Много съм Срамежлив-направо ми е като болест - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много съм Срамежлив-направо ми е като болест
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 9880 пъти
Здравейте. Имам един много голям проблем... всъщност вече го знаете, то в темата си пише :)

И направо усещам как тва тъпо нещо наречено СРАМ си е направо болестно състояние.

Не знам защо съм такъв, явно така се ражда човек- срамежлив или отворен. Мисля, че човек не може да се роди срамежлив и да стане отворен или обратното.

Но това не е толкова важно, по-интересното е, че направо съм се намразил, депресирам се постоянно, през 2-3 дена и естествено, мисля си различни неща, като например, че никога няма да си намеря приятелка с тоя срам, а то за мен, живота ми няма иначе смисъл... Всеки се е обвързал вече, само аз не съм. Не че не искам, просто не мога!

Винаги си казвам, нема да ме е срам пред тоя, пред оня и т. н. ама веднага като застана пред некое момиче и... срам! Много съм мълчалив, защото ме е срам да говоря, или пък ако се наканя да кажа нещо и в последния момент се отказвам, защото си мисля че тва което съм намислил да казвам е тъпо.

И въобще да се сприятелявам с некой... не мога, за кво ми е, мен ме е срам да говоря!!!

Просто имам чувството, че със всеки изминал ден, придобивам срам към нещо.

Е за тва, направо се мразя от всякъде и НЕ СЕ ЛЕКУВА ТВА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ!

Като те е срам, те е срам за цял живот!!!

Тва е шибаната истина, явно ще си остана сам в живота, без любов... а вярвам в нея, в истинската любов ;(

Поне си имам малко надежда де, и вяра, че ще си открия и аз половинката, и тази вяра ме крепи и ми дава сили в живота...
Това ми е мечтата- да си намеря половинката, да бъда добър съпруг и да бъда добър баща :)
Може и да съм срамлив и скучен ;( но пък съм свестен и истински в живота :) :)

Едно Момче-20г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2f10af39de
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

1.   Кое ти е свястното? Че с ченгел трябва да ти вадят думите от устата, или че неможе да завържеш един смислен разговор? Следователно няма как да си добър и в работата си. И на какво ще научиш детето си?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4f35cd3c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   1 към 1 ... само, дето съм женско ... Ще следя темата с интерес.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0e1e6248c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   А на теб не ти ли писна да пускаш едни и сащи теми, и преди да ме питаш как съм разбрал... "срамлив" хахаха всеки който ти е чел и предните теми ще се сети....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 508d519763
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Хайде по спокойно коментиращите. И аз преди бях писал подобна тема, защото имам подобен проблем, но откъде сте сигурни, че многото теми са пускани от един и същи човек. Проблема при мен е подобен. И какво и е на тази тема, да не би онези теми наприемер "секс с куче", "секс с майката на жена ми или свекъра" и подобни да са смислени- едва ли. Аз имам подобен проблем и знам какво да не ме разбират. И мога да кажа категорично, че човек не се е родил такъв, а просто живота по някакъв начин го е направил такъв и този същия иска да излезе от тази дупка. И от моето наблюдение разбирам, че някои престъпници, наркомани, крадци получават повече подкрепа от тези хора, които се мъчат да си намерят компания и приятели. Та така 1 и 3 по спокойно.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ab99f62ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Щом искаш значи можеш. Не е ли по-мъчително да седнеш и да си мислиш "Ех, ако бях направил/казал това сигурно щеше да е по-различно. ", отколкото да го направиш и да знаеш, че е нямало да се получи? Общувай с хората, няма какво да загубиш, нали? :) Успех! Night'Raven

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6055c1e77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ще се обръщам към всички с болестното състояние на срама, не само към автора.

По принцип няма лошо да си срамежлив, стига да е в някакви норми. Проблема на тези, които са прекалено срамежливи не е толкова срама, колкото факта, че за пред другите изглеждате студени и дръпнати. Всеки нормален човек би ви дал 2-ри или дори 3-ти шанс, да се представите по-добре, но когато просто не можете да се справите, човека се отказва. Преди време и аз бях доста срамежлива, не обичах първите срещи и като цяло непознатите. Не можех да говоря, не знаех какво.

Но тук въпроса е друг. От какво по-точно ви е срам? Външния ви вид, характера ви, интелекта ви? Толкова ли сте неуверени, че да не можете да се вземете в ръце? Не знам, дали хората се раждат срамежливи или контактни, възможно е и да е така, но определено имат хиляди шансове да се променят. Автора вече е голям, както и всеки над 14 годни е достатъчно голям, че да може да поеме социалния си живот в ръце. Усмихвате ли се на непознатите, които ви заговарят, опитвате ли се да сте по-любезни, по-мили? Задавате ли им въпроси? Интересувате ли се от това, как са? Полагате ли въобще усилия?

Полагате- супер, страхотно, преборете срама си, ще се чувствате уникално добре, малко ви остава. Не полагате- добре, потънете си в ямата на отчаянието и просто гледайте, как нещата рухват. Съжалявам, не искам да съм груба, но това си е реалността. Ако пред вас се изправи един млад мъж, красив, поддържан, който мълчи насреща ви, кима неуверено и отговаря на въпросите ви кратко и ясно, няма ли да си помислите, че се опитва да ви разкара и не сте му интересни. Или жена, която не знае на къде да гледа, умислена е, седи като дърво и отново не говори много, отговаря кратко, няма ли да си помислите, че е студена и не иска да има, който и да е, около нея. Вие сте тези, които можете да се справите. Пишете анонимно в сайт за споделяне, какво очаквате от нас, читателите? Колкото и да искаме, не можем да застанем до вас и да ви научим как да се държите, какво да говорите. Борете се! Повярвайте ми, личи си, кога човек е срамежлив и се бори със срама си и кога е много срамежлив и не прави нищо. В първия случай си казвате "Ау, срамежливец, колко сладко", а във втория "Ами, явно е надут, или себичен, или не иска да говори с мен, какво да се прави, това е".

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 292c845ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Опитай се да се сприятелиш с някои хора. Заеми се с различни дейности, ако искаш и спорт. Може и да общуваш и в интернет с различни хора. Но трябва да намериш начин да го преодолееш. С воля и желание всичко се постига.

Другото е, че ако ходиш на парти с познати, алкохола може да ти помогне да разпуснеш. Когато вече започнеш повече да общуваш, ще разбереш, че няма нищо страшно. Това не е неизличимо, човек се научава да общува. В днешно време, много хора се хвалят колко са отворени, но за някои това постоянно общуване в интернет ни кара да забравим как да се държим в истинския живот. Поне аз съм изпитал влиянието на фейсбук или пък скайп.

Аз също като теб не съм много общителен, притеснявам се и понякога при среща с нови хора, но го преодолявам.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9747a9addd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз те съветвам да пиеш антидепресанти. На мен ми помогнаха ужасно много за повдигане на самочувствието. Но първо трябва да споделиш проблема си с психолог или личния лекар. Ако те е срам, му напиши какво те тревожи на лист. Аз така направих. :D Сега съм много общителна и не ме е срам от нищо. И срамът се лекува!!!! Успех. :))

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 00878aa265
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   както каза номер 2. 1 към 1 сме с теб, даже сме от един пол и на една възраст. И мен само надеждата ме крепи ти какво си мислиш че искам да живея сам? Но мноого е трудно момичетата имат адски изкривени критерии днес. Или ти тряат пари, или ти трябва отношение на задник.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3cfcd4e425
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора:
Да, още докато я писах, се сетих че съм писал пак такава тема, в която казвам колко съм срамежлив. Но не знам какво ме нападате толко, като постоянно пъкват едни и същи теми, във всяка категория, но това е че са споделени различни проблеми и са по-обемни някои, и просто всяка тема е различна с нещо и всеки автор иска точно определен съвет.
Некои ше пишат - много съм срамежлив, а харесвам едно момиче, как да я заговоря, как да се отпусна"
Други ше напишат-много съм срамежлив, искам някак да го премахна тоя срам, да започна ли да зимам наркотици, казват че се отпускаш и ти се повдига самочувствието" и т. н.
Просто всеки си има някакъв точно определен проблем, който иска да разреши и трябва да се даде подходящ съвет.
Така че, недейте да знаете много.
Не ме интересува за нападките които получих и ще получавам, все пак две добри няма.

И както има едно клипче поучително, в което едно глухонямо момиче пита един глухоням мъж (старец даже)
"Защо не съм като другите? "
И той я попитал:
"А защо трябва да си като другите? "
;) така че... срам, срам, ама много качества имам на които другите могат само да ми завиждат :) и се гордея с тях ;)

Едно Момче-20г.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 780c804b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Момиче на 15 години - същата като тебе ама се мъча да се пр на това което не съм!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c8cf466c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1, това че авторът го е срам от какво ли не, не означава че не е свестен! Просто не може да се отпусне! Номер 4 е прав, по- добре тези истории, от колкото някой, който си е лягал с то'я и с он'я!
До авторът: трябва да го премахнеш този срам, той може много да те спъне в живота. И аз бях така, просто се отпуснах. Не че сега от време на време не ме хваща срам, просто не е каквото беше. Може би ще е добре като за начало да започнеш да общуваш само с един човек, докато не се отпуснеш пред него, после с друг и така, докато не се поотпуснеш като цяло. Поне при мен така стана. Може да се окажеш забавен и с чувство за хумор. Преди две години аз открих същото и бях доста удивена.
А относно това, че си премълчаваш: няма от какво да се притесняваш, може да разсмееш някого. Често ми се е случвало си премълча нещо и някой да ми открадне мислите. Единственото, което прави е да разсмее всички.
Мисълта ми е, че можеш да разсмееш някой или пък да кажеш нещо, което е интересно. Пък и дори да кажеш нещо тъпо, какво от това. На всеки му се случва, не трябва да те притеснява.
Трябва да общуваш с хората, особено ако искаш да премахнеш срама. И повярвай, нищо няма да загубиш.
Успех.

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 40f2886a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз пък не съм срамежлив и също нямам приятели да отида в някоя компания обикновено ме гонят бъди нахален кат мен.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2f10af39de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   " Номер 1, това че авторът го е срам от какво ли не, не означава че не е свестен! "Това че авторът го е срам от какво ли не, прави ли го свестен? ! от 1

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c8cf466c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   До номер 14 ( 1 ): Явно не ме разбираш и ще ти се наложи да ти го обясня по друг начин. Под маската на този срам може да се крие един свестен човек. Просто срамът трябва да се премахне. Не мога да разбера защо реагираш толкова враждебно.

Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 149ea86d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Автора: Абе не знам, но пред някои хора не съм срамежлив, поне не толкова, колкото с някой друг, който не ми изглежда приятен, и тва е. Че имам чувство за хумор... еми и вицове пиша и сценарии пиша, (скечове си измислям ) докато другите с "чувство" за хумор- разсмиват с некви чути от телевизията лафове ;) FAIL!! Копирни машини...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2f10af39de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   15, ти не ме разбираш. Не мисля, че това са критериите човек да е свестен и имам предвид "качествата", които е описал в поста си.
от 1 /14

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3a2c6e5bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Това да си свестен има много значения. За някои свестните са наркомани или алкохолици. За всеки човек това е различно понятие. И все пак като не познавате автора не му слагайте определения, че не е свестен. Аз го разбирам, такива хора трябва да имат подкрепа, а не обиди от наша страна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d6ae0415e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Послушай номер 8. Ходи на психотерапия и искай от психиатър да ти изпише КОАКСИЛ. Той е най-добрия Ад.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 30c9c14534
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Автора:
Случайно попаднах на темата си отново... след месеци...

Честно казано, хората ме промениха-да бъда такъв- по-затворен вече, отбягвам много хора (пълно е с наркомани)
и тъй че-те са виновни. Много добре помня някога какъв бях- център на внимание, духа на компанията, забавния от класа, откачения и т. н.
Но порастнах и също така бях използван и подиграван и просто се затворих в себе си... факта че съм до някъде срамежлив...
Не знам... осъзнах преди седмица някъде, че все се бутам да бъда такъв какъвто не съм.
Не споделям мнението си с другите. Не показвам какъв съм, а просто се отдалечавам от другите и това е. Не комуникирам.
То като ги гледам... не че искам да комуникирам, но като отида да уча (студент съм) тая година просто знам как да се държа.
Споделям си вкусовете, хобитата и разкривам някои тежки истини за феновете на Рик Рос и Lil Wayne... и тва е
Важното е да ме видят, да чуят мнението ми и да разберат че съм Различен и че не съм оня дето го интересуват само некви дискотеки, алкохоли и наркотици (нищо от тва не ползвам)
Абе с други думи-да разберат че не съм обикновенния олигофрен, който се хвърга да се приспособява към която и да е група от хора.
Не съм Das-man, а съм човек с вкус!

Едно Момче-20г.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8862e274d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Авторе, използвай методът на самовнушението и визуализацията, повтаряй си всеки ден „не ме е срам, не се страхувам, и другите са хора като мен, с нищо не са повече от мен, не ме е срам от момичетата, аз съм самоуверен и ще успея, аз мога, щом другите могат, значи и аз мога”. Представй си всеки ден, че това се случва и ще видиш, че найстина ще се случи. Прочети за ПИКЪП, така наречените свалки на улицата. Опитай да заговаряш не познати момичета на улицата, просто я спри и и кажи, прощавай нямам часовник и ми е паднала батерията на джиесемът, би ли ми казала колко е часът? Така ще се отпуснеш и няма да се срамуваш. Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7233e51f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Здравей! Аз съм момиче, на 19 години и мисля, че бих те предразположила към разговор. Аз също съм срамежлива, но в никакъв случай не съм чак толкова, колкото теб. Не знам как бихме могли да си поговорим, в скайп примерно (че нали тук не могат да се пишат лични данни), иначе си мисля, че би се завързал добър разговор! :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4cba99d186
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   здравей! аз също съм много срамежлива, като малка бях най-срамежливото дете и все още изпитвам срам често, но това е нещо съвсем нормално да изпитваш срам в дадени ситуации, на някои хора именно в това им е чара ;) ако приемеш този свой недостатък за предимство или нещо, което те отличава от другите, напълно ще спечелиш от това.. просто не бива да се опитваш всячески да го промениш, а напротив трябва да се обикнеш и харесаш такъв какъвто си едно е решението! да се мраззиш за някакъв свой недостатък е тотално грешно! можеш да поговориш с психолог той най-ддобре ще ти даде насоки.. има си и терапии, които биха могли да помогнат, защото това е вид страх, но най-важнотоо е да се харесваш такъв какъвто си и да се гордееш със себе си! намери положителните си страни, също излизай с хора с твоите интереси, с които имаш за какво да си говориш ззащото иначе ще ти е трудно! това е, дано съм помогнала и успех! мисли позитивно! и горе главата!!! :):):)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 30c9c14534
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Интререси като моите... май няма такива. Докато всички са забили глави в тъпата България Вип брадър и други глупости (хаус музика) нема да видят и разберат какво е изкуство.
Кино, музика, всичко е боклук в днешно време.
Но хората го гледат, щото не могат да стигнат по-далече от топ 10 в замунда.
Хаус музика... не знаят историята, нямат си напредстава тая музика от къде идва, да не говорим за рап песни (някои класики) всъщност откъде идват... така да кажем....
например 2Pac ft. Dr Dre-California Love...
Много много малко хора знаят че това НЕ Е оригинала, това е кавър версията на песента California Love

Има и много други примери, но като цяло, това казвам.
Масово хората следват индустрията, каквото тя им каже да правят, те го правят.
Пълно е с такива, а аз не съм такъв. Не съм от тях. За мен няма такива като мен. Не виждам в момента такива!

Едно Момче-20г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 090e43e2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Аз съм на 22 и имам същия ако може да се нарече проблем страшно съм срамежлив и винаги имам чувството че ако предложа на някое момиче тя няма да се съгласи и това ме спира.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1328d848f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Знам какво е, аз съм на 24 и имам подобен проблем. Ходил съм по редица курсове, бил съм в доста групи и т. н. и не се притеснявам много да говоря (даже закратко успявам да създам впечатление на интересен и уверен човек, но после се дистанцирам и затварям).

Както казва номер 6, усещам се че изглеждам "студен", "дръпнат" и "надут" в очите на другите, но проблемът е в мен, не в другите (не се опитвай да намериш хора които да ти допаднат и да те оценят - първо се научи да бъдеш по-малко придирчив и почни да цениш другите).

Това че сме "различни" понякога е добре, но понякога е и зле. Ти си мислиш, че останалите са еднакви, защото ги гледаш отдалече - може би ако се вгледаш внимателно ще откриеш различия между тях и ще ти се сторят интересни.

Бори се, запиши се на курсове, танци, ходи на психолог, спортувай - изобщо опитай се да живееш. Не е лесно в наше време, но е възможно - и аз ще опитам.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c2649dc904
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Защо не отидеш на Еразъм според мен много ще ти помогне хем ще видиш малко свят, хем ще имаш възможността да общуваш с много непознати хора от различни страни? !
Със сигурност срамежливостта може да се преодолее с времето дори и напълно.
Аз като малка бях много срамежлива дотолкова, че си седях на чина и с никой не говорех, но тогава и не изпитвах нужда. Много от съучениците ми се опитаха да ме мачкат заради това. С течение на времето осъзнах, че трябва да съм по-общителна, защото само губя по този начин. И до ден днешен понякога не мога да преодолея срамежливостта си, но се старая и според мен имам прогрес. Всичко е въпрос на самочувствие и увереност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker