Справедливи заплати на семействата с деца в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Справедливи заплати на семействата с деца в България
преди: 6 дни, 2 часа, прочетена 853 пъти
Здравейте на всички! Сега гледах дебат за или против вдигането на минималната заплата. В момента тя е 933лв бруто а чисто е малко над 700лв. по думите на " специалистите" минималната заплата не трябва да се вдига. Само като си помисля колко родители работят на минимална заплата или малко над нея. Дали някой се замисля как се издържа семейство с 1 или 2 деца с тези мизерни заплати? Цените в Германия например поне на храната са същите като тези в България. Даже бих казал че доста от тях са по-ниски от нашите на фона на огромната пропаст във заплатите тук и там! И да отбележа друго:
Детските надбавки в Германия са значително по – атрактивни, 250 Евро на месец за всяко дете. Във България какво правим? казваме че заплатите са ниски за това да не правим деца или ако вече сме направили да му мислим нали? Никаква перспектива са семействата на обикновена работа работещите бедни. Да не говоря в колко фирми хората работят с половин персонал отколкото трябва да са. За да се пестят пари за фирмата от заплати. Така хората работят за двама а взимат мизерни заплати. Накрая тези "специалисти" по телевизията казват че българите сме не продуктивни на работните си места! Ето и едно заглавие от една наша телевизия на-скоро:
Скоро няма да имаме достатъчно младо население в България.
Според вас какви трябва да бъдат решенията за стабилни български семейства които да отглеждат децата си спокойно без притеснения. От сорта на сега ще купя лекарствата на детето. Но този месец няма да закусвам на работа за да стигнат парите до другата заплата. Да не говорим че наемите поскъпнаха драстично тръгват от 400-500лв и нагоре. Жилищата станаха по 100-150 хил. Евро! който не е в собствено жилище е нещо страшно. Трябва драстична промяна в България! Влизам днес сайта за обяви за работа. Всички заплати в нашия град са до 1500лв бруто и като махнем данъците и осигуровките остават едни 1200лв чисто.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 дни, 1 час
hash: 8d8dd655ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Всеки сам си носи кръста. Като работник - твоя задача е да отидеш там, където можеш да си продадеш труда на най-добра цена, а това почти винаги е в по-голям град и/или по-развита държава. Повече от 50% от работещите български граждани са в чужбина и голяма част от тях инвестират в имоти/бизнес в България, което вдига цените. Отделен е сивият сектор с неизпраните пари.

Всичко си е в реда на нещата с цените, защото ако не искаш да купиш ти понеже ти е скъпо с мижавата бг заплатка, Хасан и Мехмед си идват с мерцедеса и бмвто от Германия и ще купят. Не защото са по-образовани или можещи, а защото са имали куража да отидат на по-добро място от малкия БГ град.

 
  ...
преди: 6 дни, 1 час
hash: 3a96f0ab62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Според мен трябва да не се правиш на философ с криви сметки. Времето в което мислиш това и анализираш без да правиш нищо, можеш да използваш за втора работа или за курс, който да ти вдигне квалификацията, от там и заплатата.
Никога не мисля по принцип, кой каква заплата е взимал, защо? Защото съм си скъсал гъза от учене и работа без пари, развивайки се в дадена област, с надеждата че ще дойдат дни като днешния, в който взимам достатъчно да не ме бъркат парите, само че това не е станало с тъпи мисли, а с 12-15 часа работа на ден, изгладувана поради факта че не съм от богато семейство.
Пазарът на труда е саморегулиращ се. Ако някой взима 800 лева, значи има твърде много хора, които могат с малко усилия и за малко време да вадят задоволителен резултат на въпросната длъжност. От там е ясно че въпросната длъжност се извършва от предишни необразовани и немотивирани хора, които често търсят оправдания и грешки при другите, вместо при себе си.

 
  ...
преди: 6 дни, 1 час
hash: f94a5c3574
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Ами няма да раждаш деца и да ги обричаш на глад... зор да се възпроизвежда Ганьо... Ще си намериш по-хубава работа или просто няма да е пънеш да раждаш.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 36 мин.
hash: fc2aab6c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Заплатите масово са ниски (с някои изключения при определени професии), цените са високи. Съграсен съм. Виждам, че сравняваш България с Германия. Най-бедната страна в Европейския съюз с една от най-богатите и развити икономики в света! За си отговориш на въпроса за пропастта в заплатите тук и там сравни тези неща:
България има ли развита индустрия като на Германия. Тук произвеждат ли се продукти и услуги с много висока добавена стойност? Например автомобили Мерцедес, BMW, Ауди, Фолксваген. Или електроуреди със световна известност и марка за качество като Бош, Миеле, Керхер? Или пък Айфони, CPU, видеокарти като в САЩ? Има ли роботизирани свръхвисоки технологии тук? Това е тънкият момент, много хора си мислят, че работят много (често наистина така), но се чудят защо печелят малко. Ами в България се произвеждат продукти/стоки/услуги с ниска добавена стойност. Пример: братът на жена ми работи в някакъв цех във Враца. Огъва някакви ламарини и ги заварява като прави движещото се тяло на бариери. Скъсва се от работа, но взима 1500 лв/мес, което за онзи край си е много добре. Мой приятел е инженер, проектира създаването на бордови компютри за BMW в Германия. 10 бона в евро на месец не ги харесва. Та така.

 
  ...
преди: 6 дни, 28 мин.
hash: fb045159ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Плюс това плащаме за всичко по най-високата ставка по ДДС 20%. Отделно, че няма истинско семейно данъчно облагане, а някаква имитация с връщане на еднаква сума за всички. Т. н. помощ за деца (детските) са смешна сума на фона на цените.
Може да се пише още много по темата, за плоския данък, инфлацията и пр.
Най-циничното е, че тези, които са вземали горните решения пак се натискат да ни управляват.

 
  ...


...
преди: 5 дни, 23 часа
hash: 4b0c3503ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Търси решението, а не проблема. Не чакай държавата да мисли за теб. Сменяш работа, града, държавата.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 23 часа
hash: 608709237d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз взимам към 1, 600/1, 800 и пак не ми стигат. С минимална трябва да не влизам в магазина.
Положението е много зле.
Разбирам защо не раждат жените или си търсят стабилен мъж.
Децата изискват и много време и жената е най-добре да работи на непълно работно време.
Тези дето не могат да плащат, да си извършват сами работата.

 
  ...
преди: 5 дни, 22 часа
hash: cc86513ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Сега ще ти обяснят как да си мислил/а навремето и да не правиш деца, като не можеш да се грижиш. Да се "развиваш" до 40 и после евентуално. Ама толкова им е акъла :)
Иначе не е само до заплата, а до това какво се върши за нея. Ние нямаме икономика, и 2000 лева да я направят, като не се произвежда нищо, ще се теглят кредити да покриват тоя масраф, които после няма кой да връща. На никой не му се прави бизнес в тази кочина и в тази държава управляване от мафията. На никой чужденец, де, освен ако не е някъв тотален експлоататор или бай Ганьо бизнесмена. Нормалните компании подминават.

 
  ...
преди: 5 дни, 21 часа
hash: c5a1e3f96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Разбира се, че не са справедливи заплатите. Особено пък за София, тези 933 лв. са смешни. Та, то наемите са станали по 1000 лв.
Голяма драма имаше по новините тези дни, че от другата година, минималната заплата ще е била със сто лв повече. Даже имаше ѝ някакви икономисти по телевизията, дето обясняваха, че заплатата в БГ трябвало даже да бъде 680 лв. Понеже ѝ сега била висока минималната за работодателите... Ето това е България, дъното на Европа. И след 100 години няма да стигнем Германия, Белгия, Франция и другите държави в ЕС!

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 21 часа
hash: 167cd39436
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Огромна част от тия с минимална заплата са в сивия сектор и си взимат добавки в плик. Други са на длъжности като
- лелки в детска градина
- работещите в Български пощи
- работещи в библиотеки
- държавна администрация
Да си чул някои от тях да са излезли да протестират? Да стачкуват? Щом не го правят значи са добре. Недей плака на чужди гробове. Работа има за желаещите.

 
  ...

...
преди: 5 дни, 20 часа
hash: 8773d7332f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Като ти чета "мислите", си поредното доказателство че "Идеокрация" беше документален филм...

1. Осъзнай, че комунизмът приключи. "Справедливост" и "заплата" не могат вече да са част от едно изречение. Заплата ти се определя от две страни - ти като човек който предлагаш услуги, и фирмата която ще те наеме и ще ти плати услугите. Каквото се разберете - това е.

2. Прочети пак 1. Държавата НЕ ТИ ПЛАЩА заплатата. "Специалистите" както се изразяваш, се оптиват да ти обяснят тоя факт. Т. н. минимална заплата е популизъм и е закачена за различни лостове с които политиците могат да манипулират икономиката. В уж капиталистическа система и свободен пазар, държавата няма връзка със заплатата която получаваш. Но погледни се в огледалото и ще разбереш защо се прави...

3. Като в Германия плащат на дете, върви там. Никой не те спира, пак да ти напомня - живееш след 89-та. Границите са отворени. Колко време самите те ще могат да плащат на емигранти и непродуктивни членове на обществото да се репродуцира е интересен въпрос обаче...

"Накрая тези "специалисти" по телевизията казват че българите сме не продуктивни на работните си места! "

Това може да ти го каже всеки ако обективен... Българите имат един девиз, може да си го чувал... - те се правят че ни плащат, ние се правим че работим. Естествено, това не е само тук, но поради историята на тая страна, за нас важи в пълна сила.

"Според вас какви трябва да бъдат решенията за стабилни български семейства които да отглеждат децата си спокойно без притеснения. "

Изглеждай филмът Идеокрация, ще ти даде насоки... Интелигентните хора се стремят да си изградят тези условия защото осъзнават, че е тяхна работа. И някакси все се чувстват несигурни... Тъпите правят децата и после реват към държавата да им предостави парите да си гледат децата. Това е за съжаление реалността, и се вижда много добре когато Американския неолиберализъм я отприщи...

 
  ...
преди: 5 дни, 18 часа
hash: 8c8483de45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Еми, супер е несправедливо, факт. Обаче трябва да се стиска зъби и да се бори. Жената например е бюджетник - само за тази година 60% нагоре.

Аз имам същата професия и образование като нея, но работя в реалния сектор имам малък собствен бизнес. След увеличението при нея, аз изкарвам по-малкото пари. Тя ходи три дни седмично на работа за по три четири часа.

Иначе, за да се оправя мъж в днешно време, трябва да има ценни умения и да е гъвкав. Обаче като имаш две деца и си на 40, вече е трудно да си такъв.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 16 часа
hash: ea30d779ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Къде ги вземат тези 933 не разбирам, аз в последните години не съм чула някой да взема под 2000, дори една продавачка 933 може да ги взема на 4 часа, не на 8. А говоря с всякакви хора. Не се зяждам, интересно ми е.

 
  ...
преди: 5 дни, 11 часа
hash: 8e046c58bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 5 Още по-лоли са разни задници, които са направили някои лев повече и ти казват, колконси тъп, че не ти харесвало.

Понякога, просто желая, да им дам на такива ВСИЧКО, което желаят. Да поема властта в държавата, като са ми я гласували с обешанието, че ше ги освободя - ще го осовободя от всипки данъци, от всякакви правила, няма да има държавно училище - ни задължение за образование, ни брзплатно такова. Ще бъдат премахнати и пе сионните, както и пенсиите. Боници и здравна каса - та това са окови, които пречат! Полиция? Ненужна онатотуция - тези с възможноати, ше си и ат часта такава, тези без - ей, те нямат юного за губене.

 
  ...
преди: 5 дни, 9 часа
hash: 8abef290e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Mисля че всички грешите! Държавата поставя минимален праг на заплащане на труда, хем да изсветлява поне малко сивата икономика, хем да осигури някаква гаранция за оцеляване на най-ниско образованите. Защото се предполага че като нискообразовани, не могат да защитят правата си за заплащане на труда.
Трябва също да осъзнаете, че бъдещите обикновенни работници трябва да растат в бедност в детството си, за да имат въобще желание да работят. Просто няма как в детството си да си живяла в охолство като принцеса с 20-30 лв джобни на ден и след 18г възраст да идеш да работиш за минимална заплата като пощджийка или лелка в детска градина за 33 лв надник, та този факт по скоро ще доведе до самоубийство, от колкото до старание за издигане. А на света са нужни много хора отгледани за нископлатен труд. Няма как вие да си дадете децата в детска градина в която няма лелки! бъдещи лелки се създават в бедни семейства, отглеждат се с картофена супа, леща и попара, а не с пица от глово.
В интерес на истината с две заплати по 1000лв едно бедно семейство с две деца може да живее спокойно, като си готвят евтини манджи. Съвсем не е нужно да наемат добър апартамент за 1000лв, недоумявам как си представяте че семейството на метачката по улиците трябвало да може да си позволи 1000лв наем?

Според мен сбърканото е в младите, не ги научихме как да оцеляват и те си представят живота, такъв какъвто и в Германия не съществува. Българските млади посещават ежедневно заведения, редовно се хранят с храна от заведения. В Мюнхен няма толкова заведения колкото в София и не могат да настигнат и наполовина по доставки нашите доставчици на храна!!! Надали причината е че заплатите в Мюнхен са по високи!

 
  ... горе^

...
преди: 5 дни, 9 часа
hash: 4f0b2a3db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Към номер 11 от Автора: Така ще ти го обясня. В момента работя във голяма международна компания. И ако в нашия филиал трябва да работят 50 човека в момента работим 25. Обявите за работа си стоят в интернет постоянно. Но когато дойде кандидат на интервю му се казва че ще му звъннат допълнително. Е на никой не звънят и умишлено ни държат на половина. Тъй като според главните мениджъри дори и на половина пак се справяме с работата. Което е вярно но никой не ни пита на каква цена!? Всеки ден ни се еб*ва майката буквално докато си свършим задачите за деня. Често се оставя след работно време за да се довърши започнатото въпреки че се заплаща извънредния труд. После ти ще ми цитираш девиза. "е се правят че ни плащат, ние се правим че работим. " Хайде моля ти се писнало ми е от такива заучени фрази! На мен няма кой да ми вземе децата от училище за мен личното време е злато. Тези който нямат деца всеки ден остават даже често карат по 2 смени на веднъж. Те се толерират от ръководителите. Хайде кажи ми ние родителите как хем да работим за двама хем да оставяме след работа (тъй като нямаме колеги) за да довършим задачите си. Хем да си взимаме децата от ясли детски градини и училища на време. И да аз съм интелигентен човек и не рева на държавата да ми дава пари. А да има закони които ни защитават и осигурят спокойствие. Я питай германците защо имат МИНИМАЛНА ставка от 12 евро на час? И не няма да ида в чужбина защото по твоето мислене България трябва да се закрие. Но трябват закони като в развитите европейски държави. Не тука да ме сравняваш с циганите. Защото утре живот и здраве като станеш на 70 години и закъсаш точно моите деца могат да ти помагат да ходиш до тоалетна и да ти бършат г*за! Това е най-голямата инвестиция в една държава! Защото децата са бъдещето те са работната сила която ще поддържа икономиката. И точно поради тази причина ние родителите трябва да бъдем сигурни в отглеждането им. И да получаваме достойно заплащане са трудът си. Защо трябва да се изнасям от града в който живея и да се местя в София или в чужбина? Достатъчно всеки ден гледаме по-новините как в София. Детските градини не достигат. Хората които са се преместили от провинцията за по добра заплата (както даваш пример). Не могат да започнат работа защото децата им не са приети в ясли детски градини или училища. И трябва единият родител да си остане вкъщи за да си гледа детето/децата. И да фирмата ми има филиали във цяла България. За моята позиция в София се дават 2800лв заплата бруто. В наши град аз на същата позиция вземам 1500лв бруто. Как да си отстоявам заплатата? Такива са правилата на фирмата и на който не му изнася да си заминава. Двойния аршин в България от към заплати спъва цялата работа. Защото всички независимо дали сме от София или от Видин плащаме всичко на една и съща цена!

 
  ...
преди: 5 дни, 5 часа
hash: 37f15dc147
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторе, не съм 11, но ще ти отговоря. Светът е голям и спасение дебне отвсякъде, дето се вика. Като не ти харесва работата, си намираш друга. Ако няма в града ти, сменяш града, ако трябва държавата. Никой не те е вързал на тази работа и не казвай, че нямаш алтернатива, защото не е така. Така че не търси справедливост, а решение на проблема си.
Като се замислиш, шефовете нямат стимул да увеличават персонала, щом се справят и с наличния, не е ли така? Ти като наемаш майстори за ремонт, наемаш ли 5 човека, ако 2 могат да свършат работата? Ами не, гледаш да се справиш с минимум средства. Ако никой не се хваща на тази цена, щеш не щеш, ще я увеличиш.

 
  ...
преди: 5 дни, 1 час
hash: f16392b65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Българина е с ниски доходи, но не излиза от магазина и от заведения. Българката не готви, не посреща гости вкъщи, въобще широка работа. Аз живея в чужбина, храна за вкъщи както в България на всеки ъгъл няма, тип топли точки също, въобще да се чудиш що за пазар е българския.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 28 мин.
hash: 8d8dd655ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Към 16/Автора,

Това какво мислиш за правилно и каква е действителността са две различни неща. Пишеш цяла тема за проблема ТИ, ние си отделяме от времето няколко човека да даваме ясен и кратък отговор, а получаваме: “не съм съгласен, то не трябва да е така. Няма да го направя. ”? !?
Ами ок, успех в живота. Стани политик и промени нещата. Ще гласувам за теб само кажи кой номер в бюлетината.

 
  ...
преди: 4 дни, 23 часа
hash: aa67ed69f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Купувай бюджетни неща по лев и нещо, това е решението, свикваш на финансова дисциплина.

 
  ...

...
преди: 4 дни, 19 часа
hash: 7c624d2b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До номер 13 : Тази заплата от 933 лева я има в 80% от територията на България. Щом казваш, че не си забелязала човек, който да я получава, най-вероятно живееш в София или друг голям град. Мой колега от университета, който родом е от областен град в Северозападна България, ми сподели че преди време на интервю за рецепционист в хотел са му предложили 35 лв надница на ден за 12-часова смяна и отделно трябва да бъде и помощник - сервитьор. Работи се 6 дни в седмицата.
Същата минимална заплата са му предлагали и в СОТ фирма за оператор на компютър в офис, пак за 12-часови смени.
Разберете, че големите заплати са само в първите три големи града на България!

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 19 часа
hash: 08d23ec162
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До номер 13:

В добричка и варненска област заплатите са точно такива - 900 - 1500 лв.

 
  ...
преди: 4 дни, 18 часа
hash: dc82a6d223
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Вчера правих интервю с най-гласовития бизнесмен, който предложи замразяване на минималната заплата. Попитах го: колко българи са на минимална заплата? Около поливината работещи на трудов договор. Сам си отговори, че в една нормална държава са 5-7%. Следващ въпрос: Не смятате ли, че това е така заради работодателите и тяхната практика пари в плик. Призна, че има такава практика. Но иначе бизнесът щял да фалира или мине в сивия сектор. Ако исках да се заяждам още, щях да го попитам - що за бизнес е това, който се крепи на минимални заплати и криене на осигуровки? ! Сори, ама това не е нормално. И им е подарена най-ниската данъчна ставка 10%!!! Та това е причината да викат срещу увеличаването на минималната заплата - вадят повече осигуровки на светло. А къде е държавата? Защо 30 г. си затваря очите за тези практики? Слугува на добре охранени бизнесмени и оставя родителите ни на мизерни пенсии бавно да гаснат или да работят като моята майка на 80 г.? Защото като не се събират осигуровки, няма пари за пенсии. А на всички, които плюят, че се оплакваме и защо ще раждаме деца, ще кажа: до 2050 г. България ще слезе под 5 милиона. Това ли трябва да стане с държава на 1300 г. - да изчезне? Язък за Аспарух, и Левски, и Ботев? ! И всичко заради крадливи алчни назначени бизнесмени и политици, креатури на ДС.

 
  ...
преди: 4 дни, 16 часа
hash: 9c29cd6d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До автора: добре сравняваш с Германия, но забравяш, че немеца няма да остава по-дълго, ако не му се заплаща. По тази логика, като започнете всички да си тръгваме навреме, нещата почнат са се сгрумолякват, защото не се вършат на време, фирмата усети, че отива на загуби, ще наеве нови работници. Докато вършите работата и всичко върви по мед, няма да се наемат нови хора. Логично или както казват немците: бебе, което не реве, не е гладно.

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 11 часа
hash: 85eacf2168
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Номер 22 автора е. В моя град в Кауфланд и Била дават 1000лв чисто 200лв ваучери за храна. Обаче работата е убийствена поне в кауфланд. Имам приятрл който работи там каза че на ден прехвърля по 2-3 тона плодове и зеленчуци. И отделно още 4-5 тона стока която подрежда. Каза ми че там също умишлено оерсонала е съкратен и работи в два отдела едновремено. Като се пребере от работа често се случва да заспи на масата от преумора. Тука много разбирачи не всички могат да са началници явно тук са се дъбрали само успешни хора. Които се подиграват на обикновените работници

 
  ...

...
преди: 4 дни, 8 часа
hash: cc86513ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Само да питам, как се оправяш с такава заплата?
Дори само да си готвиш и нищо да не купуваш. Нали деца имат тия хора, поне по едно или две, нали трябва да ядат, нали дрехи трябват, за училище.
Или ядат картофи, ориз, боб и леща, заедно с някакви тестеняци? ! С чисти 7-800 лева как се оправяш, нали и сметки има. Може би ако бях на мястото на тези хора, емигрирах веднага. Не трябва да остане и един човек да работи за тия пари в тая държава. До преди 4 години горе-долу можеше да се оправиш, след това двойно скочиха цените и не са падали много. Ако тогава си вземал 700 чисто, сега 1400 по-скоро ще те оправят и то не за да живееш добре, а да си покриваш разходите(ако нямаш наем). Изобщо, един човек дано не остане да иска да работи за тия пари. Да започнат да си работят сами "работодателите" :) да ги видя колко ще изкарат и каква услуга/продукт ще предлагат. И преди да обясните как те нямали възможност, да кажа, че работодател със стара кола, под наем и така нататък, рядко можеш да видиш. Всичките, които реват, с последен модел телефон, кола, жилища, земи и т. н. Ако нямат как да плащат нормални заплати - да приключват "бизнеса" и да ходят те да работят. Ама май им е изгодно както е в момента :)
Но така е в държавата на Момчето.

 
  ...
преди: 4 дни, 5 часа
hash: 41851c6f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   18 В магазина има хора, нормално. Много хора гладуват и не са по заведенията.
Може и за малко пари да се готви. Аз готвя всеки ден почти.

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 21 часа
hash: dcf486ba0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   До 28 Ако картофи, ориз, боб и леща са неправилни храни, кои са правилните??? Киноа може би? На български киноа се нарича щир и българските градинари го скубят като плевел, не го имат за храна, за богатството на българската земя щирът е прекалено некачествена храна, и кравите не искат да го пасат, ама нали днешното поколение са чуждопоклонници, ядат щир и го величаят.

 
  ...
преди: 3 дни, 11 часа
hash: cce56fe91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   До номер 10 - точно тези професии, които си изброил няма как да укриват доходи и получават толкова, на колкото се осигуряват, което е близо до МРЗ. Според теб дали са доволни от доходите си? А дали има смисъл да протестират? И даже, когато го правят, някой чува ли ги и нещо променя ли се? А голямата част в сивия сектор да не мислиш, че в плик получават огромни суми? Хората работят това, което намерят от безизходица, защото в края на месеца трябва да плащат сметки. Коментарите масово потвърждават приказката, че ситият на гладния не вярва. Разсипахме си икономиката по пътя към светлото евроатлантическо бъдеще и сега ходим да робуваме на Запад за някое и друго евро. Иначе всички са големи родолюбци

 
  ...
преди: 2 дни, 21 часа
hash: 9f1383788e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   До 31 не съм 10 но той не е казал че тези професии укриват доходи! Точно за изброените професии нищо че са на минимална заплата хората с големи връзки се уреждат. Причината е че без образование, работиш лека работа, спазват ти се работното време и почивките и почиваш всеки уикенд и всеки наионален празник, пък и болнични признават на конвейр.
Запознах се с бивша лелка в детска градина за 18 години стаж тя е била в болничен общо 5 години и сега не й достигат за пенсия, това означава че всеки месец тя е била в болничен между 7 и 10 работни дни и това е продължило 18 години. Кой нормален работодател би търпял такова нещо?

 
  ... горе^

...
преди: 1 ден, 6 часа
hash: 63a56c4f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   "Детските надбавки в Германия са значително по – атрактивни, 250 Евро на месец за всяко дете. "
Сигурен/а ли сте в това? В Нидерландия е горе-долу толкова, но на тримесечие!

 
  ...
преди: 18 часа, 47 мин.
hash: c7678219c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   В написаното от автора има много грешни презумпции. Първо, никой не е длъжен да плаща на работника си повече пари, защото има дете. Второ, нискоквалифициран труд няма как да се плаща същото като на човек, който е учил 5-6 г. в университет, после е стажувал, работил и усвоявал практически дадена професия. И, да, ако си на МРЗ, по-добре не прави деца. Гледана съм в такива условия и изплувах не заради, а напук на родителите ми, които направиха много глупави и грешни избори в живота си, но най-вече решиха да не се развиват особено и по никакъв начин не си създадоха условия да печелят повече пари. В студентските ми години работех онлайн дистанционно всякакви фриланс неща, които ме съсипаха, за да мога да ги издържам. В някои дни спях по 2 часа. Пиех между 10 и 15 кафета на ден. Повечето хора в този сайт реват, че няма кой да ги издържа, а аз на 21-22 години издържах себе си и плащах квартира в друг град, изплащах вноските по ипотеката на родителите ми и ги издържах. Ако си бяха направили сметката преди да се родя, изобщо нямаше да имам толкова гадни първи 35 г. от живота ми, докато успея да изплувам и да не ми пречи чак толкова на личните финанси тяхната издръжка. А колкото до това как да не се работи на такава малка заплата - ориентирайте се на пазара на труда - какво се търси, кой труд се продава най-скъпо; след това учете, борете се. Всеки иска да не прави нищо, а да взима 10 000 лв. заплата. Ами, съжалявам, но това няма как да стане. Вместо да ревете по форумите, правете нещо с живота си. И само имайте предвид, че т. нар. колцентрове скоро ще съкратят 90% от персонала, така че не се ориентирайте натам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker