Не мога да свикна с мисълта, че я няма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да свикна с мисълта, че я няма
преди: 3 дни, 17 часа, прочетена 433 пъти
Загубих майка си през май 2023. До първата годишнина си мислех, че се подобрявам и че свиквам. Но от скоро съм в такъв етап, в който ставам с мисълта, за случилото се и лягам със същата мисъл. Понякога крещя от подтисната болка. Онези дни, в които тя си отиде се въртят в главата ми непрекъснато.

Сънувам я почти през вечер. Ту когато беше болна и всички онези страшни гледки, преди да почине, ту здрава и щастлива. И след двата варианта се събуждам безкрайно изтощена. Все едно нещо е изпивало енергията ми през нощта.

Толкова искам отново да бъда прегърната със същата обич, да се почувствам отново в безопасност, дори да видя красотата на света.

Тя ми беше повече от майка, тя ми беше като сестра, приятелка. Съжалявам за емоционалното излияние, но дори тези думи не са достатъчни да опишат каква болка изпитвам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 дни, 5 часа
hash: 06a4edec09
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Бог да я прости!

Авторе/ке, аз също много обичах дядо ми, защото той и баба ми ме отгледаха, Бог да ги прости!

За пръв път на погребението му плаках, но той и чрез смъртта си ми помогна, защото осъзнах суетата на земните неща и достигнах до Бога.

Сега, много важно е следното:

Ако е кръстена православна християнка:

1. Викнали ли сте православен свещеник на погребението й, за да извърши православно опело? Ако не сте, трябва да го направите на годишнината от смъртта й - в случая на втората година през май 2025г.
Също така на годишнините от смъртта й е добре да правите (като викнете православен свещеник и той я прави) Панихида за нея.

2. След това, е най-добре да я пишеш(всяка седмица) за поменаване на Светата Литургия, и не само нея, а и други твои починали близки, на една бланка можеш да напишеш 10 имена. Попитай в православната църква, там(където продават свещи) ще ти обяснят.

3. На Задушниците, които всъщност представляват Панихиди(специални заупокойни Богослужения) за душата на всички починали православни християни, винаги записвай името й за поменаване на сутрешното Богослужение в храма - и присъствай на него. А на гроба може да отидеш по-късно. (или много рано сутринта)

4. Моли се всекидневно и в личната си молитва за нея, и за всички твои близки починали и живи роднини, близки, приятели...

5. Раздавай милостиня(храна, дрехи, и друго от каквото се нуждаят) на бедни хора за нея.

Майка ми също почина скоро, Бог да я прости! Аз също много я обичах, но не тъжа неимоверно за нея, защото:
ние сме вярващи и въцърковени православни християни и аз знам какво се случва с човека след смъртта, и предполагам, че тя е на добро място защото преди смъртта си се изповяда, Причасти се, и й направихме Маслосвет(тоест подготви се напълно), защото след смъртта човек отива или в ада, или в рая.
И аз и брат ми се молим за нея, и подаваме записки за поменаване на Светата Литургия на нея, на баща ми, на дядовците и бабите ми, и на други наши близки починали православни християни.

Така, че щом си я обичал/а толкова много - моли се за нея, пали и свещи, и подавай записки за поменаване! Това е реална и действена помощ, която ние можем да оказваме на нашите починали близки!

Пускай също записки за здраве и Божие благословение и за живи, за себе си и за други свои близки - само че се пишат на отделни бланки!

Това също е много важно!

Хайде със здраве и бъди силен! Това е част от живота! А и човек всъщност не умира, защото е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.

Смъртта представлява отделяне на душата от тялото.

Но трябва да се молим за починалите, защото е много важно къде ще отидат след смъртта си: дали при Бога в Небесното Царство или в ада с демоните.


п. с. Ако не е била кръстена Православна християнка - нямаш право да подаваш записки за поменаване за нея в православния храм!
Тогава остават точки 4 и 5 - те са универсални!

 
  ...
преди: 3 дни, 5 часа
hash: fa2625f652
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Усещам емоциите, искреността ти. Искам да си помогнеш. Кажи честно пред себе си, ако беше обратната ситуация, би ли искала близкия да тъгува непрекъснато за теб. Мисля че всеки добронамерен човек не го иска. Твоя близък ти желае щастието. В случая да продължиш да живееш.

Виж, губил съм близки и някой от тях съвсем не е по естествен път. В онова време не ми е било леко. С годините продължавам да ги сънувам от време на време и за мен е мил дар на природата, да имам тази симулация с тях. Също в житейските ситуации, при които асоциирам някого от тях, понякога се разсмивам на хумора им. Помня, не съм забравил. Но не ми тежи, знам че не биха го искали, както и аз не бих го искал след себе си.

Живота е дар, колкото и да продължи. Има още същества около теб, с които можеш да го споделиш. Но дори и да нямаш, да си на безлюден остров. Ти си имала шанса да познаваш поне един прекрасен човек. И най-хубаво... да те отгледа.

Добротата е жива в теб. Сега живее чрез теб, чрез дара на живота, който си получила.

 
  ...
преди: 3 дни, 3 часа
hash: 2a638857b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Господ да я прости! Съжалявам за загубата ти. Аз бях така с разни роднини преди време. Не беше лесно. В момента пак мога да кажа, че липсват, но е по-леко от преди. Няма начин по който да се превъзмогне. Време трябва.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 21 часа
hash: 1e9afb0c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Чети по въпроса. Майка ти реално е до теб, смъртта се приема по друг начин, вменени са ти неправилни възприятия, което е масово. Пречиш духа й, за е спокоен. Има ли нейни лични вещи, които още не си изхвърлил, дрехи, тоалетни принадлежности, ако още не си изхвърлила направи го, така задържаш енергията й.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker