Работата е сериозна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Работата е сериозна!
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3646 пъти
Драги читатели на този форум помагайте!! Работата е доста серозна синът ми, който е на 17 е правил секс с дъщерята на един мой съсед, а тя е на 12. Не знам как е станало до колкото знам не са били гаджета или нещо такова. Сега нейните родители ще повдигнат обвинение срещу сина ми не знам какво да правя пробвах да говоря с тях но без резултат - не искам да се стига до съд!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3eda3fda36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Госпожо, синът Ви страшно е загазил!

По параграфи 149 следващи Наказателен Кодекс е подсъдим за педофилство, защото момичето няма 14 г.
Първо - потърсете диалог с родителите на момичето, второ - с адвокат. Потърсете адекватна правна помощ, защото синът ви рискува 5 г. затвор/изправителен дом.

Макар и непълнолетен, синът ви не е малолетен, над 14 г. е и ще отговаря пред закона с пълна сила.

Вината е и ваша. Защо не сте образовали сина си - правно и сексуално. Не знаете ли, какви ги върши?

Има престъпление в случая. От добрата воля на родителите на момичето зависи всичко, но синът Ви е престъпил закона и по принцип е справедливо да бъде наказан. Децата са не само да бъдат родени, но и да бъдат възпитани и образовани. Това е вашата вина и вашето наказание ще е да гледате провала на детето си, така както родителите на момичето гледат провала на своето.

Безплатен обяд няма. Не всеки е готов да бъде родител. Питайте адвокат, но според мен и родителите на момичето може да бъдат поставени под отговорност, защото не си гледат детето. По закон не може да бъде оставяно дете под 14 без родителски/учителски контрол. Може би една заплаха със социалните служби няма да навреди като крайна мярка...

Общото между Вас и тях е провалът като родител. Те си носят и последствията (риск дъщеря им да забременее), остава вие да поемете своята отговорност.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9694212cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той не е пълнолетен, нито тя, малко трудно ще го съдят за нещо, което са извършили с желание....
Това да не е изнасилване, глупости, само заплашват... имай си позициите и ги отстоявай... хах, това че дъщеря им е пуснала, не значи че синът ти е лош... Ама и хора...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8a7ee95ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Честно казано и аз, ако съм на мястото на родителите на момичето щях да постъпя така или 300 кила бой... все пак тя е на 12!!

Мисля, че няма как да ти помогне, разбирам те, че се притесняваш за бъдещето на сина си, нооооо...

NoBody

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3eda3fda36
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 1 до 2

Чети закона! Момчето в случая ще го отнесе, защото е над 14 г., докато тя НЕ Е.

И още - сексът с лица над 14 г. не е подсъдим, но до 18 г. могат да осъдят всеки мъж, дори да е на 17 за изнасилване, ако само ТВЪРДЯТ (без доказване!!! ), че са изнасилване. Достатачно е да е имало полов контакт с лице под 18 + твърдението му, че е било насилствено - 5 г. затвор.

НЕ ПРАВЕТЕ СЕКС С НЕПЪЛНОЛЕТНИ.

Секс с лица под 14 г. ВИНАГИ Е ПОДСЪДИМ, АМА ВИНАГИ. Ако и двамата са под 14 - Ок, ще има детска педагогическа стая, мъмрене, но момчето е над 14 - само гледайте.

Аз, честно казано, не бих съдила момчето. В случая бих поела отговорността, че съм разхайтен родител и не знам дъщеря ми къде е и какви ги върши.

Хора, образовайте децата си - момичета и момчета. Темата „секс“ не бива да е табу, ако не искате и вашето дете да излезне педофил според закона, да забременее и/или да си хване венерическа болест до живот!

Родителни особено на момчета - обяснете им отговорността им.

Мъже - не спете с момичета под 18. Рискувате да завършите в затвора като изнасилвачи, ако се скарате с девойката!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1db24eb2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Защо не се съберете всички и да си кажете каквото има да казвате? Ако сте били само родители може да не стигнете до някакво споразумение. Извикайте й децата си на масата, за да вземат участие в проблема. Може пък родителите й да се откажат така. Иначе както някой писа по-горе не само сина ти е виновен, а и дъщеря им. Тя що му е пуснала? Разбирам да я е изнасилил, ама не е. И двамата са виновни в случая.

Ajna

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3eda3fda36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ajna, не съм съгласна (а и Законодателят не е), че едно 12-годишно дете било виновно за каквото и да е било. Най-много да са виновни родителите му, но ясно Законодателят е регламентирал този вид отношения - в случая само момчето е подсъдимо. Не можеш да обвиняваш 12 г. дете за каквото и да е било, когато то формално няма право един хляб да купи (това е вид договор).

Отнемаме правата на децата, но с това и отговорностите. Защитаваме ги чрез Закона по особен начин.

Само и единствено от родителите на момичето зависи, дали момчето ще ходи в поправителен дом/затвор. Това не ги прави невинни - авторката не е зле да намекне, че някои хора могат да бъдат проверени от Социалните служби - кой не си гледа детето? Кой го оставя само, за да бъде жертва на блудство и педофилство?

Иначе - чисто морално за мен виновни са само родителите. Едните, защото не са имали контрол над дъщеря си и не са ? обяснили елементарни неща по полова култура. Другите - защото не са образовали правно сина си.

Да се надяваме, че от „връзката“ няма да се роди детенце...

Иначе, нека адвоката каже, но мисля, че трябва да се докаже, че е имало сексуален контакт. Нека момчето не признава за начало нищо. Просто е нужда компетентна правна помощ. Авторката да чете Наказателния Кодекс!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0bb765201e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чл. 151. НК Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 (изнасилване), се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.

Чл. 31 (2) НК Непълнолетно лице - навършило 14 години, но ненавършило 18 години - е наказателноотговорно, ако е могло да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

Тоест, във всеки отделен случай, трябва да се доказва, че непълнолетният е могъл да разбира свойството и значението и да ръководи постъпките си. Както е известно обаче, наказателната репресия е скъпо за държавата удоволствие, така че и да се стигне до присъда, не вярвам тя да бъде ефективна. Има цяла система от облекчения в наказанията на непълнолетни. Ако родителите на това момиче бяха свестни, биха се запитали "Къде сгрешихме", вместо да съдят момчето. Същото важи и за теб. За да прави секс с дете на 12 г., представата на сина ти за секса вероятно не е съвсем здравословна.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a88514023f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не съм съгласна, че момчето може да носи наказателна отговорност. Много момичета на тази възраст започват полов живот. Тя го е съблазнявала, всичко е станало доброволно. А нейните родители са много по виновни, че не са си възпитали дъщерята. Тя най вероятно не изглежда като дете, а вече е млада госпожица.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 94f77c4d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Направо не мога да повярвам, че има хора, които не разбират, че не може да се прави секс с деца под 14. Ajna, дете било пуснало. По изказването ти личи, че не си на много повече от детето. Ако си, направо нямам думи, но не вярвам. Едно дете не е отговорно за действията си в този случай и това е определено дори и юридически. Пуснала, не пуснала, направо ми е гнусно да го чета. На 17 също си дете, но определено знаеш доста повече от 12-годишно. Ако бях на мястото на родителите, със сигурност щях да направя нещо. Също така не зная кои толкова започвали полов живот на 12. По наше време, което не беше отдавна, го правеха само най-пропадналите, иначе има цели култури, при които момичетата са омъжвани на 12. Да казвам ли някои? Особено "развити" са.
Последно да обобщя: няма никакво значение дали дете под 14 дава "пуска" или не, така че момчето носи отговорност.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c735a2ade0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как ще изкарат доказателства, че това го е направил точно той. Той винаги може да отрича ако нямат медицинско с негова ДНК или сигурни свидетели. Ако синът ви не го е направил пред свидетели или без презерватив тогава вече е възможно да повдигат обвинение, само по думите на момичето нищо не могат да направят.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0bb765201e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Дали той носи отговорност решава съдията, никой от нас не може да го каже с категоричност, каквато би била презумпцията, ако беше пълнолетен или обратната, ако беше малолетен. За непълнолетните се преценява всеки индивидуално.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8f0404f7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Един приятел на синът ми оправи всичко, не знам какво са говорили с нея, но призна пред нас и семейството си, че тя го е искала и че тя е виновна! Всичко се оправи, освен това че съседите ни вече не са приятелски настроени. Да е живо и здраво приятелчето на сина ми!!! Благодаря и на всички вас, за съветите!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a88514023f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Знаех си, че тя го е свалила.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker