Въпрос за домашните задължения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124199)
 Любов и изневяра (30579)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4772)
 На работното място (3347)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19286)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Въпрос за домашните задължения
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 1385 пъти
Въпросът е един и насочен към мъжете, според които домакинството е женска работа.
В двойка/семейство ако и двамата работят, какво се предполага, че ще прави мъжът докато жената чисти, готви т. н?
Къде е мъжът през това време и какво прави?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: e3009ab49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (64 гласа)

1.   Е, то е ясно къде ще е. На дивана пред телевизора и с бира в ръка, че и ще мрънка на жена си, че още не е готова с вечерята, защото милият той умирал от глад. Мдаа. Определено е много тежко.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: de2d693fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   от човек на близо 60 години - щастливо женен.

Авторке, вече ти отговорих в предишната тема на този въпрос, а ти чак пусна отделна тема за това? !

ОК. Пак ще ти отговоря: Аз през това време работя по свои компютърни проекти(по които работя вечер и в почивните дни), които допринасят и за подобряване на финансовото ни положение...

И пак обяснявам на теб и на всички хора - тук(относно домакинската работа) няма правилно и неправилно, това е както се разберете в семейството!

А по принцип - домакинската работа си е женска работа!

Но виж сега, да обясня нещо друго:

Проблемът на жените, които се оплакват от това, че уж мъжете им не им помагали - всъщност не е в домакинската работа, а в това, че мъжете им не ги обичат и уважават!

Иначе и аз в къщи не готвя, не чистя, не мия чинии, не простирам пране, не гладя, не слагам масата...
Върша само мъжката работа в дома, и пазарувам за храна и изхвърлям боклука.
Но жена ми е много щастлива с мен, защото аз се държа с нея много добре, всекидневно й показвам, че я обичам и ценя, и тя ме обича и уважава, и никога не е правила на проблем и въпрос, че върши повече домакинска работа!
И да не мислите, че аз съм я карал? - НЕ, тя сама си избра и реши да поеме почти всичко по домакинската работа, защото много ме обича и уважава, и й е приятно да ми угажда и да ме глези.

Аз също никога не я карам да прави нещо насила! Примерно да готви. Естествено, че като работи на пълен работен ден - няма време и сили вечер да готви, затова най-често вземаме готова храна от Била, ЦВА и др., или опържва едни яйца за 10 минути... Аз не съм претенциозен. Но се разбираме и имаме пълно единомислие по този и по всички важни въпроси!

И слава на Бога, сме си създали много добро, сговорно, сплотено и задружно семейство и живеем в мир, разбирателство и любов!

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 71dcb428f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   По същата логика, плащат ли по равно? Ако нещо се счупи по колата, жената къде ще е? Ще сменява ли гумата, ако я спукате? Ще сменява ли контакти, ще боядисва ли, ще мъкне ли най-различни тежки неща и т. н.
За протокола, всичко си правя сам, дори "женската" работа. Обаче не харесвам двойните стандарти. Ако е по равно, да е наистина по равно. Ама не по равно, пък и да черпиш, да си кавалер и т. н. тъпотии :)

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 633778507d
гласове:
1 2 3 4 5
  (54 гласа)

4.   Поредната забавна тема.
Сметката не се прави така, както пишеш.
Мъжа работи, жената работи. Колко взима мъжа, колко жената?
Вече съм стигал до такива разговори с бивша жена. Тя искаше да е по равно. Само че аз работейки изкарвам 6-8К, тя с работа изкарва 1300 лева. Аз плащам почивки, глезотии, семейни разходи, тя с нейните си купува дранкулки, маникюри и тн и аз не съм имал нищо против това.
Идеята е че работата ми е такава, че после ти трябва рестарт, за да можеш на другия ден да отидеш и да си свършиш работата и да можеш да си прибереш заплатата.
Та нашата един ден ми каза, че спирала да чисти, щяла да мие само това, което тя е яла.
Аз и казах че няма да е нужно, наех почасово жена комшийка, която вършеше това когато ни няма. Ама дойде време за почивки и харчове и казах, че делим по равно, щото нали сме имали еднакво ангажименти и беше много обидена. От там и тазрива в отношенията ни.
Та на крива ракета и космоса и пречи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 90e3ac0d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

5.   Моят играе на игри през това време. За съжаление повечето не са научени, нямат инициатива. Така им е по- лесно.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 52b8af7b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

6.   Не само ще мрънка за вечерята, а и ще критикува чистенето й, там имало петно, там препаратите бил оставил следи, и пр. и пр. Даже може да й спретнем скандал и да и каже, че тая къща е негова и тя няма право на нищо и да се маха, докато жената му готви вечерята, например.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 695a6f938b
гласове:
1 2 3 4 5
  (45 гласа)

7.   Н 3, никоя жена не си взема мъж за да и сменя гумата.
Не се научихте, няма и да се научите... Ами ще си стоите сами.
Н 4 пък приема жената като "аз ще и платя почивката, пък тя след това ще ми се отплати като ми мие задника".
Бизнес сделка, но не се и сеща, че без него тя ще е доста по-добре финансово ако пожелае.

Н 2, прав си за отношението, някои не си вземат жени защото искат, със съзнателен избор за семейство, с любов и уважение. Искат жени за да обгрижват нуждите им. Консуматорското мислене, а реват като им отговорят жените подобаващо в стил "тогава ще плащаш". А повечето дори и това не могат. И за това има и ще има все повече девствени и на по 40 г, сами мъже.
В една тема мъж н 34 г едва себе си издържа, ама и той иска жена и деца. Сигурно и той има нужда освен от втората заплата и от обслужване у дома.
Убеждавам се, че българките са прави да бягат от тях.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 61c0cd3145
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

8.   В моето семейтво и аз и жена ми работим, обикновено чистим заедно с жена ми в къщи, тя обира праха, аз пускам прахусмукача и тн.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 78ff382adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

9.   Докато жената готви или мие чиниите, мъжът е зад нея, прегръща я нежно, целува я по вратлето и раменете, гали гърдите и бедрата ѝ, а ако тя е от по-умните жени, сама си сваля гащичките, за да може той да я гали и по заветното място. Досега не съм попадал на жена, която да отказва да готви и мие посудата в такъв случай. 100% успеваемост и винаги са доволни и усмихнати. И обратното: когато мъжът мие чиниите, тогава пък на свой ред жената върши палави неща с него. Важно е да има взаимност. Стига да има желание, и двамата ще намерят удовлетворяващо ги решение.

Друг успешен подход е и двамата да се включват в домашните задължения, като не е казано, че винаги ще е една и съща дейност. Може мъжът да реше картофите и лука, например, а жената да сипва подправките, да разбърка всичко в тенджерата и да се погрижи за самата манджа като време на готвене.
Когато поправят водонагревателя, пък, може мъжът да се занимава със силовата част с ключовете по премахването и слагането на маркучите и клапаните, а жената да държи легена, за да се оттича в него капещата от водонагревателя вода през това време.

Не зная къде ги намирате тези диванни глигани, от които се оплаквате много от вас, целулитените кисели жени с груб изказ и мрачен нрав, но не забравяйте, че ВИЕ ЛИЧНО ИЗБИРАТЕ какъв мъж да имате редом до вас! Ако се бяхте насочили към друг тип мъже, които не са въздухари, перковци и отявлени себичници, нямаше да ревете от последиците от собствения си, съзнателен избор. Иска ви се точно такъв помияр, но ако може да е с топлото отношение на добрите мъже, които с лека ръка пренебрегвате. Е, няма такъв филм. Избираш или едното, или другото. Или помияр, или добряк. А както се вижда от честите женски оплаквания, ясно е подир какви мъже търчите и кои други считате за "неставащи" за съпруг. Целите се "нависоко" (всъщност към най-долнопробните простаци, но най-желани от жените като вас), съответно въпросните ваши избраници с голям избор на жени ви възприемат за нисши същества и ви разказват играта.

Като търсиш грижовен мъж, се занимаваш с такъв, който го е грижа за теб. Като търсиш отдаденост, се занимаваш с отдаден на теб мъж. Като търсиш преданост, се занимаваш с предан към теб мъж. Като търсиш уважение, се занимаваш с мъж, който те уважава. Като търсиш доверие, се занимаваш с мъж, който го оправдава. Всичко друго е продънена торба от плоски оправдания, защото не искате да поемате лична отговорност за своите действия и бездействия!

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: d55a0fcb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

10.   Към горните мъжки мнения - е, добре, защо допускате такива отношения? Как така сам ще си оправяш и плащаш разходи по колата; как така заплатата на жената ще ѝ е само за джобни? Жена съм, и аз имам маникюр и купувам дрешки и "дрънкулки", но не го разбирам..

Никога не съм си и помисляла, че ей така ще седна в колата на мъжа ми и ще ми е безплатен превоз, нито ме е срам поне да попитам с какво мога да му помогна по ремонтите, разходите и прочие.

Както и ремонти вкъщи.

И за жената не е добре да е безпомощна по отношение на тези неща, не е до пол.

А за размера на заплатите - нещата се променят с годините, но пак не мога да си представя, че ще си се обгрижвам и обслужвам само себе си, пък мъжът да му мисли за останалото.

Така и за домакинските задължения - да си дойдем на темата. И тук не разбирам как се предполага, че само единият ще се занимава, а другият просто ей така ще се прибере на изчистенкото и ще иска сготвенко. Все едно пада от небето и някой не е положил усилия.

Някой пише горе, че не били научени - това не е оправдание. Никой не се ражда научен, учиш се цял живот на много неща.

Елементарно е - просто питаш какво има за вършене и плащане и действаш. Е, когато ти пука за човека до теб, разбира се.

Какви са тези егоисти и как ги търпите и си ги гледате с години - идея нямам... Докато има жертвоготовни хора, ще виреят и те. Жалко, че не се събират помежду си, да си въртят тези номера едни на други.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: bddcab5de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

11.   До 10 от 4.
Хубави въпроси и размисли. Ако мислиш че съм искал такива отношения, лъжеш се. Според мен лично е от средата, колежки, приятелки и прибавяме в това число приближаващата критическа и нещата си дойдоха на мястото.
Не беше такава с времето стана и колкото повече се опитвах да съм толерантен, толкова по-големи бяха претенциите и. Тип “аз цял живот слугувам” сега ще е друго, сякаш скрита злоба. И това от приятелки и колежки вече развели се, имащи живот по кръчми и почивки и нашата реши че това трябва да е нейното. А пък тя имаща хубаво семейство и всичко за което тези нейни приятелки са мечтали.
След това вече беше друго. Имаше цялото време което искаше, можеше да мие чинии, да не мие, детето без проблем седеше повече време при мен, докато тя се наживее, находи.
И какво стана? Изведнъж се оказа че аз виновникът, вече не би трябвало да съм виновен, ама не точно. Тя гонеща този уникален живот, станала копие на колежките си. Жени с безкрайни претенции, нещастни и кълнящи мъжете. Минали десетки мъже и все нещо не им достига, все те им виновни, пък те заслужавали нещо по-добро. И виждаш че няма какво да се случи и винаги става така, кой за каквото мечтае го получава.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 1e2b3ab481
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   3, и аз всичко си правя сама, вкл. боядисване, шпакловане, монтиране, сглобяване. Мъж, жена все тая е. Ако не те мързи особено.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 44673ca3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Хубаво, че го правиш сама, номер 14, ама колко други го правят сами? Мисля, че го правят "сами" и търсят някой приятел да помогне малко :)
В което няма лошо, лошото е, че накрая изводът за тях е "всичко сама постигнах" :D
Номер 7, аз съм във връзка над 15 години, имам дете на почти 10. Доста по-дребни проблеми, особени характери сме, без изневери и тъпотии(надявам се и от двете страни, но за едната съм сигурен:)) Ти във връзка ли си и ако да от колко време, имаш ли деца? Да не излезе, че друг си стои сам.
Иначе съм забелязал, че трябва да има няква тънка граница. Тоест, аз поемам и това и това и това като ангажимент, нещо особено, което тя смята за важно, пък жена ми няма желание особено да поема неща, които аз смятам за важни. И ако много прекали, отивам и директно ѝ го казвам в очите. Честно ти казвам, никак не ѝ е приятно, както казват хората "газ пикае", яко злоба :D Обаче не ме интересува, ако иска да ме напусне, това си е нейно решение. Аз няма ако не друго, поне да не съм бил болезнено откровен с нея, да си знае кое не е окей. Е, естествено думата извинявай не я знае, нито най-вероятно осмисля 1/2 неща, които ѝ казвам от моя гледна точка, но поне съм ги казал. Върша си всички свои неща, нито ми готви, нито ме пере, нито я натискам вече да ми "пуска", само като тя иска. Нито плаща сметките вкъщи, освен някой път да купи нещо за ядене, но пък е поела поечето за детето. Но в крайна сметка искам да кажа, че тя не може да ме държи с тия неща, с които повечето постоянно се оплакват. "Ама аз съм му слугиня", ама "само ходя по него" и разните подобни. Изчиствам си, мия си чинии, абе всичко общо в дома. Няма как да ме изманипулира с тия неща ако си реши. И да си призная, за някои може да съм чехльо, и нека съм де, обаче чувствам една невероятна свобода от това, откакто сам всичко си правя. Няма кой да дойде и копче да ми каже. Ям по-здравословно, каквото си харесам, дрехите ми са винаги изпрани, не някой да ги е забравил или замотал. И о, чудо, справям се :D
Но да кажем изкарвам средна заплата около 2, 5 и се натоварвам, но не чак прекалено. Ако работех за 5к нагоре, примерно, и нямах времето, ѝ бих ѝ оставил тази работа, поне по-голямата част, че ѝ бих изисквал от нея. За сметка на това освен, че плащам всичко, бих я и водил повече насам-натам ако иска, някакви такива неща, които ѝ харесват и иска, бих се погрижил(макар че не е много претенциозна за такива неща). Е, ако не иска, ѝ казвам, че това е, и както си прецени.
Та така...

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 01974507a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Престанете с глупостите бе! Жената можела това, онова, и тя била можеща колкото мъжа. Нищо като хората не може да направи жената защото е физически много по-слаба от мъжа и е с 140 гр. средно по-малко мозък от него, което означава че е и по-малко умна. Само че днес заразена с феминизъм сама си е повярвала, че е равна на мъжа, защото законът я е защитавал от мъжко насилие и можела безнаказано да се гаври с мъжкия облик. Мъжът вече не можел да я бие, когато му "падне пердето" заради женска наглост, за това вместо да я бие направо я праща в отвъдното, вижте статистиката за жените предали Богу дух! Тази мръсотия с женското равенство с мъжете ограбва мъжкия труд, а жените паратизират на гърба на мъжете. Получават пари които не заслужават, и по този начин искат да направят мъжете зависими от тях. Ето това е проблемът на 21 век с еманципацията на жените. Иначе мястото на жените е в кухнята зад печката. Не че мъжът не може да свърши домакинската работа, може и то по-добре от жената. Фактите говорят красноречиво, най-добрите готвачи по света са мъже. Тук въпросът е друг!!! Мъжът е господар у дома, а жената стои по-ниско от него в семейната йерархия и за това домакинската работа е нейно задължение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker