Вместо съпругът ми да ми подаде ръка той започна да ме бие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вместо съпругът ми да ми подаде ръка той започна да ме бие
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 5935 пъти
Здравейте, на 38години съм от 18 омъжена. Всичко вървеше нормално в семейството ми но аз се разболях. В момента съм инвалид 1 група. Но да ви разкажа какво се случи. Мъжът ми бе мн кротък човек винаги сме си помагали, в добрите и лошите случаи, имало лоши дни и много хубави до деня в който спрях да работя като чели... така мисля аз поне. Не можех да ходя на работа защото ми ставаше постоянно лошо. Обиколих толкова много доктори, че не мога да ги проброя, оказа се мн рядка болест която не се лекува но с лекарства долу горе буташ. С годините пиех лекарства но започнах наскоро да се схващам краката ми предимно и ми се сковаваха много неприятно.

Вместо съпругът ми да ми подаде ръка той започна да ме бие:(да ме нарича мързел, лентяйка. Колко хубаво било да лежиш и да те хранят. Да но аз най малко искам това:(та кой иска да е болен и затворен в къщи. Имам дъщеря на 16години която е много депресирана заради случващото се с мен и с баща и. Няма вечер в която да не се заяде с мен моят мил съпруг и да ми причини болка физическа и психическа. Когато го питам защооо? Той ми казва, че няма да ме гледа такава ще ме даде в някой дом за болни хора;((( че ме мрази и изпада в ярост започва да ми крещи да ме рита по краката с думите айде дано се оправят с ритнициии. Юмруци не липсват, а повярвайте само стоя и гледам и стискам зъби от болката защото понякога ме боли адски и остават синини. Звучи ви невероятно но е истина. Оплаках се в полицията и знаете ли какво получих?? Г-жо... това е битов скандал не можем да се намесим. Ако не желаете да живеете с този мъж моля подайте си молба за развод. Е сега на къде? С пенсия 360лв и дете на 16 къде да ходя. Какво му е на моя мъж защо така се държи. Моля ако има жена която страда като мен да ми даде съвет.
Н

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 503d6024fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много лоша ситуация... Но все пак не си безпомощна- не бива да позволяваш да те удря и обижда. Говори с него, кажи му че като си болна не си виновна за това, дай му срок, кажи, че няма да позволиш да те третира по този начин. Ако нищо не се промени и мине определения срок, търси начини да се изнесеш с дъщеря си. Никoй не заслужава да го бият и унижават.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e45fad4306
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила девойко вземи с себе си дъщелярята и бегай от него

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 30a534cf03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   В много трудно положение си. Но аз не бих стояла с този мъж, иди някъде - роднини, близки, приятели. Вземи детето, защото може и на него да да посегне. А пък тя е и голяма - на 16 е, ако трябва ще работи, за да се издържате. Не казвам, че ще е лесно, но така обричаш и себе си и нея. И него също, защото явно нещо е откачил, я му обърни гръб, да видим какво ще прави с живота си. Или ще се освести, или ще си го досъсипе. Има право да реши, но без да наранява околните. Пък и нали знаеш, хората ритат, докато не им дадеш отпор. Като вижда, че си мълчиш, щепродължава да те тормози, да не говорим какъв тормоз е това за едно 16-годишно момиче. Ще й разбиете психиката, махайте се оттам незабавно!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d96201ab13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Госпожо, ще Ви кажа само едно, има Господ, и той гледа...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8ec56eb39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имам далечна леля, която биеше майка си, защото беше обездвижена след счупване на бедрена кост. Крещеше й "Мотивация, майко, мотивация!". Не й даваше да яде, за да не сменя памперси. Дъщерите й също биеха баба си - до синьо!
А жената беше получила атрофия на мускулите, след година почина в хоспис, защото онези се отказаха да я "гледат".

Пиша това, за да ти кажа, че има хора, които са готови и родната си майка да предадат, както и да тормозят зверски, само и само да се отърват от задължения. Просто не всички хора са в състояние да запазят самообладание, някои сдават багажа, защото са слаби умствено и душевно. Може и от страх и безпомощност да го правят, знам ли. И аз като бях болна мъжа ми не искаше да повярва, че съм зле, не ме е бил, но не ме поглеждаше.

Относно болестта ти - досещам се, че е автоимунно заболяване, което значи че дълги години преди това си правила компромиси и някой /в работата ти или у дома/ е живял на гърба ти.
Само не допускай да се обездвижваш, колкото и да си болна, защото юмруците и синините са може би по-добро, отколкото пълен покой, който за този тип болести е смъртоносен!

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 30a534cf03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Абе, Номер 4, аз също смятам така, но в в случая какво я топли това. той я малтретира, унижава и т.н., ще съсипе психиката на сетето, я тая да го гледа и да си вика: Има Господ и той гледа...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4aeba66824
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Жена, която страда като теб, не може да ти даде съвет, защото ако самата тя знаеше добър съвет, нямаше да страда.
Иначе аз бих те посъветвала:
1во: Ангажирай близки твои и негови роднини с проблема ви.
2ро: Има организации за защита от домашно насилие, сигнализирай там.
3то: Ако имаш близки приятели, сподели с тях, потърси помощ от който и къддето можеш.
4то: Нека всички знаят как те рита, та да го е срам. Насилниците разсчитат, че жертвата няма да се оплаче никъде.
5то: Видяло се е че с този мъж няма да си повече, разделете се, дъщеричката ти ще ти помага, майка, роднини, ще се оправиш.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b09e85587b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много е лошо да не ви разбират. Аз съм доста по млад от вас, но вашия случай е в пъти по-тежък от моя. При мен проблема последно време са нервите, които никога не съм предполагал, че могат така да стресират живота ми. Аз нямам приятели, приятелки и мисълта за това ме откача. Преди получих сърцебиене, паническа атака, но лошото е, че родителите не ми дават достатъчна подкрепа. Аз не искам да е така, но те би почват да ми говорят за хора, които имат рак и разни заболявания и как се борят с тези заболявания. Може да са прави до някъде, но нервите и депресията не се лекуват с едно щракане на пръсти, като се сетя, че преди 4 месеца бях супер, но тези неща изведнъж се стовариха върху мен, развих и кардио фобия. За мен съпруга ви не ви е прав, и най-доброто нещо е той да се промени. Все пак имате дъщеря и той трябва да се осъзнае. Ако се разделите и той си намери друга жена едва ли би се чувствал добре с нея, заради факта, че тя би го използвала.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cb7f31c948
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Миличка, много болно ми стана като прочетох твойта история... за съжаление не мога да ти помогна много освен да ти препоръчам да се обърнеш към фондацията 'Анимус" и най-вече към "женските форуми, особено мамамафията, там според мен ще ти помогнат и да те насочат каква е процедурата за подобни случаи. Не се предавай и разкажи историята си навсякъде! Напиши я най-подробно и я разпространи във всички форуми. Свържи се с медийте, ако трябва. Имате ли местенце (приятели, семейство) където да останете, ако се наложи? Ох, такива хора като твоя мъж... иска ми се да можех да го хвана и да го залопам с правата лопата,

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5517dbbbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:Обърнах се към кого ли не. Аз започвам да се чудя да не би нещо да е направено на мъжът ми :( Толкова кротък човек, а изведнъж звяр. Нямам обеснения. Дъщеря ми иска да се маха само реве карат се с баща си. Аз съм безсилна

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: edada192b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Задай си въпросите, с какво си предизвикала неговия гняв?
Когато намериш отговора, ще ти бъде по-лесно да решиш проблема.
Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 36a32a9f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Едно медицинско освидетестване след побой никога няма да ти е излишно. В семейно жилище ли живеете (придобито по време на брак) или в наследствено?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8ec56eb39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Боже Господи.. авторке, да не съм те чула да говориш подобни глупости, за магия ли намекваш???
Просто замълчи, не знам дали има магии, само знам, че от тях страдат само хората, които ВЯРВАТ че такова нещо съществува. Просто сами се урочасват, проклинат, полудяват и затъват. Това да вярваш, че магии могат да управляват живота ти е равносилно на отричане на Бог, който е всесилен. Няма примитивна сила, която да победи добротата и мъдростта, запомни.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b3b94019de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е зле да се майнеш от там и да се разведеш. Друго спасение няма. Никой не е направил магия на мъжлето ти, сега просто виждаш истинското му лице.
360 лв. пенсия не са много, но не са и малко. Ако и дъщеря ти не те уважава, по-добре се изнеси - нямаш ли родители, къща на село някъде. С тези пари на село можеш да живееш.
Друг варянт е да си търсиш някаква лека работа, просто да не си у дома, но не вярвам, че ще ти дават повече от 360 лв. като магазинерка и т. н.
ж27

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c35357d851
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравей, не съм чела по-горните коментари, но си мисля, че съпругът ти е по-скоро изплашен. И преди всички да ме нападнат си мисля, че той не може да приеме или по-скоро не знае как да приеме какво се случва с теб, с вас. Мисля си, че изпитва озлобление към живота, случващото се с вас и на кого да го излее... Ако има някакъв начин според мен по-скоро се обърнете към психолог. Опитайте се да говорите, знам ли. Така давайки съвети звучат много менторски, но искам от сърце да помогна. Така е за, съжаление в живота има и лоши моменти и се надяваме най-близките ни хора именно тогава да са до нас. А разни хора, разни идеали и различни възприятия. Желая успех и дано всичко да се развие по-най добрия за вас и детето начин.
Дет.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2f487b715b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мъжът ти вероятно е озлобен от безсилие, не винаги хората реагират хуманно при тежко заболяване. Отидете на психолог семейно с детето, преди то да се побърка горкото. Помисли за някаква надомна работа или някакво подобно занимание ако ти е по силоите, за да се почувстваш по-пълноценна. Това че ще те даде някъде да те гледат са пълни глупости, прекалено е скъпо. Седнете и поговорете като хора да си каже какъв му е проблема - не иска да се грижи за теб, иска да се разделите, чувства те в тежест, счита че не полагаш достатъчно усилия да се бориш с болестта или какво. Както е тръгнало с този психически тормоз може да те докара до самоубийство. Негово ли е жилището? Освен към себе си имаш задължения към детето си. Обърни се към някой център за жени, пострадали от семейно насилие. Но най-вече проведи сериозен разговор с мъжа си.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9ceed5fbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторке каква ти е болестта? Болките в краката свързани ли са с болестта от която ти става постоянно лошо?
Питам защото на мен ми е така постоянно лошо, от около три години се мъча, вие ми се свят по три дни в седмицата, като прочетох сега свързах и аз имам болки в краката. Лутам се по лекари, но никой не знае какво ми е. Помогни със специалист при кой лекар да ида, за каква болест да се изследвам?
Добре поне, че с мъжа нямам проблеми.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8ec56eb39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ще отговоря вместо авторката - болестта вероятно е автоимунен хипотироидит на Хашимото, който ако не се лекува - от него тръгват всички други автоимунни заболявания - множествена склероза, лупус, ревматоиден артрит, диабет и прочие. Щом е инвалид - най-вероятно е преминала в някое от изброените заболявания, може дори да не знае, че всичко е тръгнало от щитовидната жлеза. Всички тези болести могат силно да се повлияят и да се задържи прогреса им с приемане на билки и особено на рибено масло (в големи количества) и селен. Пожелавам й да се отдаде на грижи за себе си и да се излекува, защото колкото и да е странно - е възможно силно подобрение! Но са нужни и хубави емоции, така че нека намери сили да обича себе си, да излиза и да се наслаждава на живота.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9ceed5fbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От №18 изследвана съм за Хашимото не е това. Искам отговор от самата авторка.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 74dcb7720c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Историята е от няколко години, какво е станало сега, до авторката?

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: bca983c31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Предполагам нищо. Дъщерята е издеянила до 18г и е избягала от вкъщи, а горката авторка седи и страда, казвайки си, че е безсилна (дума, употребена в последния й пост), като резултатът е, че е съсипала своя живот и този на дъщеря си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 74dcb7720c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Заради този тъп боклук, защо го прави, не я ли обича, нали са мъж и жена??? :((((((

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker