Разочаровах семейството си и трябна да сложа край на мъката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разочаровах семейството си и трябна да сложа край на мъката
преди: 1 ден, 6 часа, прочетена 548 пъти
Като цяло мога да опиша живота си с една дума провал. Провал във всяко едно отношение.
На 32 години съм, а вече мисля че се изчерпах и съм отчаян и в безизходица.
Започвам оттам, че завърших висше, но не съм работил ден по специалността си. С много малък стаж съм под 3 години, дълго време живеех в самота и отчеждение, страх ме беше от външния свят. Много хора ме мислеха за мързелив и разчитам че мама меси, тате носи, но не е така. Помагах и вкъщи със селското стопанство с което се издържаме. Някакси успях да преодоля стреса и най-накрая си намерих сезонна работа на рецепция - лятото съм на морето, зимата съм в планината, в две различни фирми. Много съм доволен и истински щастлив от работата и колегите. Но това прекъсване между сезоните ме кара да изпадам отново в депресия и отчаяние. Намирането на постоянна работа обаче е много трудно поради годините ми и трудовия опит. Просто вече никой не ме иска.

Другото което ме отчайва, че не съм имал никога приятелка.Не знам какво е чувството да докоснеш жена. Имал съм няколко излизания с момичета в училище и университета, но било е чисто "професионално" така да се каже. Моите връстници имат семейства и деца в 1-2 клас, а аз съм тъпа пройдоха и нехранимайко. Не пия, не пуша, но това не успокоява родителите ми, които много биха се радвали на внуци, и гледат със завист другите баби и дядовци.

Разочаровах родителите си, но най-вече себе си. Нямах куража да преборя страховете и трудностите и да стъпя здраво на краката си. Сега вече е много късно за каквото и да било и няма връщане назад. В момента се подготвям психически да сложа край на живота си, трябва да го направя, защото не искам да съм тежест на никого. Просто аз съм един отпадък и утайка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 ден, 4 часа
hash: 867ce98500
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Mислите за самоубийство са много категоричен сигнал, че трябва да потърсиш психиатър и да бъдеш редовен в консултациите с него и лекарствата. Като цяло, това е трябвало да направиш ти и семейството ти, а не да се протакат страданията ти. Не се смятай за провал, а направи каквото трябва. Сподели с родителите си.

 
  ...
преди: 1 ден, 4 часа
hash: ff23f9c896
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Имаш строги и консервативни родители, които са ти съсипали психиката. Прекалено си отговорен и самокритичен. Не си се радвал на живота и е време да се отделиш от чувството да вина и бремето, които е свързано само и единствена с родителите ти. Те те обременяват психически и изискват много от теб. Ти си зрял човек, но си инфантилен и разсъждаваш като 5 годишно дете под тяхно влияние. Посети психолог.

 
  ...
преди: 1 ден, 4 часа
hash: 0812efd221
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   А така, значи на тях им е мъка, че нямат внуци, а ти искаш да им ОТНЕМЕШ и детето!???

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 6e4d31ff0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторе, защо си се отчаял така?

Не си прав!

Нищо фатално не е станало!

Ти дори нямаш никакъв сериозен проблем, просто приемаш дяволски помисли!

Прочети внимателно и многократно това, което ще ти напиша!


Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Но тези помисли за самоубийство - никога не трябва да ги приемаш! - те са от лукавия(дявола), който има за цел да погуби човека.

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези объркани хора.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот. Както вече ти писах в началото:
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Няма да давам връзка (защото сайтът ги трие) - просто напиши в Youtube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живеем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстен - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

И нещо много важно, което изключително ме порази, когато се обърнах към Бога и се въцъркових в Православната църква- че няма грях, който да надвишава Божието милосърдие! - стига човек да се покае от цялото си сърце и душа за този грях, и за всички свои грехове!

Тоест Бог ни е дал възможност за получаване на прошка! И за тотално очистване от греховете - това става чрез Тайнството Изповед(разбира се и при наличие на искрено и истинско покаяние) пред православен свещеник!

Това е уникално и удивително! На грешника му е дадена възможност от Бога да се очисти, на мръсният - да се умие в сълзите на покаянието!

Така, че отиваш при православен свещеник в близкия храм(православна църква) и му разказваш всичко! И той ще ти каже как да се подготвиш за Изповед и кога да отидеш в храма, за да те изповяда.

 
  ...
преди: 1 ден, 3 часа
hash: b2e0e852e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Стига глупости, момче! Хич не си престарял нито за семейство, нито за добра работа, да си на 70, ок, можеш да правиш някакви генерални изводи, ама ти си на 32 бе, я се вземи в ръже! Та разни жени си въобразяват, че на 40 им е рано да раждат, а какво остава за теб, мъж на 32! Аз лично намерих своята половинка на 36, да, на 36, не че нямах и други връзки преди това, но чак на 36 намерих жената, която да роди децата ми и да искам да бъде с мен до края на дните ни. И сега сме щастливо задружно 4 членно семейство. И за теб не е късно!

 
  ...


...
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 0ee73a6e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имам 2-ма колеги, които са на около 50 и доколкото знам - никога не са имали приятелка. И 2-мата си живеят щастливо и това не им пречи.
Не са обратни - постоянно се опитват да свалят колежките, но не им се получава. За единия се носи слух, че е успял да свали една колежка, но като се стигнало до секс, се оказало, че оная му работа е отчайващо малка. Какво да се прави - така се е родил човека, няма как да го промени.
Та за теб - като не си се получава с жените - приеми го и гледай към другите неща в живота, които носят радост.
Относно постоянната работа - в наши дни се намира много лесно работа. Ако в твоя град няма - опитай в някой по-голям град. Ако не можеш да си намериш честна работа, може да пробваш да се занимаваш с политика.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 1972e6a2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Имах периоди, в които не можех да ставам от леглото, не ми се обяснява надълго. Ако не искаш да си в тежест на някого - не бъде. Само да ти кажа, че ако се самоубиеш, ще избавиш себе си, а семейството ти ще е в тежест от смъртта ти. Та имаш само един вариант, а той е да се вземеш в ръце. Търси контакти с жени, няма да стане от самосебе си. И ти давам безплатен съвет - не им налитай, а ако с някоя се разбирате много добре, с думи и без думи, тогава действай. Отделно, облечи се поне прилично, не със скъпи дрехи, но не и да си като олигофрен. Бъди къпан, поддържан и като говориш не се дръж неадекватно. От там нататък все ще има някоя жена.

 
  ...
преди: 1 ден, 2 часа
hash: 4482545c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Търси Дейвид Гогинс.

 
  ...
преди: 1 ден, 48 мин.
hash: 4ccb2fa880
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Повярвай ми, каквото и да ти говорят негативните гласове в главата ти, семейството ти няма да е по-добре без теб. Не го прави, моля те искрено. Няма по-голяма болка за един родител от това да загуби детето си. Знам какво е да се чувстваш като провал, да не виждаш надежда и смисъл, всеки ден да страдаш заради собствения си мозък и мисли. Не се предавай! Ако ще на инат, но не се предавай и те моля да потърсиш професионална помощ за проблема си. Не си сам, не си единствения човек, който преминава през такива неща, има надежда, но ти трябва професионална помощ обезателно.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 8 мин.
hash: 337ecaa6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не мисли негативно, научи се да се обичаш. Повтаря си хубави неща за себе си. Купи си пулсорама

 
  ...

...
преди: 23 часа, 40 мин.
hash: e583649d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей авторе,

Аз съм в абсолютно същото положение като теб.
На 33 съм.
Винаги съм бил изключително амбициозен, но прекалено наивен. Работил съм в различни сфери, отделял съм време и усисия на места, в които други за обирали благата, а аз съм стоял "на място". заплатата ми е била не по - голяма от 1400 нето на месец. На няколко пъти съм изпадал в безизходица и съм се чувствал "празен" обезкуражен да продължа напред, буквално не ми се живееше, нямах хъса и позитивното мислене. Ядосах се и напуснах работа. Казах си, че повече няма да работя за дерибеи и монополисти. Казах НЕ!
В момента активно си търся работа в чужбина, реших да прекъсна това бреме тук.
Действително е тежко, много тежко. Много хора не знаят какъв товар е това. Напълно те разбирам.
Според мен и ти имаш нужда от такава промяна.
Обмисли го.

 
  ...
преди: 23 часа, 5 мин.
hash: 72dbc1cc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Авторе, да не си посмял да си посегнеш на живота или здравето!
Колкото и да си отчаян, трябва да видиш, че нищо на света не е вечно. И трудностите не са. Всичко минава и заминава, а теб те има и има смисъл да те има. Родителите ти те обичат и само това е достатъчно да продължаваш напред. Живей тук и сега, мисли позитивно за бъдещето и давай най-доброто от себе си. Не се отказвай и работи с постоянство и сам ще видиш колко много неща ще се подредят.

 
  ... горе^
преди: 21 часа, 27 мин.
hash: 7d62c6275e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ехей, горе главата!
Мъж на 32 години е млад мъж, жена на 32 години е млада жена.
Какво е това дълбоко провинциално обкръжение около теб, което ти мъти главата?
Жена на 50 години съм с дете на 15.
Моето поколение сключи брак след 30-годишна възраст и говоря за жените. Много от мъжете сключиха брак около 40, а нвкои на 48 и 49 тепърва ще се женят и ще имат деца.
В София само ромите на твоите години имат първокласници и второкласници.
Повечето мъже тепърва създават семейства между 32-35 години.
Ще намериш и работа, и подходяща жена.

 
  ...
преди: 19 часа, 51 мин.
hash: 9d9a4b0f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторе,
Ти тамън навлизаш във възрастовия интервал когато си най- атрактивен за жените. Той е между 30 и 40 години. Някъде към 36- 37 е максимума на атрактивноста. При жените е около 25 и след 30 бързо спада. Ако не вярваш погледни в гугъла за sexual market value.
Също казват че сексуалния живот е като магазин за бонбони в който жените ги пускат след 16 а мъжете след 30.
Жените почват много по рано, но мъжете пък имат много по- голям времеви прозорец на фертилноста. Жена над 40 е вече безполезна. Става горе доло единствено за секс. А един приятел се ожени на 50 за една млада пичка и сега имат дете. Не знам дали е имал приятелка преди това. Никога не съм го виждал с жена. Аз съм на 55 и гледам че понякога млади пички си плакнат очите с мен. Двама други приятели на подобна възраст твърдят същото за тях. Колкото и да не ми се вярва и да се чудя дали не сънувам, изглежда че някои жени наистина харесват възрастни мъже. Психолози разказват че има мъже които се развеждат на 40- 50 годишна възраст и тръгват отново по жени. И с изумление откриват че да вкарат жена в леглото си им се удава много по- лесно отколкото когато са били млади.
Предполагам че твойто време просто не е дошло, но наближава.

 
  ...
преди: 19 часа, 48 мин.
hash: 1b38c3fc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   А замислял ли си се каква мъка ще причиниш на семейството си?
Представи си за момент, че някой от тях направи това сега, ти как ще се чувстваш?
Аз не знам къде можеш да срещнеш подходяща среда за теб, защото много зависи къде живеете, но все има близък град наоколо. Обади се на някой стар приятел, който няма семейство и го покани на гости у вас, идете на бар в близкия или по-далечен град.
Ако тази идея не ти харесва, ти предлагам друга, но все пак зависи къде живееш- ако си близо до град, в който се организират разни планински преходи, запиши се в този клуб. Там има много млади хора и не толкова млади. Ще видиш много красиви кътчета от страната ни и кой знае какво ти е приготвила съдбата там още. Родителите ти трябва да те рзберат и да не очакват от теб да стоиш само при тях и затънал в работа, пък и няма да е всеки уикенд. В Интернет е пълно с информация за такива преходи, записваш се и чакаш приключението.
Знам, че ще се справиш! Трябва ти много малко вяра и въображение, а другото остави на съдбата.

 
  ... горе^

...
преди: 19 часа, 47 мин.
hash: 9d9a4b0f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До 1,
"... много категоричен сигнал, че трябва да потърсиш психиатър и да бъдеш редовен в консултациите с него и лекарствата. "
А не е ли по добре да изплющи 2- 3 пички и да му мине отколкото да се тъпче цял живот с антидепресанти и да си дава парите на психиатрите?
То при неговия случай сигурно и 1 проститутка ще свърши повече работа от 10 психиатри.

 
  ...
преди: 19 часа, 40 мин.
hash: 9d9a4b0f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторе,
"... си намерих сезонна работа на рецепция - лятото съм на морето, зимата съм в планината"
То това изглежда супер добре. То с такава работа няма как да не забършеш колежка или клиентка. Рано или късно ще ти падне случай да тупнеш чушката. И като се отпуши ще наваксаш. Нищо чудно да задминеш многократно брийките на твоите приятели. И накрая да си намериш и свястно момиче за семейство.
Хвани се обаче със спорт и напомпи мускули. Външния вид е есеншъл за днешните жени.

 
  ...
преди: 19 часа, 17 мин.
hash: 37e5085098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Защото не си виновен ти, знаеш ли колко са като теб и знаеш ли защо? Заради родителите, съжалявам, но това е истината. Махни се от дълбоката провинция, от родителите ти и живот т ти ще тръгне веднага, ще имаш и работа и приятелка и всичко ще не нареди. Слид 18 нямаш място при майка ти и баща ти, връзката е съсипваща.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker