилят на главата, че си го оставил да мизерства. В крайна сметка живота е който както си го направи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker