Защо ме унижава? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо ме унижава?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 4555 пъти
Аз съм момиче на 16 и писна от майка ми. Постоянно ме обижда и унижава, сякаш тя е перфектна. Да, на 46 е и има страхотна фигура и изглежда на 30, но какво от това? Тя притежава само самочувствието си и външния вид.... но като майка, съпруга и жена е един провал. И го казвам без да се замислям. Винаги е избирала работата си пред мен и пред баща ми - те затова се разведоха.

Той си намери друга жена, която не е много мила към мен и поради това не живея при него. Майка ми започна да ме контролира, да ме обижда и унижава пред приятели и познати. Постоянно ми казва, че си слагам тежък грим, а ако бях красива "като нея" - изобщо нямаше да ми се налага. Че задникът ми е голям и да внимавам да не стане по-голям от този на Джей Ло.

Обличала съм се без стил и толкова шарено сякаш отивам на магистралата. Омръзна ми от нея! Висока съм 1. 65 и съм 58 кг - изглеждам съвсем нормално. Гримът ми отива и това са ми го казвали не малко мъже. А и обратното да е - аз поне бих била 1000000 пъти по-добра майка от нея. Никога не бих мрънкала на детето си за дрехи, грим, килограми, акъл. На всичкото отгоре все ми повтаря колко тъпа съм, само защото имам много приятели и се забавляваме. Баба ми е разказвала за нейните тийнейджърски години и ми е казвала, че "майка" ми е нямала приятели, била е надменна и е гледала само външния вид, славата и парите. Дори не ме е кърмила, за да не си развали "перфектния бюст". За мен тя е чист боклук и не ме поправяйте, защото никой не знае колко е трудно да имаш майка, която те критикува постоянно, а скрито ти звижда, че си повече от нея. Ще замина при баща си, защото дори мащехата ме обича повече от студенокръвната к*чка, с която живея!!! Моля ви, публикувайте историята, защото тя е последната ми надежда!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: e9e16a86a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много съжалявам за това отношение на майка ти към тебе. Въобще не я слушай и не обръщай внимание на нейните приказки. Проблемът не е в тебе, а в нея, но въздействието е върху тебе. По тоя начин тя избива комплексите си за малоценност. Не знам какво работи, но много е вероятно на работа да не я обичат и в твое присъствие да се чувства като господарка.

Друг път като ти каже, че си тъпа я попитай "А какво да направя, за да се подобря и да не съм тъпа, както ти казваш? " Ще видиш, че няма да може да ти отговори и втори път няма да го повтори. За каквото ти направи забележка, просто я питай за "съвет" по най-спокойния начин (без да се получава, че се караш или спориш с нея, а прости си разговаряш с нея) и ще видиш как скоро я приземиш и тя ще дойде на себе си. Пробвай това, което ти казвам и ни пиши.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 01e13b3def
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Завиждаш на мама, това е всичко. Знаеш, че не си на нивото й и направо, не си на себе си от яд.. А това злословнечене и клюкарстване по неин адрес, не ти прави чест. Много долно. Явно майка ти има класа и това ти подбива самочувствиевъто. Моето мнение е, че тя се стреми да ти помогне, но ти не го приемаш по този начин. Сякаш, смяташ, че тя ти се подиграва. Но не е така. тя просто ти помага да намериш себе си. Просто спри с тази война, кой кой е и й се довери.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 620401a0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, майката помага на дъщеря си, като не я кърми? И като й повтаря колко е дебела? Чуваш ли се?

Не знам какъв съвет да дам, но определено тази майка е кучка.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 01e13b3def
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 4, ако некърменето на бебе е признак за немайчински чувства, то 60% от днешните майки попадат в тази категория!!
И да, момиче на 16 години, високо 165 см си е трътлесто, колкото и да не иска да го повярва. Не е дебело, но дупе си има.. Просто, майката казва факти! А че малката, умира от злоба и завист към собствената си майка, лъха отдалече. Само не разбрах, с какво дъщерята е повече от майка си, (думи на авторката) за да има завист. Майката е на 48 години, с перфектно тяло, с добра работа и самочувствие на успяла и хубава жена. В същото време, дъщерята е на 16, леко трътлеста и живееща със завист към мама.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7977617724
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Авторке, няма да заминеш при баща си и мащехата си - там не те искат. Ако не си го разбрала, ще го научих тепърва. Майката си е майка. Говори с нея, не е редно да те обижда, но може би си мисли, че те възпитава и че го прави за твое добро. Успокой се и не бъди толкова злъчна. След време може да откриеш, че майка ти е най-добрия и най-верния ти приятел.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b962f65f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И според мен майка ти е права, но просто не е намерила правилния подход. Ако е твърде директна и "остра" в изказванията си, това е станало причина да се озлобиш толкова много. Сега седни и си прочети написаното тук още веднъж и се опитай да го погледнеш като страничен читател. Е, много е грозно, нали. Кой излиза, че е злобния сега- ти или тя? Тя иска да ти даде съвети за твое добро, майка ти е и едва ли завижда точно на теб. Не искам да те обиждам, но се замисли дали пък майка ти не е права. За твоя ръст килограмите, които си не са малко. Може би не си дебела, но си имаш повечко дупе на 100%. Няма значение разни момчета какво казват за гримът ти, майка ти явно е стилна жена и ако е забелязала, че се мацотиш като (с извинение) уличница, ти го казва само и единствено за твое добро. По-добре поговори с нея и се вслушай малко, в това което ти казва. Много детски разсъждения имаш... а си на 16 вече!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 89e6d395a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Пиша до авторката и до негативната жена, която я напада. Момичето е тинейдърка и е нормално да се изразява така и да изпитва гняв. За съжаление много майки се държат ужасно отвратително с децата си. Тормозят ги и ги тероризират, най-вече дъщерите. Няма значение как изглеждаш - не е редно да се държи така. Ще ти дам обратен пример - себе си. Винаги съм била красива и добре сложена, имах едно единствено гадже - цели 8 години. Бях много по-постоянна от връстниците си. Завърших с пълно отличие и получих диплома за това, вече завърших магистратура. Толкова за мен. Майка ми ми казваше, че съм грозна, кривокрака, тъпа, с голям задник и т.н. Нищо общо с реалността. Независимо каква си - тя ти е майка и трябва да те обича и помага.

До номер 3 - за какво да й завижда? Пред момичето е живота, тя е млада и всичко е пред нея. В номер 3 все едно виждам майка й. Жени, бъдете истински майки. Не си избивайте комплексите на децата си!
Мило момиче, не й обръщай внимание. Ако искаш наранявай я. От опита си знам, че който тъпче - той е отгоре. Като ти каже, че има перфектен бюст й кажи - "моля, огледалото ли се е счупило? Не виждаш ли как си увиснала и кожата ти какъв цвят е придобил. Каквото й да правиш - все повече заприличваш на бабичка." Дори да не е истина - говори й го. На нея това й е болното място. Външния вид. Казвай й, че е грозна, стара, питай я дали не я е хванала критическата. Подигравай й се. / Защо тя се сравнява с теб, и се чувства доволна, че изглежда по-добре от теб. ???? И моята прави същото. Краде ми дрехите, адски ме дразни. Виждам я, че й се иска да е млада като мен, ама нямааааа... свърши се :)

Стегни се мила, иначе ще психясаш. Аз плача много и много се разстройвам. Искам нормална майка, но няма да имам, мога единствено да се постарая аз самата да бъда по-добра майка. Ето ти един израз, който ще я закове: "Аз мога да отслабна и да стана по-хубава, ама ти по-млада няма да станеш". Бори се, не я оставяй да те мачка.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a924b44dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А ти вместо да си мълчиш защо не хванеш да поговориш с майка си? Определено държанието и спрямо теб е доста гадно и подло. Просто не и обръщай внимание, гледай себе си и най - важното е че ти се харесваш. Тя наистина може да е с перфектна фигура, работа и всичко останало, НО това не и дава правото да те подценява и да ти го натяква постоянно.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 498f79f9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Майката вероятно е пълен боклук!
И дори това 16г момиче да се чувства комплексирано от майка си, майка му е виновна.
Отиди при баща си.
Тука всички да си замълчат, щото всички дето викат, че майката си била майка, е много условно казано!
Има майки, има и ''майки''.
Има такива, които обичат х. я повече от всичко, и децата им остават на заден план.
Имам една такава комшийка, к... а на 50г, с дъщеря на 30г, и все се хвали колко по-хубава била от дъщеря си. Това нормално ли е?
И баща ми изглежда много добре за годините си, но не се изтъква по този евтин начин!
Майка ти колко още ще става за ползване.. няколко години... после ще поомекне!
Не е хвалба да спиш с момчета колкото сина ти!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 373c66e599
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До № 5 и № 7 - по каква скала за съотношение ръст-тегло решихте, че момичето е дебело? ! Защото най-строга е франската скала и при нея теглото се получава като от ръста се извади 110, тоест 165 см. минус 110 е равно на 55 кг. Девойчето е само с 3 кг. отгоре, което е нищо. Вие да не искате по улиците да се разхождат анорексички? ! И колко според вас трябва да тежи за да не е "трътлесто" - 30 кг., може би. И откъде накъде жена с ръст 165 см. да е трътлеста и какво точно значи трътлеста. Вие виждали ли сте я, знаете ли костната й структура, има различни типове фигури. Познавам жени, които са под 1, 60 и изглеждат много финни и стройни.
Авторке, не се давай на майка си - тя е озлобена и завистлива. Осъзнава, че остарява и мъжкото внимание я подминава и затова ти завижда. Изобщо не й мълчи. Като ти каже че си дебела отговори - поне съм стегната и не съм провиснала като теб. Мачкай й самочувствието както тя мачка твоето. Не пропускай възможност да я жегнеш - например тя се облича да излиза и се оглежда в огледалото - мини и подхвърли - "тази блуза не прикрива добре увисналата кожа на деколтето ти". Или "този панталон щеше да ти стои добре преди 15 години, но сега просто е неуместен за жена на твоята възраст. "

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 10d1141310
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм номер 7. Допускам, че голяма част от коментарите са писани от деца. Специално до номер 11- никой не говори за ръст или че авторката е ниска, което явно ти самата се опитваш да кажеш. И остави тези френски скали... :) Аз лично съм висока 168 и тежа 52 килограма. Не съм дебела, но ако сваля 3-4 килограма ще изглеждам доста по-добре. Била съм килограмите на авторката преди време и определено не бях слаба, имах си повече дупе. Но ако тя си се чувства добре в тялото- ок. Просто човек трябва да приема реалността. И какво означава- този панталон не е според възрастта ти? ! Аз пък харесвам жени над 40-45 години, които се грижат за себе си и за фигурата си и нямат комплекси да облекат прилепнали дънки или рокля. Стига с тази визия на соц-лелки и този архаичен манталитет.
Просто авторке вместо ТИ самата да ръсиш толкова злоба и омраза седни и поговори с майка си и й обясни, че начина по който ти говори те обижда. Също така допусни, че най-вероятно е права.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 01e13b3def
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз пък съм номер 3. Искам само да кажа, че всяка история има две страни.. Ако майката напише история, но от своята гледна точка, то същите тези които наричат майката луда, ще кажат същото за дъщерята.
По лични наблюдения съм се обедила, че тийновете водят собствена война с родителите си. Без да знаят нищо за живота, смятат че те са прави. А специално в тази история, момичето злослови и клюкарства за майка си, която я гледа сама. Възмовно е и майката да няма правилен подход.. Не мога да го коментирам, без да сам изслушала и нейната страна. И понеже това нчма да се случи, защото дъщерята говори зад гърба й, без нейно знание, то аз чета между редовете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 373c66e599
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До № 7/ 12. Ти определено имаш склонност към хранително разстройство. На ръст 168 см. искаш да тежиш 48 кг??? ! Извинявай, но аз съм висока колкото теб и когато тежах 57 кг., всички ме питаха от какво съм болна и защо съм толкова слаба. Наистина изглеждах ужасяващо. На 48 кг. сигурно ще приличам на скелет, излязъл от гроба. Но, давай, щом си привърженки на "Ане"-то, дерзай, а пък ако знаеш на 38 кг. колко супер ще изглеждаш...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7130bfd485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е нормално майка ти да ти дава толкова тъпи съвети-ти сама избираш как да се обличш, колко да си дебела, и тн като на майка ти не й харесва да си затваря устата, не всички са толкова суетни като нея. И според мен трябва да й го кажеш за да се спре, ина1е ще продължи да те обижда! ЗАщо не кажеш на баща си как майкати се сържи с теб и да поискаш съвет от него, или дори от мащехата си, то се е видяло че с майка ти май няма да се разберете... УСПЕХ!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7130bfd485
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Една майка никога не би унижила детето си и би го приела такова каквото е, единственото което се очаква от нея е да те обича и уважава и ако кривнеш от пътя тя да те върне! Единственото от което се интересува тази жена е как изглежда-не всички са като нея, рано или късне ще остареее тогава ще я питам... а ти се вземи в ръце и не позволявай това отношение! ДОкато си мълчиш тя ще продължава да ти се налага, покажи й че имаш характер-нали това иска!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c7c3297f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   12, твоето тяло не е показателно за абсолютно нищо. Не всички жени са толкова тежки като теб. Може да има разлика в мускулна маса и не само. Имам приятелка 172, 60 кг, не е слаба, но определено не е трътлеста. Наистина ми е много странно как реши, че всички трябва да има тяло като теб. Аз съм 171, 54, мога да ти кажа, че определено съм слаба и по-малко килограми не зная как биха ми се отразили, но едва ли ще е добре. Но няма значение как е авторката, майката не може да говори така.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0468fa5a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Е аз също съм толко висока и тежа 58кг. Не се имам за красавица, но все пак не се обиждай но майка ти като е била на твоята възраст май е била като сегашните кифли. Или като тези на магистралата.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7fe6b83f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   На 16 години си, не си нито малка нито много голяма, опитай се да говориш с майка си човешки за това колко много те наранява по начина по който те обижда. Не търси грешките само в нея. Покажи й, че ти пука за нея. Най голямата грешка на майка ти е това, че те комплексира с килограмите (сигурна съм че не си пълна). Тя едва ли подозира до какви усложнения с твоето здраве може да доведе на тази възраст например една строга диета. Това за грима и дрехите може да е права, никоя майка не би искала детето й да заприлича на долнопробна к***а. Не е сигурно как се обличаш, може за майка ти това да е прекалено. Опитай се да правиш компромиси и се дръж с нея като с твоя майка. "студенокръвната к*чка" не ми звучи много мило от твоя страна.

Ако добрия тон не помага, и продължава да те обижда, накарай я да се почувства виновна. Заплачи и започни да казваш колко я обичаш, че сжеляваш, и че не искаш да се карате, все пак сте една кръв. Може да не го мислиш наистина, но вярвам че това ще стопли душата й поне до едно време.

Предполагам, че не съм помогнала, и че изобщо не си съгласна с мен, ако е така съжалявам и наистина се надявам връзката с майка ти да се заздрави и да бъдете едно сплотено семейство.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 550f85a68a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ако си първо дете, има голяма вероятност майка ти да се държи така, защото на подсъзнателно ниво, вини факта, че е забременяла с теб с проваления си живот. Не го приемай лично, майка ти е тази, която има проблем!

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 4ed359a291
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Майка ти определено не е много в ред. Явно е адски повърхностна и комплексирана на тема, че остарява, че се променя и че вечно няма да е толкова добре изглеждаща, както самата казваш и на практика подсъзнателно си го изкарва на теб. Освен това, явно за тази жена, животът й се върти само около външния вид, което е толкова повърхностно, че няма накъде. Тя май е с манталитета на фолк певица или държанка, нищо, че както казваш уж имала професионална реализация. Аз съм жена на 46 и също имам дъщеря. До момента винаги съм се стремяла да й повдигам самочувствието и ако има нещо, което не одобрявам се опитвам приятелски да я съветвам и убеждавам, било то за облекло, грим и други подобни, които касаят външен вид. Това за килограмите и задника на Джей Ло е такава простотия, че направо не мога да си представя една майка да го казва и прави по този просташки и комплексиращ начин. Да, външният вид е важен, но не винаги е определящ за лично щастие и успех и много жалко за такива хора, които основно залагат на него. Аз бих те посъветвала да наблегнеш ама много яко върху твоето обучение и развитие, да постигнеш финансова независимост и да я отсвириш тотално, като не й се връзваш на простотиите. Повярвай ми, тази жена е доста нещастна и комплексирана вътрешно, защото явно много й се е искало да е някаква прима в тоя живот, ама не й се е получило нещо. За това си мнение съдя, задочно и от думите на баба ти. Въобще, майка ти има големи проблеми, ама със себе си и ти не трябва да позволяваш те да те нараняват. Да, знам не е лесно, разбирам те, защото аз и до ден днешен тая жестоко огрчение от майка ми и баща ми, които са абсолютни егоистични боклуци и никога не съм имала близки хора зад гърба си и винаги съм се чувствала сама. Дъщеря ми казва, че това ме е направило страхотен родител, но аз те разбирам колко много боли разочарованието от родителите, повярвай ми. Дай й отпор, така както те съветват някои в коментарите по-горе, няма никакво право да те наранява и да не зачита личността ти, независимо на колко години си, дори още повече твоята крехка възраст е много по-чувствителна към подобно отношение и след като те е създала е длъжна да ти даде топлина и родителска обич, никой не я е карал насила, да си е правила сметката иска ли деца не иска ли, може ли да се грижи за тях и да им даде обич или не може, но това е, винаги съм твърдяла, че някои хора не трябва и не са достойни да имат деца. Но ти трябва да се опиташ да бъдеш по-твърда, по-самостоятелна в положителния смисъл на думата и се развивай, а не се сдухвай, стани по-силна, знам че не е лесно, но ако не се предадеш и не се поддадеш на лоши мисли и вредни за теб действия, ще успееш. Опитай се да се концентрираш върху себе си и да намериш личното си щастие и път в този живот и си запуши ушите, образно казано за нейните откровени обиди. Не знам какъв ти е стилът на обличане и на гримиране, но какъвто и да е това не е начинът за родителско отношение, тоест грубата обида, а по-скоро приятелският съвет, аргументиран с примери е по-правилният начин. Освен това, всеки си минава през така наречените младежки простоии, важно е пак казвам да се развиеш като личност. Е, бих ти препоръчала да избегнеш чалга стилът, че е прекалено близо до порното, но това е друга тема. А, по отношение на килограмите ти, лично аз смятам, че са си съвсем нормални и за една жена както се казва, важна е походката, тоест походката е символ на самочувствие, което гледай да изградиш и поддържаш в себе си. Днешните тийнейджъри сте трудни, но много малко родители си дават сметка, че и на вас никак не ви е лесно в тоя меко казано вече доста гаден, комерсиален и бездуховен свят. Бори се за собственото си щастие и те съветвам да бъдеш по-малко чувствителна. Знам, че това може би не е най-добрият съвет, но за днешния свят е май доста полезен. За съжаление, трябва да го приложиш и към майка си, но понякога обстоятелствата ни налагат да вършим някои неща, които не са ни по вкуса, за да се спасим и съхраним и да продължим!
Надявам се, че съм ти дала поне малко подкрепа. Изписах цял ферман, но твоята болка и огорчение истински ме жегнаха. Някога съм била учителка и така и не можах да свикна с детската болка от родителски дебилизъм и винаги съм казвала, че колкото и да ритаме и скачаме срещу сегашните младежи, всъщност огромната вина е наша като родители и общество за всичките лоши неща, които стават с нашите деца. То и нашите родители не бяха кой знае колко ангажирани с нас, но времената бяха съвсем други.
Пак ти казвам, концентрирай се върху себе си, собственото си развитие, бъди даже и малко егоист, бори се и не се предавай пред никого и нищо!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker