Родител психопат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124199)
 Любов и изневяра (30579)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4772)
 На работното място (3348)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родител психопат
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 510 пъти
В разговорната реч психопат обикновено се възприема като синоним на психично болен човек, често се асоциира с брутални престъпници, в литературата много известен персонаж на психопат е Кейт в романа На изток от рая, а в киното персонажа на Джак Никълсън в Сиянието. Всичко това е много далеч от реалността. Наличието на такъв човек близък роднина, в моя случай родител, е супер тежко изпитание за психиката, защото тези хора нямат емпатия, нямат чувство за жал, чувство за вина и чувство за състрадание, те никога не са виновни за нищо. Всичко това води до огромна вътрешна борба-от една страна-постоянно те обижда, клевети, интриганства на твой гръб и от друга страна етичното чувство, че е родител и не можеш да затвориш страницата, както и че е болен(не е виновен за състоянието си). Най-класическият инструмент, който те владеят е патологичната лъжа-не им мигва окото да те гледат в очите и да ти казват най-гнусната лъжа. В най-лошите си моменти е като обладаните от демони в екзорстичните филми- с изкривено лице да ти крещи в лицето да умреш. Честно казано направо ми се повдига от лъжите-един пример говори на цялото семейство, че си казал, че е курвар, а ти никога не си казвал подобно нещо. Започнах да развивам страхова невроза, въпреки че нямаме контакт вече ми се привижда постоянно. Може би и на семейно ниво постоянното сервилно отношение не помага, ами той си е такъв, ние сме семейство, малко послъгва. На пръв поглед те са хора, в моя случай много образован, на висока позиция, реално те не са хора, защото нямат нито едно човешко чувство. Обикновено хората отстрани казват заведете го на лекар-напълно невъзможно е, защото смята, че другите са луди, че не го разбират и тн, освен това психопатията не се лекува, тя не е психично заболяване. Не помага и други членове на семейството да говорят-пак се минава в кръга от лъжи.. Темата стана много дълга, не искам да бъда възприеман като жертва, написах го по 2 причини, първата е, че ми олеква, втората е други хора с подобни случай да знаят, че не са единствени, най-вероятно е пълно с психопати край нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 86cb9f85dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Съжалявам. Не ти е лесно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 8f73859e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз съм психопат.
Всичките ми приятели, бивши близки, родители учители и бивши се оказаха психопати, социопати и нарциси. Пропуснах колеги.
Сега животът ми е съсипан.
Съчувствам ти. Всичко ще се оправи. Повярвай.
Просто след 18 бягай от вкъщи.

Не само на Изток от Рая. Достоевски, Толстой, описват отлично такива хора.

Щом мен, психопатката, ме подлудииха, не искам да мисля за друг, който е с нормална психиката. Сега съм без работа, кариера, дом, всички ме подминават, и за капак, мен не изкараха черната, подиграват ме и ме осмиват дори във филми. Останалите излязоха чисти и невинни. Развих психоза и само вярата в Бог ме спаси.

Бог и никой друг не може да ти помогне.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 0a9d67be7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Познавам един такъв подобен случай, майка на малко дете. И върти на пръста си мъжа и майка си, в повечето случаи лъжи. Гледа си кефа и хобитата и уж това бебе много я вълнува, но на практика е егоист. Не изчака 4 месеца от раждането да иска мъжа й да отделя средства за нейните хобита, в същото време го обижда и унижава, роднините му тя не дава да припарят до детето. Не ми се мисли това бебе като порасне на какво ще го научи, като прибавим, че му дъни силна музика, няма и месеци стаж даже. Манипулира и контролира хората около себе си с това, че като я видят колко е дребна, малка и всеки ще каже, че е едно мило същество, а това е човек, който няма грам емпатия нито към бебето, нито към мъжа си, към никой. Интересува се само от себе си. Един психопат първото характеризира се с липса на всякаква емпатия, никога такъв човек не би отишъл да се лекува. И докато социопат в престъпленията лесно може да бъде хванат, поради разсеяността и предвидливостта си, при психопатите е по-трудно. Те могат да мислят 10 стъпки напред, главно за своя лична изгода и да са особено прикрити.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 5605d23427
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Имах кратка връзка с психопат, направо не ми се говори как се чувствах от момента, когато фазата на любовното му бомбардиране утихна, и започна да си личи колко много лъже и да прави драми, които сътворяваше от нищото. Имах чувството, че се хранеше от това. Намерих сили и прогледнах за каква болна игра ставаше въпрос и не се изкуших повече да му се връзвам на манипулациите. Патологично лъжец беше, зависим от алкохола и озлобен срещу целия свят. Вечно някой му беше виновен, арогантен, плюеше хората за неща, които всъщност се отнасяха за него. Съжалявам, че не съм имала представа за знаците, по които може човек да усети кой има някакво личностно разстройство, за да се хредпазя от всичко това, което си причиних на психиката. Покрай злополучният опит с него, започнах да търся обяснение на нещата и цялата тази неадекватност и четейки за характеристиките на такъв тип хора, прогледнах за какво е ставало въпрос. А ако е роднина, като в случая на автора, не ми се мисли, там измъкването е още по-сложно. Но колкото и да е трудно трябва да прекъснеш контакт завинаги, такива хора не се оправят, най-много и теб да те побъркат. Животът и здравето са ти по-ценни, така че режи до кокал, иначе ще си във вечен ад. Такива стават с годините само по-зле.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 6222b19f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Психопатията си е психично заболяване. Ако някой не иска да се лекува може вие като роднини да подадете сигнал до съответната институция - социални примерно, да обясните, че човека не е добре и е проблемен и има нужда от лечение и може да го вкарат в някоя клинка не много по негово желание.
Другото е освен психопат е и токсичен, какво като ти е родител - да те съсипва, да те мачка ли? Няма нужда... Ако е бил такъв когато се е оженил за майка ти и са създали семейство и тя има голяма вина, ако в последствие го е развил няма какво да се направи. Дистанцираш се ако не му трябва непосредствена помощ за да живее и това е, ти си живей живота - един е и минава много бързо, не можеш да се превръщаш в кошче за душевните му отпадъци и терзания и боксова круша да те тормози, обижда, унижава, вдига кръвното.
Ако беше нормален човек инвалид, стар, болен - да ок, в случая си има специализирани заведения за душевно болни хора и може би е добре да се свържете с такова.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 2f1c274f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Н 5, психопатията не е заболяване, а личностово разстройство, и не се лекува. Такъв се раждаш, такъв умираш.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 2273b19bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Имах огромното нещастие да познавам такъв, а мислех, че се срещат само в романите и специализираната литература. Абсолютно безскупулен, изключително агресивен, емоционално примитивен (но фокусиран върху любовта, която според мен никога не беше изпитвал, освен колосалната любов към себе си), умен, но манипулативен и подъл, изтъкан от всякакви по тип комплекси, с основни поведенчески прийоми заплахи, изнудване, всякакъв тип шантаж. С тотално неадекватни възприятия за света и самия себе си, постоянно живеещ в крайно патологични сценарии, в които увлече и много други хора поради простичния факт, че има пет лева и малко власт, а хората все пак лесно се изкушават от шума на парите. Съсипа ужасно много съдби с тоталната си липса на граници, защото според мен той не разбира изобщо разликата между света на собствените си желания и обективната реалност, в която все пак са включени и други хора с техните собствени желания и избори.

Разбира се, кармата също беше жестока и го удари, както удря всички с този профил. Без да влизаме в излишни "диагнози", съветът ми е: бягай, ако можеш, и бягай бързо. Такива хора наистина не се променят: те нямат абсолютно никакво усещане за другите, тяхното единствено желание е по възможност всички да се движат в техния коловоз. Откъдето и да минат, създават изпочупени хора - физически, психически, морално, изобщо имат характер на социално бедствие и според мен е необходимо по възможност да бъдат ограничавани от каквито и да било ресурси за оказване на влияние над другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker