Проблем ли е че съм пийнал повече на семеен рожден ден? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем ли е че съм пийнал повече на семеен рожден ден?
преди: 1 месец, 13 дни, прочетена 1069 пъти
Бяхме на рожден ден на един роднина лято, почивка, настроение и аз прекалих с алкохола и се напих! Не съм засегнал никой по никакъв начин, просто ми се развърза езика и почнах да говоря повече и по презъзбудено, абе да кажем че ми личеше ясно, че съм почерпен но дотам. И другите мъже бяха пияни, но просто си мълчаха, докато аз станах да кажем център на внимание и едва ли не съм се изложил! Да кажа само, че на другия ден ми нямаше нищо и бях на крак цял ден без проблем. Днес една моя роднина насаме ми каза цитирам - Ще те помоля повече като се съберем да не се напиваш така, че ми става неприятно! И сега съм в шок какво толкова е станало освен че всички са видяли че съм пиян на рожден ден през лятото! Те са малко как да кажа от доброто утро и пазят безупречно поведение докато аз обичам да се веселя когато съм на банкет! Според вас имам ли вина или тя се вживява. Не помня всичко което съм говорил но не съм засегнал никой на масата просто бях пиян и една идея по лигав. Та даже спомена, че занапред може да не ме канят ако пак се почерпя така. Какво мислите не е ли нормално човек да се почерпи на банкет? А и последно да кажа, че всички смесихме няколко вида алкохол! Иначе никога нямаше да се напия така все пак не пия от вчера и имам доооста тренинг!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: b892d5320c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   И аз ги имам същите роднини. Винаги ще ти сложат поне 3 вида алкохол на масата, един от които задължително ще е водка. Точно един летен рожден ден ми напомняш. Обаче ако някой си позволи да се напие пред тях и да говори глупости, олеле! За тях може, но ако някой друг го направи, вечно ще му говорят зад гърба каква отрепка е. Пий си с хора, които те уважават. С тези не се занимавай и си пази и жената и децата от тях.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 99931f9cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Виж сега, един сериозен и отговорен мъж не трябва да допуска да се напие и да се лигави!

Можеш да пийнеш малко, за настроение и веселост, примерно 1-2 бири, но не и да прекаляваш!

Много е важно човек да има МЯРКА!

Затова съветът ми е винаги да спазваш мярка, не само за алкохола а въобще в живота!

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 5348984592
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не понасям пияни хора. Естествено че е проблем. На теб много ли ще ти е приятно на рождения ти ден някой да се напие, да почне да дрънка глупости и да залита. От пиян човек всичко се очаква. В един момент може да избухнеш и да налетиш на бой. Както има една поговорка "С луд човек можеш да се разбереш, с пиян не. ' Не съм противник на алкохола, но да е в разумни граници. Мразя хора, които нямат мярка. После все другите трябва да им берат дерта да не паднат да се пребият. Но пиянките никога не разбират. Така и ти не си разбрал защо са ти направили забележка

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: fba1a1aa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Пак роднината ти е бил/а доста тактичен. При мен нямаш никакъв шанс да бъдеш поканен отново. Дори мисленето ти е на пиянде, обясняваш как ТИ си бил добре на другият ден, а не как си превзел рожденият ден на друг човек и си го съсипа с пиянски те си изцепки и "център на внимание".

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 5cf63f6013
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Като си пиян, не можеш да разчиташ на собствените си спомени.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: fba1a1aa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Н 1, сложили са ти да се почерпиш, не да се осереш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: e4af243799
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   А защо трябва да се усвиниш. Пийте една чаша, дръж се прилично. Отвратително, вредно, просташко. Живея в чужбина и тук ракията я сервират в едни мини чашки, бай Ганьо почва от 100 гр. Бяхме на едно гости и мъжът ми се напи, отвратително, неэсе бил усетил, онзи навиване във водни чаши. Естествено, се скарахве. Да си ходи сам, простотия страшна, било приятно. Не, не е. Какъв е този манталитет, абе седни, харти, при една чаша и си тръгни. Не понасям заради такива като теб български гости, ядете, алкохол, до сред нощ отвратително.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 77a6d95b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Разбира се, че е проблем да се натряска някой и да започне да ръси простотии, които всички са длъжни да слушат. Ако за теб да се веселиш означава да се напиеш, наистина по-добре не ходи, поне хората да празнуват на спокойствие.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 21da60e8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   еее, голяма работа. Всички сме хора и се забавляваме. Явно обичат да се правят на голяма работа, че да ти го сервират по тоя начин. Можеше да се пошегуват по-нормално просто и да ти кажат, че следващия път ще си само на безалкохолна бира.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 5f2cbfc7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Гледай си живата да ти е приятен, случва се за пийне човек, за настроение, в това има чар.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 6dd28c98e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   " Не помня всичко което съм говорил но не съм засегнал никой на масата просто бях пиян и една идея по лигав. " - Не помниш, а знаеш, че не си обидил никого!? Пиянството не оправдава поведението, а лигавият си е противен на всички! По добре не пий, щом не ти понася!

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 0be646767e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   Брат аз ако съм на теб ще се цъкна до толкова, че да съм адекватен, но в очите на другите да изглеждам, че съм пиян. И ще ги почна. Ще им кажа в очите какво мисля за всеки един от тях. После ще буйствам, след това ще се успокоя. Ще кажа на домакинята, че винаги съм искам да я шибам. И на други жени ще кажа същото. Ще ги засипвам с комплименти, които отдавна не са чували от мъжете си. Поне да знам, защо другия път няма да ме поканят.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: fba1a1aa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   12 и ще си изядеш боя с кеф, нали :)))

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: b3100b8ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От номер 1:

12, еваларката, човек! И моите роднини това заслужават, но не ми достигат актьорски способности да го направя. Имам приятел, който го може и го прави, и му се кефя на макс. Трябва някой път да го запиша и да си го пускам, когато ми е тъжно.

И аз те го разбирам тоя (не знам от коя държава) манталитет да купуваш постоянно най-различни алкохоли; да караш всички да пробват от всеки алкохол, включително малолетните, болните и бременните; да им доливаш чашите и да ги питаш какво не им харесва, ако не пият. И накрая, ако някой е говорил глупости, ти цял живот да му говориш зад гърба каква отрепка е. Или друг сценарий: да си гост на чужд рожден ден, домакинът да се напие и ти пак цял живот да говориш зад гърба му каква отрепка е.

Аз, може би защото съм младо момиче, в извънредно редки случаи съм купувала алкохол за други хора и никога не съм викала “който не пие на екс, да не види секс” или нещо подобно. Ако някой се осере, защото аз съм го почерпила, си нося последствията.

Една приятелка щеше да ме бие, защото разбра, че имам много литри ракия вкъщи, а не искам да ѝ я дам цялата да си я занесе у тях. Досега това е единственият случай, в който съм си прекъснала контактите с пиянде.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Първо аз не те съдя. Да, признавам в такава ситуация това не е приятно за никого. Да, не е редно да се напиваш.
Но ситуацията е такава, че предразполага отпускане. Имало е алкохол, може би два три алкохола. И какво се получава. Пийваш две три глътки няколко глътки си пийваш за настроение. Но постепенно се отпускаш и се унасяш прекаляваш. На летен рожден ден си. Нормално е донякъде.
Все пак е рожден ден как да кажа не е служебен обяд така да го кажа..
Ситуацията е такава наистина то ако на рожден ден не се напиеш то кога в градския транспорт ли може.

Но това се оказва проблем за другите хора. За домакините. Дори и ти сам съзнаваш, че не е редно защото се превръща в проблем за домакините. Те не могат да си изкарат приятно. Притесняваш ги.
За мен е по-добре така да ти кажат по-тактичен начин, че не желаят това да се случва друг път. И че следващият път ако продължаваш така няма да бъдеш поканен.
За тях е проблем но за други хора пък може и да не е проблем.
Ако обичат шумните компании.
За мои роднини пък дори и да се напиеш и сбиеш няма да е проблем. Така са днес се карат бият утре се сдобряват.

То това даже е весело изкарване в моите очи. Била съм свидетел на ужасни побоища на пияни хора, шофьори виждала съм много по-ужасни неща така че нищо не си направил.

Нищо кой знае какво не е станало. Не се стигнало до сбиване няма проблем просто всичко е о. к.
Тоест неприятно е, не е редно но не е нещо непоправимо.
Може и да са се уплашили хората. Че ще им посегнеш. Ти не си агресивен но те не знаят какъв си.


А и какво да си канят гостите тогава на безалкохолно парти.
На което се сервират а детски безалкохолни. Не искат ли и детски песнички да има.
Направо мляко като за детето.
Сервират три вида алкохол пък после се чудят. Те не могат да знаят алкохола на някой как ще избие.

Аз на твое място щях да им кажа следващия път като решат да ме канят да ми купят безалкохолна напитка.

Хайде да не те съдят прекалено строго някои. Безгрешни хора няма.
Всеки греши понякога я с алкохол я с цигари и специални цигари я с нещо друго.

По-важното е дали си си взел поуката за друг път.
Аз мисля, че си я взел.
Независимо къде си не се отпускай прекалено много. Пий с мярка.
Защото да не изпадаш в такава ситуация.




Имам само един въпрос човек. И друг път ли пиеш така и се отпускаш така за първи път.

Да ти бяха направили кафе за да си изтрезнееш след като е такъв проблем за тях.
Как ти казвам била съм свидетел на ужасни неща несравними с това, което си направил.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Бил си на роднина все пак. Е нищо кой знае какво не е станало.
Не е редно но.
Ти ако знаеш/ знаете моите роднини как са се напивали и какво са правили бедна ти е фантазията. Направо.
Никой не би казал на някой дори да е мъртвопиян да не ходи следващия път ако ще се напие като куче

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Ей много си готина мацка номер 1.
И аз се кефя на номер 12. Много е яко да си запишеш видео.
Моите роднини никога не биха направили проблем ако ще и направо мъртвопиян да стане някой.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 75cbe3dafb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Грозно е, дори и да не налиташ на бой, да не псуваш и да не трошиш. Щом роднината ти е направила забележка и даже смята да не те кани, значи си се изложил. Вместо да пишеш теми и да й отвръщаш, приеми забележката и не се излагай повече така. Тия оправдания, че е летен рожден ден и е имало няколко вида алкохол не те оправдават, че имаш глава на раменете, а не си я използвал. Ако си бил приятен и забавен както се възприемаш, нямаше да ти правят забележка.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Да грозно е но всеки греши. Не е редно но не е и станало нещо непоправимо. Даже това е думата, която най-точно го описва. Много.
Но аз мисля, че има оправдание. Ситуацията наистина е била такава, че предразполага малко отпускане. Бил е летен рожден ден. Така че.

Да сервират на гостите си тогава безалкохолни напитки или коктейли. Или мед с мляко направо като за детето. Алкохол няма. Забранен е.
Или да канят заклети трезвеници тогава. Мислят се за безгрешни хора.

Сигурна съм обаче че авторът си е взел поука и със сигурност друг път няма да постъпи така. Ще се контролира повече.
Но веднъж се е случило. Нищо кой знае какво не се е случило.
Веднъж завинаги се живее все пак е.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 8231b8e22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Щом ти казват тези думи, значи пиянството ти не е било просто весело поведение, а неприятно и отвратително. Напивай се, само когато си сам у дома.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Сигурна съм обаче че авторът си е взел поука от това, което е направил.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: ce89353034
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Човек е нормално да се почерпи, но и да се налива като прасе и да преминава граници. В твоите очи може просто да си бил, , превъздбуден, , , но в техните да си преминал граници, и да си засегнал някого. Ако все пак искаш да тв канят, ще трябва да се държиш както те искат, ако искаш да се държиш както ти искаш, няма да тв канят и точка. Всеки човек има различен праг на търпимост.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 671dbc51dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   От 1, 14:

Дотук само 2 момичета питаме и отговор не получаваме защо черпите точно с алкохол, като не искате пиянски приказки. Ами черпете и с наркотици и после обяснявайте, че ви е страх от наркомани. Само за интриги живеете.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 77a6d95b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   26, защото е прието на рожден ден на възрастен човек да се пие алкохол, не боза. Това обаче не означава, че трябва да се освиниш и олееш. Щом авторът не си знае мярката, или да не пие, или да не ходи (те явно и няма да го канят). Ако беше просто развеселен и забавен, хората нямаше да реагират така.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 849f9a8d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   26, не са преценили хората че сте пиендета без задръжки.
Сложили на масата няколко вида алкохол за да се почерпи всеки с каквото му харесва.
Не да се напие е да се осере!
Затова и после не ви канят.
Аз например не пия алкохол. За някой празник мога да сложа ако реша и 20 вида алкохол на масата, но не значи това, че ще позволя пиянски изцепки и въобще пиян човек. Не е за да се освиниш ти.
Такива "без 1 мога, само с 1 не" - нямат място сред нормалните, здрави хора също като наркомнаите.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Тогава да канят гостите си на безалкохолни напитки или мляко като за детето.
Сервират три вида алкохол пък после олеле.
Нормално е госта да се почерпи с каквото иска.
Много са негостоприемни някои хора.
Както всеки има различен праг на търпимост така и всеки има различна чувствителност към алкохола..
Знаят ли те как ще понесе на някой човек алкохола.
Човек ако на рожден ден не се отпусне то кога. Или на кръчма.
Ситуацията е била такава предразполага отпускане.
Къде в градския транспорт ли трябва да се напият.
Или на някое строго забранено или официално място.
Омръзна ми да пиша едно и също.
СИТУАЦИЯТА ПРЕДРАЗПОЛАГА ОТПУСКАНЕ.

Вие пък качили сте безгрешни. Светици.
Сгрешил е авторът. Но нищо непоправимо не се е случило.
По-важното е дали си е взел поука. Колко пъти да го пиша
БЕЗГРЕШНИ ХОРА НЯМА.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   А и четете всички хора са смесили няколко вида алкохол.
Не е само авторът.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 77a6d95b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   30, но явно само авторът не си знае мярката и е прекалил. Вместо да му търсите извинения и да събирате от 9 дола вода, си дайте сметка как изглеждате в очите на околните като се напиете и престанете да го правите.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 849f9a8d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   29 "СИТУАЦИЯТА ПРЕДРАЗПОЛАГА Отпускане"
И задължително като се "от пуснеш" това значи, че трябва да се напиеш до без контрол на поведението си? Да развали настроението на всички останали с изцепки те си? Да станеш крайно противен, фъфлещ, залитащ "център на внимание" щот' иначе никой не забелязва, че си жив, пък атак си представяш даже, че си "велик" - типичното пиянде.
Отвратителна напаст, затова не сте желани около нормални, здрави хора. А по интересното е, че самите пияндурници не искате други пияндруници в/около живота ви.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 9869949774
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Аз не пия.
Но какво станалото станало. Времето назад не може да се върне назад.
Сгрешил е.
БЕЗГРЕШНИ ХОРА НЯМА.
Какво да правим..
По-важното е дали човекът, който се е напил в случая автора си е взел поука.
Вие качили сте светици направо..
Вие не грешите.
Четете Преди да пишете той има тренинг но точно от смесването на алкохола се е случило така.
Дано си е взел поука.
Да грозно е спрямо другите хора но какво да направим.
Само строги съдници има тук.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 0b65732300
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Съпругът ми не пие, но на сбирки винаги прекалява с алкохола и това ме дразни, въпреки че става душата на компанията и всички се забавляват, но, за съжаление, бързо минава на следваща фаза и става прекалено бъбрив, обстоятелствен и леко лигав. На следващия ден въобще не помни какво е говорил.
Казала съм му когато сме с негови приятели и роднини да прави каквото иска, но когато сме с мои да си сложи мярка на пиенето... не че ме е послушал.
Който го познава добре, не се впечатлява, но преди време моя леля, с която се събираме веднъж годишно, изкоментирала, че съм се омъжила за пиянде.
Най-безопасно е да се напиеш с приятели, а най-добре да не се напиваш.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: e72901a5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Автора е само да допълня че освен 4 вида алкохол НЯКОЙ ДАВАШЕ НАЗДРАВЕ ПРЕЗ 1 МИНУТА БУКВАЛНО! Бяхме над 10 човека тези хора са по-големи пияници от мен но накрая аз излязох черната овца!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 99931f9cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   до автора след коментарът му 38

Явно не си си направил правилните изводи от темата и коментарите, които между другото в по-голямата си част са добри.

И продължаваш да се самооправдаваш? !

Някой насила ли ти налива в устата?
Някой опря ли ти пистолет в челото, за да те кара да пиеш още и още?

Виж сега - мъдрия човек - ВИЖДА СВОИТЕ ГРЕШКИ и си прави изводи от тях и повече НЕ ГИ ПОВТАРЯ!

Так и ти се научи: да се въздържаш и да знаеш кога да спреш! Тоест - да имаш мярка!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 5348984592
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   След куп обвинения към домакините че сервирали алкохол авторът реши да излъже че всички наливали. Типичната пиянка - все друг е виновен. Ако всички бяха пияници твоето поведение щеше да е нещо нормално за компанията и никой нямаше да забележи че си пиян. Вместо да си признае грешката продължава с оправданията. Имам такъв чичо пияница - съпруг на братовчедката на майка ми. Забранила съм да ги канят когато съм вкъщи. Нито на сватбата си ще ги каня, нито никъде. Пиянките развалят всеки празник. Авторе, ако не спреш да се наливаш като прасе и теб скоро ще те игнорират от семейните сбирки. Научи се да имаш мярка. Никой не е длъжен да търпи пиянските ти простотии

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 77a6d95b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Авторе, като са давали наздравици през 1 минута, значи ли че трябва да пиеш с всяка наздравица? Просто вдигай чашата, но пий примерно на всяка 5-та или 10-та наздравица.
39 е прав, спри да се оправдаваш и си вземи поука. Никой не ти е виновен - ама бил летен рожден ден (какво значение има?? ), ама то имало няколко вида алкохол (хората са предвидили да има всеки да си избере, не да пиеш от всичко като невидял), ама вдигали наздравици... Както виждаш, хората не са останали доволни от поведението ти, повечето коментари също са в този дух. Ако още не си разбрал, не мога да ти го обясня по-ясно.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: c1a3e559f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Авторе, за да ти направят забележка, значи си прекалил и си се изложил.

Не можеш да се видиш отстрани и особено под влияние на алкохола, затова реагираш с "Е, какво толкова е станало? " А трябва ли да стане нещо?

Това, че имало много наздравици, не значи пий много, напий се, че да не останеш назад и да не те мислят за смотан. Може и само да доближиш чашата до устните.

И това "И другите бяха/направиха.. " винаги ми е било чудно като опрадание.

Пияни хора и пияници всички сме виждали и не е нито приятно за гледане, нито здравословно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker