Въпрос към вярващите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Въпрос към вярващите
преди: 8 дни, 5 мин., прочетена 371 пъти
Здравейте, аз съм една от вас, но в този случай не знам как да постъпя.
Живея в малко населено място и всички се знаем, наскоро един човек започна да петни името на починалия ми дядо и то с неща които не са истина. С дядо ми бяхме много близки и ми е много болно...
За пръв път го чух преди 1-2 месеца, но не реагирах дори думичка не съм казвала, мислех, че ще се наприказва и ще спре, но той продължава и то доста често да бълва лъжи, този човек дори не го Е познавал лично не е и разговарял никога с него защото е бил дете когато дядо ми е починал, разпитах други роднини, никой не знае дядо ми да е навредил по някакъв начин на неговото семейство, нито пък на друг човек дори напротив - бил е много уважаван човек дълго време е заемал главен пост и до ден днешен ме срещат хора дори от околните села и ми говорят как някога много им е помогнал дядо... как да постъпя? Някак си ми е много обидно, че не го защитавам по някакъв начин, а не искам да стигаме до саморазправа и тв. Моля ви дайте съвет?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 дни, 5 часа
hash: 415a97c879
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не знам защо заглавието е "Въпрос към вярващите", защото не прочетох нищо касаещо вярата, но съвета ми е да не обръща внимание на хорските приказки.

 
  ...
преди: 7 дни, 5 часа
hash: ae663dcc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   А защо въпросът е към вярващите, след като случаят (поне от разказаното тук) няма пряка връзка с вярата и църквата?

Ти навярно искаш да попиташ просто как е Богоугодно да се постъпи в случая?

Сега, аз съм вярващ човек, православен християнин, и ще ти отговоря какво бих направил аз:

1. Бих отишъл да поговоря с него - кротко, спокойно, без злоба и омраза, и бих се опитал да се разбера с него и да разбера защо постъпва така? И ако нещо е чул, което е лъжа или клевета - да му обясня истината, и че не е прав, и да престане!

2. Ако нещо те е страх да говориш с тоя човек, ако е някакъв с лоша репутация, бандит, мутра, побойник...

Тогава бих отишъл и обяснил ситуацията на православния свещеник в храма - предполагам имате православна църква?
И, ако той познава този човек - бих го помолил да поговори с него по този въпрос.

Ако свещеникът не го познава, тогава бих се постарал да намеря кмета или някой негов роднина(на човека който обижда дядо ти), който този човек уважава и да говоря с него, за да може той да му повлияе.

3. Ако знаеш със сигурност, че този човек е кръстен православен християнин - можеш да напишеш името му за поменаване в църквата на Светата Литургия - като напишеш на записката - за вразумление!

 
  ...
преди: 7 дни, 4 часа
hash: f29717374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен най -приемливо е да поговориш просто за това, че това, което прави не е редно.
Или може би има нещо, което незнаещ.
Да, дядото ти може би е бил добър човек но знае ли човек какво може да очаква от всеки. Ден.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 1 час
hash: 2c3766e7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Начи, дъртите требе си свършат работа приживе.
И я съм говорил неща кат се ядосам. Не е хубаво да се говори за умрели. Така са казали ората. Това е грешка. Но на он горе не му пука за тея работи. И за Генади. Или си му на убавата страна или не си. Дека после ти вика я това не го помним.
И ако си му на убавата страна он не ти се сърди, обаче ако си му на лошата страна ти се сърди. А тоя един там всъщност и синът му, но от русия вече не плащат.

Сега малко сериозно. Според мен, най доброто нещо е да отминаваш такива коментари, които се правят. Греховете си ги трупат те. Дори да се опитваш да критикуваш, било то и чисто градивно с цел да помогнеш на онзи, който трупа такива грехове е безсмислено, когато отсреща няма кой да те чуе.
Важно е ти да си гледаш собственото духовно състояние и да не позволяваш на такива неща да ти влияят негативно. Защото дори това, което човек интерпретира като лошо във вечността има логика, поради която то се случва и то води към добро.
Виж когато е до семейство или близки приятели, аз лично считам, че трябва тия неща да се казват.
Не знам този пост тенденциозен ли е не, но нямам и интерес да научавам.

 
  ...
преди: 7 дни, 11 мин.
hash: 5ac1895300
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Смирение, смирение и пак смирение. Помоли се за този човек.

 
  ...


...
преди: 6 дни, 20 часа
hash: 7b49aef277
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На кратко – вярвам в доброто и ще пиша на ТИ.
Виж, ти знаеш кой е дядо ти, какъв човек е бил. Също го знаят и околните, за които споменаваш. Живота му в светлина е описан, един не може да го промени. Не и с него. Обаче може с теб. Може теб да очерни влезеш ли в сплетни.
Предлагам ти, като разбирам че си човек с християнски ценности, да ги съхраниш. Нима дядо ти би искал да спориш за него, за нещо отминало? Да доказваш нещо… Струва ми се глупаво. Струва ми се, без да го познавам, че и жив нямаше да се занимава с това. Защо ти да водиш отминали дела, които има Кой да осъжда. Запази душата си и помогни на брата си в молитва, така както те учи учението в което вярваш. Смирено с прошка.
Исус на кръста рече – Прости им. те не знаят какво вършат.
Щом най-великият и безгрешен е можал. То и най-малкият и грешен може да го повтори. Понеже той (най-малкият) има същите потребности – нуждата да му се прости.
И ако наистина вярваш в тези неща, аз нямам нищо против да кажеш… Амин!

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 19 часа
hash: 67e0b0d096
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   От авторката - благодаря на всеки коментирал, всъщност след като споделих тук много ми олекна. И да исках да се съветвам с вас как е редно да постъпя. Ако каже нещо по въпроса пред мен просто ще му кажа 'приятелю, мисля че си в грешка, аз знам това и това' няма да се карам с него, няма да обиждам, дори да се опита да ме провокира, ще му пожелая здраве и всичко добро. Няма да се занимавам повече дори и да продължи да говори
Да дам малко по-ясна представа и от къде съм сигурна, че са лъжи - бил е кмет 30 години последната година е точно годината на промените и както повечето знаят селата малко по малко са започнали да обезлюдява, затваряли са Ткзс защото всеки е искал да си гледа земята, при нас е имало сладкарници, хлебарница, шивашки завод и мн други, а сега само хранителни магазини, този човек говори, как дядо ми за тези години е довел селото до погром, до това хората да избягат от мястото, всичко да затвори и тн. Не мисля че ако не си е вършел работата ще го избират толкова години, а дори и да не е бил той, сега пак нямаше да има нито ткзс, нито другите работи които ги е имало :) бъдете благословени

 
  ...
преди: 5 дни, 2 часа
hash: 9594776e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   30 години са много време за кмет! В селото той е бил Цар! Но си права за разрухата! И да е искал не е можел да съсипи всички страни от Соц. блока. Навсякъде е било зле: от Полша до България. Къде повече, къде по-малко. Ако е бил партиец, може и хора да е убивал! На село всичко е възможно. Много хора са изчезнали 0т 1944 до 1989. Но може и да е бил добър човек, За мъртвите или хубаво или нищо! Другото е грях! Ти бъди щастлива и не обръщай внимание на чужди приказки без доказателства!

 
  ...
преди: 4 дни, 17 часа
hash: f29717374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Може би има нещо, което не знаеш.
Знае ли се.
Така кажи, че е бил кмет на община.

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 16 часа
hash: 7d4c6924df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   8 точния цитат е: за мъртвите или хубаво или нищо, освен истината. Иначе съм съгласна с теб

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker